Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، مجید فراهانی در اولین نشست آسیب‌‌‌شناسی و ارزیابی نقش بخش خصوصی در مدیریت شهری با بیان اینکه باید ببینیم با توجه به تجارب جهانی جایگاه بخش خصوصی در میزان سرمایه‌گذاری‌‌های انجام شده در مدیریت شهری چه بوده است و با ایده‌‌آل‌‌ها چه فاصله‌‌ای داریم، گفت: نگاه دوره پنجم شورای شهر به حضور بخش خصوصی یک نگاه جدی است و برای برطرف‌‌سازی موانع و مشکلات شهری حضور بخش خصوصی را ضرورت می‌‌دانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از این‌‌رو از میان بیش ۹۰ حکم مصوب بیشترین احکام مرتبط با تخصیص سرمایه‌‌‌گذاری و حضور بخش خصوصی در اداره شهر بوده است.

این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه بخش خصوصی ماموریت عمرانی، فرهنگی، اجتماعی، مالی، اداری، زیست محیطی و خدمات شهری را در انجام پروژه‌‌‌ها دنبال می‌‌کنند، اظهار داشت: دو، سوم بودجه شهرداری (بودجه ۱۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی) مبتنی بر فعالیت بخش خصوصی است و بیش از ۷۰ درصد بودجه شهرداری تهران وابسته به درآمدهای شهرسازی خواهد بود. درآمد شهرداری حاصل صدور پروانه، تغییر کاربری، فروش تراکم و جرایم کمیسیون ماده ۱۰۰ است.

فراهانی با تاکید بر اینکه باید براساس برنامه منظم به سمت برنامه‌‌های پایدار شهری برویم، تصریح کرد: درآمد پایدار شهری درآمدی که اولا به محیط زیست آسیب نرساند و براساس افت و خیزهای اقتصادی منعطف باشد و به نما و منظر شهری لطمه‌‌ای وارد نکند.

وی ادامه داد: متاسفانه درآمدهای فعلی شهری از محل درآمدهای پایدار از این تعریف تامین نمی‌‌‌‌شود و قطعا فروش شهر نمی‌‌‌توان درآمد پایدار دانست.

رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران با اشاره به برآوردهای صندوق بین‌‌المللی پول نسبت به شرایط اقتصادی ایران در سال آینده خاطرنشان کرد: طبق این برآوردها سال آینده نرخ رشد اقتصادی منفی است و تورم ۳۰ تا ۵۰ درصد را تجربه می‌‌‌کنیم. لذا این شرایط اقتصادی به طور قطع تاثیر خود را در اقتصاد شهری خواهد گذاشت و مشکلات اقتصادی در سطح کلان سایه سنگینی در اقتصاد شهر خواهد انداخت.

فراهانی اضافه کرد: در این شرایط راهی جز جذب سرمایه‌‌ها و تشویق بخش خصوصی نداریم و در همین راستا قرار بر این است که بیش از ۲۰ درصد پروژه‌‌‌های فرهنگی و اجتماعی تهران هم توسط بخش خصوصی انجام شود.

وی با اشاره به حجم پرونده‌‌‌های حقوقی بین پیمانکاران و شهرداری تهران ابراز داشت: در حال حاضر ۵۰۰ پرونده باز بین بخش خصوصی و شهرداری در کمیسیون ماده ۳۸ وجود دارد که نشان می‌‌‌دهد نگاه شهرداری به بخش خصوصی در گذشته نگاه مثبتی نبوده است و نتوانسته در جذب سرمایه‌‌‌ها موفق عمل کند. بنابراین بدیهی است که بخش خصوصی در این شرایط وارد پروژه‌‌‌های عمرانی شهرداری تهران نمی‌‌شود.

این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه نرخ بازگشت سرمایه در پروژه‌‌های مدیریت شهری باید بیشتر از نرخ سود بانکی باشد، عنوان کرد: در این صورت است که سرمایه‌‌‌گذاری در پروژه‌‌های مدیریت شهری برای بخش خصوصی جذاب خواهد بود وگرنه وارد این عرصه نمی‌‌شوند.

فراهانی با بیان بر اینکه در حال حاضر ۸۰ درصد سرمایه‌‌‌گذاری‌‌ها در پروژه‌‌‌های مدیریت شهری از سرمایه‌‌گذاری‌‌های اول هستند، یادآور شد: این آمار نشان می‌‌دهد که سرمایه‌‌گذاران قدیمی تمایلی برای تداوم کار در پروژه‌‌‌های مدیریت شهری ندارند و از این‌‌رو، پیشنهاد من به حناچی این بوده است که حداقل یک روز از وقت خود را به حل و فصل مشکلات سرمایه‌‌گذاران در این پروژه‌‌‌ها اختصاص دهند و بسته‌‌های تشویقی برای بخش خصوصی به اجرا برسد.

همچنین در ادامه این مراسم، محمدباقر معتمد، نماینده اتاق اصناف با تاکید بر اینکه باید دولت به بخش خصوصی باور داشته باشد، بیان کرد: در حال حاضر دولت به جای تقویت بخش خصوصی تضعیف بخش خصوصی را دنبال می‌‌کند و اگر دولت کاری به بخش خصوصی نداشته باشد، فعالیت سرمایه‌‌گذاران موفق‌‌تر به اجرا می‌‌رسد.

وی با بیان اینکه اصناف برای درآمدزایی ارزش افزوده ایجاد می‌‌کنند اما سایر حوزه‌‌ها برای کسب درآمد هزینه دارند، گفت: درآمد پایداری که اصناف پرداخت می‌‌کند باید در جهت رفاه شهر و ارتقای کیفیت زندگی شهری استفاده شود.

نماینده اتاق اصناف با بیان اینک در حال حاضر بیشترین درآمد از کسب و کارهای کوچک حاصل می‌‌شود، اظهار داشت: اگر کسب و کارهای کوک حمایت می‌‌شدند، به طور قطع امروز آثار سوءتحریم بسیار کمتر بود چراکه کسب و کارهای کوچک مقاومت بیشتری در شرایط افت و خیز اقتصادی دارند.

معتمد درباره واحدهای آلاینده و مزاحم در شهر تصریح کرد: برای ساماندهی این واحدها جلسات متعددی برگزار کردیم و تجربه بسیاری از کشورها نشان می‌‌دهد که جابجایی این واحدها ضرورتی ندارد و می‌‌توان در همان محل هم نسبت به ساماندهی آنها اقدام کرد.

وی ادامه داد: بین دو میلیون و ۷۰۰ تا سه میلیون و ۷۰۰ واحد کسبی وجود دارد که به صورت مویرگی کالا در سطح کشور توزیع می‌‌کنند و به دست آحاد مردم می‌‌رسانند معتقدم قبل از اینکه مدرنیته در واحدهای تجاری به صورت کامل در کشور انجام شود نباید این واحدهای کسبی را از بین ببریم. 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: مجید فراهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۶۴۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک هتل کوهستان در منطقه ۲ تهران ساخته می شود | راه نجات بوستان های جنگلی تهران از نظر یکی از مدیران شهری

به گزارش همشهری آنلاین، نوید خاصه‌باف صبح امروز در نشست خبری در تشریح برنامه‌های عملیاتی سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی در سال جهش تولید با مشارکت مردم توضیحاتی را ارائه داد که در ادامه می‌خوانید:

*سال ۱۴۰۲ بودجه محقق شده سازمان ۱۲۶ درصد بود یعنی بیش از سه هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بودجه محقق سازمان این دستگاه بوده است.

*ما سرمایه‌گذار را پیمانکار نمی‌بینیم؛ بلکه معتقدیم سرمایه‌گذار شریک ما در اجرای پروژه است و با همین تغییر رویکرد در همین مدت توانستیم سرمایه‌گذاری جدید را شروع کنیم و ۱۶ ابرپروژه در شهر تهران تعریف شده است که ارزش ریالی آن ۱۰۲ هزار میلیارد تومان است و در مناطق نیز ریزپروژه‌هایی تعریف شده است.

*اطلس جامع سرمایه‌گذاری شهر تهران در حال تدوین است، در راستای تحقق شعار سال یک کارگروه تشکیل شده است که با محوریت سازمان سرمایه‌گذاری در همه ادارات مختلف این مهم پیگیری می‌شود و در نظر داریم در هر منطقه یک پروژه مسکونی با مشارکت مردم ایجاد کنیم و هر شهروندی متناسب با توان مالی خود از این صندوق‌های سرمایه‌گذاری خریداری کند.

*در هر منطقه یک پروژه معرفی می‌شود که شهروندان می‌توانند برای ثبت‌نام به یک سامانه بروند و یا به اداره کل برنامه‌ریزی شهرداری تهران مراجعه کنند، این طرح از سوی معاونت مالی پیشنهاد شده است و در نظر داریم در هر منطقه یک پروژه را عمدتا با کاربری مسکونی شناسایی کنیم و از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری این مهم را پیش ببریم.

*راه‌اندازی داشبورد مدیریتی سرمایه‌گذاری شهرداری تهران یکی از مهمترین اقدامات این دوره مدیریت شهری است، ذیل این داشبورد سند جامع سرمایه‌گذاری برای رفع مشکلات و بلاتکلیفی پروژه‌های جاری، تشکیل هیات اندیشه‌ورز، تشکیل کمیته حقوقی و قراردادی، تهیه پیش‌نویس لایحه مشوق‌های سرمایه‌گذاری، آماده‌سازی اطلس سرمایه‌گذاری و فرصت‌های شهر تهران انجام شده است.

* درباره آخرین وضعیت احداث زباله‌سوز در تهران باید بگویم که جزئیات فنی زباله‌سوز را باید از سازمان مربوطه بپرسید اما مشاور خروجی طرح را به ما اعلام کرده است و ما نیز چند مدل مالی و اقتصادی تدوین کردیم و بعد از آن مطالعات را به سازمان‌های مربوطه ارائه خواهیم کرد. اما در نظر داشته باشید که زباله‌سوز بزرگترین پروژه مالی شهرداری تهران است.

*درخصوص سرانجام تم‌پارک در شرق تهران هم صحبت این است که مکاتبات متعددی را با سازمان‌های محیط زیست از جمله منابع طبیعی داشته‌ایم که هنوز به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم البته در حال رایزنی با سرمایه‌گذار هستیم تا طرح خود را تعدیل کند و شهردار نیز به وزیر کشاورزی نامه زده است تا در جلسه‌ای راه‌های احداث این تم‌پارک بدون آسیب رساندن و تصرف فضا، عملیاتی شود. البته طرح سرمایه‌گذار وسیع است و قابلیت اجرا به آن‌گونه که مدنظرش است را ندارد و همچنین باید مطالعات ترافیکی و غیره این طرح نیز انجام شود و باید در مورد اجرای این پروژه بررسی‌های بیشتری صورت بگیرد.

*ساخت هتل‌های جنگلی در برخی از بوستان‌های جنگلی هم هنوز نهایی نشده و به همین دلیل هم هیچ مجوزی صادر نشده اما روز گذشته با یک مجموعه فاخر که اسم آن را قید نمی‌کنم جلساتی در مورد ساخت هتل‌های جنگلی داشتیم.

*مطالعات نشان می‌دهد به دلیل هزینه‌های زیاد نگهداری جنگل‌ها و کمبود آب متاسفانه بعضی از فضاهای جنگلی همچون سرخه حصار و... آسیب دیده‌اند و یکی از راه‌های نجات آنها همین مساله است، بخش خصوصی در ازای سود شهرداری ملزم به نگهداشت فضاهای جنگلی می‌شود.

*فراخوان ساخت هتل کوهستان در منطقه ۲ به زودی اعلام می‌شود و سرمایه‌گذار خارجی نیز برای ساخت هتل برج میلاد اعلام آمادگی کرده است، اتمام پروژه دیدار نیز در دستور کار است؛ اما با این حال نیاز به فضای اقامتی وجود دارد و طرح ما این است که بدون تعرض به فضای سبز هتل بسازیم و روز گذشته نیز با این شرکت که تجربه خوبی در سراسر کشور دارد، جلسه برگزار کردیم و قرار شد که مطالعات خود را در این خصوص انجام دهد و بعد از اینکه طرح کامل شد موضوع را به منابع طبیعی ارجاع می‌دهیم و بعد از آن سبک این هتل‌ها وارد تشریفات قانونی می‌شود. اما دقت داشته باشید مهمترین آورده ساخت این هتل‌ها فضای سبز خواهد بود.

*درخصوص سرانجام پروژه هزار و یک شهر با تاکید بر اینکه متاسفانه این پروژه در گردابی افتاد که به نظر من بخش زیادی از این گرداب فضای سیاسی بود و پروژه را به سمتی برد که انجام نشود، البته طرف مقابل نیز به تعهدات خود عمل نکرد و شریک ما نیز معتقد است که متعاقبا شهرداری هم به تعهدات خود عمل نکرده و نهایتا پروژه‌ای که قرار بود سال ۹۶ تمام شود، حالا در حد پیشرفت ۱۷ درصدی قرار دارد.

*با شریک‌مان جلسات زیادی برگزار کردیم و شریک اعلام کرد که قراردادی که در آن زمان منعقد کرده آورده‌های اقتصادی را تأمین نمی‌کند و شریک خواستار تغییر در قرارداد بود و تا پایان اردیبهشت‌ماه فرصت زمانی دارد که نسبت به ارائه پیشنهاداتش اقدام کند و اگر به توافق رسیدیم تا پایان سال آینده می‌بایست پروژه هزار و یک شهر عملیاتی شود و اگر به توافق نرسیدیم و سرمایه‌گذار انصراف بدهد می‌توانیم برنامه‌های دیگری داشته باشیم اما نکته مهم این است که با شریک به این جمع‌بندی رسیدیم که بهتر است به جای دعاوی حقوقی با توافق موضوع را جلو ببریم.

* درخصوص سرانجام توسعه شهر آفتاب نیز با بیان اینکه ما در مورد پروژه شهر آفتاب توسعه را دنبال می‌کنیم به‌گونه‌ای که قرار است تمام آورده‌های شهر آفتاب صرف همان مجموعه شود، مدیران شهری به دنبال انتقال نمایشگاه‌های پرمخاطب به شهر آفتاب هستند؛ اما مساله این است که ما در شهر آفتاب کمبودهایی داریم و وزیر صمت در جلسه با شهرداری تأکید کرد که ظرفیت‌های لازم در شهر آفتاب ایجاد شود و بعد از آن نمایشگاه‌های پرمخاطب منتقل شود. به نظر می‌رسد اگر همت کنیم یک تا دو سال آینده نمایشگاه‌های پرمخاطب به شهر آفتاب منتقل می‌شود و اولویت ما اکنون ساخت سالن‌ها و بعد ساخت مرکز تجارت جهانی ۲ است. اما اگر بتوان با توجه به ظرفیت‌های پیرامونی نمایشگاه به یک ذون اقتصادی و یا منطقه ویژه اقتصادی تبدیل کنیم این نمایشگاه نیز رونق دوچندانی خواهد گرفت.

کد خبر 846388 برچسب‌ها ساخت و ساز سفر - هتل و هتلداری شهردارى تهران تهران بوستان مدیریت شهری

دیگر خبرها

  • تصویب ۱۸۹۰ میلیارد تومان بودجه شهرداری بوشهر
  • هتل در بوستان‌های جنگی تهران احداث می‌شود؟
  • یک هتل کوهستان در منطقه ۲ تهران ساخته می شود | راه نجات بوستان های جنگلی تهران از نظر یکی از مدیران شهری
  • جزئیات جدید از احداث هتل در بوستان‌های جنگی تهران
  • فعالیت شبانه‌روزی در پروژه پارک آبی و آکواریوم
  • برنامه جذب ۸۰ همت سرمایه بخش خصوصی توسط شهرداری تهران
  • اجرای ۱۵ پروژه جدید بخش خصوصی در تبریز
  • بودجه شهرداری شیراز رشد ۵۰۰ درصدی داشت/عملکرد مطلوب تیم اقتصادی
  • آغاز اجرای ۱۵ پروژه هزار میلیارد تومانی بخش خصوصی در تبریز
  • افتتاح «خانه روزنامه‌نگاران» در آینده نزدیک