Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-19@14:58:34 GMT

سالانه ۳۰۰۰ نفر در کرمانشاه به سرطان مبتلا می‌شوند

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۵۹۳۰۹

سالانه ۳۰۰۰ نفر در کرمانشاه به سرطان مبتلا می‌شوند

ویدا صنیعی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه پویش ملی مبارزه با سرطان از یکم تا هفتم بهمن ماه انجام می‌شود، اظهار داشت: در حال حاضر بعد از بیماری های قلبی و عروقی سرطان دومین علت مرگ و میر در ایران است که اگر تشخیص زودرس داده شود قابل درمان یا کنترل است.

وی با بیان اینکه سرطان رشد بی رویه و خارج از کنترل تعدادی سلول است گفت: سلول های طبیعی در مواجه با عوامل سرطان زا می توانند به یک سلول سرطانی و با افزایش تعداد سلول ها به بافت سرطانی یا تومور تبدیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: تومورها به دو دسته خوش خیم و بدخیم دسته بندی می شوند که در نوع خوش خیم قسمت محدودی از بدن درگیر و با جراحی درمان می شوند و تومورهای بدخیم از فضایی محدود شروع اما به بافتهای مجاور گسترش می یابند یا از طریق جریان خون به نقاط دورتری از بدن می روند.

وی اصلی ترین عامل بروز سرطان را افزایش سن دانست و تصریح کرد: در کشور ایران با توجه به بالا رفتن سن امید به زندگی که اینک به ۷۵ سال رسیده شاهد افزایش بروز ابتلا به سرطان هستیم.

صنیعی عنوان کرد: عوامل دیگری  سبک زندگی غلط و تغذیه نامناسب، عدم تحرک و مصرف سیگار وقلیان، عوامل زیان بار محیطی نظیر آلودگی هوا و خاک را از دیگر عوامل خطرساز ابتلا به سرطان اعلام کرد.

وی گفت: در حال حاضر مطالعات متعدد نشان دهنده این واقعیت است که ۴۰ درصد سرطان ها قابل پیشگیری است بنابراین اگر به موقع تشخصیص داده شوند به خوبی به درمان پاسخ خواهند داد.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه در سطح کشور سالانه ۹۰ هزار و در استان بین ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ مورد ابتلای جدید به سرطان مشاهده می شود افزود: شایع ترین سرطان درمردان شامل سرطان معده ، خون، مثانه، روده بزرگ، سرطان پوست و در زنان سرطان پستان، تخمدان، پوست و خون است.

وی عنوان کرد: پایگاه های سلامت شهری وخانه های بهداشت روستایی به طور جدی درصدد تشخیص زودهنگام موارد ابتلا به سرطان های تخمدان، روده بزرگ، گردنه رحم هستند تا از شیوع ابتلا به بیماری سرطان جلوگیری شود.

صنیعی علائم هشدار دهنده احتمال ابتلا به سرطان را شامل زخمی که بهبود نیابد، تغییر رنگ دهد یا دچار خونریزی شود، خونریزی و ترشحات غیرعادی در ادرار و مدفوع، قاعدگی مکرر در زنان، سوهاضمه یا مشکل در بلع غذا، تغییر در عادت اجابت مزاج به مدت دو تا سه ماه تغییر واضح در زگیل و خال، سرفه طولانی درافراد غیر سیگاری همراه با خشونت صدا، خستگی های غیرقابل توجیه با کاهش وزن، درد دائمی یا احساس مشکل در هر ناحیه بدن دانست.

به گفته رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه،  برای پیشگیری از ابتلا به سرطان علاوه بر پرهیز از مصرف دخانیات، داشتن فعالیت بدنی، انجام ۱۵۰ دقیقه ورزش در هفته ، مصرف روزانه ۵ وعده میوه و سبزی، کاهش مصرف قند، نمک و روغن، مدیریت وزن و مراقبت از پوست، پرهیز از مصرف الکل و مواد مخدر، حفاظت در برابر آلاینده های سرطان زا ضروری است.

وی بیان کرد: به منظور تسریع در روند درمان افراد با مشاهده علائم احتمالی ابتلا به سرطان موارد را به سرعت به اطلاع پزشک برسانند.

کد خبر 4519499

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه سرطان سرطان پوست سرطان معده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۵۹۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه خدمات درمانی به ۱۹۸ بیمار مبتلا به هموفیلی

بهنام روندی، مسئول واحد بیماری‌های خاص و پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت : هموفیلی یک بیماری ارثی است که به دلیل اختلال فاکتور‌های انعقادی، روند انعقاد خون در آنها به کندی انجام می‌شود.

وی بیماری هموفیلی را در ۲ نوع A و B را براساس کمبود فاکتور‌ها تعریف کرد و افزود: اگر این بیماران دچار زخمی شوند به علت اینکه فاکتور‌هایی در خون کم دارند، خونریزی بند نمی‌شود.

مسئول واحد بیماری‌های خاص و پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: این دسته از بیماران این کمبود فاکتور در خون را به صورت دارو (فاکتور انعقادی خون) که اکثرا تزریقی است، دریافت می‌کنند تا جایگزین کمبود مورد نظر شود.

وی ادامه داد: دریافت فاکتور‌های انعقادی خون بستگی به شدت بیماری و نوع فاکتور کمبود در خون دارد؛ ممکن است بیماری هفته یک‌بار و یا بیماری ۶ ماه یک‌بار نیاز به دریافت فاکتور داشته باشد

روندی با اشاره به ارائه خدمت مرکز جامع بیماران خاص به بیماران هموفیلی، تصریح کرد: طبقه سوم کلینیک بوستان واقع در مجتمع بیمارستانی امام رضا (ع) شهر کرمانشاه از سال ۱۳۹۸ مختص بیماران خاصی است، تمام خدمت فوق به بیماران خاص از جمله هموفیلی، تالاسمی، ام. اس و شیمی‌درمانی اطفال به طور اختصاصی و رایگان انجام می‌شود.

وی با اشاره به ارائه خدمت رایگان ۲ پزشک فوق‌تخصص خون استان در مرکز جامع بیماران خاص، گفت: بیماران هموفیلی به دلیل دریافت خدمات تخصصی، پرستار مخصوص خود را دارند.

روندی با بازگو کردن یکی از دغدغه‌ها و مشکلات این بیماران، خاطرنشان کرد: تمام خدمات و دارو‌ها ایرانی ارائه شده به بیماران رایگان است، اما برخی از این بیماران دارو‌های خارجی مصرف می‌کنند که دیگر شامل خدمات رایگان نمی‌باشد.

وی در خصوص تعداد بیماران هموفیلی در استان، گفت: طبق آخرین آمار، دانشگاه علوم پزشکی استان به ۱۹۸ بیمار هموفیلی خدمات ارائه داده، اما هستند بیمارانی که به دلایل مختلف درمان خود را از دیگر استان‌ها دریافت می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • اجرای پویش ملی غربالگری سرطان به زودی در کشور
  • بیماری ایدز چیست؟ + فیلم
  • ارائه خدمات درمانی به ۱۹۸ بیمار مبتلا به هموفیلی
  • به درمان سرطان به کمک آزمایش دی‌ان‌ای امیدوار باشیم؟
  • درمان رایگان انواع سرطان‌ها در دست برنامه‌ریزی است
  • شایع‌ترین نشانه‌های وسواس
  • ردپای ژنتیک در اختلال وسواس
  • درمان تخصصی انواع بیماری های پوستی در شیراز
  • چرا دچار وسواس می شویم/ بارزترین نشانه‌های وسواس
  • چند باور رایج و غلط درباره ویتامین‌ها