Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-03-29@01:15:18 GMT

تصویب موافقت نامه تاسیس مرکز مدیریت بلایا

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۵۴۶۸۷

تصویب موافقت نامه تاسیس مرکز مدیریت بلایا

به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، نمایندگان با ۱۳۷ رای موافق، ۴۶ رای مخالف و ۱۰ رای ممتنع از مجموع ۲۱۶ نماینده حاضر در جلسه علنی با لایحه موافقت نامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و کمیسیون اقتصادی و اجتماعی آسیا و اقیانوسیه به نمایندگی از سازمان ملل متحد درباره تاسیس مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا موافقت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ماده واحده این لایحه آمده که به دولت اجازه داده می شود نسبت به تاسیس مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا بر اساس موافقت نامه مربوط به تاسیس مرکز یاد شده اقدام کند.

مجتبی ذوالنور عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مخالفت با این لایحه، اظهار داشت: متاسفانه در این کنوانسیون هر عمل جاسوسی مجاز شمرده شده است و مصونیت کامل در هر اظهار نظری وجود دارد و در هیچ جا از منابع ملی کشورمان نامی برده نشده است.

وی با تاکید بر اینکه ما باید در این موضوع حق شرطی داشته باشیم و یا بتوانیم در آن تغییراتی را ایجاد کنیم، ادامه داد: ما با تصویب این لایحه به دست خودمان یک کاپیتالاسیونی را ایجاد کرده ایم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: اگر می توانیم در متن این لایحه تغییراتی ایجاد کنیم لازم است به کمیسیون های مربوطه بازگردد اما متاسفانه هنوز در کمیسیون امنیت ملی مجلس هم مورد بحث و بررسی قرار نگرفته است.

ذوالنور خاطرنشان کرد: این کنوانسیون به مراتب از CFT و پارلرمو خطرات بیشتری برای کشور دارد چرا که در  آن لوایح حداقل حق شرط های دلخوش کننده ای گذاشتیم اما در این لایحه حتی نمی توانیم حق شرطی بگذاریم و با این اقدام یک طوق بندگی به گردن مردم می اندازیم و نه تنها چیزی گیر جمهوری اسلامی نمی آید بلکه تبعات جبران ناپذیری هم برای ما دارد.

در ادامه جلسه علیرضا رحیمی در موافقت با این لایحه، گفت: این چه رویه ای است که هر کنوانسیونی که به صحن علنی می آید، سبقه سیاسی به آن داده می شود.

وی ادامه داد: ایران در مجامع مختلف بین المللی عضو است و این کنوانسیون بین المللی هم در حوزه بلایای طبیعی است و ایرادی ندارد که ایران برای برون رفت از این مشکلات عضو این کنوانسیون شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: اگر قرار است با پیوستن به هر کنوانسیونی بگوییم ما خدمه سازمان ملل می شویم درست نیست  و اگر چنین باوری داریم باید از عضویت سازمان ملل متحد خارج شویم.

رحیمی تاکیدکرد: قرار است مقر این مرکز در تهران باشد و برخلاف ادعای مخالفان این لایحه، بحث واردات و صادرات در آن مطرح نیست چرا که ماهیت این کنوانسیون بازرگانی نیست بلکه قرار است با همکاری موثر کشورها مخاطرات طبیعی و ژئوپلتیکی حل و فصل شود.

همچنین حمید پورمحمدی معاون رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره این لایحه،گفت: روزی نیست که خبری از بلایای طبیعی نشنویم و همواره بشریت از این موضوعات در رنج بوده اند و نهادهای بین المللی به دنبال این هستند که جان و مال انسان ها را از این بلایا مصون کنند.

وی ادامه داد: بر این اساس سازمان ملل متحد تصمیم گرفته که برای مقابله با بلایای طبیعی چنین کنوانسیونی را ایجاد کند.

پورمحمدی گفت: جمهوری اسلامی از ۴۰ بلای طبیعی شناخته شده ۳۱ بلا را تجربه کرده و در این زمینه می تواند  تجربیاتش را در اختیار سایر کشورها قرار دهد و از سوی دیگر مشکلات کشور در این زمینه کاهش یابد.

کد خبر 4519063 زهرا علیدادی

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان ملل متحد مجتبی ذوالنور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۵۴۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست بیش از ۲ هزار روان‌شناس برای اخراج رژیم صهیونیستی از کمیسیون مقام زن

بیش از دو هزار روانشناس از سراسر دنیا به دبیرکل سازمان ملل و دبیر کمیسیون حقوق زن سازمان ملل درباره لزوم اخراج رژیم صهیونیستی از کمیسیون مقام زن نامه نوشتند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بیش از دو هزار روان‌شناس و مشاور در نامه‌ای خطاب به گوترش، دبیرکل سازمان ملل و لاگدامئو، رئیس کمیسیون مقام زن سازمان ملل، جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی نسبت به مردم غزه به‌خصوص زنان و کودکان بی‌گناه را محکوم کردند و خواستار اخراج فوری رژیم صهیونیستی از کمیسیون مقام زن این سازمان شدند، این نامه به همت روان‌شناسان ایرانی تنظیم شده است.

روان‌شناسان در این بیانیه که به صورت نامه برای افراد مذکور ارسال شده است، از بی‌توجهی سازمان‌های جهانی نسبت به سلامت روان زنان و کودکان غزه ابراز نگرانی شدید کردند و بر لزوم اخراج اسرائیل از کمیسیون مقام زن تاکید کردند.

در بخشی از این بیانیه آمده است:

«امروز سوال مهم روانشناسان دنیا این است که آیا کمیسیون مقام زن سازمان ملل تنها برای کشورهای معدودی است و ملت غزه و زنان و کودکان آن، در این سازمان جایگاهی ندارند؟ آیا اعضای محترم کمیسیون مقام زن تاکنون در مورد سلامت روان زنان و کودکانی که روز خود را با صدای بمب و آتش و گلوله شروع می‌کنند فکر کرده‌اند؟

چگونه است که این رژیم با همه این تجاوزهای هولناک، هنوز در این کمیسیون عضویت داشته و با دستان آغشته به خون بیش از ۲۵ هزار زن و کودک بی‌گناه از حقوق زنان و کودکان سخن می‌گوید؟، ادعای حقوق زنان دارد، درحالی‌که حدود ۷۰ درصد کشته‌شدگان جنگ در غزه زنان و کودکان بی‌گناه هستند! آیا چشم‌ها و گوش‌های سازمان ملل که سازمانی بین‌المللی است، بر این جنایت هولناک بسته شده است؟

این جنایات، عملکرد خارج از چارچوب‌های انسانی رژیم صهیونیستی و اشغالگر، کذب بودن رویاهای اروپایی و آمریکایی برای نظم نوین جهانی و آرمان‌های آنان را نیز معلوم کرده و نشان می‌دهد، آرمان‌های توسعه پایدار و تلاش‌های صندوق‌های وابسته به سازمان ملل، صرفاً برای مدیریت کردن کشورهای ضعیف‌تر نوشته می‌شود. شش سال دیگر که در ارزیابی دستیابی به اهداف توسعه پایدار (۲۰۳۰)، به عدم تحقق آن رسیدید و نتایج نشان داد که کشورها در اجرای آن با شما همکاری نکرده و نمی‌کنند، خاطرات این رسوایی‌های بزرگ را به خاطر بیاورید و دلیل عدم اعتماد کشورها به سازمان ملل و صندوق‌های وابسته به آن را به‌درستی تشخیص دهید.

ما روان‌شناسان با هشدار نسبت به وضعیت سلامت روان مردم و خصوصاً زنان و کودکان غزه، شما را نسبت به اعتبار سازمان ملل و خطر عدم مقبولیت جهانی این سازمان بیم داده و سریعاً و قویاً خواهان اخراج هرچه سریع‌تر این رژیم منحوس و جعلی از کلیه صندوق‌های وابسته به سازمان ملل و در کمترین واکنش اخراج آن از کمسیون مقام زن و نیز پیمان‌نامه حقوق کودکان هستیم.»

کد خبر 739226

دیگر خبرها

  • تاسیس مرکزی جداگانه برای ترجمه قرآن تصویب نشد
  • سرنوشت لایحه مدیریت تعارض منافع در مجلس چه می‌شود؟
  • سرنوشت «لایحه مدیریت تعارض منافع» در مجلس چه می‌شود؟
  • سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس: بررسی قانون افزایش تعطیلات آخر هفته بعد از تعطیلات به جریان می افتد
  • اصلاح قانون تاسیس کتابخانه در نوبت بررسی است
  • رسیدگی به افزایش تعطیلات پایان هفته پس از بازگشایی مجدد مجلس
  • طرح اصلاح قانون تأسیس نهاد کتابخانه‌ها در نوبت بررسی مجلس است
  • بازنگری قانون تاسیس و اداره مدارس و مراکز غیردولتی
  • درخواست بیش از ۲ هزار روان‌شناس برای اخراج رژیم صهیونیستی از کمیسیون مقام زن
  • درخواست بیش از ۲ هزار روانشناس برای اخراج رژیم صهیونیستی از کمیسیون مقام زن