Web Analytics Made Easy - Statcounter

مردم،‌ تنها، با خانواده و یا همراه با عده بسیاری از همشهریان خود به تهران می‌آمدند و در مساجد،‌ حسینیه‌ها و یا خانه شهروندان تهرانی ‌منزل می‌کردند تا در مراسم استقبال از رهبرانقلاب حضور داشته باشند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  صبح قزوین؛ به مناسبت چهل سالگی انقلاب بازخوانی از حوادث اول بهمن ماه تا 22 بهمن ماه سال 1357 خواهیم داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حوادث اول بهمن ماه 1357:
«امام خمینی در تهران نماز می‌خواند» این جمله با حروفی درشت در اکثر روزنامه‌ها درج شده بود، کاروان‌هایی از مردم مشتاق از شهرهای دور و نزدیک به سوی تهران راه افتاد.

مردم،‌ تنها، با خانواده و یا همراه با عده بسیاری از همشهریان خود به تهران می‌آمدند و در مساجد،‌ حسینیه‌ها و یا خانه شهروندان تهرانی که تا دیروز باهم غریبه بودند، ‌منزل می‌کردند تا در مراسم استقبال از رهبرانقلاب حضور داشته باشند. 

ازسوی دیگر، ‌متن استعفای سیدجلال‌الدین تهرانی در فرانسه به او برگردانده شد، ‌زیرا در آن ذکری از غیرقانونی بودن شورای سلطنت نیامده بود. تهرانی، اندکی مقاومت کرد، ‌اما چون چاره‌ای نیافت دوباره قلم برداشت و متن استعفایش را با خط خوش و بدون نقطه دوباره نویسی کرد و در آن شورای سلطنت را بنا به فتوای حضرت آیت الله العظمی خمینی، غیرقانونی دانست.

از این پس،‌ دیگر هیچ چیز نمی‌توانست جلوی پیشی گرفتن نمایندگان دومجلس ووزرای کابینه بختیار را برای تقدیم استعفا بگیرد.  
کارمندان سفارتخانه‌های ایران در کشورهای دیگر نیز سفیران وابسته رابه سفارتخانه راه نمی‌دادند و به همین دلیل امام خمینی(ره ) هیئتی به سرپرستی دکتر جلیل ضرابی را مأمور حفظ مدارک سفارتخانه‌های ایران کرد.

بختیار که درآشفتگی اوضاع همچنان سرگرم انجام مصاحبه‌ها و سخنرانی‌های متعدد بود، درپاسخ یکی از نزدیکان امام (ره ) که گفته بود:‌« اگر امام بیاید دولت بختیار جارو خواهد شد.» 

وی گفته بود:‌ «من برای جاروشدن خیلی سنگین هستم! و شدیداً از دولت قانوی خود دفاع خواهم کرد و در صورت لزوم ارتش را مجبور خواهم ساخت با مخالفان از درجنگ درآید.» ‌اما هرروز گروهی از نظامیان طی اعلامیه‌هایی همبستگی خود را بامردم اعلام می‌کردند.

نظامیان پایگاه هوایی بندرعباس ضمن ابراز همبستگی خودباقیام مردم و به منظور حمایت از دو هزار و هشتصد همافر، افسر و درجه دارپایگاه شاهرخی همدان و پایگاه وحدتی دزفول که از دو روز پیش دست به اعتصاب غذا زده بودند، راهپیمایی آرامی انجام داده و سپس همگی دست از کار کشیدند.

آنها در قطعنامه هفت ماده‌ای خود تأکید کردند‌:«‌ما زیر بار کودتا که به نفع حکومت غیرقانونی واستبدادی است نمی‌رویم،‌ هر فرماندهی که دستور کودتا صادر کند ابتدا خودش کشته خواهد شد و بعد عوامل و طرفدارانش.»‌ دو مجلس شورای ملی و سنا نیز درحال فروپاشی بود.

امام خمینی (ره) در پیامشان با صراحت گفتند:« به نمایندگان محمدرضا پهلوی که مجلسین را غصباً اشغال کرده اند اخطار کنید که خانه ملت را خالی کنند تا نمایندگان مردم پس از 50سال که ملت از حق خود محروم بود به خانه خود بازگردند و ان شاءالله همه خواهید دید که انتخابات آزاد و مجلس سالم یعنی چه، من به آنان اخطار می‌کنم که درصورت ورود مجدد به مجلس مسئول هرگونه پیشامدی خود آنان هستند.» پس از این اخطار، بیست تن ازنمایندگان استعفای خود را تقدیم مجلس کردند و دو مجلس شورا و سنا جلسه فوق العاده ای برای جلوگیری از استعفای سایر نمایندگان تشکیل دادند.

تظاهرات در تمام شهرها و روستاهای ایران ادامه داشت و خشونت چماق داران نیز در حال گسترش بود.

حمله این گروه به مردم در مشکین شهر و قوچان، چندین شهید و مجروح برجا گذاشت. ازسوی دیگر، دوگروه به نام‌های « جبهه شاهی » و « کمیته دفاع از شاه »‌با تلفن‌های پیاپی به اقامتگاه رهبر انقلاب،‌ تهدید کردند که آنجا را منفجر خواهند کرد، همه نگران بودند. سیل نامه‌ها و تلگرام‌ها به دفتر ریاست جمهوری فرانسه سرازیر شد.

در این نامه‌ها، علما، روشنفکران و دیگر اقشار مردم از دولت فرانسه خواسته بودند تا درحفاظت بیشتر از جان رهبر تبعیدیشان بکوشند، گارد امنیتی اطراف منزل امام (ره) دوبرابر شد و پلیس فرانسه نیز بخشی از خدمات امنیتی آنجا را برعهده گرفت.   
روزنامه‌های بهمن 57 به عنوان آخرین ماه حیات رژیم پهلوی منعکس کننده روایت‌های مختلفی از حال و هوای مردم و شرایط کشور در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی است.

روز 1 بهمن‌ماه و به دنبال انتشار خبر بازگشت امام خمینی به کشور روزنامه اطلاعات با تیتر "نماز جمعه با امام خمینی در تهران" و روزنامه کیهان با تیتر "امام خمینی جمعه در تهران نماز می‌خواند" به پیشواز امام خمینی رفتند. از این روز تا پیروزی انقلاب اسلامی در 22 بهمن‌ماه، روزنامه‌ها گزارش روز به روز وقایع انقلاب اسلامی و سرنگونگی رژیم پهلوی را توصیف می‌کردند.
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۶۰۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصلای امام خمینی (ره) تحویل ستاد برگزاری نمایشگاه کتاب تهران شد

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، حسین تیموری، مدیر کمیته اجرایی و پشتیبانی نمایشگاه کتاب تهران با اشاره به فعالیت‌های کمیته اجرایی در آستانه برگزاری این دوره از نمایشگاه بین‌‎المللی کتاب تهران گفت: فضای مصلای امام خمینی (ره) تحویل ستاد برگزاری نمایشگاه شده و نقشه‌ها و جانمایی ناشران حوزه‌های کودک و نوجوان، ناشران داخلی، ناشران خارجی، ناشران بین‌الملل نهایی شده و اجرای غرفه ناشران این حوزه‌ها اواخر این هفته شروع و تا اوایل هفته آینده تکمیل می‌شود.

تیموری با بیان اینکه غرفه‌سازی ناشران در فضای شبستان مراحل پایانی خود را طی می‌کند، عنوان کرد: آماده‌سازی زیرساخت‌های مورد نیاز در مصلای امام خمینی(ره) همچون غرفه‌های تبلیغات، غرفه‌های رفاهی و غرفه‌های اطلاع‌رسانی از سه شنبه (چهارم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) آغاز شده است.

وی افزود: ارتباط با نهادها و سازمان‌های همکار در برگزاری این رویداد برقرار شده و جلسه‌ای با حضور اعضای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران برگزار شده است. همچنین کمیته‌های تخصصی شکل گرفته تا در فرآیندی ضمن بازدید از محل برگزاری نمایشگاه برنامه‌ریزی‌ها لازم برای اجرای برنامه‌ها و فعالیت‌های خود پیش‌بینی کنند. بیش از ۷۰ سازمان و نهاد با نمایشگاه همکاری دارند.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلای امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1228350 برچسب‌ها کتابخوانی

دیگر خبرها

  • ماجرای طعم شیرین آخرین دعای کمیل شهید زین الدین
  • فیلم/ تیتر روزنامه‌های ورزشی پنجشنبه ۶ اردیبهشت
  • ائمه جمعه عامل اتحاد و همدلی در شهرها باشند
  • مصلای امام خمینی (ره) تحویل ستاد برگزاری نمایشگاه کتاب تهران شد
  • صفحه نخست روزنامه‌های استانی - چهارشنبه ۵ اردیبهشت
  • صفحه نخست روزنامه‌ - چهارشنبه ۵ اردیبهشت
  • عکس/ تیتر روزنامه‌های ورزشی چهارشنبه ۵ اردیبهشت
  • روزنامه‌های اقتصادی چهارشنبه ۵ اردیبهشت
  • عکس/ تیتر روزنامه‌های ورزشی سه‌شنبه ۴ اردیبهشت
  • روزنامه‌های اقتصادی سه‌شنبه ۴ اردیبهشت