Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-25@17:21:16 GMT

جمعیت کل و بز وحشی در البرز افزایش یافته است

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۷۱۴۶۳

جمعیت کل و بز وحشی در البرز افزایش یافته است

حشمت الله کشیری روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: سرشماری زمستانه پستانداران حیات وحش از هشتم دی ماه جاری در 2 منطقه حفاظت شده البرز جنوبی و منطقه شکار ممنوع طالقان و همچنین منطقه آزاد شهرستان ساوجبلاغ انجام شد که این سرشماری تا اواخر دی ماه به طول انجامید.
وی اظهار داشت: این سرشماری با مشارکت کارشناسان محیط طبیعی و حیات وحش، محیط بانان، مامورین یگان حفاظت، اعضای سمن های زیست محیطی وجوامع محلی انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان داشت: سرشماری حیات وحش به منظور دستیابی به حداقل جمعیت، ترکیب جنسی و سنی و همچنین آگاهی از وضعیت زیستگاه ها، عوامل تهدید حیات وحش و در نهایت حفاظت بهینه مناطق بر اساس اطلاعات روزآمد اجرا می شود.
وی اضافه کرد: با توجه به زمان سرشماری و ویژگیهای منطقه، در سرشماری امسال علاوه بر استفاده از روش سرشماری مستقیم در منطقه آزاد ساوجبلاغ از پهباد استفاده شد.
کشیری با تاکید بر اینکه مسیرها با ثبت مختصات جغرافیایی مورد پایش قرار گرفت، گفت: در سرشماری زمستانه با توجه به وضعیت جوی، برودت هوا و بارش سنگین برف قادر به پوشش کامل مسیرهای مورد سرشماری نبودیم.
وی درباره روند سرشماری حیات وحش در زمستان سال جاری افزود: سرشماری منطقه شکارممنوع طالقان و منطقه حفاظت شده البرز جنوبی از هشتم تا بیستم دی ماه انجام شد که در منطقه شکار ممنوع طالقان توسط 27 نفر در 21 مسیر کار سرشماری به پایان رسید.
رئیس اداره حیات وحش حفاظت محیط زیست استان البرز افزود: همچنین کار سرشماری در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی در 15 مسیر و توسط 23 نفر انجام شد که با توجه به شرایط اقلیمی در این مناطق، در طالقان پوشش 55 درصدی و در البرز جنوبی پوشش 40 درصدی را داشتیم.
وی اضافه کرد: همچنین سرشماری منطقه آزاد ساوجبلاغ از 26 دی ماه با استفاده از پهباد در چهار مسیر و با پوشش 35 درصدی انجام شد.
کشیری گفت: در نهایت در این مناطق به ترتیب در منطقه شکارممنوع طالقان سه هزار و 27 راس کل و بز وحشی، در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی یک هزار و 209 راس کل و بز وحشی و در منطقه ساوجبلاغ 94 راس از این گونه ها مشاهده شد.
وی در ادامه با اشاره نتوانستیم با وجود شرایط اقلیمی ذکر شده پوشش کامل سرشماری مناطق را داشته باشیم ولی پیش بینی افزایش این گونه ها را داریم.
وی از جمله دلایل افزایش جمعیت حیات وحش شاخص استان را وضعیت مطلوب بارندگی در بهار و تابستان سالجاری و پوشش گیاهی مطلوب و همچنین حفاظت بهینه گونه ها عنوان کرد و افزود: البته تعارضاتی همچون حضور دام غیرمجاز در اکثر مواقع سال، خشکسالی و شکارچی غیرمجاز حیات وحش مناطق استان را تهدید می کند.
منطقه حفاظت شده البرز مرکزی در قسمت جنوبی 64 هزار هکتار و منطقه شکار ممنوع طالقان 75 هزار هکتار وسعت دارد.
6156/6993
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها پستانداران حفاظت محیط زیست دی ماه زمستان زیست محیطی جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۷۱۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان از ثبت تصاویری از گله بزرگ‌ترین گونه گوزن جنگل‌های هیرکانی در این جنگل‌ها خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، حمزه عشوری امروز_ چهارشنبه پنجم اردیبهشت_ اظهار کرد: کارشناسان اداره حفاظت محیط زیست شهرستان لنگرود پس از هفته‌ها تلاش شبانه روزی موفق به ثبت تصاویر زیبا از چهار رأس گوزن قرمز (مرال) در ارتفاعات جنگلی این شهرستان شدند.

وی افزود: پایش دوره‌ای و منظم زیستگاه‌ها و همکاری جوامع محلی از مهم‌ترین عوامل افزایش جمعیت این گونه باارزش در استان گیلان است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان خاطرنشان کرد: مرال یا گوزن قرمز یکی از نمادهای تنوع زیستی جنگل‌های هیرکانی و از گونه‌های حمایت شده و شکار ممنوع در زیستگاه‌های استان گیلان است.

عشوری با بیان اینکه مرال یا گاو وحشی به طور معمول در دوران حیات خود یک بار زاد و ولد می‌کند، تصریح کرد: امن بودن محیط زندگی این حیوان برای ادامه‌ی بقای آن از اهمیت زیادی برخوردار است و محیط‌بانان با حضور و تلاش شبانه روزی در جنگل‌ها زیستگاه‌ها را برای حیات وحش امن می‌کنند.

وی ادامه داد: زمان جفت‌گیری مرال‌ها از نیمه دوم شهریور تا نیمه دوم مهرماه انجام می‌شود و چنانچه شرایط برای زادآوری مرال‌ها مناسب نباشد، سبب کاهش زادآوری و به‌هم ریختگی در جمعیت مرال‌ها می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان گفت: تنوع سرزمینی و ویژگی‌های آب و هوایی، استان گیلان را به تابلوی متنوع و چشم‌نواز از حیات وحش در شمال ایران تبدیل کرده است.

کد خبر 747472

دیگر خبرها

  • ۴۹۵ هزار نفر از جمعیت خراسان جنوبی زیرپوشش بیمه سلامت
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • بهره مندی ۶۵ درصدی جمعیت خراسان جنوبی از بیمه سلامت
  • خواهر کیم جونگ اون: به توانمندسازی ارتش برای حفاظت از حاکمیت و صلح منطقه ادامه می‌دهیم
  • دستگیری شکارچیان کبک وحشی و تیهو در پلدختر
  • (ویدئو) صحبت کردن یک محیط‌بان با خرس قهوه‌ای با لهجه مازنی
  • بز‌های کوهی در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی (فیلم)
  • (ویدئو) بزهای کوهی در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی
  • مناطق حفاظت شده در استان بوشهر افزایش می‌یابد
  • ماجرای دیده شدن چند شغال در پارک لویزان چیست؟ | واکنش سازمان پسماند شهرداری نسبت به این اتفاق