Web Analytics Made Easy - Statcounter

جنبش جلیقه زردها در فرانسه همچنان ادامه دارد. ده‌ها هزار تظاهرکننده روز شنبه ۲۹ دی در شهرهای مختلف فرانسه با رد فراخوان مکرون‌ برای شرکت در گفت‌وگوی ملی بار دیگر خواستار استعفای او شدند.

 

جلیقه زردها در دهمین تظاهرات خود روز شنبه ۲۹ دی (۱۹ ژانویه) در بسیاری از شهرهای فرانسه به خیابا‌ن‌ها آمدند و مخالفت خود را با دولت فرانسه و فراخوان امانوئل مکرون‌، رئیس جمهوری فرانسه، برای شرکت در گفت‌وگوی ملی اعلام کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در سراسر فرانسه ۸۰ هزار مامور پلیس مسئولیت حفظ نظم را به عهده داشتند. آنها برای متفرق کردن تظاهرکنندگان بار دیگر از گاز اشک‌آور و خودروهای آب‌پاش استفاده کردند.

 

در پاریس در پایان راه‌پیمایی صلح‌آمیز درگیری میان تظاهرکنندگان و ماموران پلیس بار دیگر بالا گرفت. ماموران پلیس برای متفرق کردن تظاهرکنندگانی که به سوی آنها سنگ و شیشه پرتاب می‌کردند، از گاز اشک‌آور و خودروهای آب‌پاش استفاده کردند.

 

وزارت کشور فرانسه اعلام کرده که روز شنبه در سراسر این کشور حدود ۸۴ هزار معترض به خیابان‌ها رفته بودند. شمار تظاهرکنندگان در شهر تولوز در جنوب غربی فرانسه، از طرف نهادهای دولتی ۱۰ هزار نفر اعلام شده است.

 

پیشنهاد مکرون به گفت‌وگوی شهروندی

 

امانوئل مکرون در فراخوانی که یکشنبه شب، ۱۳ ژانویه (۲۳ دی) با عنوان نامه به مردم فرانسه منتشر کرد، آنها را به گفت‌وگوی شهروندی فراخواند. او در این فراخوان نوشت قصد دارد خشم را به راه‌حل تبدیل کند.

 

او در ادامه نوشت که راه‌حل‌های شهروندان می‌تواند منجر به تهیه یک قرارداد جدید برای کشور شود و می‌تواند اقدامات دولت و مجلس فرانسه و نیز نیروهای اپوزیسیون در اروپا و در سطح بین‌المللی را ساختارمند کند.

 

گفت‌وگوی شهروندی مکرون شامل ۳۵ نکته است و به موضوع‌هایی چون مالیات، دمکراسی و حفاظت از محیط زیست و نیز  تقویت مهاجرت‌پذیری می‌پردازد. او نوشته است در صورت پیشنهاد شهروندان، موضوع‌های دیگر نیز می‌توانند مطرح شوند.

 

اما گویا اعتماد به رئیس جمهوری ۴۱ ساله فرانسه نزد معترضان این کشور بسیار کاهش یافته است. همچنین واکنش پلیس فرانسه به معترضان موسوم به جلیقه زردها آنها را بسیار خشمگین کرده است.

 

جلیقه زردها ۹۸ مورد از خشونت‌های پلیس فرانسه را منتشر کرده‌اند. از جمله موردهایی که معترضان منتشر کرده‌اند ۱۵ مورد کوری چشم تظاهرکنندگان است در پی شلیک گلوله‌های لاستیکی ماموران پلیس فرانسه. پلیس نیز در برابر این ادعای تظاهرکنندگان اعلام کرده که گلوله‌ها پس از آن شلیک شده‌اند که تظاهرکنندگان به ماموران حمله کردند.

 

جنبش موسوم به جلیقه زردها همچنین اعلام کرده که خواست‌های مهم این جنبش چون افزایش حقوق بازنشستگان یا بازگرداندن مالیات بر دارایی شهروندان در فراخوان مکرون ذکر نشده‌اند. آنها همچنین به شرایط نامناسب بخش بهداشت و ارتباطات در کشور اشاره می‌کنند.

 

شهروندان فرانسه می‌توانند تا پانزدهم مارس سال جاری میلادی (۲۰۱۹) با شرکت در گفت‌وگوی ملی پیشنهاد شده از طرف مکرون، نظر خود را در اینترنت به گوش مقامات دولتی برسانند. رئیس جمهوری فرانسه در نظر دارد تا روزهای میانی ماه آوریل، شش هفته پیش از انتخابات اتحادیه اروپا،  نتایج این گفت‌وگو را به اطلاع مردم فرانسه برساند.

 

بر مبنای یک نظرسنجی ۷۰ درصد مردم فرانسه بر این نظرند که گفت‌وگوی ملی پیشنهادی از طرف مکرون به بهبود شرایط آنها کمکی نمی‌کند.

 

جنبش موسوم به جلیقه زردها از ماه نوامبر مکرون را تحت فشار گذاشته است. این اعتراضات در ابتدا تنها محدود به موضوع افزایش قیمت سوخت و نیز برنامه‌ای برای اعمال مالیات زیست محیطی بر گازوئیل بود. اما خیلی زود با نارضایتی‌های عمومی دیگر در زمینه سیاست کلی دولت فرانسه درآمیخت.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۶۰۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلیس فرانسه نماینده پارلمان را بابت انتقاد از اسراییل احضار کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فرانس ‌۲۴، «ماتیلد پانوت» نماینده ارشد و رییس یکی از فراکسیون‌های پارلمان فرانسه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که پلیس این کشور او را به علت اعتراضش به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در نوار غزه احضار کرده است.

ماتیلد پانوت این احضاریه را «ارعاب و تهدید» خوانده و تأکید کرد: هیچ احضاریه و هیچ گونه ارعابی ما را از اعتراض به نسل کشی مداوم علیه مردم فلسطین باز نمی دارد و ما سکوت نخواهیم کرد.

وی همچنین افزود که «این نخستین بار در تاریخ فرانسه مدرن است که رییس یک فراکسیون پارلمانی بر اساس اتهامات واهی برای بازجویی احضار می شود.

به گفته پانوت قرار است از او به دلیل اظهارنظر درباره حمله ۷ اکتبر (عملیات طوفان الاقصی) و نسل کشی در غزه بازجویی شود. پانوت درباره این «سوء‌استفاده جدی از عدالت با هدف سرکوب بیان سیاسی» هشدار داده و اعلام کرد: رژیم ماکرونیست همه آزادی های قابل تصور را زیرپا گذاشته است.

ماتیلد پانوت ریس حزب «فرانسه تسلیم‌ناپذیر» هم هست؛ حزبی که در ماه‌های اخیر در فرانسه تحت فشار سیاسی بوده تا عملیات «طوفان الاقصی» مقاومت فلسطین علیه رژیم صهیونیستی را محکوم کند.

دیروز سه‌شنبه دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در نوار غزه آمار مربوط به تجاوز و نسل‌کشی رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین را در دویستمین روز جنگ علیه نوار غزه به‌روزرسانی کرد.

بر اساس آمار این مرکز، رژیم صهیونیستی در ۲۰۰ روز گذشته مرتکب ۳۰۲۵ مورد جنایت کشتار جمعی با ۴۱ هزار ۱۸۳ شهید یا مفقود شده که از این تعداد پیکرهای ۳۴ هزار ۱۸۳ شهید به بیمارستان‌ها انتقال یافته است و ۷۰۰۰ نفر هنوز مفقود هستند. ۷۷ هزار ۱۴۳ نفر هم مجروح شده‌اند.

۱۴۷۷۸ نفر از شهدا کودک هستند که ۳۰ کودک بر اثر قحطی و گرسنگی جان خود را از دست داده‌اند و ۹۷۵۲ نفر از شهدا زن هستند. بر این اساس ۷۲ درصد شهدای غزه زن و کودک هستند. ۱۷ هزار کودک در نوار غزه پدر و مادر یا یکی از آنها را از دست داده‌اند.

۴۸۵ نفر از شهدا کادر درمان و ۶۷ نفر آنها از نیروهای دفاع مدنی هستند. در این مدت ۱۴۰ خبرنگار هم به شهادت رسیده‌اند.

۱۱ هزار زخمی برای دریافت مداوای لازم باید به خارج از نوار غزه اعزام شوند و ۱۰ هزار بیمار سرطانی با مرگ دست و پنجه نرم می‌کنند و به معالجه نیاز دارند.

یک میلیون و ۹۰ هزار نفر از ساکنان نوار غزه به علت پیامدهای ناشی از آوارگی به بیماری‌های مسری مبتلا هستند که ۸۰۰۰ نفر آنها به عفونت کبدی دچار هستند.

۶۰ هزار زن حامله در نوار غزه به علت فراهم نبودن مراقبت‌های پزشکی در معرض خطر قرار دارند و ۳۵۰ هزار بیمار صعب العلاج به علت وارد نشدن دارو با مرگ مواجه هستند.

در ۲۰۰ روز جنگ نسل کشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه بیش از ۵۰۰۰ نفر بازداشت و ربوده شده‌اند که ۳۱۰ نفر آنها از کادر درمان و ۲۰ نفر خبرنگار هستند.

از هفتم اکتبر گذشته تا کنون حدود ۲ میلیون نفر در نوار غزه آواره شده‌اند و ۱۸۱ مقر دولتی به صورت کلی، ۱۰۳ مدرسه و دانشگاه به صورت کلی و ۳۰۹ مدرسه و دانشگاه به صورت جزئی، ۲۳۹ مسجد به صورت کلی و ۳۱۷ مسجد به صورت جزئی و سه کلیسا از سوی اشغالگران هدف قرار گرفته و تخریب شده‌اند.

رژیم صهیونیستی ۸۶ هزار واحد مسکونی را به صورت کامل و ۲۹۴ هزار واحد مسکونی را به صورت جزئی تخریب کرده است به طوری که دیگر مناسب زندگی نیستند.

در ۲۰۰ روز گذشته بیش از ۷۵۰۰۰ تُن مواد منفجره بر سر مردم غزه ریخته شده و خسارت مستقیم وارد شده به نوار غزه در برآوردهای اولیه، بیش از ۳۰ میلیارد دلار تخمین زده شده است.

کد خبر 6087148

دیگر خبرها

  • تصاویر انتقام رئیس‌جمهور فرانسه از ستاره آفریقایی بعد از لایی خوردن | امشب را در فرانسه نمان!
  • سرکوب دانشجویان حامی فلسطین توسط پلیس فرانسه+ فیلم
  • لایی الحاجی دیوف به امانوئل مکرون، رییس جمهور فرانسه / فیلم
  • جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین از آمریکا به فرانسه رسید
  • برخورد پلیس فرانسه با شرکت‌کنندگان در تظاهرات ضدصهیونیستی
  • ابراز اطمینان مکرون از پاک‌سازی رود سِن تا المپیک
  • پلیس فرانسه نماینده پارلمان را بابت انتقاد از اسراییل احضار کرد
  • پلیس فرانسه نماینده ارشد پارلمان را احضار کرد
  • اعزام پلیس‌ مراکش به المپیک ۲۰۲۴
  • راهکار فرانسه برای کمبود پلیس در المپیک پاریس