Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاندار مرکزی گفت: از مجموع ۲۱۶ میلی‌متر بارش‌های استان در سال زراعی سهم استان ۵۰۰ میلیون مترمکعب بوده است که رقم خوبی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ سید علی آقازاده استاندار مرکزی روز سه‌شنبه در جلسه حفاظت از منابع آب استان مرکزی گفت: از مجموع ۲۱۶ میلی‌متر بارش‌های استان در سال زراعی سهم استان ۵۰۰ میلیون مترمکعب بوده است که رقم خوبی است اما با توجه به تراز آبی منفی حتی اگر برداشتی هم نداشته باشیم با مشکل رو به رو هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آقازاده اظهار کرد: هر چه قدر هم‌سال آبی خوبی داشته باشیم با توجه به برداشت‌های بی‌ضابطه دهه‌های اخیر این بارش‌ها جبران کسری نمی کند.

وی ضمن تأکید بر قرارگیری صرفه‌جویی در همه حوزه‌ها عنوان کرد: باید با همین جلسات و پیگیری مصوبات آن بتوانیم در کاهش چاه‌های غیرمجاز و جلوگیری از حفر چاه‌های غیرمجاز جدید تلاش کنیم .

استاندار مرکزی ضمن اشاره به مسئله فرونشست‌ها در کشور و فرونشست‌های رخ‌داده در استان به‌ویژه در دشت اراک تصریح کرد: این اتفاقات زنگ خطر و هشدار است و مقدمه‌ای است برای یک حادثه بد که اگر به فکر نباشیم این حادثه اتفاق می‌افتد، حفاظت از منابع آب یک وظیفه مهم ملی و معنوی است که بر عهده همه ما قرار دارد.

آقازاده ضمن اشاره به مقاومت برخی از مردم و مسئولین شهرستانی برای اجرای قانون در حوزه برخورد با چاه‌های غیرمجاز اظهار کرد:باید در مقابل مقاومت‌های مردم و مسئولین بایستیم و قانون را اجرا کنیم . همچنین کشاورزان هم باید متوجه این مسئله باشند که اگر به همین شکل از منابع استفاده کنیم طی ده سال آینده ذخیره موجود هم تمام می‌شود.

وی حفظ منابع آب را از اوجب واجبات دانست و ادامه داد: اگر بخواهیم به آینده این کشور و نسل‌های بعد امید داشته باشیم باید منابع آبی را حفظ کنیم.

استاندار مرکزی ضمن بیان اینکه منابع آبی در حکم ذخایر استراتژیک است بیان کرد: اگر آب نباشد حیات حکومت‌داری و نظام‌داری معنا ندارد پس باید برای این ذخایر استراتژیک تلاش شود و با مدیریت بحران آبی منابع را به مخازن خودش برگردانیم.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم تلاش‌ها در استان مرکزی و در همه کشور بتواند بخشی از خسارت‌های گذشته را جبران کند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۷۰۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرونشست زمین در میدان امام حسین(ع) یزد با بارش‌های اخیر

به دنبال بارش شدید باران و وقوع سیلاب در شهر یزد، بخشی از زیرگذر میدان امام حسین(ع) به عنوان میدان اصلی شهر یزد با فرونشست همراه و تردد در این مسیر محدود شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، بارش‌های سیل‌آسای باران در نقاط مختلف استان یزد سبب روان شدن سیلاب و رواناب‌ها در بخش‌های مختلف استان شد.

علاوه بر روان‌ شدن سیلاب‌ در بخش‌های مختلف برخی شهرها، سیل خسارت‌هایی هم به دنبال داشت که از فرونشست تا ورود آب به منازل مردم در برخی از نقاط استان را شامل می‌شود.

از جمله خسارت‌های سیل در شهر یزد، فرونشست بخشی از مسیر زیرگذر میدان امام حسین(ع) بود که سبب شد بخشی از این زیرگذر قابل استفاده نباشد.

شهر یزد در سال 1401 هم شاهد دو سیل بسیار شدید بود که خسارت‌های زیادی به همراه داشت؛ از جمله خسارت‌های این دو سیل ویرانگر، فرونشست‌هایی بود که با عمق بالا در نقاط مختلف شهر به وقوع پیوست.

در سیل مرداد 1401 طبق گزارش‌های اعلام شده بالغ بر 500 فرونشست در بخش‌های مختلف ایجاد شده بود که بخش قابل توجهی از آن به دلیل عدم بازسازی و غیرفعال شدن قنات‌ها بود و میل‌های این قنات‌ها سبب فرونشست زمین شده بودند.

نکته بسیار مهم و قابل توجه در ارتباط با این سیلاب‌ها و روان‌آب‌ها در نقاط مختلف شهر یزد، وضعیت بافت تاریخی است که با وجود آسیب‌هایی که در این بخش وجود داشته اما نسبت به بخش‌های دیگر به ویژه بافت فرسوده خسارت بسیار جزئی‌تر داشته است.

نوع معماری بافت تاریخی شهر یزد، حفر چاه‌های جذبی از سوی شهرداری و همچنین ورود آب به قنات‌های فعال از جمله دلایلی است که بافت تاریخی شهر یزد را از تخریب سیلاب در امان نگه داشته است.

به گفته کارشناسان قنات و سازه‌های آبی سنتی، در صورتی که تمام قنات‌های شهر یزد که نزدیک به یک هزار کیلومتر در زیر شهر هستند، فعال بودند، سیل امکان خسارت وارد کردن به هیچ بخشی از شهر یزد را نداشت، اما متاسفانه در طول دهه‌های گذشته لایروبی، حفاظت و بازسازی از قنات‌ها به صورت کامل کنار گذاشته شده است.

در حال حاضر و در سیلاب اخیر نیز به دلیل ورود آب به برخی از ساختمان‌ها و زیرساخت‌ها امکان وقوع خسارت‌هایی وجود دارد، اما بررسی این خسارت‌ها به روزهای آینده موکول شده است. 

انتهای پیام/781

دیگر خبرها

  • فرونشست زمین در جاده مزرعه عرب به حسن آباد بر اثر بارش‌های سیلابی+ فیلم
  • بحران فرونشست در ۳۵۹ دشت ایران
  • فرونشست زمین در میدان امام حسین(ع) یزد با بارش‌های اخیر
  • تصویری ترسناک از فرونشست زمین در یزد پس از بارش شدید باران + عکس
  • تصویری ترسناک از فرونشست زمین در یزد پس از بارش شدید باران
  • ۳۵۹ دشت کشور در چالش بحران فرونشست | حفر ۱۱۷هزار حلقه چاه در دشت‌های با نرخ فرونشست
  • عکس/ فرونشست زمین بر اثر بارش باران در یزد
  • بحران فرونشست در ۳۵۹ دشت کشور
  • خطر جاری شدن سیل روستای کوشک بالا را تهدید می کند
  • بحران فرونشست در اصفهان/ استانداری: در سال گذشته بیش از ۳۰ مورد حادثه و در سال جاری تا کنون ۱۲ حادثه داشته ایم