Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه الشرق الاوسط، ایمن الصفدی، وزیر خارجه اردن، در مصاحبه با این روزنامه تاکید کرد بحران سوریه باید از طریق سیاسی  حل و فصل شود.

وی درباره ارزیابی خود از کنفرانس اقتصادی عربی که در بیروت برگزار شد، گفت: «برگزاری این نشست، مسئله مهمی بود و منطقه عربی به تقویت فعالیت‌های اقتصادی نیازمند است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این کنفرانس بر اهمیت همکاری‌های اقتصادی تأکید شد. اقتصاد کشور‌ها نیز به مانند امنیت و ثبات به هم ارتباط دارد و هر تلاشی برای تقویت فعالیت‌ها و ارتباطات اقتصادی به سود همه است. از سوی دیگر، مسائل سیاسی نیز در موضوعات اقتصادی تأثیرگذار بوده و عبور از بحران‌ها در منطقه، شرط اساسی برای تقویت توان اقتصادی کشور‌های منطقه است. بحران‌هایی که در منطقه وجود دارد، مانع از توسعه فراگیر شده، منابع منطقه را تضعیف، جوانان را ناامید می‌کند و موانعی بر سر راه راه حل‌های سیاسی برون رفت از بحران‌ها قرار داده است.»

وزیر خارجه اردن در پاسخ به این پرسش که چگونه می‌توان اختلافات سیاسی را حل و فصل کرد، گفت: «مسائل روشنی وجود دارد که به تلاش دسته جمعی، هماهنگی، رایزنی و ارائه راه حل نیازمند است. ما باید بتوانیم سازوکار اقدام منطقه‌ای خوبی را در روابط سیاسی خود ایجاد کنیم. منطقه با شرایط به شدت دشواری روبروست. زمانی، رشد اقتصادی اردن به هفت درصد رسیده بود ولی امروز به دلیل شرایط منطقه به دو درصد رسیده است. عراق بزرگ‌ترین بازار اردن بود. ما نتایج فعالیت گروه‌های تروریستی را در منطقه مشاهده می‌کنیم. عراق توانست بر تروریسم به پیروزی برسد و باید در بازسازی این کشور مشارکت داشته باشیم. بحران سوریه نیز بر همه کشور‌ها تاثیر گذاشته است و باید همه طرف‌ها برای حل بحران این کشور تلاش کنیم تا سوریه، ثبات و امنیت خود را بازیابد و منافع ملی این کشور حفظ شود.»

الصفدی درباره چگونگی حل و فصل بحران سوریه بیان داشت: «باید همه طرف‌ها تلاش کنیم تا مصائب سوریه پایان یابد. این کشور به شدت ویران شده است. همه ما بر راه حل سیاسی بحران سوریه و ایفای نقش تاثیرگذار عربی اتفاق نظر داریم. قابل قبول نیست که کشور‌های عربی هیچ نقشی در حل بحران سوریه نداشته باشند. استقرار ثبات و امنیت و حل بحران سوریه به سود همه کشور‌های عربی است.»

او درباره ارزیابی خود از طرح موسوم به معامله قرن (توطئه جدید صهیونیسم و آمریکا علیه آرمان فلسطین) برای حل نزاع فلسطینی-صهیونیستی گفت: نمی‌دانیم دولت آمریکا در این زمینه چه پیشنهادی دارد. آمریکایی‌ها می‌گویند ایده‌هایی دارند و به زودی این طرح را در اختیار همه قرار خواهند داد. پادشاه اردن بار‌ها موضع این کشور را اعلام و تأکید کرده است چاره‌ای جز عملی کردن طرح دو «کشور» که حقوق فلسطینیان را بر اساس تشکیل کشور فلسطین بر اساس مرز‌های سال ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی، تضمین کند، وجود ندارد. 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سوریه عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۷۰۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم بر لزوم پاسخگویی به تهدیدات اسرائیل اشتراک نظر داشتند

یک فعال دانشجویی با بیان اینکه حمله به سفارت یک کشور، هیچ توجیه حقوقی نداشته و به منزله حمله به خاک کشور است، گفت: مردم بر لزوم پاسخگویی به تهدیدات اسرائیل اشتراک نظر داشتند. - اخبار سیاسی -

حمیدرضا فرخی نژاد، دبیر نشریات دانشکده ادبیات و زبان‌های خارجه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه طباطبائی در گفت وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم درباره عملیات وعده صادق و ضربات موشکی و پهپادی ایران به مناطق نظامی رژیم صهیونیستی با اشاره به اینکه اتفاق رخ داده فراتر از یک دفاع ملی است، اظهار داشت: ایران با حمله به مقر رژیم صهیونیستی به دنیا ثابت کرد که حرف آخر در منطقه را او خواهد زد. اکنون به برکت جمهوری اسلامی و با تکیه بر توان موشکی و پهپادی، ایران می‌تواند کیلومترها دور تر از خاک خود، از منافعش دفاع کند. چیزی که در تاریخ معاصر ما کم نظیر بوده است.

وی با اشاره به تغییر و تحول در توان بازدارندگی ایران نسبت به گذشته یادآور شد: در تاریخ معاصر ایران، جای پای مهاجمان در این خاک بسیار احساس می‌شود، شهریور 1320 بود که به برکت ارتش بزرگ رضاخانی! خاک ایران به اشغال متفقین درآمد. در کودتاهای 1299 و 1332، عملا دموکراسی و مجلس ملی ما به نفع امپریالیسم از بین رفت. قراردادهای 1907 و 1919 استقلال ایران را لگدمال کرد.

وی با بیان اینکه کشوری که تا قبل از انقلاب اسلامی، اراده‌ای از خود نداشت و دائما گرفتار هجوم ابر قدرت‌ها بود، الان زمین بازی را خودش تعیین می‌کند، تاکید کرد: اگر ما توان پاسخگویی به تهدید دشمنان را نداشته باشیم، مسلما حوادث گذشته تاریخی برای ما تکرار خواهد شد. باید به این نکته توجه کرد که پس از انقلاب اسلامی، ما با شدیدترین تحریم‌های نظامی رو به رو بوده‌ایم و آنچه که اکنون توان بازدارندگی می‌نامیم، با تکیه بر توان داخلی بوده است.

این فعال دانشجویی افزود: تاکید بر جنگ افروزی و جنگ طلبی ایران توسط عده‌ای خاص، عملا کمک کردن به جبهه دشمنان، با هدف تضعیف ایران است و هیچ توجیهی ندارد. حتی آن کسانی که جمهوری اسلامی را به داشتن توهم استراتژیک متهم می‌کردند، اکنون متوجه شدند که جمهوری اسلامی مهمترین قدرت در منطقه غرب آسیا است و توان انجام آن چه که وعده می‌دهد را دارد. ممکن است عده‌ای با سیاست‌های فرهنگی و یا با سیاست‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران مخالف باشند اما مطمئنا از سیاست های دفاعی و نظامی ایران دفاع می‌کنند و آن را عاملی بازدارنده در دفع تهدیدها می‌دانند.

وی در همین رابطه ادامه داد: گسترش جنگ قطعا تبعات منفی در منطقه خواهد گذاشت اما این مهم است که ما در برابر تهدیدها از خود واکنش نشان دهیم. حمله به سفارت یک کشور، هیچ توجیه حقوقی نداشته و به منزله حمله به خاک کشور است. باید به این نکته توجه کرد که هرگاه صحبت از جنگ می‌شود، ثبات اقتصادی دیگر معنایی ندارد. هرچند شرایط اقتصادی کنونی ایران توجیهی ندارد و دولت باید تلاش بیشتری برای بهبود آن انجام دهد اما تهدیدهای خارجی را نمی توان به بهانه ثبات اقتصادی در نظر نگرفت. حتی تورم وحشتناک آلمان بعد از جنگ جهانی اول، حاصل از عواقب جنگ نبوده است. اکنون بر ما اثبات شده که آلمان‌ها به عمد تورم را بالا بردند تا بتوانند از غرامت سنگین حاصل از پیمان ورسای فرار کنند.

فرخی نژاد گفت: بر اساس قواعد روابط بین الملل، دفاع از خود، نه تنها امنیت اقتصادی را به خطر نمی‌اندازد، بلکه به سرمایه‌داران و شرکای تجاری، این نوید را می‌دهد که در آن بستر سرزمینی، می‌توانند به راحتی سرمایه‌گذاری کنند.

وی با بیان اینکه آینده منطقه جنوب غرب آسیا، باید به دست مردم همین منطقه تعیین شود و ربطی به دخالت خارجی ندارد، افزود: اکنون مقاومت اسلامی با تکیه بر اراده خود و حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران تحول جدیدی را در منطقه رقم زده است. اگر بخواهیم از شهر کربلا، مداری دایره‌ای شکل تعیین کنیم که نقطه داغ منطقه جنوب غرب آسیا(خاورمیانه) را نشان می‌دهد، به این نتیجه می‌رسیم که بستر اصلی این منطقه را اکثریت شیعی تشکیل می‌دهند. آن چیزی که آینده منطقه جنوب غرب آسیا را از بین می‌برد، دخالت بیگانگان در این منطقه است و این نکته را باید متذکر شد که دخالت آنها در منطقه جنوب غرب آسیا، نتیجه‌ای جز شکست برایشان نخواهد داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تاکید سران اردن و بحرین بر دور کردن منطقه از تنش نظامی
  • نگاهی به نیم قرن سیاست اعراب درباره رژیم اسرائیل؛ از اکتبر 1973 تا اکتبر 2023، استحاله عربی چگونه رقم خورد؟ + اسناد
  • تاکید روسیه بر لزوم خویشتن‌داری طرفین در منطقه
  • تاکید امیر قطر و بن سلمان بر لزوم آتش‌بس در غزه
  • امیرعبداللهیان در گفت وگو با وزیر امور خارجه ژاپن: مبدأ حمله به مکان دیپلماتیک ایران در سوریه را حساب شده هدف قرار دادیم
  • چرا اردن به اسرائیل کمک کرد؟
  • تاکید استاندارآذربایجان شرقی بر لزوم اعتماد به جوانان در بخش اقتصادی
  • امان: اسرائیل بود که بحران را ایجاد کرد
  • مردم بر لزوم پاسخگویی به تهدیدات اسرائیل اشتراک نظر داشتند
  • دوستداران رانت؛ مخالفان مردمی‌سازی اقتصاد