Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-25@21:31:01 GMT

باید «تحول دیجیتال» را در کشور نهادینه کنیم

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۶۲۰۰۶

باید «تحول دیجیتال» را در کشور نهادینه کنیم

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، پس از بازدید حسن روحانی رئیس‌جمهور از نمایشگاه «دستاوردهای کسب‌وکارهای آینده» طی نشستی با حضور معاونان و مدیران وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، ضمن خیرمقدم به رئیس‌جمهور از طرف خانواده بزرگ فناوری اطلاعات گفت: بر اساس تأکیدات و نگاه راهبردی شما در دولت یک حرکت بزرگی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت‌های یازدهم و دوازدهم شاهد بودیم که یقیناً از مهم‌ترین دستاوردهای این دوره خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بابیان اینکه این دستاورد بزرگ را مردم مستقیماً در زندگی خود لمس می‌کنند ادامه داد: خدمات بسیاری یقیناً در حوزه‌های مختلف ازجمله کشاورزی، حمل‌ونقل جاده‌ای، بهداشت و درمان و... در دولت شما شاهد بودیم اما تفاوت خدمات حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با سایر حوزه‌ها این است که مردم می‌توانند قبل و بعد را با یکدیگر مقایسه کنند.

در ادامه وزیر جوان دولت تدبیر و امید به ارائه گزارشی از خدمات و دستاوردهای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات پرداخت و بابیان اینکه در دولت یازدهم شاهد حرکت قابل‌توجهی در حوزه ارتباطات بودیم گفت: سرمایه‌گذاری بیش از 200 هزار میلیارد ریال در این حوزه انجام‌گرفته است که بیش از 75 درصد آن را بخش خصوصی و 25 درصد آن نیز توسط دولت انجام گرفت.

آذری جهرمی افزود: در دولت یازدهم 10 میلیون نفر به اینترنت پهن باند ثابت دسترسی پیدا کردند، این در حالی است که قبل از دولت تدبیر و امید 4 میلیون مشترک از این امکان برخوردار بوده‌اند. همچنین در پایان این دولت 36 میلیون نفر به اینترنت پهن باند دسترسی پیدا کردند. پهنای باند بین‌الملل کشور هم از 73 گیگابیت در ثانیه به 900 گیگابیت در ثانیه رسیده است.

وی بابیان اینکه شتاب دیجیتال یکی از مهم‌ترین برنامه‌ها و اولویت‌هایی است که از ابتدای دولت بر آن تأکید شد، گفت: توسعه نسل 3 و 4 اینترنت همراه نیز یکی از دستاوردهایی بود که در این دولت پیاده‌سازی شد.

وزیر دولت یازدهم ادامه داد: اما در دولت دوازدهم هم ما بر اساس برنامه‌ای که ارائه دادیم، تکمیل دسترسی همگانی و توسعه کاربردهای فناوری اطلاعات را موردتوجه جدی قراردادیم و اقداماتی که انجام شد عبارت است از توسعه دسترسی روستاهای کشور به اینترنت پهن باند از 36 درصد به 66 درصد رساندیم، پوشش ارتباطی جمعیت شهری از 50 درصد به 100 درصد رسید. تمام شهرهای کشور امروز به خدمات نسل 3 و 4 اینترنت همراه دسترسی پیداکرده‌اند.

آذری جهرمی تصریح کرد: دسترسی خدمات نسل 4 اینترنت همراه نیز از 710 شهر به 1242 شهر رسیده است و پهنای باند اینترنت از 900 گیگابیت در ثانیه به 1500 گیگا بیت رسیده است. 2 هزار و 200 کیلومتر فیبر نوری جدید بین استانی احداث‌شده است. ظرفیت انتقال شبکه ملی استانی در همین مدت 2.4 دهم برابر شده است و ظرفیت هسته شبکه ملی اطلاعات سه برابر شده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: فناوری اطلاعات صرفاً رسانه یا دیدگاه عمومی و فضای مجازی و پیام‌رسان‌ها که مطرح می‌شود نیست بلکه در پس آن‌یک تحول بزرگی است.

وی در ادامه با ارائه اسلایدی از روند تولید ناخالص ملی کشورهای مختلف جهان با ایران در مقایسه با یکدیگر از 1995 تا 2016 بر اساس آمارهای جهانی گفت: سهم صنعت ICT در GDP ملی در سال 1392، 1.25 درصد بود و این عدد در سال 1395 به 1.52 صدم درصد رسید. اگر به زیر شکست بخشی این حوزه نگاه کنیم می‌بینیم حوزه مخابرات، 75 درصد سهم این بازار را داشت و در سال 95 هم همین میزان داشته است.

وی افزود: مفهوم این گفته این است که خدمات در حال رشد است، خدمات مبتنی بر فناوری اطلاعات نیز راه‌حلی است هم برای حل چالش‌ها و هم برای رشد اقتصاد که این نشان می‌دهد ما در کشور پتانسیل بسیار بالایی برای رشد این بخش‌داریم.

آذری جهرمی با تأکید بر اینکه ما اعتقادمان بر این است که توسعه خدمات مبتنی بر فناوری کلید حل ابر چالش‌های کشور است و در دنیا هم همین‌طور است گفت: ما یک برنامه‌ای تبیین کرده‌ایم تحت عنوان «ایران دیجیتال». ما باید به سمتی برویم که «تحول دیجیتال» را در کشور نهادینه کنیم.

وزیر جوان دولت تدبیر و امید افزود: در این تحول نیازمند توسعه متوازن هستیم. نمی‌شود فقط فناوری اطلاعات رشد کند و مابقی درجا بزند که این همان چیزی که در کشور امروز شاهد هستیم، فناوری اطلاعات رشد می‌کند در مقابل کسی که مسئول برخورد با جرائم است رشد نمی‌کند بعد همواره منتقد می‌شود که چرا جرائم در این حوزه زیاد شده است.

وی تأکید کرد: ما اگر توسعه متوازن نداشته باشیم دچار ضرر می‌شویم. اگر فناوری اطلاعات را توسعه ندهیم نمی‌توانیم از خدمات آن استفاده کنیم و اگر توسعه‌ای بدهیم که متوازن نباشد طبیعتاً موانع به وجود می‌آید.

آذری جهرمی بابیان اینکه در اینجا همواره فشار بر کسی است که توسعه فناوری اطلاعات را در دستور کار دارد گفت: کسی این نکته را پیگیری نمی‌کند که چرا سایر دستگاه‌ها رشد نمی‌کنند.

وزیر جوان دولت تدبیر و امید با تأکید بر اینکه مردم می‌توانند نشانه‌های آغاز تحول دیجیتال را ببینند ادامه داد: امروز یک نیم میلیون سفر را فناوری اطلاعات در کشور مدیریت می‌کند. روزانه 20 میلیارد تومان خریدهای اینترنتی داریم. 6 میلیون مشترک تلویزیون‌های VOD داریم که در حال رشد هم هست. این از نشانه‌های تحول دیجیتال است که در کشور می‌توانیم مشاهده کنیم.

آذری جهرمی ادامه داد: برای تحول دیجیتال در حوزه‌های مختلف باید برنامه داشته باشیم که به لطف خدا توانسته‌ایم با وزارت نیرو و جهاد کشاورزی تفاهم‌نامه تحول دیجیتال را امضا کنیم. برنامه مشترکمان استخراج‌شده است و با شهرداری‌ها و سازمان محیط‌زیست هم در حال مذاکره هستیم.

صنعت فضایی را به سمت کاربردهای صلح‌آمیز برده‌ایم

وزیر ارتباطات با اشاره به توسعه صنعت فضایی گفت: صنعت فضایی را به سمت کاربردهای صلح‌آمیز بردیم و اطلاعات و داده‌های آن را آزاد کردیم. در همین حال جهش در پروژه‌های ساخت ماهواره داشتیم که هم‌زمان کسب‌وکارهای فضاپایه ما رشد خود را آغاز کرده است.

وی در ادامه با اشاره به خدمات دولت الکترونیکی گفت: اگر امروز از مردم سؤال شود که از دولت الکترونیکی چه برداشتی دارند مثال‌هایی در ذهن دارند همچون ثبت‌نام کارت سوخت که با کاهش مراجعات زندگی‌شان راحت‌تر شد.

آذری جهرمی در ادامه با تأکید بر اینکه مرکز ملی تبادل اطلاعات مهم‌ترین زیرساختی بود که در دولت یازدهم آماده شد و در دولت دوازدهم کاربردی شد گفت: ما در فروردین‌ماه 1395، 4 میلیون تراکنش در این سیستم داشتیم که امروز به 95 میلیون تراکنش رسیده است که رشد بسیار چشم‌گیری است. یعنی 95 میلیون مراجعه حذف‌شده است. 95 میلیون استعلام به کسری از ثانیه رسیده است.

وی افزود: ما در حوزه شبکه ملی اطلاعات یک مأموریتی داشتیم و آن‌هم بحث این بود که در حوزه زیرساخت، زیرساخت باکیفیت، ارزان و امن برای کسب‌وکارهای داخلی تهیه کنیم. ما این حلقه را تکمیل کرده‌ایم؛ یعنی الآن هیچ نقطه‌ای در شبکه ملی اطلاعات وجود ندارد که کیفیتش از کیفیت خدمات اینترنتی بهتر نباشد.

وزیر ارتباطات در ادامه گفت: بعد از فرمایشات مقام معظم رهبری و تأکید ایشان در ورزشگاه آزادی مبنی بر اینکه در فضای مجازی سم‌پاشی می‌شود مکاتبه‌ای با ایشان داشتیم و عرض کردیم که به‌سرعت برای رفع این نگرانی ورود می‌کنیم که در اولین گام تصمیم گرفته شد یک اکوسیستم اینترنتی برای کودکان و نوجوانان ایجاد کنیم.

جشنواره کودک‌آنلاین انقلابی در تولید محتوا برای کودکان است

وی با اشاره به برگزاری جشنواره کودک آنلاین گفت: یک جشنواره شتاب‌دهنده محتوایی به راه انداختیم که بیش از 1120 ایده برای تولید محتوا واصل‌شده است. در اردیبهشت‌ماه جشنواره کودکآنلاین را برگزار می‌کنیم که انقلابی در حوزه تولید محتوا برای کودکان و نوجوانان خواهد بود.

وزیر دولت تدبیر و امید در ادامه با اشاره به چالش‌های موجود گفت: با چالش‌هایی مواجه هستیم که یکی از آن‌ها نگاه‌های غیرحرفه‌ای به فضای مجازی است که بیشتر از جنبه دیدگاه‌های سیاسی مطرح می‌شود. این در حالی است که زمان حضور مردم در فضای مجازی به‌طور چشمگیری افزایش‌ یافته است.

آذری جهرمی افزود: فضای مجازی به‌عنوان اصلی‌ترین منبع کسب اطلاعات مردم است. رسانه‌های ما خودشان را منطبق با رسانه‌های نوین نکرده‌اند و وقتی این انطباق شکل نگرفته باشد، اثر اطلاع‌رسانی فضای مجازی از اثر اطلاع‌رسانی آن‌ها بیشتر می‌شود که همین مسئله باعث بروز تعارضاتی شده است.

وزیر جوان کابینه در خاتمه ضمن تشکر از حمایت‌های رئیس‌جمهور با ابراز امیدواری نسبت به تحقق تحول دیجیتال در کشور تأکید کرد که رشد اقتصاد دیجیتال در کشور می‌تواند آینده روشنی را برای مردم عزیز رقم بزند.

انتهای پیام/

169 / 159 تحول دیجیتال اقتصاد وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اینترنت حمل و نقل تولید ناخالص ملی فناوری صنعت فضایی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: تحول دیجیتال اقتصاد وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اینترنت حمل و نقل تولید ناخالص ملی فناوری صنعت فضایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۶۲۰۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه ICT سبب نجات کردستان از عقب‌ماندگی می‌شود

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: استان کردستان دارای ظرفیت خوبی برای توسعه کسب‌وکارهای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است و این بخش می‌تواند باعث نجات استان از عقب‌ماندگی شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، میثم عابدی امروز _چهارشنبه پنجم اردیبهشت_ در نشست با فعالان حوزه ICT استان کردستان در شهر سنندج، اظهار کرد: استان کردستان دارای ظرفیت خوبی برای توسعه کسب‌وکارهای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است و این بخش می‌تواند باعث نجات استان از عقب ماندگی شود.

وی مزیت دیگر استان کردستان را نیروی انسانی توانمند آن دانست و افزود: نیروی انسانی استان با فعالیت در حوزه ICT می‌تواند عقب‌ماندگی‌های این استان را جبران کند.

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: وجود مرز مشترک با اقلیم کردستان عراق نیز مزیت دیگر استان کردستان است که می‌تواند منجر به ارزآوری و توسعه اقتصاد دیجیتال در این استان شود.

عابدی تاکید کرد: بهره‌گیری از اقتصاد دیجیتال می‌تواند وضعیت بیکاری استان کردستان را کاهش دهد و شاخص‌های اقتصادی این استان را بهبود ببخشد.

وی تصریح کرد: طرح ایران دیجیتال سال گذشته به صورت پایلوت در ۱۰ استان کشور اجرایی شد که این طرح امسال در استان کردستان نیز اجرایی می‌شود.

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: در شش ماهه اول سال گذشته ۳۰۰ میلیارد تومان تأمین مالی شرکت‌های ما بود که این رقم را تا پایان سال به ۲,۳۰۰ میلیارد تومان افزایش دادیم.

عابدی با اشاره به تجربه راه‌اندازی نمونه‌های موفق پلتفرم‌های کسب‌وکار در کشورمان، گفت: این پلتفرم‌ها بعضاً از استان‌های کوچکی همچون قم تولید شده‌اند که سایر استان‌ها نیز می‌توانند از این تجارب استفاده کرده و حتی استان‌های مرزی همچون کردستان نیز به خارج از کشور صادر کنند.

وجود ۱۸۰ شرکت فناور در کردستان

بابک سوری، رئیس پارک علم و فناوری استان کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: پیگیر حل مسائل و مشکلات شرکت‌های حوزه ICT استان هستیم و در حد توان امکانات لازم را در اختیار آنها قرار خواهیم داد.

وی افزود: در حال حاضر حدود ۱۸۰ شرکت فناور تحت پوشش پارک علم و فناوری استان کردستان فعالیت دارند که بیش از ۶۰ مورد آن‌ها شرکت‌های دانش‌بنیان هستند.

به گزارش ایمنا، در این جلسه نمایندگان تعدادی از شرکت‌های حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات فعال در استان کردستان مسائل و مشکلات خود را مطرح کردند.

کد خبر 747514

دیگر خبرها

  • شهر هوشمند را تبدیل به تجربه عملیاتی کردیم
  • اجرای طرح ایران دیجیتال در کردستان
  • نظارت هوشمند بر دفاتر اسناد رسمی سال جاری انجام می شود
  • عملیاتی شدن نظارت هوشمند بر دفاتر اسناد رسمی
  • نظارت هوشمند بر دفاتر اسناد و ابلاغ دیجیتال سردفتری عملیاتی می‌شود
  • اقتصاد دیجیتال وضعیت بیکاری و اقتصادی را کردستان بهبود می بخشد
  • توسعه ICT سبب نجات کردستان از عقب‌ماندگی می‌شود
  • توسعه حوزه ICT راه نجات عقب‌ماندگی‌های اقتصادی کردستان
  • طرح «ایران دیجیتال» در کردستان اجرا می‌شود
  • فراخوان حضور در دومین دوره کاری حرفه‌ای رایان