Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا عباس زارع روز دوشنبه در نشست ستاد استانی سامانه های نوین آبیاری سیستان و بلوچستان هدف از اجرای این سامانه ها را مدیریت و اصلاح مصرف آب در بخش کشاورزی عنوان کرد و اظهار داشت: با توجه به شرایط منابع آبی موجود کشور اجرای سامانه های نوین آبیاری به سمت افزایش کیفیت، بهبود بهره ‌برداری و هوشمند سازی این سیستم ها حرکت می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: اجرای سامانه های نوین آبیاری تقاضا محور بوده و مطابق دستورالعمل این سامانه برای همه متقاضیان واجد شرایط با مشارکت 80 درصدی دولت و 15 درصدی بهره بردار اجرا می‌شود.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی با توجه به شرایط خشکسالی حاکم در کشور گفت: در شرایط خشکسالی ضرورت استفاده بهینه از منابع آب و خاک چندین برابر شده و جهت گیری سامانه های نوین آبیاری به سمت توسعه عمودی تولیدات کشاورزی است.
وی تاکید کرد: با اجرای این سامانه ها راندمان آبیاری در مزرعه 30 تا 40 درصد افزایش خواهد داشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: با توجه به حدود 20 سال خشکسالی مستمر و کاهش شدید میزان بارندگی در این استان توسعه سامانه های نوین آبیاری برای بخش کشاورزی یک الزام است تا با مدیریت منابع آبی، نگهداری و استفاده بهینه از آب کم موجود بتوانیم وضعیت کشاورزی را پایدار نگه داریم.
مجتبی پیری افزود: برای اجرای سامانه های نوین آبیاری در سیستان و بلوچستان محدودیت اعتبار وجود ندارد.
وی اجرای سامانه های جدید آبیاری متناسب با اقلیم سیستان و بلوچستان همانند آبیاری زیر سطحی، حذف سقف اجرای آبیاری کم فشار و افزایش سقف پرداخت هزینه اجرا به ازای هر هکتار را خواستار شد.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: برای توسعه سامانه های نوین آبیاری در استان اجرای 100 هزار هکتار در دست اقدام است که تاکنون بیش از 33 هزار هکتار آن به اتمام رسیده است.
جعفر زربافتی افزود: همچنین کار مطالعه سیستم های آبیاری نوین برای اجرا در سطح 30 هزار هکتار در سیستان و بلوچستان به اتمام رسیده است.
7316**3213
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها بخش کشاورزی جهاد کشاورزی خشکسالی سیستان و بلوچستان کشاورزی جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۶۰۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی تولید بیش از ۹۳ هزار تن محصول گندم در شهرستان میاندوآب

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،    رضا مقدم در بازدید از مزارع گندم این شهرستان اظهار داشت: گندم بعنوان یک محصول استراتژیک، عمدترین محصول زراعی شهرستان میاندوآب است که امسال بیش از ۱۸ هزار و ۶۱۹ هکتار از اراضی این شهرستان زیر کشت این محصول رفته است و پیش بینی می شود بیش از ۹۳ هزار تن محصول از این اراضی برداشت شود.

وی افزود: در راستای افزایش عملکرد در واحد سطح ۴۰ تن بذر مادری و ۱۰ تن بذر پرورشی گندم جهت کشت در بین کشاورزان پیشرو شهرستان میاندوآب توزیع شده و با نظارت کارشناسان جهاد کشاورزی ۱۷۴ هکتار از مزارع گندم به کشت بذر مادری و ۲۶ هکتار نیز به کشت بذر پرورشی اختصاص یافته است. در همین راستا، ۹۴۲ تن بذر گواهی شده گندم در بین زارعین این شهرستان توزیع شده است.

مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب یادآور شد: در راستای بهبود تغذیه محصول گندم، تاکنون بالغ بر ۲ هزار و ۸۷۵ تن انواع کودهای شیمیایی یارانه دار در بین گندمکاران این شهرستان توزیع شده است. همچنین از محل اعتبارات طرح خوداتکایی گندم بالغ بر یک هزار و ۵۵۰ لیتر کود ریز مغذی به صورت رایگان در راستای افزایش کیفیت محصول تولیدی در بین زارعین منطقه توزیع شده است.

مقدم اذعان داشت: در راستای کنترل عوامل خسارتزا و تولید محصول سالم، با صدور اطلاعیه‌های پیش آگاهی و اطلاع رسانی گسترده در سطح روستاها و فضای مجازی، تاکنون در ۱۵ هزار و ۳۶۰ هکتار از مزارع گندم با علفهای هرز پهن برگ و کشیده برگ و در ۴ هزار و ۵۵۱ هکتار از مزارع گندم با آفت سن غلات در مرحله مادری مبازره انجام گرفته است.

وی از اجرای طرح تحقیقاتی دستیابی به پتانسیل عملکرد در محصول گندم در شهرستان میاندوآب خبر داد و گفت: این طرح در حوزه مرکز جهاد کشاورزی مکریان شمالی این شهرستان با مشارکت ۲۵ کشاورز پیرامونی در مجموع به مساحت ۹۶ هکتار و یک کشاورز با مزرعه محوری به مساحت ۳ هکتار در حال اجرا است. در این طرح کشت گندم روی پشته ها انجام گرفته و بمنظور کاهش مصرف آب، مزرعه به نوار آبیاری تیپ مجهز شده است.

مقدم هدف از اجرای طرح را "افزایش میزان تولید گندم در واحد سطح، کاهش خلاء عملکرد در مزارع گندم، شناسایی و تعیین مهم ترین عوامل محدود کننده پتانسیل عملکرد گندم در منطقه و افزایش ضریب نفوذ دانش و فناوری های جدید در میان گندمکاران" برشمرد.

مدیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: دشت میاندوآب با دارا بودن ۴۵ هزار هکتار اراضی قابل کشت، ۲۶ هزار بهره بردار بخش کشاورزی، وجود منابع خاک حاصلخیز، اقلیم مناسب و سازگار و تولید سالانه بیش از ۸۷۴ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، یکی از قطب های مهم کشاورزی استان محسوب می شود.

وی افزود: بخش عمده تولیدات شهرستان مربوط به محصولات زراعی است و در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱، در مجموع ۶۳۳ هزار تن انواع محصولات زراعی در شهرستان میاندوآب تولید شد.

دیگر خبرها

  • خودکفایی در تولید بذر گندم در اولویت کاری سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان
  • اختصاص 350 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه طرحهای آبیاری در شهرستان مهاباد
  • مبارزه با آفت سن گندم در بیش از ۱۵ هزار هکتار از مزارع مهاباد
  • پیش بینی تولید بیش از ۹۳ هزار تن محصول گندم در شهرستان میاندوآب
  • ۶۰ هزار هکتار زمین‌کشاورزی در آذربایجان‌غربی زیرپوشش شبکه آبیاری است
  • افزایش ۳۵ درصدی بهره وری آب در سطح مزرعه با سامانه آبیاری قطره‌ای
  • ۳۰۰ هزار هکتار از توسعه سامانه‌های نوین آبیاری با مشارکت مردم انجام شد
  • توسعه طرح سامانه‌های نوین آبیاری
  • توسعه طرح سامانه‌های نوین آبیاری، مردمی‌ترین طرح وزارت جهادکشاورزی
  • خروجی سد زاینده رود با هدف بازگشایی رودخانه افزایش یافت