Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در گفت‌وگو با ایکنا؛ در خصوص لزوم حضور روحانیت در فضای مجازی و چالش‌های تبلیغ در این فضا گفت: امروز با توجه به تبدیل شدن فضای مجازی به فضایی کاربرمحور، روحانیون هم با عناوین و فعالیت‌های گوناگون در این فضا حاضر هستند و به تبلیغ و تبیین دین می‌پردازند؛ لذا اساس استفاده از فضای مجازی به عنوان یک رسانه ضمن اینکه از ضروریات فعالیت روحانیون در این عرصه است، می‌تواند برای تبلیغ و تبیین مبانی دینی و قرآنی هم اثرگذار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه تبلیغ دین در این فضا نوعی مجاهدت است، ادامه داد: روحانیت امروز همان رسالتی که در فضای حقیقی دار‌د را در باید فضای مجازی هم داشته باشد. در این فضا به دلیل شرایط و امکانش هر مبلغ و طلبه می‌تواند بدون صرف هزینه، تعدادی مخاطب را جذب کند و به تبلیغ دین بپردازد. در صورتی که طلاب، روحانیون و مبلغین با جریان‌ها و تکنولوژی امروزی آشنا باشند، حضور آن‌ها در این فضا می‌توانند به نشر توحید، اخلاق اسلامی و تبلیغ در این زمینه منجر شود.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: امروز قشر روحانیت در فضای مجازی، مانند تمامی اقشار جامعه، حضور دارند و حضور روحانیون در این فضا تفاوت چندانی با غیرروحانی ندارد. روحانیت زمانی که به عرصه مجازی وارد می‌شود همانند بقیه افراد است، اما با این تفاوت که مسئولیت خاص خودش را دارد.   حضور میان مردم از ذاتیات روحانیت است
حجت‌الاسلام خاموشی با بیان اینکه برای حضور روحانیت در این فضا، باز هم همان دلیل اولیه یعنی بداهت حضور روحانیت در یک محیط تبلیغی به خاطر وظیفه ذاتی آن‌ها باقی است، اما دلیل دیگری نیز اضافه شده، اظهار کرد: وب متعارف مجموعه‌ای از سایت‌ها بود، اما وب ۲ مجموعه‌ای از آدم‌هاست؛ آن‌هم جوامعی عظیم از انسان‌ها که در هیچ قالب دیگری با این ابعاد در تاریخ بشر گرد هم نیامده بودند؛ لذا حضور میان مردم از ذاتیات روحانیت است و حالا مردم اینجا هستند.
همانطور که روحانیت دامنه گسترده‌ای در مجلس، جهاد سازندگی و ارتش دارد، در لایه ملی هم باید همانند این‌ها در صحنه واقعیت حضور پیدا کند و در صحنه مجازی هم باشد، هرچند مقام معظم رهبری با نگاه آینده‌نگرانه در این فضا حضور پیدا کرده‌اند و اقداماتی داشته‌اند که موجب بیداری اسلامی شد.
وی در خصوص عملکرد برخی روحانیون سلبریتی در فضای مجازی که اخیرا هم اخبار آن‌ها حواشی خاصی را به‌دنبال داشته است، گفت: ما دو گزاره در مورد این مسئله داریم؛ در قدم اول و در ناحیه تولید کننده محتواست، که این تولیدکننده محتوا باید الزاماتی را در زمینه‌های علمی، اخلاقی، روشی، تکنیکی، فقهی و مانند آن داشته باشد و اگر هرکدام از این تولیدکنندگان محتوای این الزامات را رعایت کنند کسی مخالفتی با آن‌ها نخواهد داشت. اما می‌بینیم اگرکسی در حیطه غیر تخصصی خودش در این فضا فعالیت بکند، همه مردم متعرض می‌شوند و از او مطالبه می‌کنند که چرا وارد حوزه غیر مرتبط با خودش شده است و لذا باید این موارد را رعایت کنند. در ناحیه کاربر هم همینطور است.   هرکسی که فالوور زیادتری داشته باشد احساس غرور بیشتری دارد!
حجت‌الاسلام خاموشی با بیان اینکه متاسفانه امروز هرکسی که فالوور زیادتری داشته باشد احساس غرور بیشتری دارد، اظهار کرد:، اما این مورد نمی‌تواند برای ما تامین کند که رفعت مقام و منزلت به فرد می‌دهد چه بسا اینکه دنبال کننده به جهت دیگری مراجعه کرده است. مثلا می‌تواند منتقد او باشد و پیگر مطالب اوست لذا صرف اینکه کسی فالوور داشته باشد نمی‌تواند تعیین کننده مقام و رفعت فرد باشد و یا آن را با تعداد فالوورهایش بالا و پایین بیاورد.
وی در ادامه با بیان اینکه آموزش در این حوزه ضروری است و الزاماتی از ناحیه شخصی که پردازش اطلاعات می‌کند هم ضروری است و کاربر هم باید این الزامات را رعایت کند به ایکنا گفت: صرف حضور در این فضا به تنهایی نمی‌تواند تاثیر مثبت یا منفی داشته باشد. نحوه حضور، نحوه ابراز و نحوه اظهار و جهت‌دهی اجتماعی که به افراد می‌دهند هم باید لحاظ شود و همه این‌ها عواید خودش را دارد که باید به آن‌ها نگاه کرد.
رئیس سازمان اوقاف با بیان اینکه ما در خصوص آموزش‌هایی که در این حوزه داده شده خلأهایی داریم و باید در این خصوص کار کنیم، اظهار کرد: طلاب عزیز باید به این موارد دل بسپارند و در این جهاد فرهنگی و سبک زندگی جدید دل بدهند و باتوجه به این ضرورت‌ها وارد آن شوند.
وی با بیان اینکه درک عمق معارف دینی و روح طلبگی ضمن داشتن شناخت عمیق و آشنایی با تحولات تکنولوژیک از مهم‌ترین اصول حضور در عرصه مجازی برای روحانیون است، گفت: نبود این درک باعث می‌شود افراد در این فضای غبار‌آلود گمراه شوند. اما اگر این درک در فرد باشد می‌تواند در مقابل سیل شبهه‌ها و بدگمانی‌ها بایستد و از این اقیانوس انسانی مخاطبین تشنه حق را با قلاب علم و تقوا صید کند و به ساحل معرفت آورد. همچنین مبانی مفهومی محیط‌های کاربر محور را بشناسد و با ویژگی‌های فنی آن‌ها آشنا باشد. همچنین کاربری ابزار‌های نرم‌افزاری مورد نیاز برای استفاده از تبلیغ دیجیتال را تا حدی بداند و با مخاطب و عرف آشنا باشد.
گفت‌وگو از وهاب خدابخشی
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا فناوری اطلاعات حجت الاسلام خاموشی فضای مجازی تبلیغات اسلامی تبلیغ دین دین در فضای مجازی روحانیت در فضای مجازی فضای مجازی و مبلغان آقامیری سازمان اوقاف و امور خیریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۵۳۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقام‌جویی زن جوان از یک بلاگر معروف

سرهنگ فرشید زینلی فرمانده انتظامی مرودشت در استان فارس اظهار داشت: خانمی به پلیس فتا مراجعه کرد و اظهار داشت شخصی ناشناس در فضای مجازی من را به عنوان کلاهبردار معرفی کرده و با این کار باعث بی‌اعتباری کسب و کار و ریزش اعضای فضای مجازی من شده است.

به گزارش ایران، وی افزود: رسیدگی به این پرونده به صورت ویژه در دستور کار کارشناسان قرار گرفت و با انجام اقدامات فنی و تخصصی لازم توسط کارشناسان، هویت فرد ناشناس در کمترین زمان ممکن کشف و طی هماهنگی با مرجع قضایی به پلیس فتا احضار شد.

رئیس پلیس شهرستان مرودشت گفت: متهم که خانمی ۳۱ ساله است در بازجویی اولیه مدعی شد، بر سر اختلافی که با شاکی برای تبلیغات کسب و کارش داشته، اقدام به نشر اکاذیب در گروه‌های فضای مجازی کرده و قصد بی‌اعتباری وی را داشته است.

این مقام انتظامی با اشاره به اینکه متهم انگیزه خود را انتقام‌جویی شخصی اعلام کرد، گفت: در این خصوص پرونده تشکیل و متهمه به مراجع قضایی معرفی شد.

سرهنگ زینلی هشدار داد: فضای مجازی جایی برای انتقام‌جویی نیست و با خاطیان برابر قانون برخورد خواهد شد. از جرائم سایبری که می‌تواند آثار جبران‌ناپذیری در زندگی افراد داشته باشد، انتشار تصاویر خصوصی، نشر اکاذیب و توهین در فضای مجازی است که معمولا با سهل‌انگاری خود کاربر در دسترس مجرمان سایبری می‌افتد.

وی تاکید کرد: بنابراین می‌طلبد شهروندان فضای مجازی را به عنوان محلی برای ابراز اختلافات خانوادگی و انتقام‌جویی انتخاب نکنند و مراتب را از طریق مراجع قانونی پیگیری کنند.

دیگر خبرها

  • چرا رهبری درباره گشت ارشاد و طرح نور تذکر داده بودند؟
  • چرا نباید نگران نسل Z بود؟
  • اجرای هوشمندانه طرح نور در فضای مجازی
  • پلیس اصفهان خبر داد: اجرای هوشمندانه طرح نور در فضای مجازی
  • دینِ انسانیت در حال فراگیر شدن است
  • طنز در فضای مجازی با اقتصاد پیوند خورده است
  • انتقام‌جویی زن جوان از یک بلاگر معروف
  • کلیپ پربیننده مهران مدیری در فضای مجازی برای مقایسه قیمت‌ها
  • بازتاب اجرای طرح نور در فضای مجازی
  • آیا معلم بلاگری از لحاظ حقوقی مجاز است؟