Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-23@17:26:27 GMT

آغاز به کار جشنواره تجسمی فجر از ششم بهمن

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۶۰۶۵۴

به گزارش ایلنا، امیر سقراطی (دبیر ‌هنری یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر) درباره روزشمار برپایی بخش‌های مختلف ‌یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت: امسال تغییرات زیادی در نحوه برپایی جشنواره هنرهای ‌تجسمی فجر داریم و با توجه به اینکه این جشنواره در بخش‌های مختلف و در مکان‌های ‌مختلفی چون فرهنگسرای نیاوران، خانه هنرمندان، موسسه فرهنگی هنری صبا، باغ موزه ‌قصر، موزه امام علی(ع) برگزار می‌شود، ما چند افتتاحیه را پشت سر خواهیم گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه بیان کرد: روز ششم بهمن ماه رونمایی از تمام پوسترهای جشنواره که شامل «پوستر اصلی و سرخط هویت‌ بصری رویداد» است را خواهیم داشت که شامل ۱۰ پوستر می‌شود. در ادامه روز ۸ بهمن ماه نمایشگاه «پلاک ۴۰» که مربوط به ‌نمایش آثار هنرمندان انقلاب اسلامی است در فرهنگسرای نیاوران افتتاح می‌شود که این ‌بخش تا ۵ اسفندماه به کار خود ادامه می‌دهد. نهم بهمن ماه نیز گشایش بخش «سینمای تجسمی» ‌را در خانه هنرمندان داریم که شامل نمایش فیلم‌های مرتبط با حوزه هنرهای تجسمی است.

دبیر هنری یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر ادامه داد: نمایشگاه بخش اصلی و مسابقه ‌جشنواره با اسم «طوبای زرین» نیز روز ۱۰ بهمن ماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در موسسه فرهنگی ‌هنری صبا افتتاح می‌شود که همانطور که پیشتر اعلام شد ۶۰۴ اثر از ۴۸۵ هنرمند در این ‌نمایشگاه در حال چیدمان است. علاقمندان تا ۱۵ اسفند می توانند از این نمایشگاه دیدن کنند. مراسم ‌اختتامیه و اهدای جوایز این بخش نیز در روز ۱۵ اسفند در تالاد وحدت برگزار می‌شود.‌

سقراطی همچنین درباره دیگر بخش‌های این دوره از جشنواره بیان کرد: ۱۱ بهمن ماه بازگشایی بخش «چهارسوی هنر» که ‌متعلق به نمایش آثار گالری‌هاست در باغ موزه قصر برپا می‌شود که تا ۲۴ بهمن ادامه دارد. در این نمایشگاه ۵۳ گالری از تهران و ۸ استان کشور حضور دارند که ۲۵ گالری از تهران و ۲۸ گالری از شهرستان‌ها هستند. ۱۳ ‌بهمن ماه نیز گشایش نمایشگاه «عکس روزهای انقلاب» را در خانه هنرمندان شاهد خواهیم بود ‌که این نمایشگاه نیز تا ۲۹ بهمن ماه دایر خواهد بود. از ۱۵ بهمن ماه نیز نشست‌های ‌تخصصی و پژوهشی جشنواره با عنوان « کجا ایستاده ایم» با حضور منتقدان و پژوهشگران در خانه هنرمندان کار خود را آغاز می‌کند.

دبیر هنری این رویداد ملی در ادامه با اشاره به اضافه شدن بخش ‌نمایشگاه طراحی به این جشنواره با عنوان «طراحی به مثابه نقد»، گفت: در موزه امام علی (ع) ما ‌۲ افتتاحیه خواهیم داشت که یکی مربوط به نمایشگاه طراحی با عنوان «طراحی به مثابه نقد» است که ۱۴ بهمن ماه افتتاح می‌شود و دیگری مربوط به نمایشگاه ‌دستاوردهای انتشارات هنرهای تجسمی با عنوان «نمایه چهل» ‌ است که در ۲۵ بهمن ماه افتتاح می‌شود.‌

به گفته سقراطی داوری‌های نهایی برای انتخاب آثار برتر رشته‌های مختلف جشنواره نیز در ‌روزهای ۱۶، ۱۷، ۱۸، ۱۹ بهمن ماه انجام می‌شود. ‌وی همچنین اعلام کرد که مهلت ارسال مقاله به بخش فراخوان مقالات تمام شده و داوری نهایی این بخش هم به زودی انجام می‌شود.

سقراطی همچنین گفت:علاوه بر افتتاحیه‌ها در تهران، در چهل شهر ایران، هم نمایشگاهی از آثار محفوظ در مجموعه موزه هنرهای معاصر تهران با عنوان هنرمعاصر ایران با عنوان «چهل نمایشگاه، چهل شهر» افتتاح می‌شود.

گفتنی است یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به دبیری ابراهیم حقیقی برگزار می‌شود و امیر سقراطی دبیر هنری و محسن سلیمانی دبیر اجرایی این رویداد هستند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: نمایشگاه خانه هنرمندان فرهنگسرای نیاوران باغ موزه قصر یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر تجسمی فجر موزه امام علی ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۶۰۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه خوشنویسی هنرمندان در جهان اسلام برگزار می‌شود/ ساخت فیلمی با موضوع رضوی برای جشنواره فجر

نشست خبری تشریح برنامه‌های بیست و یکمین جشنواره و اختتامیه بین المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) و چله رضوی برگزار شد.

مرتضی سعیدی‌زاده مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) گفت: طی ماه‌های گذشته جلسات متعددی را در حوزه رسانه‌ای برگزار کردیم که طی آن جزییات جشنواره‌های مختلف ارایه‌شده بود، ما در حوزه رویکرد‌های تحولی، اقداماتی را در بنیاد امام رضا (ع) انجام داده‌ایم.

وی افزود: در این چارچوب تلاش برای برگزاری یک رویکرد محتوامحور مبتنی بر منظومه معارف امام رضا (ع)، تلاش برای ارایه رویکرد‌های نوین برای برگزاری جشنواره‌های رضوی، راه‌اندازی سامانه منظومه رضوان همزمان با میلاد امام رضا (ع) با هدف تبیین ابعاد موضوعی و رویکردی پرداخت به سیره اهل بیت و امام رضا (ع) با محوریت مخاطب و تعریف اصالت بر مبنای محتوا، دسترسی آسان‌تر هنرمندان به منظومه‌های فکری حوزه سیره رضوی، استفاده از هنرمندان شاخص و تراز در فضای مدیریتی و شورا‌های سیاستگذاری جشنواره با هدف برگزاری یک رویداد حرفه‌ای و تخصصی در تمام بخش‌ها، حضور یک هسته حرفه‌ای، متعهد و متخصص در بنیاد امام رضا (ع)، حمایت مادی و معنوی از هنرمندان در جهت تولیدات مرتبط با توسعه فرهنگ رضوی، توجه به برگزاری دوره‌های آموزشی با ارتقای دانش فنی هنرمندان شرکت‌کننده در جشنواره امام رضا (ع)، برگزاری کارگاه‌های آموزشی مختلف، انتخاب موسسات تخصصی با رویکرد مردم‌محور برای تقویت ارکان مردمی جشنواره از جمله تاسیس کانون هنر شیعی، از جمله رویکرد‌های تحولی است که در بنیاد امام رضا (ع) انجام گرفته است.

سعیدی‌زاده بیان کرد: امیدواریم جشنواره امام رضا (ع) در پنج سال آینده به عنوان یکی از حرفه‌ای‌ترین جشنواره‌های دینی کشور تثبیت شود. ما از دوره گذار جشنواره عبور کردیم و اکنون به آینده فکر می‌کنیم.

وی ادامه داد:  بنابراین امیدوارم با رویکردهای جدیدی که در این زمینه انجام‌گرفته بتوانیم در حوزه توسعه فرهنگی رضوی با مشارکت‌های دیگر دستگاه‌های فرهنگی شاهد اتفاقات اثرگذار باشیم. برداشت اولیه من یک افق ۱۰ ساله بود اما با کارهایی که صورت گرفته تصور می‌کنم در یک افق پنج سال در سال ۱۴۱۱ یا ۱۴۱۲ شاهد هم‌ترازی جشنواره امام رضا (ع) در سطح جشنواره‌هایی چون جشنواره فجر باشیم. 

مردم روستای «کردر» خانه خود را در اختیار جشنواره گذاشتند

فرهاد قائمیان مدیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) گفت: در جشنواره امام رضا (ع) سعی کردیم بلافاصله شورا‌های سیاستگذاری جشنواره‌های مختلف را راه‌اندازی کنیم. در این زمینه توجه به روستا‌ها و شهر‌های مختلف کشور یکی از رویکرد‌های جدید ما بود. من اعتراف می‌کنم که در بخش روستایی و عشایری که در حوزه تئاتر و سرود متمرکز بود شاهد اتفاقات حیرت‌آوری بودم که موجب شد تمام مردم روستای «کردر» در اختیار هنرمندان و مخاطبان جشنواره قرار دادند و تلاش کردند در بهترین شکل ممکن میزبان شایسته‌ای باشند؛ شرایطی که در محیطی سرشار از الطاف رضوی اتفاقات شگفت‌انگیز و ارزشمندی را رقم زد که برایم مثال‌زدنی بود. شرایطی که اصلا قابل مقایسه با جشنواره‌های ملی ما نبود، اما افتخار می‌کنیم که در یک روستا شاهد بهترین و موثرترین رویداد‌ها بودیم.

وی افزود: در این دوره از جشنواره سعی کردیم ماجرا را به سمتی هدایت کنیم که آثار راه‌یافته به بخش نهایی در شهر‌های مختلف به مخاطبان ارایه شود.در تدارک برگزاری نمایشگاه خوشنویسی هنرمندان در جهان اسلام هستیم و امیدوارم هنرمندان عزیزمان در این عرصه افتخارآمیز باشند و ما بتوانیم شاهد برگزاری یک رویداد مهم باشیم. در این مسیر برگزاری رویداد آوای رضوی، جشنواره سرود رضوی و رویداد‌های مختلف دیگر که پیش‌تر درباره آن توضیحات لازم ارایه شده بود از جمله بخش‌هایی است که امیدوارم دربرگیرنده نتایج مطلوبی باشد. 

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • نشست تخصصی «اقلیم، طبیعت و بیان هنری» برگزار می‌شود
  • نمایشگاه خوشنویسی هنرمندان در جهان اسلام برگزار می‌شود/ ساخت فیلمی با موضوع رضوی برای جشنواره فجر
  • سومین نمایشگاه آثار هنرمندان تجسمی برای حمایت از کودکان غزه
  • تشریح جزئیات جشنواره‌های رضوی/ نمایشگاه آثار خوشنویسی جهان اسلام برگزار می‌شود
  • انزوای مطلق رژیم صهیونیستی در المپیک هنرهای تجسمی جهان
  • طراحی پوسترهای جدید به مناسبت شکست هیمنه آمریکا در طبس
  • طرح‌های گرافیکی سالروز شکست آمریکا در واقعه طبس منتشر شد
  • «سیر تحول هنرهای قرآنی بعد از پیروزی انقلاب» بررسی می‌شود
  • نشست تخصصی «سیر تحول هنرهای قرآنی بعد از انقلاب» برگزار می‌شود
  • آغاز ثبت‌نام کتابفروشی‌ها برای حضور در نمایشگاه کتاب