Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-24@02:52:01 GMT

اولین محفل «کاروان قرآنی انقلاب» در قم برپا شد

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۶۵۶۱۴

اولین محفل «کاروان قرآنی انقلاب» در قم برپا شد

به گزارش خبرنگار اعزامی ایکنا؛ کاروان قرآنی انقلاب، دوشنبه یکم بهمن‌ماه در اولین شب از سفر ۲۱ روزه خود به استان‌های مختلف کشور‌، مهمان امامزاده‌ شاه سيدعلى(ع) در شرق استان قم بود.

پس از اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء با خیل کثیر مشتاقان و علاقه‌مندان كلام الهى در شبستان اين امامزاده همراه شدیم. اهالی امامزاده شاه سیدعلی(ع) با شوق فراوان خود را به محفل انس با قرآن رساندند که به همت کاروان قرآنی انقلاب برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گويا مدت‌ها بود چنين برنامه قرآنى را تجربه نکرده بودند، هرچند به گفته چند نفر از زائران، جمعی از علاقه‌مندان به انس با قرآن کریم دوشنبه‌ها بعد از نماز عشاء، ضمن تشکیل یک دورهمى صمیمانه در شبستان امامزاده به تلاوت قرآن مى‌پردازند.

در ابتدای این محفل قرآنی که اساتید قرآن کریم همچون صلح‌جو، اسدی، حاج‌ابوالقاسم و احمدی‌وفا در آن حضور داشتند، علیزاده، از مجریان بومى آن دیار ضمن تشكر از دست‌اندرکاران این محفل قرآنی از مستمعان خواست تا با قرائت دسته جمعی آیت‌الکرسی فضای محفل را معنوی و دل‌ها را مهیای پذیرش آیات الهی کنند.

این مجری در ادامه با کلام لطیف و شیرین خود، سوالاتی پیرامون قرآن و حضرت زهرا(س) مطرح کرد و پس از آن به چند نفر از نوجوانان و کودکان که پاسخ صحیح داده بودند، هدایایی اهدا شد.

سپس محمدهادی صلح‌جو در جایگاه اجرا قرار گرفت و با اشاره به اولین دیدار خود با علیزاده، مجری قرآنی با سابقه استان قم، گفت: سال‌های ۷۲-۷۳ بود که من دانش‌آموز مقطع ابتدایی بودم و در مسابقات اذان دانش‌آموزی شرکت کردم و تا مرحله استانی پیش رفتم، در مقطع استانی جناب آقای علیزاده که الان پیشکسوت قرآنی هستند و برای شما شروع برنامه را اجرا کردند، از داوران مسابقه اذان من بودند‌ که حقیقتاً انسان شریف و مسلطی در اجرای برنامه‌های قرآنی بودند.

صلح‌جو برنامه را با درود به روح شهیدان و امام و مردم نجیب قم به صورت رسمی آغاز کرد و از مردم قم به دلیل نقش برجسته آنان در انقلاب اسلامی قدردانی کرد.

در آغاز رسمی این محفل، حمیدرضا احمدی‌وفا، قاری بین‌المللی کشورمان به تلاوت آیاتی از سوره اسراء پرداخت و مورد توجه و تشویق حضار قرار گرفت.

سپس نوبت به حجت‌الاسلام حاج ابوالقاسم، استاد حفظ قرآن کریم رسید تا به بيان نكاتى درباره نسبت انقلاب و قرآن بپردازد.

وی با اشاره به روايتى از امام صادق(ع) اظهار کرد: عده‌ای قرآن دارند، اما ايمان ندارند. عده‌ای ايمان دارند، اما قرآن ندارند. عده‌ای هم ايمان و هم قرآن دارند، عده‌ای نه قرآن دارند، نه ايمان. از دسته اول، بوى خوش قرآن استشمام می‌شود، ولى از باطن قرآن خبرى ندارند، مثل گل‌های خوشبو كه خاصيتی ندارند یا بعضى كشورهاى مسلمان كه خوب قرآن مي‌خوانند، اما عمل قرآنى‌ندارند.

وی ادامه داد: دسته دوم مثل خرما خوشمزه‌اند، اما بو و جذابيت ندارند، اهل عمل به قرآن‌اند، اما جذابيت‌هاى قرآنى مثل تلاوت ندارند. دسته سوم، مثل ترنج مقوى، پرخاصيت و خوشبو هستند و هم ظاهر و هم باطن قرآن را عمل می‌کنند. اما دسته آخر مثل خارهاى بيابان نه خاصيت و نه بوى خوب دارند.

حاج ابوالقاسم افزود: كشور ما مثل ترنج است؛ هم ايمان و قرآن دارد، هم باطن قرآن در رگ کشور جریان دارد و هم ظاهر قرآن در كشور ظاهر است. حقیقتا انقلاب ما يك بار ديگر قرآن را در عصر حاضر زنده كرد. ما به آيه «فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَيُؤْمِنْ بِاللَّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَى» و آیه «وَتَاللَّهِ لَأَكِيدَنَّ أَصْنَامَكُمْ» عمل کرده‌ایم و بت‌شکنی‌های ابراهیم را در انقلاب ترسیم کرده‌ایم.

وی در ادامه، با اشاره به داستان موسی و فرعون، اظهار کرد: امام راحل طبق آیه «اذْهَبْ إِلَى فِرْعَوْنَ إِنَّهُ طَغَى ، فَقُلْ هَلْ لَكَ إِلَى أَنْ تَزَكَّى را زنده کرده»، ابتدا دربرابر طاغوت نصيحت كرد و سپس به بشارت قرآن که فرمود «وَقُلْ جَاءَ الْحَقُّ وَزَهَقَ الْبَاطِلُ إِنَّ الْبَاطِلَ كَانَ زَهُوقًا»، تحقق یافت و انقلاب ما به پیروزی رسید، چون حق بود.

حاج ابوالقاسم با قرائت آیه «الَّذِينَ إِنْ مَكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّكَاةَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ وَلِلَّهِ عَاقِبَةُ الْأُمُورِ»، اظهار کرد: انقلاب ما حكومت دينى را كه پيامبر اكرم(ص) به پا داشته بود، زنده كرد. انقلاب ما مصداق آیه «وَلَيَنْصُرَنَّ اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ» است و بيشترين استناد قرآنی رهبر نیز از اول انقلاب به همين آيه بوده است.

وی در ادامه افزود: چه كسى فكر مي‌كرد كشورى غريب در برابر چندين كشور متجاوز ٨ سال بتواند بايستد و امروز در اتوبان‌های همان كشوراسامی و تصاوير امام و رهبرى ما در آنجا قرار بگیرد. امروزه قاريان خوش‌خوان ما به سراسر جهان اعزام مي‌شوند. ما شبكه تلوزيونى قرآن و راديو قرآن داريم كه مدير شبكه راديويى از بهترين قاريان جهان اسلام است. ما مفتخريم كه مديران قرآنى در مسندهای قرآنى حضور دارند و اين كاروان قرآنى انقلاب نیز از ثمرات كارهاى قرآنى اين ٤٠ سال كشور است.

این استاد قرآن کریم در پایان تأکید کرد: این کاروان با حركت خود در سراسر كشور نشان می‌دهد كه ما هم شاهد عمل به قرآن و هم اهل عطر و رايحه دل‌انگيز قرآن در سراسر كشور هستيم. اميدوارم خداوند ما را قدردان زحمات شهدا و امام و رهبرى قراربدهد.

در ادامه برنامه، صلح‌جو با اشاره به اینکه از بضاعت و استعداد استان‌ها در محافل قرآنی پیش روی کاروان تلاوت انقلاب استفاده مى‌شود، تلاوت زیبای مهدی فروغی را نمونه‌ای از استفاده از ذخایر و استعدادهای استان قم دانست. صلح‌جو در ادامه از اعضاء گروه تواشيح معراج قم برای اجراى قطعاتى پیرامون حضرت معصومه(س) و شهدای مدافع حرم دعوت کرد.

تلاوت احمد ابوالقاسمى، قارى بين‌المللى كشورمان از سوره حج نیز حسن ختام اين محفل نورانى بود.

یادآور می‌شود،‌ نسب شریف امامزاده شاه سیدعلی، مدفون در خیابان 15 خرداد شهر مقدس قم، با سه واسطه به حضرت عباس(ع) و با چهار واسطه به امیرالمومنین حضرت علی(ع) می‌رسد. از كرامات و فضائل اين امامزاده مى‌توان به گفته آيت‌الله مرعشى نجفى(ره) اشاره کرد که فرموده‌اند:  «شاه سیدعلی» حضرت عباسِ شهر قم هستند.

گزارش از محمدرضا رجبی

گزارش تصویری را اینجا ببینید.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: کاروان قرآن انقلاب ابوالقاسمی ایکنا احمدی وفا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۶۵۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام جمعه زاهدان: برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد

امام جمعه زاهدان گفت: هزینه‌های زیادی در منطقه سیستان صورت گرفته اما طرح‌های اجرا شده بر اساس کارشناسی لازم نبوده با وجود اینکه در منطقه سیستان نیروهای شایسته و کارشناس کم نبوده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، آیت‌الله مصطفی محامی ظهر امروز ضمن حضور در دانشگاه علوم قرانی زاهدان در نشست پرسش و پاسخ دانشجویان اظهار داشت: قرآن کتاب هدایت است و ما به عنوان مسلمان باید نهایت بهره را از آن ببریم اما متاسفانه با وجود همه این ویژگی‌ها توجه کافی به قرآن صورت نگرفته است و برای همین است که پیامبر اکرم(ص) با گلایه مطرح می‌کنند: "یَا رَبِّ إِنَّ قَوْمِی اتَّخَذُوا هَٰذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا" خداوندا قوم من قرآن را مهجور قرار دادند و آنگونه که باید به آن نپرداختند.

امام جمعه زاهدان افزود: فعالیت‌های علمی و پژوهشی در رابطه با قرآن کریم صورت گرفته اما کافی نیست و باید در عرصه‌های مختلف آن به کار و فعالیت بپردازیم.

آیت‌الله محامی بیان داشت: رشته‌‌های قرآنی که در مراکز علمی و دانشگاهی طراحی شده بیشتر به مباحث جانبی می‌پردازد هر چند که مباحث مهمی است اما کمتر به اصل معانی قرآن پرداخته شده و این یکی از آسیب‌های کار است و دانشجویان دانشگاه علوم قرآنی باید در کنار واحدهای درسی به سراغ معانی و معارف قرآن نیز بروند.

وی افزود: قرآن کریم با علوم دیگر متفاوت است از این جهت که اگر تزکیه و پاکی دل نباشد ارتباط و فهم درستی از آیات و روایت کسب نکرده و به عمق قرآن پی نمی‌برند و با همین قرآن که کتاب هدایت است بسیاری از افراد هدایت شده و برخی نیز گمراه خواهند شد و گمراه شدن آنان به علت وجود نقص در خود آنهاست و اگر می‌خواهیم از هدایت قرآن بهره‌مند شویم باید به دل بپردازیم و دلمان را صاف و پاک کنیم.

آیت‌الله محامی در پاسخ به سئوالات و مطالبات دانشجویان مبنی بر تامین منابع مالی و تجهیز دانشگاه، پیگیری حقابه سیستان، جلب توجهات به سوی دانشگاه علوم قرآنی و جذب اعضای هیئت علمی در دانشگاه علوم قرآنی زاهدان اظهار کرد: جهت تامین منابع مالی و تجهیز دانشگاه علوم قرانی در گذشته هم صحبت‌هایی صورت گرفت و مسئولان دانشگاه باید در این جهت تدابیری اتخاذ کنند و از ظرفیت خیرین بهره‌گیری کنند و در مواقع مورد نیاز بنده نیز قادر به پیگیری هستم.

وی عنوان کرد: در حوزه حقابه سیستان بنده سخنرانی‌ها و پیگیری‌های متعددی طی پنج سال گذشته داشته‌ام و عنوان کردم که ظاهرا خود آقایان در استان خشکسالی را باور نکرده‌اند و تازه دو سال است که موضوع حق‌آبه سیستان تبدیل به یک مطالبه عمومی شده است و حتی ریاست محترم جمهور نیز هنگام حضور در استان نسبت به این مسئله موضع گرفتند.

وی اضافه کرد: پیگیری هایی هم از سوی وزارت امور خارجه صورت گرفت اما بنده در خطبه‌های نماز جمعه عنوان کردم که آقایان آن گونه که باید کار نکرده و از همه اهرم‌ها استفاده نمی‌کنند.

امام جمعه زاهدان گفت: بخشی از این مشکلات حاصل از کم کاری خود ناست چرا که مسئولان گزارش دادند که با وجود خشکسالی‌ها میزان بارندگی‌ سالیانه در جنوب استان طی این سالها دو میلیارد متر مکعب بوده در حالی که حقابه سیستان از افغانستان 800 میلیون متر مکعب است و اگر در استان سدهایی احداث شود می‌توان این بارندگی‌ها را مهار کرد و از آن در مصارف مختلف بهره برد و در این صورت دیگر نیازی به حقابه یا استفاده از آب دریای عمان و دستگاه آب شیرین کن نیست.

آیت‌الله محامی اظهار داشت: مشکل دیگر به خود مردم سیستان بر می‌گردد چرا که اتفاق نظر ندارند و هر کس حرف خود را می‌زند  جهات سیاسی، قومی و حزبی را دنبال می‌کنند و برای نمونه یک نفر بحث آب ژرف را مطالبه می‌کند و فرد دیگر بر استفاده از آب دریای عمان تاکید دارد  و هنوز توافقی صورت نگرفته که در این صورت مسئولان در مرکز کشور نیز ترتیب اثری نخواهد داد‌.

وی گفت: هزینه‌های زیادی در منطقه سیستان صورت گرفته اما طرح‌های اجرا شده بر اساس کارشناسی لازم نبوده با وجود اینکه در منطقه سیستان نیروهای شایسته و کارشناس کم نبوده است.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان در پاسخ به درخواست یکی از دانشجویان مبنی بر جلب کردن توجهات به سوی دانشگاه علوم قرآنی اظهار کرد: بخشی از کار به خود شما بر می‌گردد و باید در جامعه حضوری فعال داشته و توجه‌ها را جلب کنید تا مردم تاثیرگذاری شما را ببینند و همواره درخواست استفاده از این ظرفیت را داشته باشد.

وی گفت: افزایش تعداد اعضای هیئت علمی حرف منطقی است و دانشگاه باید در این حوزه برنامه‌ریزی داشته باشد چرا که اگر این کار صورت نگیرد باعث تضعیف رشته و دانشجویان خواهد بود و به تدریج جایگاه دانشگاه را تضعیف می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برای احقاق حقابه سیستان از همه اهرم‌ها باید استفاده شود
  • تجلیل از فعالان و عوامل برگزار کننده محفل قرآنی در ایلام
  • ۲۰ هزار حافظ قرآن در خراسان رضوی
  • برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد
  • سرچشمه عرفان وحیانی و اخلاق قرآنی یکی است
  • امام جمعه زاهدان: برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد
  • اعلام راهبردهای مدیریت حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان در سال جدید
  • محفل انس با قرآن در آبادان
  • حق هنر کتابت قرآن ادا نمی‌شود
  • لزوم بهره‌گیری از گنجینه معرفت قرآنی