Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام ابوالفضل صابری‌اراکی، خطیب برجسته کشوری در گفت‌وگو با ایکنا از استان مرکزی، ضمن عرض تسلیت به‌مناسبت فرارسیدن ایام شهادت صدیقه کبری حضرت فاطمه زهرا(س) در خصوص خطبه‌های حضرت فاطمه(س) گفت: ما یک گفتار داریم و یک گفتمان؛ گفتار بیان می‌شود و از بین می‌رود لیکن گفتمان خواهد ماند و با گذر زمان از بین نخواهد رفت بلکه روز به روز همچون چراغی بشر را هدایت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حضرت زهرای اطهر(س) در حضور زنان انصار خطبه‌ای خواندند که مصداق بارز گفتمان است و مطالب بسیار بلندی را برای کل تاریخ زنده کرده است.
وی افزود: بانوان ما باید حضرت زهرا(س) را الگوی خویش قرار بدهند و از ایشان تبعیت کنند، خانمی که الگوی او در سینما و تلویزیون باشد، قطعا به تعالی حقیقی که هدف خلقت بشر می‌باشد، نخواهد رسید.

گفتمان بندگی خدا
صابری‌اراکی با بیان اینکه اولین گفتمانی که صدیقه کبری(س) زنده کرد گفتمان بندگی خدا بود ادامه داد: در آغاز خطبه، حضرت زهرا(س) بندگی خدا را مطرح می‌‌کنند؛ لذا باید خطبه حضرت را در متن زندگی خویش قرار دهیم و ببینیم که حضرت زهرا(س) چطور خدا خدا می‌کند.

گفتمان دفاع از دین
دومین گفتمان حضرت فاطمه(س) در خطبه، گفتمان دفاع از دین و حمایت از آن است لذا مشاهده می‌کنیم در کربلا هم هنگامی که به حضرت عباس(ع) پیشنهاد سازش داده می‌شود، می‌فرماید: «والله ان قطعتموا یمینی؛ انی احامی ابدا عن دینی»، نفرمود «عن اخی» بلکه فرمود «عن دینی» یعنی برای اهل‌بیت(ع) دین مهم است در صورتی‌که متأسفانه این مورد در جامعه امروز ما کم‌رنگ شده است.

گفتمان دفاع از ولایت
خطیب برجسته کشوری تصریح کرد: صدیقه طاهره(س) گفتمان دفاع از ولایت را به عالمیان رساندند، متاسفانه در صدر اسلام و تنها سه روز پس از رحلت پیامبر اکرم(ص) غدیر را پاره کردند و به فرمایش رسول‌الله(ص) پشت پا زدند، ولی حضرت زهرا(س) با فداکاری‌های خویش فرهنگ غدیر را زنده کرد، به عبارت دیگر حضرت زهرا(س) از کوچه پس کوچه‌های تاریخ، غدیر را زنده کرد و به گوش عالمیان رساند.

گفتمان مقاومت
وی چهارمین گفتمانی که بی‌بی دو عالم(س) زنده کردند را گفتمان مقاومت و خستگی‌ناپذیری در راه حق خواند و در تبیین آن گفت: 75 روز یا 95 روز بعد از پیامبر(ص) که موضوع شهادت حضرت فاطمه(س) پیش آمد، با آن وضعیت جسمانی که برایشان پیش آمده بود، حضرت در خانه نماند و دائما در حال تلاش بود لذا درب خانه تک‌تک مردم را کوبید و گفت: ای مردم! من فاطمه‌ام، آیا سفارش‌های پدرم را فراموش کرده‌اید؟ سپس دست بچه‌ها را می‌گرفت و به بیت‌الاحزان در منطقه احد می‌رفت و اشک می‌ریخت، چرا؟ بخاطر اینکه خستگی‌ناپذیر بود و هدفش رسیدن به نتیجه بود، در آخر هم حضرت وصیت فرمود که یا علی! شبانه مرا غسل و کفن کن و در شب به خاک بسپار و احدی را هم با خبر نکن؛ «و لای الامور تدفن سراً بضعة المصطفی و یعفی ثراها؛ پاره تن مصطفی چرا پنهان بخاک سپرده شد و مزارش پنهان ماند؟» لذا حضرت چنین وصیتی فرمود که این علامت سوال برای همیشه در تاریخ بماند و قصد حضرت این بود که اعلام فرماید که من از این‌ها راضی نیستم.

گفتمان روشنگری
صابری‌اراکی ادامه داد: پنجمین گفتمان حضرت زهرا(س)، گفتمان تبیین و روشنگری بود، حضرت سخنرانی فرمود و با بیان آیات قرآن کریم و روایات پدرش رسول‌الله(ص) دشمنان امیرالمومنین(ع) را محکوم کرد. آن‌ها از قول پیامبر(ص) گفتند که « نحن معاشر الانبیاء لا نورث ما ترکناه صدقة؛ ما پیامبران ارثی از خود به یادگار نمی‌گذاریم، و آنچه از ما بماند باید به عنوان صدقه در راه خدا مصرف شود»، در این لحظه حضرت زهرا(س) فرمود قرآن کریم می‌فرماید: « وَ وَرِثَ سُلَيْمانُ داوُدَ؛ و سلیمان از داوود ارث برد» و به همین ترتیب با استدلال‌های منظقی، عقلی و برهانی همه دلایل دشمنان را محکوم کرد.

گفتمان ساده‌زیستی
وی تصریح کرد: ششمین گفتمان، گفتمان ساده‌زیستی بود؛ زندگی حضرت فاطمه(س) با ساده‌زیستی آغاز شد و با همان مشی ساده‌زیستی به پایان رسید، ایشان ثابت فرمود که خانه و رنگ‌و‌لعاب آن مهم نیست بلکه مهم بندگی خدا و در وهله بعد تربیت فرزندان شایسته است که خروجی زندگی صدیقه کبری(س) امام مجتبی کریم اهل‌بیت(ع) است، خروجی دیگر این زندگی سیدالشهدا(ع) و زینب کبری(س) است، ساده‌زیستی به این معناست که عموما در حد افراد متوسط جامعه باشیم و به شکل اغنیا و ثروتمندان در نیاییم.

گفتمان برهان
خطیب برجسته کشوری گفتمان هفتم را گفتمان برهان و استدلال عنوان کرد و افزود: حضرت زهرا(س) با استدلال و براهین خطبه خواندند و حقانیت خود را ثابت کردند، انسان باید همیشه مستدل سخن بگوید چراکه با تندی و پرخاش و ناسزا نتیجه معکوس حاصل خواهد شد. هشتمین گفتمانی که حضرت زهرا(س) مطرح فرمودند، گفتمان ایثار و از خودگذشتگی بود؛ لذا حضرت جان خویش را نثار امیرالمؤمنین(ع) و دین خدا کرد.

گفتمان حضور در عرصه‌های تکلیف
صابری‌اراکی در پایان گفت: آخرین گفتمانی که حضرت فاطمه(س) به بشریت عرضه فرمود گفتمان حضور در عرصه‌های تکلیف بود امروز یکی از مشکلات جامعه ما این است که تکلیف خود را نمی‌دانیم؛ لذا هر کسی در هر پست و مقامی که حضور دارد باید تکلیف حقیقی خود را درست تشخیص دهد و بر اساس آن وظیفه خویش را به انجام برساند.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن خبرگزاری بین المللی قرآن خبرگزاری ایکنا ایکنا مرکزی خطبه حضرت زهرا شهادت حضرت زهرا ایام فاطمیه استان مرکزی اراک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۵۳۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی محدود به مرزهای جغرافیایی نیست

معاون هماهنگ‌کننده سپاه حضرت نبی اکرم(ص) کرمانشاه گفت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی محدود به مرزهای جغرافیایی نیست یا صرفا حضور نظامی و امنیتی ندارد، بلکه در هرکجا که نظام به او نیاز داشته و حضورش لازم باشد، میدان‌داری می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، سرهنگ سعید بهشتی‌راد امروز _ یکشنبه دوم اردیبهشت _ در جمع خبرنگاران با تبریک ۴۶ سالگی سپاه، اظهار کرد: سپاه جزو اولین نهادهای است که پس از پیروزی انقلاب تأسیس شد. چند ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن‌ماه سال ۵۷ بود که امام خمینی (ره) در دوم اردیبهشت سال ۵۸ رسماً فرمان تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را صادر کردند.

وی با اشاره به تفاوت سپاه پاسداران با سایر نهادها، افزود: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی محدود به مرزهای جغرافیایی نیست یا تنها حضور نظامی و امنیتی ندارد، بلکه در هرکجا که نظام به او نیاز داشته و حضورش لازم باشد، میدان‌داری می‌کند.

معاون هماهنگ‌کننده سپاه حضرت نبی اکرم (ص) کرمانشاه وظیفه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را حفظ نظام، انقلاب، دستاوردها و ارزش‌ها دانست و خاطرنشان کرد: در هر جایی که تهدیدی برای حفظ نظام، انقلاب، دستاوردها و ارزش‌ها وجود داشته باشد، سپاه وارد میدان می‌شود.

بهشتی ادامه داد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران کرونا که در بحث سلامت مردم تهدید وجود داشت در زمینه‌های پیشگیری، ضدعفونی معابر، ساخت واکسن و حتی تزریق واکسن وارد میدان شد.

وی با بیان اینکه سپاه به عنوان یک نهاد انقلابی در تمام عرصه‌ها (امنیتی، اقتصادی، معیشتی، سازندگی و سلامت) حضور دارد، گفت: سپاه حضرت نبی اکرم (ص) استان در بحث جهاد آبرسانی کارهای ویژه‌ای را در سطح روستاهای استان انجام داده است و ساخت منزل برای محرومان به ویژه زیرپوشش نهادهای حمایتی در دست اجرا است.

کد خبر 746634

دیگر خبرها

  • تکلیف غایبان کاراته چه می شود/ چرا کتیرایی نادیده گرفته شد؟
  • اعزام دختران بیلیارد کشورمان به مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۲۴
  • مدت گارانتی خودرو افزایش می‌یابد
  • فاصله‌ زیادی تا رسیدن به وضعیت مطلوب در عرصه تبلیغ داریم
  • مشارکت مردم در عرصه‌های تولید نیازمند گفتمان‌سازی است
  • به برکت وجود سپاه، دشمن جرئت دست‌اندازی به خاک کشور را ندارد
  • سپاه پاسداران انقلاب اسلامی محدود به مرزهای جغرافیایی نیست
  • ذات و حقیقت سپاه برگرفته از فرهنگ عاشوراست
  • جشن فصل بندگی نوجوانان عرب زبان در بارگاه منور رضوی
  • حفاظت از تخت جمشید با تعیین تکلیف اسناد عرصه و حریم