Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-20@00:07:59 GMT

تعویض اینترنت دایل‌آپ با فیبر نوری

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۵۵۸۸۹

تعویض اینترنت دایل‌آپ با فیبر نوری

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، برخی از مسوولان تا همین چند سال پیش معتقد بودند که فناوری اطلاعات و اینترنت، جزو کالاهای لوکس محسوب می‌شود و اینترنت ۱۲۸ کیلوبیتی هم برای دسترسی مردم کافی است؛ اما اکنون این دیدگاه‌ها تغییر کرده است. بر این اساس، طی سال‌های گذشته، روند استفاده از اینترنت از سرعت‌های کیلوبیتی در اینترنت دایال‌آپ، رفته‌رفته جای خود را به فناوری ADSL داد که سرعتی به مراتب بیش‌تر داشته و سرعت‌هایی تا ۵۲۱ کیلوبیت بر ثانیه و حتی ۱۶ مگابیت را هم پوشش می‌داد؛ اکنون اما نوبت به فیبر نوری است که جایگزین ADSL‌ شود و سرعت‌هایی به مراتب بالاتر را برای کاربران به ارمغان بیاورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیبر نوری بستر انتقالی است که امکان انتقال دیتای پرسرعت بالاتر از گیگابیت در آن وجود دارد. یعنی اگر تاکنون اینترنت نهایتا ۲۰ مگابیت بر ثانیه سرعت داشت، با فیبر نوری این امکان وجود دارد که سرعت تا ۱۰۰۰ مگابیت یا یک گیگابیت بر ثانیه هم به مشتری تحویل داده شود.

شبکه دسترسی بر پایه فیبر نوری (FTTH) تحت عنوان تانوما در ایران، از سال گذشته افتتاح شده که اینترنت پرسرعت برای دانلود فیلم و نرم‌افزار، تلفن تصویری، مشاهده برنامه‌های زنده تلویزیونی با کیفیت HD و ۴K، بانکداری الکترونیک، بازی و خرید آنلاین، آموزش و پزشکی از راه دور و اینترنت اشیاء، از جمله سرویس‌های قابل ارائه به‌صورت هم‌زمان بر بستر فیبر نوری قابل ارایه است.

شرکت مخابرات ایران، در سال‌های اخیر نسبت به تبدیل شبکه‌های مخابراتی و اینترنتی از کابل مسی به فیبر نوری گام برداشته و این تغییرات نیز تاکنون به گفته کارشناسان و مسوولان تا حد زیادی پیشرفت داشته است، اما شرکت‌های FCP - ارایه‌کنندگان اینترنت ثابت -، به‌دلیل مقرون به صرفه نبودن و هزینه‌های بالای آن، شبکه ارتباطی اختصاصی خود را ایجاد نکرده‌اند؛ ضمن این‌که شرکت مخابرات ایران، این شبکه را طی سالیان طولانی ایجاد کرده است و در حال حاضر در بیش‌تر نقاط کشور پوشش دارد.

اخیرا برخی مدیران مخابراتی با تاکید بر لزوم حرکت به سمت جایگزینی فیبر نوری با کابل‌های مسی اعلام کرده بودند تا سال ۲۰۲۰ تمام روستاها و شهرهای کشور همانند یک تار عصبی گسترده، تحت پوشش شبکه فیبر نوری قرار خواهد گرفت. کابل‌های قدیمی که امروزه در منازل برای انتقال داده‌های اینترنتی مورد استفاده قرار می‌گیرند، ظرفیت لازم را برای انتقال با سرعت بالا ندارند و اگرچه شاید به زعم برخی، کاربران عادی اینترنت نیازی به اینترنت با سرعت‌های چند ده مگابیتی نداشته باشند، اما گسترش فناوری به مرور به این سمت حرکت خواهد کرد و همین موضوع لزوم حرکت به سمت فیبر نوری را آشکار می‌کند.

با وجود تمام پیشرفت‌ها دراین عرصه، اما به اعتقاد تحلیلگران، هنوز در بخش اینترنت ثابت در ایران نتوانستیم آن‌طور که باید توسعه پیدا کنیم، زیرا هنوز برروی‌ ADSL هستیم که این فناوری در دنیا رو به انقراض است و فناوری‌های VDSL و FTTH رو به گسترش هستند. البته به گفته مسوولان، مشکلاتی در این زمینه وجود دارد که بخشی به انحصار ذاتی شرکت مخابرات برمی‌گردد که اگرچه قانونی نیست اما سرمایه‌گذاری‌های زیادی در زمان دولتی بودن آن انجام شده است.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: انحصار فیبر نوری انقلاب اسلامی در چهل سالگی فيبرنوري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۵۵۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسریع توسعه فیبر نوری در تهران/ بسته‌ فیبر رایگان و مودم اقساط ارائه خواهدشد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، توسعه پروژه فیبر نوری اتفاقی بزرگی است که در دولت سیزدهم با سرعت در حال انجام است در این طرح پوشش شهرستان‌ها در اولویت قرار گرفته است از این رو پس از گذشت تقریبا یک سال در بسیاری از استان‌ها این پروژه تکمیل و یا در حال تکمیل است. اما تاکنون این پوشش در تهران به طور جدی آغاز نشده از این رو جهت پیگیری این موضوع با رضا خلیلی معاون شبکه شرکت مخابرات ایران گفت‌وگو کردیم.

خلیلی در پاسخ به این پرسش که پروژه فیبر نوری در استان تهران از چه زمانی آغاز می‌شود گفت: واگذاری سرویس‌های اینترنت پرسرعت باند پهن و بستر فیبر نوری از سال ۹۵ در شرکت مخابرات ایران به خصوص در استان تهران آغاز گردیده و مورد استفاده‌ی مشترکین قرار گرفته است. تاکنون افتتاحیه‌های متعددی در شهرستان‌های مختلف استان تهران برگزار و اخبار آن نیز منتشر شده است.

تسریع در انجام پروژه فیبر نوری با همکاری وزارت ارتباطات

وی در ادامه با اشاره به اینکه تغییر تکنولوژیی در ارائه‌ی سرویس اینترنت از بستر کابل مسی به بستر فیبر نیازمند اجرای حجم گسترده‌ای از فیبرو نصب تجهیزات جدید در شبکه‌ی دسترسی است گفت: این پروژه در گستره وسیعی از کشور از جمله استان تهران آغاز گردیده و در حال ادامه است اما به دلیل حجم بالای عملیات اجرایی، کاری زمان‌بر خواهد بود. این موضوع در دیگر کشور‌های جهان نیز دربازه‌های زمانی چندین ساله برنامه‌ریزی و اجرا گردیده است. البته با برنامه ریزی پروژه‌ پوشش ۲۰ میلیون خانوار در کشور که از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام گردیده، برنامه‌ریزی و اجرای عملیات سرعت بیشتری پیدا نموده است. 

خلیلی از چالش‌های پیش رو در توسعه این پروژه گفت: با توجه به اینکه اجرای این پروژه با تغییر تکنولوژی همراه هست لذا چالش‌های متعددی را به دنبال دارد مثلا نیاز به تأمین حجم زیادی از تجهیزات جدید در بخش اکتیو و پسیو شبکه، تامین منابع مالی زیاد، اجرای عملیات حفاری وسیع و نصب و راه اندازی تجهیزات، انجام هماهنگی‌های لازم و اخذ مجوز‌های حفاری از شهرداری‌ها و پرداخت هزینه‌های متعلقه، پرداخت هزینه‌های اجرای شبکه‌ی داخلی منازل و هزینه‌های مرتبط با آن (فیبر کشی داخلی و مودم) توسط متقاضیان از جمله این چالش‌ها است.

اعلام هزینه فیبر نوری برای مشترکین متقاضی

معاون شبکه شرکت مخابرات ایران در ادامه از چگونگی درخواست فیبر نوری توسط مشترکین ادامه داد: پس از ایجاد شبکه‌ی دسترسی از سوی شرکت مخابرات ایران، اجرای عملیات فیبرکشی در داخل منازل و نصب و راه اندازی مودم توسط پیمانکاران اجرایی طرف قرارداد با شرکت مخابرات انجام می‌گردد. اخذ هزینه از مشترکین نیز توسط شرکت‌های پیمانکار صورت می‌پذیرد. میزان هزینه‌ی اجرای فیبر داخل منازل برای آپارتمان حدود ۸۰۰ هزار تومان تعیین شده است و برای خانه‌های ویلایی و بزرگ با توجه به متراژ فیبر کشی افزایش می‌یابد. هزینه‌ی تامین مودم نیز بسته به نوع برند آن از حدود ۵/۱ میلیون تومان به بالا خواهد بود.

وی در ادامه درباره کاهش هزینه‌ها برای مشترکین متقاضی افزود: در رابطه با کاهش هزینه‌ها و به صرفه نمودن این سرویس، حوزه‌ی تجاری شرکت مخابرات ایران به صورت مستمر در حال برنامه‌ریزی و تعریف بسته‌های مختلف سرویس است. در حال حاضر کمپین فیبر در خانه در حال اجرا بوده و بسته‌های پیشنهادی شامل فیبر رایگان و پرداخت هزینه‌ی مودم به صورت نقد و اقساط در حال ارائه است.

خلیلی علت کند بودن توسعه پروژه‌ی فیبر نوری توسط مخابرات دلایل مختلفی برشمرد و افزود: علاوه بر چالش‌های مطرح شده‌ اجرای این پروژه زمان‌بر است و موضوعات مرتبط با اجرا، عوامل مرتبط با تقاضای مشترکین نیز در پیشرفت پروژه موثر است، همچنین مواردی چون پرداخت هزینه‌های اولیه توسط مشترکین، نیازمندی به اخذ سرویس با سرعت‌های بالاتر و ایجاد تغییر در سرویس‌های موجود از بستر مسی به فیبر از دیگر دلایل کندی انجام این اقدام بوده.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تسریع توسعه فیبر نوری در تهران/ بسته‌ فیبر رایگان و مودم اقساط ارائه خواهدشد
  • آغاز اجر‌ای طرح اتصال مدارس خوی به شبکه فیبر نوری 
  • اجرای پروژه فیبر نوری در ۴۵۰ شهر/ سرعت اینترنت افزایش می‌یابد
  • تعهد مهمی که وزارت ارتباطات از اپراتورهای تلفن همراه گرفت
  • افتتاح طرح های صنعت برق و مخابرات در میامی
  • راه‌اندازی ۳۵ کیلومتر شبکه فیبر نوری در تاکستان
  • مهمترین اقدامات ایرانسل در پژوه ملی فیبر نوری در سال ۱۴۰۲
  • تعهد ۲۰ میلیون پوشش طرح فیبر نوری تا پایان دولت سیزدهم
  • اجرای طرح نصب فیبر نوری به زودی در شهرستان سیاهکل
  • آخرین وضعیت فیبر نوری در کشور