Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-19@21:46:17 GMT

2.1 میلیمتر بارندگی هدیه دی ماه یزدی ها

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۵۶۱۶۹

 به گزارش خبرگزاری بسیج از یزد، در حالیکه متوسط بارندگی کشور از آغاز سال آبی ۹۸ -۹۷ (مهر تا پایان دی) ۱۱۷.۲ میلیمتر و پایان آذر ماه ۸۵.۷ میلیمتر گزارش شد.
در پاییز سال ۱۳۹۷، ماهانه به طور میانگین حدود ۲۸ میلیمتر بارندگی در کشور ثبت شد که در نخستین ماه فصل زمستان امسال این عدد با رشد ۳.۵ میلیمتر به ۳۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ میلیمتر رسید.
اما این آمار در یزد کاهش یافت یعنی در سه ماهه پاییز که متوسط بارندگی استان ۱۳.۳ میلمتر و میانگین هر ماه ۴.۱ میلیمتر بود در دی ماه، بارش‌ها به نصف کاهش یافت و به ۲.۱ میلیمتر رسید.
همچنین استان‌های کم بارش، سیستان و بلوچستان با ۴.۹ میلیمتر (بدون تغییر آمار بارندگی‌ها نسبت به پایان پاییز) یزد با ۱۵.۴ میلیمتر، خراسان جنوبی با ۲۲.۵ میلیمتر و کرمان با ۲۶.۳ میلیمتر قرار دارد.
بر پایه اعلام سازمان هواشناسی مرکز خشکسالی مدیریت بحران کشور، پربارش‌ترین استان‌ها به ترتیب ایلام ۴۷۶.۸ میلیمتر، گیلان ۴۷۶ میلیمتر، کهگیلویه و بویراحمد ۴۵۰.۲ میلیمتر و لرستان ۴۴۱.۵ میلیمتر گزارش شد.
فاصله بارندگی کم بارش‌ترین مناطق تا پربارش‌ترین استان کشور از مهر تا پایان دی ۴۷۱.۹ میلمتر یعنی بیش از ۹۷ برابر بود.
بیشترین میزان افزایش بارندگی‌ها نسبت به مدت مشابه سال قبل مربوط به خراسان جنوبی با بیش از ۳۲ برابر (امسال ۲۲.۵ و پارسال هفت دهم میلیمتر)، قم بیش از ۱۲ برابر (امسال ۸۵.۳ و پارسال هفت میلیمتر) و اصفهان حدود ۱۲ برابر (امسال ۷۹.۵ و پارسال ۶.۸ میلیمتر) است.
بارندگی‌های امسال یزد هم با وجودی که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳.۸ برابر افزایش داشت نسبت به بلندمدت (۴۰.۶ میلیمتر) ۶۲ میلیمتر کاهش نشان می‌دهد.
در این خصوص بیشترین کاهش بارندگی نسبت به بلندمدت مربوط به سیستان و بلوچستان ۸۷.۹ میلیمتر کاهش، یزد ۶۲ میلیمتر کاهش، کرمان ۴۷.۴ میلیمتر کاهش و هرمزگان ۴۴.۷ کاهش میلیمتر ثبت شده است.
همچنین با وجودی که بارش‌های امسال در استان‌ها نسبت به بلندمدت رشد دارد، اما در اردبیل ۷.۹ درصد کاهش نشان می‌دهد.
در مجموع متوسط بارندگی کشور در سال زراعی جاری، نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲.۱ برابر و نسبت به بلندمدت ۲۴.۴ درصد افزایش دارد، امید می‌رود تا پایان سال و ابتدای سال آینده شاهد ادامه روند رو به رشد بارندگی‌ها باشیم.
در همین حال بارندگی در چهارمحال و بختیاری و سرچشمه‌های کوهرنگ (به عنوان منبع تأمین آب انتقالی به یزد) امسال نسبت به مشابه سال قبل (امسال ۴۱۲.۱ و پارسال ۴۹.۳ میلیمتر) بیش از ۷.۳ برابر افزایش دارد هر چند که این میزان بارش‌ها نسبت به بارندگی‌های بلندمدت ۸۱.۸ درصد کاهش دارد.
تحلیل از محمودرضا رحمانی
انتهای پیام /

منبع: بسیج نیوز

کلیدواژه: استان یزد تحلیل هواشناسی بازندگی دی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۵۶۱۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرشدگی سدهای کشور به ۶۱ درصد رسید/ مدیریت مصرف آب ضروری است

سخنگوی صنعت آب با اشاره به بارش‌های مناسب هفته‌های گذشته، میزان پرشدگی سدهای کشور تا ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ را ۶۱ درصد اعلام کرد و گفت: بارش‌ها نباید این تصور را ایجاد کند که نیاز آبی کشور برطرف شده و همچنان به مدیریت مصرف در سراسر کشور نیازمندیم. - اخبار اقتصادی -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، فیروز قاسم‌زاده، سخنگوی صنعت آب کشور با اشاره به بارش‌های خوب اواخر سال گذشته و روزهای ابتدایی سال جدید اظهار داشت: هر چند طی هفته‌های گذشته شاهد نزولات جوی به صورت برف و باران در برخی نقاط کشور از جمله تهران بودیم، اما همچنان میزان پرشدگی برخی از سدهای کشور پایین بوده و آب مورد نیاز مصارف به طور کامل تأمین نشده است.

* کاهش 11 درصدی ورودی آب به سدهای کشور

قاسم‌زاده با تشریح آخرین وضعیت مخازن سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تا 28 فروردین 1403 گفت: ورودی‌ سدهای کشور در حال حاضر 23.61 میلیارد مترمکعب است که همچنان نسبت به سال آبی گذشته با کاهش 11 درصدی روبرو است. 

وی موجودی مخازن سدهای کشور را در تاریخ 28 فروردین 1403 با 61 درصد پرشدگی، معادل 30 میلیارد و 410 میلیون مترمکعب خواند و بیان داشت: در سال گذشته نیز در تاریخ مشابه، همین میزان آب در مخازن سدهای کشور وجود داشته است. 

* 80درصد ظرفیت سدهای تهران خالی است

سخنگوی صنعت آب کشور، درصد پرشدگی سدهای تأمین کننده آب شرب پایتخت را 20 درصد خواند و خاطرنشان کرد: حجم مخازن سدهای تهران تا 28 فروردین با کاهش 11 درصدی نسبت سال آبی گذشته روبرو بوده است که نشانگر ضرورت جدی گرفتن مدیریت مصرف است.

وی گفت: مجموع 13 سد مهم حوضه آبریز دریاچه ارومیه نیز حدود 73 درصد پرشدگی دارد که نسبت به سال آبی گذشته 3 درصد افزایش داشته است.

* کاهش 15درصدی بارش‌های ایران نسبت به سالهای نرمال

قاسم‌زاده خاطرنشان کرد: براساس شبکه باران‌سنجی مبنای وزارت نیرو، بارندگی کشور نسبت به میانگین دوره‌ مشابه درازمدت 15 درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته 3 درصد کاهش را نشان می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به کاهش بارش کشور نسبت به شرایط نرمال، نباید بارش‌های اخیر این تصور را ایجاد کند که نیاز آبی کشور برطرف شده و مدیریت مصرف ضرورتی ندارد بلکه هموطنان عزیز در کشورِ خشک و نیمه خشک ایران، همواره باید توجه ویژه‌ای به مدیریت مصرف آب داشته باشند.

انتها پیام/

دیگر خبرها

  • بیش از ۵۰ درصد بارش سال آبی استان سیستان و بلوچستان در ۳ روز اتفاق افتاد
  • بیش از ۵۰درصد بارش سال آبی استان سیستان در ۳ روز اتفاق افتاد
  • هشدار کاهش دمای هوا و سرمازدگی محصولات کشاورزی در کرمان
  • بیشترین بارش در شهرضا ثبت شد / کاهش کمینه دما در اصفهان
  • بیشترین بارش در شهرضا ثبت شد/ کاهش کمینه دما در اصفهان
  • میزان بارندگی ها در کرمان کاهش می یابد
  • پرشدگی سد‌های کشور به ۶۱ درصد رسید/ لزوم مدیریت مصرف در ماه‌های پیش‌رو
  • آخرین وضعیت سدهای کشور پس از بارندگی اخیر | ۸۰ درصد ظرفیت سدهای تهران خالی است
  • پرشدگی سدهای کشور به ۶۱ درصد رسید/ مدیریت مصرف آب ضروری است
  • افزایش ۸۳ درصدی میزان بارش در نیشابور