Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف، کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۹۸ در حین بررسی این لایحه دو مصوبه را به تصویب رساند که براساس مصوبه اول پزشکان ملزم به استفاده از پایانه های فروشگاهی یا همان دستگاه پوز (کارتخوان) در مطب خواهند شد و براساس مصوبه دوم مالیات علی الحساب ۱۰ درصدی از درآمد پزشکان در مراکز درمانی برداشته می شود.  نکته کلیدی هر دو مصوبه کمیسیون تلفیق این است که موجب شفافیت درآمد پزشکان می‌شود و جلوی فرار مالیاتی گسترده این قشر پردرآمد را می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از تصویب این مصوبه در کمیسیون تلفیق مجلس، جامعه پزشکی (پزشکان) برای حذف آن اقدامی به لابی کرد تا بتوانند با تحت فشار قرار دادن اعضای کمیسیون تلفیق مجلس، مصوبات این کمیسیون درباره مالیات پزشکان که موجب شفافیت درآمد پزشکان می شود و جلوی فرار مالیاتی گسترده آنها را می گیرد، را حذف کند.

براساس این گزارش عنوان می‌شود مالیاتی که جامعه پزشکی و دندان‌پزشکی باید پرداخت کنند، رقمی بین ۷ تا ۸ هزار میلیاردتومان است، درحالی‌که طبق اعلام سازمان امور مالیاتی، پزشکان فقط حدود ۱۰ درصد آن را به‌عنوان مالیات پرداخت می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

لابی سنگین برای لغو مالیات پزشکان

عباس گودرزی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در این باره می‌گوید: هم‌اکنون مبلغی که سازمان امور مالیاتی اعلام کرده جامعه پزشکی مالیات پرداخت می‌کنند، ۱۵۰ میلیارد تومان است، سازمان امور مالیاتی ادعا می‌کند رقم واقعی باید ۷۰۰ میلیاردتومان باشد اما نه ۱۵۰ میلیاردتومان صحیح است و نه ۷۰۰ میلیاردتومان، چراکه با عدد ۱۵۰ میلیاردتومان یعنی هر پزشک درآمدش یک میلیون تومان است و با عدد ۷۰۰ میلیارد تومان یعنی هر پزشک درآمدش دومیلیون‌ و 200 هزار تومان است که هیچ‌کدام از این اعداد واقعی نیست. مرکز پژوهش‌‌های مجلس شورای اسلامی گزارش داده ۶۸۰۰ میلیارد تومان رقم واقعی مالیاتی است که باید از جامعه پزشکی پرداخت کند.

غلامعلی جعفرزاده، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس، در این باره اظهار کرده بود: براساس اطلاعات سازمان امور مالیاتی کشور در‌حال‌حاضر ۱۳۳ هزار پزشک در کشور وجود دارد که فقط ۷هزار میلیارد ریال مالیات می‌دهند که معنایش درآمد ۲ میلیون‌ و ۲۰۰ هزار تومانی هر پزشک در ماه است؛ در‌حالی‌که چنین رقمی از سوی مردم پذیرفتنی نیست.

البته سعید نمکی سرپرست وزارت بهداشت نسبت به مصوبات کمیسیون تلفیق معترض است و می‌گوید: اگر قرار است درباره فرار مالیاتی پروژه‌ای داشته باشیم، باید همه اقشار و حرفه‌ها را در بر گیرد و هیچ حرکتی نباید موجب القای این نکته به جامعه شود که پزشکان ما خطاکار هستند.

بر اساس این گزارش حسین بانکی دانشجوی دکتری مهندسی پزشکی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر و پژوهشگر حوزه شفافیت، در جلسه ماهانه دیده‌بان شفافیت و عدالت در ۳۰ آبان ماه امسال که با موضوع فرار مالیاتی پزشکان بود، گفت: هر پزشکی که در مناطق محروم خدمت می‌کند ۱۶ میلیون تومان حقوق می‌دهیم و این نشان می دهد که درآمدها بسیار بیشتر از رقم‌های بدست آمده است.

وی با اعلام نبود گزارش رسمی از میزان درآمد پزشکان و با اعلام اینکه حدود ۳۶ هزار پزشک متخصص، ۶۰ هزار پزشک عمومی و ۳۷ هزار دندانپزشک در کشور داریم گفت: پزشکان برای فرار از مالیات روش های مختلفی اتخاذ می کنند که قرار ندادن کارتخوان در مطب خود، ثبت نکردن کارتخوان به نام خود و ارائه ننمودن اظهارنامه مالیاتی بخش هایی از آن است.

البته محمد جهانگیری، معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی در این باره با بیان اینکه مسئله فرار مالیاتی اصلا درست نبوده و سازمان نظام پزشکی همکاری همه جانبه با سازمان مالیات می‌کند، می‌گوید: اخذ ۱۰ درصد از درآمد پزشکان تحت عنوان مالیات علی الحساب مطرح شده است که این مسئله در هیچ کجای دنیا اجرایی نشده است.

موضوع فرار از مالیاتی پزشکان در حالی است که حتی کارگران و کارمندانی با درآمدهای پایین مالیات پرداخت می‌دهند؛ اما برخی از پزشکان با درآمدهای میلیاردی حاضر به پرداخت مالیات نیستند؛ سوال این است که چرا پزشکان مالیات نمی‌دهند؟ در حالی که  باید متناسب با درآمدشان مالیات پرداخت کنند.

نظر شما در مورد این موضوعات و فرار مالیاتی پزشکان که از نصب کارتخوان خوداری می‌کنند، چیست؟؛ چرا پزشکان متناسب با درآمد بالایی که دارند مالیات پرداخت نمی‌کنند و از شفافیت گریزان هستند؟

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۷۲۲۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مالیات خودروهای لوکس تعیین شد

تین نیوز

انواع خودروی سواری و وانت دوکابین که قیمت روز آنها بیش از 3 میلیارد و 500 میلیون تومان است، نسبت به مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات سالانه خودرو به نرخ یک درصد می شوند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، بر اساس بند پ تبصره 6 احکام مالیاتی قانون بودجه سال 1403، انواع خودروی سواری و وانت دو اتاق (کابین) دارای شماره انتظامی شخصی در اختیار مالکان اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی که قیمت روز خودروی آنها بیش از 35 میلیارد ریال (3 میلیارد و 500 میلیون تومان) است، نسبت به مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات سالانه خودرو به نرخ یک درصد می شوند.

مأخذ محاسبه مالیات خودرو موضوع این بند قیمت روز خودرو بر مبنای ماده (30) قانون مالیات بر ارزش افزوده توسط سازمان امور مالیاتی کشور تعیین می شود. سازمان مزبور مکلف است مراتب را به نحو مقتضی بر اساس اطلاعات دریافتی از پلیس راهور به اطلاع اشخاص مشمول برساند.

تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی غیر دولتی مکلفند مالیات سالانه مربوط به خودروهای تحت تملک خود و فرزندان کمتر از هجده سال و محجور تحت تکفل را حداکثر تا پایان بهمن سال 1403 پرداخت کنند و در صورت عدم پرداخت مشمول حکم ماده (190) قانون مالیات های مستقیم هستند.

ثبت نقل و انتقال خودروهایی که به موجب این بند برای آنها مالیات وضع شده قبل از پرداخت بدهی مالیاتی مورد انتقال، شامل مالیات بر دارایی نقل و انتقال قطعی و اجاره ممنوع است؛ متخلفان از حکم این بند در پرداخت مالیات متعلقه مسؤولیت تضامنی دارند.

پلیس راهور فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران مکلف است فهرست مالکان و خودروهای مشمول را مطابق با درخواست سازمان امور مالیاتی کشور حداکثر تا پایان فروردین سال 1403 به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال و امکان دسترسی برخط جهت استعلام موردی را برای این سازمان فراهم کند.

مالیات تعیین شده در اجرای این بند قطعی است و اعتراض اشخاص در اجرای تبصره (1) ماده (216) قانون مالیات های مستقیم قابل رسیدگی خواهد بود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • مالیات خودروهای لوکس تعیین شد
  • میزان مالیات خودرو اعلام شد
  • مالیات خودرو‌های لوکس اعلام شد/ مالکان ابن خودرو‌ها باید مالیات بدهند
  • مالیات خودروهای لوکس اعلام شد/ مالکان ابن خودروها باید مالیات بدهند
  • مالیات خودروهای لوکس در سال جدید چگونه محاسبه می شود؟
  • مالیات خودروهای لوکس اعلام شد + جزییات
  • مالیات خودروهای لوکس اعلام شد
  • کدام خودروها مشمول مالیات شدند؟
  • کاهش فرار مالیاتی با اجرای مالیات بر مجموع درآمد
  • ‌هوشمندسازی مالیات‌ستانی و تمرکز ممیزان مالیاتی بر اخذ مالیات از دانه‌درشت‌ها با اجرای سامانه مودیان