Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@13:48:34 GMT

نتانیاهو در چاد به دنبال چیست؟

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۵۷۵۳۱

نتانیاهو در چاد به دنبال چیست؟

"نخست‌وزیر اسرائیل در شرایط حساس داخلی ۱۶ ساعت پرواز کرده تا هفت ساعت در چاد باشد. دیدار از این کشور مسلمان‌نشین در مرکز آفریقا چه دستاوردهایی می‌تواند برای اسرائیل و شخص بنیامین نتانیاهو داشته باشد؟"

به گزارش ایسنا، دویچه‌وله در گزارش نوشته است: نخست‌وزیر اسرائیل روز یکشنبه در سفری که خود آن را "تاریخی" خواند، به چاد رفت؛ سفری که با آن قرار است روابط دیپلماتیک با این کشور آفریقایی گرم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنیامین نتانیاهو پیش از سوارشدن به هواپیما در فرودگاه بن گوریون در نزدیکی تل‌آویو به خبرنگاران گفت: «من در حال سفر برای دستیابی به موفقیت مهم و تاریخی دیگری هستم، به چاد، کشور مسلمان‌نشین بزرگی در همسایگی لیبی و سودان. خبرهای مهمی در راه است.»

زمانی که سخن از تثبیت روابط اسرائیل با چین یا هند مطرح می‌شود، انگیزه‌ها تا حدی روشن است: این کشورها هم پرنفوذ هستند و هم بازارهای سیری‌ناپذیری دارند. اسرائیل هم در مقابل شریک قابل اعتنایی در عرصه‌های امنیتی و اطلاعاتی و تکنولوژیک است و البته روابط نزدیکی هم با آمریکا دارد.

اما چاد چطور؟ گسترش روابط دیپلماتیک با کشوری فقیر، دیکتاتوری و محاط در خشکی که در رده‌بندی سازمان غیر دولتی "خانه آزادی" (Freedom House) به عنوان هجدهمین کشور از نظر نقض آزادی شناخته شده، چه اهمیتی دارد که بنیامین نتانیاهو در بحبوحه آمادگی برای انتخابات زودرس، ۲۳ ساعت از وقت خود را برای سفر به آن اختصاص می‌دهد؛ سفری که ۱۶ ساعت آن پرواز است؟

روزنامه اسرائیلی اورشلیم پست این پرسش‌ها را مطرح کرده و به آنها پاسخ داده است.

انگیزه‌های چاد و انگیزه شخصی نتانیاهو

به نوشته اورشلیم پست، روشن است که چاد از اسرائیل چه می‌خواهد. این کشور فقیر و کم‌آب که در اطراف دریاچه چاد با تروریست‌های بوکوحرام هم درگیر است، تسلیحات، تجربه و تخصص در حوزه امنیت و اطلاعات می‌خواهد؛ چاد می‌خواهد از تجربه اسرائیل در حفاظت از مرزها و از دانش فنی اسرائیل در حوزه آب و کشاورزی استفاده کند؛ چاد می‌خواهد به آمریکا نزدیک شود.

ادریس دبی ایتنو، رئیس جمهوری چاد، در نوامبر ۲۰۱۸ به اسرائیل سفر کرده بود. سران سیاسی دو طرف در آن زمان نگفتند که آیا معاملات تسلیحاتی هم موضوع گفت‌وگو بوده یا خیر. خبرگزاری فرانسه اما به نقل از منابع امنیتی چاد نوشت که این کشور برای مقابله با شورشیان در مناطق شمالی تسلیحات و تجهیزات اسرائیلی خریداری کرده است.

سفر نتانیاهو به چاد از سوی دیگر می‌تواند برای مبارزات انتخاباتی نتانیاهو هم مفید باشد. تصاویر حضور او در انجامنا، پایتخت چاد، این پیام را منتقل می‌کند که در دوران نخست‌وزیری نتانیاهو روابط اسرائیل با هند، چین، کشورهای آمریکای لاتین و آفریقایی تقویت شده است.

نزدیکی به کشورهای مسلمان علیرغم بحران خاورمیانه

رابطه با چاد از جهتی دیگر هم می‌تواند برای اسرائیل مهم باشد. این سفر می‌تواند این پیام را به دنیا منتقل کند که با وجود بحران خاورمیانه و موضوع اسرائیل و فلسطینیان، امکان نزدیکی اسرائیل با کشورهای مسلمان وجود دارد.

بنیامین نتانیاهو در ماه نوامبر به عمان سفر کرد. همکاری‌های امنیتی اسرائیل با مصر هم به طرز بی‌سابقه‌ای گسترش یافته است. پروازها به اسرائیل یا از آن هم اجازه یافته‌اند از آسمان عربستان استفاده کنند. این تحولات هم می‌توانند حاوی پیام مشابهی باشند.

به نوشته اورشلیم پست، اگر چاد مسلمان‌نشین که ۴۲ سال پیش تحت تأثیر معمر قذافی، دیکتاتور کشور همسایه (لیبی) روابط خود را با اسرائیل قطع کرده بود، بتواند مناسبات خود با تل‌آویو را از سر بگیرد، شاید دیگر هفت کشور مسلمان‌نشین جنوب صحرای بزرگ آفریقا – مانند مالی و سودان – که روابط دیپلماتیک با اسرائیل ندارند، هم بتوانند.

از وزن بلوک کشورهای آفریقایی در سازمان ملل هم نباید غافل شد. این بلوک ۵۴ کشور از ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل را در بر می‌گیرد. به نوشته اورشلیم پست، برقراری روابط نزدیک با این کشورها به عنوان مثال سبب می‌شود که آنها از این پس در رأی‌گیری درباره مسائل اسرائیل و فلسطینیان به صورت خودکار به ضرر اسرائیل رأی ندهند. این موضوع اکثریت سنتی طرفدار فلسطینیان را متزلزل می‌کند.

نظارت بر فعالیت‌های مخل منافع اسرائیل

برقراری روابط نزدیک با چاد سود راهبردی دیگری هم برای اسرائیل دارد. تل‌آویو در این صورت بهتر می‌تواند سیر امور در لیبی و سودان در همسایگی چاد را رصد کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نتانياهو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۵۷۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خشم مسلمانان و اپوزیسیون هند از اظهارات اسلام‌ستیزانه مودی

نخست‌وزیر هند اظهاراتی اسلام‌هراسانه را در جریان یک تجمع انتخاباتی مطرح کرد که خشم چهره‌های برجسته مسلمان و مخالفان دولتش را در پی داشت.

به گزارش مشرق، هند، پرجمعیت‌ترین کشور جهان، در حال برگزاری طولانی‌ترین انتخابات پارلمانی جهان برای مدت ۶ هفته است؛ انتخاباتی که انتظار می‌رود حزب حاکم «بهاراتیا جاناتا»، متعلق به «نارندرا مودی» نخست‌وزیر هند در آن برای سومین دور متوالی به قدرت برسد.

نارندرا مودی در سخنانی در یک تجمع انتخاباتی بزرگ در ایالت راجستان در غرب این کشور، مسلمانان کشورش را تحت عنوان «نفوذی‌ها» و «کسانی که بچه‌های بیشتری دارند» توصیف و ادعا کرد مخالفان دولت او در صورتی که در نتیجه انتخابات به قدرت برسند، ثروت کشور را در میان آنها توزیع خواهند کرد.

مودی در حالی که با هیاهوی جمعیت مخاطبان سخنرانی خود مواجه شد، گفت: «وقتی آنها (اعضای حزب مخالف موسوم به حزب کنگره) در قدرت بودند، گفتند مسلمانان اولین حق را نسبت به منابع دارند. آنها همه ثروت شما را جمع خواهند کرد و آن را در میان کسانی که بچه‌های بیشتری دارند، توزیع خواهند کرد. آنها ثروت کشور را در میان نفوذی‌ها توزیع خواهند کرد.»

مودی ادامه داد: «آیا شما فکر می‌کنید پولی که به سختی کسب کرده‌اید باید به نفوذی‌ها داده شود؟ آیا شما چنین چیزی را می‌پذیرید؟»

طرح این اظهارات اسلام‌هراسانه از سوی مودی، واکنش‌های منفی مخالفان او را در پی داشت؛ مخالفانی که از مدت‌ها پیش مودی و حزب بهاراتیا جاناتا را متهم به استفاده از لفاظی‌های تفرقه‌افکن با هدف پیشبرد دستور کار ملی‌گرایی هند کرده‌اند.

در پی این صحبت‌ها، اعضای مخالفان دولت هند، از کمیسیون انتخابات این کشور خواستند درباره نقض قوانین انتخاباتی توسط مودی تحقیقات انجام دهد.

بر اساس این قوانین، سیاستمداران هند نباید بر مبنای «طبقه یا احساسات اجتماعی» رای‌دهندگان را خطاب قرار دهند. طبق این قوانین «فعالیت‌هایی که ممکن است اختلافات را بدتر سازند یا تنش یا نفرت دوجانبه را بین مذاهب و جوامع ایجاد کنند» نیز ممنوع هستند.

چهره‌های برجسته جامعه مسلمانان هند این نگرانی را دارند در صورت به قدرت رسیدن مجدد حزب بهاراتیا جاناتا شکاف‌های اجتماعی که از قبل در این کشور در حال شکل‌گیری بوده‌اند، وخیم‌تر شوند. مودی به خاطر صحبت‌های روز یکشنبه‌اش با واکنش‌های منفی از جانب این چهره‌ها مواجه شده است.

«رانا ایوب» یک خبرنگار مسلمان برجسته هندی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «در اینجا دیگر از حرف‌های در لفافه و رمزی خبری نیست. بلکه ما با یک حمله مستقیم، هدفمند و آشکار بر مبنای نفرت علیه یک جامعه طرف هستیم.»

«اسدالدین اویسی» یک قانونگذار مسلمان و رئیس حزب «مجلس اتحاد مسلمین همه هند» اظهار کرد: «مودی از مسلمانان با لفظ نفوذی و مردمی با بچه‌های زیاد حرف زد. مودی از ۲۰۰۲ تاکنون تنها چیزی که تضمین کرد سوءاستفاده از مسلمان و رای جمع کردن بوده است.»

«مالیکارجون خرج» رئیس حزب مخالف «کنگره» در هند از اظهارنظرهای مودی تحت عنوان «سخنرانی مروج نفرت» و «حقه‌ای کاملا فکر شده برای منحرف کردن توجه» یاد کرد.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • پیام مهم سفر رئیسی به پاکستان و سریلانکا در این مقطع | به‌دنبال گسترش روابط کشورهای همسو و مستقل است
  • ایران به‌دنبال گسترش روابط کشورهای همسو و مستقل است
  • به دنبال گسترش روابط اقتصادی و تجاری با چین هستیم
  • حجاب؛ قدرت زن ایرانی
  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض
  • مهمترین دستاورد طوفان الاقصی توقف عادی سازی روابط کشور‌ها با اسرائیل است
  • توقف عادی سازی روابط کشور‌ها با اسرائیل، مهمترین دستاورد طوفان الاقصی
  • خشم مسلمانان و اپوزیسیون هند از اظهارات اسلام‌ستیزانه مودی
  • اتحاد ایران و پاکستان نقش بسیاری در مبارزه با اسرائیل دارد
  • ادعای عجیب روزنامه آمریکایی از طرح اولیه حمله اسرائیل به ایران | حمله بزرگ به اهداف نظامی در نزدیکی تهران؟ | آمریکایی‌ها: ما نتانیاهو را منصرف کردیم!