Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، بررسی لایحه بودجه ۹۸ در کمیسیون تلفیق مجلس، گروه‌های مختلف مزدبگیران را به تکاپو انداخته است؛ آیا نمایندگان مجلس قادرند در لابلای سطور انقباضی بودجه، برای مطالبات مزدبگیران جا باز کنند؟

حسین علی‌نسائی (عضو شورای عالی نظام پرستاری کشور) در ارتباط با مطالبات پرستاران از بودجه ۹۸ به اجرای «قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری» به عنوان مهم‌ترین خواسته اشاره می‌کند و می‌گوید: سالهاست که مجلس، قانونی با عنوان تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری تصویب نموده ولی هیچ گاه بودجه‌ای به آن تخصیص نداده است! این درحالی‌ست که خود مجلس بارها در قالب قانون ارتقای بهره‌وری و برنامه ششم توسعه بر اجرای آن تاکید کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه می‌دهد: با وجود پیگیری‌های مکرر نمایندگان جامعه پرستاری کشور، نهادهای اجرایی به انحاء مختلف از اجرای این قانون به بهانه «عدم تخصیص بودجه» سر باز زده‌اند و جالب اینجاست که در هیچ سالی آن را در لایحه بودجه پیشنهادی دولت به مجلس هم نگنجانده‌اند.

بی‌مهری به پرستاران در جریان طرح تحول سلامت

علی‌نسائی به بیان ریشه‌های بی‌توجهی به معیشت پرستاران می‌پردازد و می‌گوید: در جریان اجرای طرح تحول سلامت، بیشترین بی‌مهری و بی‌توجهی به جامعه پرستاری صورت گرفت و با وجود تخصیص منابع سرشار به نظام سلامت و امیدواری جامعه پرستاری به اجرایی شدن این قانون در طی طرح تحول، «ناامیدی» نصیب جامعه پرستاری شد و این شرایط، جز شدت یافتن بی‌سابقه بار کاری جامعه پرستاری در طی طرح تحول و خرد شدن بیش از پیش جسم و جان رنجور جامعه پرستاری، عایدی دیگری برای این جامعه فداکار دربرنداشت و متاسفانه نظارتی نیز از سوی مجلس صورت نگرفت.

عضو شورای عالی نظام پرستاری با بیان اینکه این یک واقعیت تلخ است که مردم از خدمات پرستاری ارائه شده در بیمارستانها با وجود ایثار شبانه‌روزی همکاران رضایت ندارند و این ناشی از بی‌توجهی مسئولان امر به جامعه پرستاری بوده است، افزود: کمبود استخدام شدید نیروی گروه پرستاری و عدم اجرای قوانین که اهم آن تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری است، منجر به افت شدید کیفیت خدمات شده است و توان را از جامعه پرستاری گرفته است. مسئولان باید باور داشته باشند خواسته‌های جامعه پرستاری در راستای منافع مردم است و نتیجه آن پیش از همه به مردم بازخواهد گشت و رضایتمندی را افزایش خواهد داد.

چرا مجلس بر اجرای طرحی که با اکثریت آرا تصویب کرده، نظارت ندارد؟

وی تاکید می‌کند: همه مشاغل تخصصی در قالب ارائه خدمات مختص خود دارای تعرفه یا چیزی شبیه به آن هستند؛ چرا باید جامعه پرستاری با وجود ارائه خدمات تخصصی و مسئولیت‌زا، از این مزیت بی‌بهره باشد و نتواند دریافتی‌ای عادلانه و  متناسب با نوع و حجم خدمات تخصصی که ارائه می‌دهد، داشته باشد و طعم عدالت را بچشد و رضایتمندی حاصل به صورت دو چندان به مردم و بیماران بازگردد و سطح رضایت مردم را از خدمات عمومی دولت افزایش دهد؟

او می‌افزاید: چرا باید مجلس، قانونی را در قالب طرح توجیهی با چهل دلیل برای تعرفه‌گذاری خدمات گروه پرستاری با اکثریت مطلق آرا و بدون حتی یک مخالف؛ تصویب و چندین بار بر اجرای آن در قالب قوانین مختلف تاکید کند ولی نظارتی بر اجرای آن نداشته باشد و مسیر اجرای آن را تسهیل ننماید و بودجه‌ای جهت اجرای آن تخصیص ندهد؟

تحول واقعی نظام سلامت، توجه به پرستاران است

علی‌نسائی در پایان تاکید می‌کند: بر این اعتقادیم که تحول واقعی در نظام سلامت بدون توجه به جامعه پرستاری که ۶۰ درصد از جمعیت ارائه دهنده خدمت در حوزه سلامت را تشکیل می‌دهد، حاصل نمی‌شود.

وی خاطرنشان ساخت: فرموده رهبر معظم انقلاب این بوده که، "کاری کنیم که بیمار و خانواده بیمار رنجی جز رنج بیماری نداشته باشند؛" و پیرو فرمایش ایشان؛ عرض می‌کنم باید کاری کنیم که جامعه پرستاری دغدغه‌ای جز مراقبت از بیمار نداشته باشد و فقط در این صورت است که به فرمایش رهبر معظم انقلاب عمل خواهد شد و رضایتمندی مردم حاصل خواهد شد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۶۹۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین جزئیات تعرفه‌های پرستاری در سال ۱۴۰۳

طبق گفته مسئولان، مبلغ ریالی تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد افزایش یافته و تعرفه ترجیحی برای نخستین بار مصوب شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری از سال ۱۳۸۶ مصوب شد و حدود ۱۵ سال به طول انجامید تا بعد از همه‌گیری کرونا، با توجه به نگاه ویژه مقام معظم رهبری در این خصوص، در دولت سیزدهم این قانون اجرایی شد.

طبق اظهارات مسئولان مربوطه، این تعرفه‌ها مانند سایر تعرفه‌های حوزه پزشکی وارد سرانه سلامت شده است و با توجه به لزوم در نظر گرفتن تدابیری به منظور ماندگاری پرستاران در مناطق محروم، اجرای تعرفه‌های ترجیحی در مناطق محروم نیز مد نظر قرار گرفت.

محمدتقی جهان‌پور، رئیس کل سازمان نظام پرستاری‌، درباره تعرفه‌های خدمات پرستاری اظهار کرد: سازمان نظام پرستاری جلسات مشترکی را با «معاون پرستاری وزارت بهداشت» و «شورای عالی بیمه سلامت» به منظور تعرفه‌های خدمات پرستاری برگزار کرد، البته اقدامات سازمان نظام پرستاری به منظور افزایش تعرفه‌های خدمات پرستاری به برگزاری جلسات مشترک محدود نمی‌شود، بلکه کارگروه تخصصی تعرفه‌های خدمات پرستاری در سازمان نیز تشکیل شد.

وی با بیان اینکه مبلغ ریالی تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری ۵۰ درصد افزایش یافته است، افزود: به این ترتیب مبلغ ۲۰ هزار و ۱۰۰ تومان در سال گذشته به ۳۰ هزار و ۲۰۰ تومان افزایش یافت، همچنین ارزش نسبی خدمات پرستاری به میزان ۱۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری در ارزیابی نرخ تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری سال ۱۴۰۳ خاطرنشان کرد: بررسی نرخ تعرفه‌های خدمات پرستاری ابلاغ شده بیانگر این است که ارزش این خدمات به میزان قابل توجهی رشد کرده است.

جهان‌پور با بیان اینکه تعرفه‌های ترجیحی در مناطق محروم برای نخستین‌بار تصویب شد، اظهار کرد: برای امسال وزارت بهداشت و سازمان نظام پرستاری موضوع تعرفه‌های ترجیحی در مناطق کمتر توسعه‌یافته را در کانون توجه قرار دادند؛ چراکه این مؤلفه را حائز اهمیت می‌دانند، تعرفه‌های ترجیحی در مناطق محروم برای بیمارستان‌هایی است که ضریب K کمتری دارند، هدف از تصویب و اجرای تعرفه‌های ترجیحی، ماندگاری پرستاران برای ارائه خدمات در مناطق محروم است.

وی درباره اثرگذاری اجرای تعرفه‌های ترجیحی در مناطق محروم گفت: به طور قطع، اجرای تعرفه‌های ترجیحی در مناطق محروم می‌تواند بر ماندگاری پرستاران در این مناطق و ارائه خدمات پرستاری اثرگذار باشد، بسیاری از کارشناسان مسائل پرستاری با در نظر گرفتن مسائل معیشتی بر اجرای تعرفه‌های ترجیحی در مناطق محروم تاکید داشتند و پیش از تصویب اجرای تعرفه‌های ترجیحی در مناطق محروم، میزان دریافتی پرستاران ناچیز بود.

تصویب تعرفه ترجیحی برای اولین بار

عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت نیز پیش از این با اشاره به دستاوردهای ارزشمند وزارت بهداشت در اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری اظهار کرد: سال جاری برای نخستین بار تعرفه ترجیحی برای مناطق کمتر برخوردار تصویب شد که گامی در جهت دسترسی عادلانه مردم به خدمات پرستاری و انگیزه همکاران جهت ماندگاری در این مناطق است.

وی با اشاره به افزایش ۵۰ درصدی ضریب ریالی k پایه کارشناسان پروانه‌دار و پرستاری افزود: این افزایش نسبت به سال گذشته از ۲۰ هزار و ۱۰۰ تومان به ۳۰ هزار و ۲۰۰ تومان رسیده است.

معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: ۱۵ درصد به ارزش نسبی خدمات پرستاری(k) نسبت به سال قبل اضافه شده است که این مصوبات منجر به رشد مناسبی در میزان تعرفه پرستاران در سال ۱۴۰۳ خواهد شد.

عبادی با اشاره به مزایای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری تصریح کرد: با اجرای این قانون، استقلال مالی و ارتقای هویت سازمانی گروه پرستاری بهبود یافته است.

وی ادامه داد: این قانون منابع جدید مالی را برای بیمارستان‌ها فراهم کره است، دانشگاه‌های علوم پزشکی موظفند در توزیع این منابع وفق دستورالعمل‌های ابلاغی نقش فعالانه‌ای داشته باشند تا منافع آن به طور عادلانه به تمام پرستاران برسد.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به اهتمام دولت سیزدهم و وزارت بهداشت برای حل مشکلات پرستاری اضافه کرد: این دستاوردها حاصل تلاش‌های یک ساله و اصلاحات انجام شده در قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است که بدون شک، این اقدامات گامی کوچک در جهت ارتقای جایگاه پرستاران در نظام سلامت کشور و افزایش انگیزه آنها برای ارائه خدمات بهتر به مردم شریف ایران خواهد بود.

کد خبر 746589

دیگر خبرها

  • حقوق نیرو‌های خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • حقوق نیروهای خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • پایان بررسی جداول بودجه 1403 در کمیسیون تلفیق مجلس/ حقوق نیروهای خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • پایان بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در تلفیق/ حقوق نیرو‌های خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • اتمام بررسی جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در کمیسیون تلفیق
  • جذب پرستاران در مراکز درمانی اولویت وزارت بهداشت
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • استخدام ۲۱ هزار پرستار / تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • آخرین جزئیات تعرفه‌های خدمات پرستاری در سال ۱۴۰۳
  • آخرین جزئیات تعرفه‌های پرستاری در سال ۱۴۰۳