Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ ندا جعفری: بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار و همچنین به دنبال ابلاغ بخشنامه بانک مرکزی، از امروز اول بهمن ماه، سود علی‌الحساب سپرده‌های سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت بانک‌ها به صورت ماه‌شمار محاسبه و اعمال می شود.

 یکی از مزایای این کار کاهش ریسک نقدینگی برای بانک‌ها و موسسات اعتباری ذکر شده که به اعتقاد برخی کارشناسان پولی و بانکی اعمال این شیوه پرداخت سود می‌تواند مانع تلاطمات شبکه بانکی شود، ضمن آنکه با این اقدام می توان به افزایش امکان پرداخت وام و تسهیلات به سپرده گذاران امیدوار بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

حیدر مستخدمین حسینی معاون پیشین پارلمانی وزیر امور اقتصاد به خبرنگار اقتصادی رویداد۲۴ گفته تغییر نرخ سود از روزشمار به ماه‌شمار تصمیم جدیدی نیست و در گذشته نیز سپرده‌های کوتاه‌مدت به صورت ماه‌شمار محاسبه می‌شد و این مدل از گذشته در سیستم بانکی رواج داشته و در اقتصاد بانکی از آن تبعیت می‌شده است.

او می‌گوید: اینکه از امروز سود بانکی از روز شمار به ماه شمار تغییر می‌کند، در جهت اصلاح نظام بانکی است و موضوعی که حائز اهمیت است این است که محاسبه سود سپرده‌های کوتاه‌مدت به صورت روزشمار در هیچ نظام بانکی در دنیا سابقه ندارد.

مستخدمین حسینی با بیان اینکه اقتصاد بانکی ما بیمار است، می‌گوید: روزشمار کردن سود سپرده باعث رقابت ناسالم و نابرابر در این حوزه شده بود و بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار برای جلوگیری از فساد در این بخش آن را از امروز تغییر دادند و همه بانک‌ها موظفند از سیاست‌های شورای پول و اعتبار تبعیت کنند، زیرا عدم تبعیت از این سیاست موجب رقابت ناهمگون سود سپرده‌گذاران خواهد شد.

او با بیان اینکه مسلما قدم بعدی در خصوص تغییرات در سود سپرده‌های بلندمدت ۵ ساله خواهد بود، می‌گوید: در اوایل روی کار آمدن آقای روحانی بانک مرکزی اعلام کرد سپرده‌های ۲-۳ و ۵ ساله حذف می‌شود و سپرده‌های یک ساله جای آن را می‌گیرد که همین امر باعث آشفتگی در نظام بانکی کشور شد و رقابت نابرابری را ایجاد کرد، سیاست بانک مرکزی در آن زمان این بود که منابع بانکی و نقدینگی را در قالب تسهیلات به تولیدکنندگان توزیع کند که نه تنها این اتفاق نیفتاد بلکه تسهیلات به بخش غیر مولد که ارزش افزود، اشتغال و سرمایه‌گذاری ایجاد نمی‌کند و در تولید ناخالص ملی هم نقشی ندارد ورود پیدا کرد، این در حالی است که فعالیت‌های مولد باید باعث افزایش ظرفیت توان کشور و ایجاد اشتغال و رفاه اقتصادی شوند.

این کارشناس ارشد بانکی می‌گوید: متاسفانه در این مدت کمترین سرمایه‌گذاری را در اقتصاد ملی شاهد بودیم و در چند سال اخیر میزان سرمایه گذاری در بخش مولد بسیار اندک بوده است.

او ادامه می‌دهد: این سیاست که سود روزشمار به سپرده‌های کوتاه مدت داده شود امروز شکست خورده است، زیرا دیگر انگیزه‌ای باقی نمی‌ماند تا سرمایه‌گذار سپرده‌های خود را به سمت فعالیت‌های تولیدی هدایت کند، آنچه در عمل بوجود آمده بود پرداخت تا ۳۴ درصد سود به برخی از سپرده‌ها بود، آما آیا این سود باعث خلق پول می‌شود؟ در عمل پرداخت‌ها به گونه‌ای بود که یک سوم مبلغ سپرده را بانک سود پرداخت می‌کرد و بخش عمده‌ای از نقدینگی به این سمت در حرکت بود.

مستخدمین حسینی می‌گوید: سیاست جدید پرداخت سود ماه‌شمار باعث می‌شود قیمت تمام شده پول برای بانک‌ها کمتر شود، زیرا هزینه‌های آن‌ها نیز کمتر خواهد شد، زیرا زمانی که بانک‌ها سود بیشتری می‌دهند قیمت تمام شده پول بالا می‌رود و زمانی که بانک‌ها از نرخ‌های مصوب شورای پول و اعتبار تبعیت نمی‌کنند نتیجه آن می‌شود که تسهیلات با نرخ بالاتری باید پرداخت شود.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 سود بانکی روز شمار ماه شمار تسهیلات بانکی ریسک نقدینگی سیستم بانکی سود ماه شمار بانکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۵۹۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای امنیت بواسطه طرح پرداخت با گوشی به جای کارت بانکی

مهدی میرزایی کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بر اساس طرح کهربا بانک مرکزی که در ۶ بانک کلید خورده مشتریان شبکه بانکی امکان تعریف کارت بانکی فیزیکی خود در برنامک‌های هوشمند مبتنی بر تلفن همراه را دارند و می‌توانند تراکنش‌های خرید را با استفاده از نسخه الکترونیکی ایمن کارت‌های بانکی انجام دهند و از آنها به جای کارت‌های فیزیکی بانکی که روی دستگاه‌های پایانه فروشگاهی مجهز شده استفاده کنند.

این کارشناس اقتصادی در ادامه اظهار کرد: در رابطه با طرح کهربا یکی از مهم‌ترین موارد که به آن با توجه به نیازسنجی‌ها توجه شده بحث توسعه بانکداری الکترونیک است زمانی که نیاز به صدور کارت فیزیکی نباشد مراجعه به شعب کمتر می‌شود و اصلا گاهی دیگر تعدد شعب زیاد بی معنی خواهد شد.

میرزایی در ادامه می‌گوید: با اجرای طرح کهربا و کاهش نقش فیزیکی کارت‌های بانکی در پرداخت علاوه بر ارتقای امنیت پرداخت دیگر شاهد مباحث کپی کارت، موارد خارج از چهارچوب نیستیم علاوه بر دیگر این دیگر امکان استفاده از کارت‌های بانکی دیگران و سوءاستفاده از آنها برای مواردی همچون قمار، کلاهبرداری، پولشویی و... کاهش پیدا می‌کند.

در نهایت او افزود: اکنون بنابر اعلام بانک مرکزی این طرح با شش بانک کلید خورده است، اما برای موفقیت این طرح نیاز است علاوه بر شناسایی دقیق باگ‌های احتمالی سایر بانک‌ها نیز با سرعت به این طرح اضافه شوند‌تا نتایج آن گسترده تر شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • ارتقای امنیت بواسطه طرح پرداخت با گوشی به جای کارت بانکی
  • بانک‌هایی که بیشترین سود سپرده را می‌دهند
  • بانک مرکزی: پرداخت با گوشی به جای کارت بانکی در ۶ بانک کلید خورد
  • سقف تراکنش بانکی برای سال جدید تغییر کرد
  • بانک مرکزی: طرح «کهربا» با ۶ بانک آغاز شد
  • طرح «کهربا» با ۶ بانک آغاز شد
  • خبر جدید بانک مرکزی درباره حذف کارت‌های بانکی/ از این پس با این روش خرید کنید
  • سقف تراکنش های بانکی تغییر کرد
  • سقف تراکنش‌های بانکی تغییر کرد + جزییات
  • اطلاعیه مهم بانک مرکزی/ سقف تراکنش‌های بانکی تغییر کرد + جزییات