Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-18@00:37:49 GMT

ویروس پاپیلوم انسانی چه مشکلی ایجاد می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۷۲۲۲۶

ویروس پاپیلوم انسانی چه مشکلی ایجاد می‌کند؟

ویروس پاپیلوم انسانی و یا اچ پی وی، با حدود 100 گونه تنوع، ویروسی است که از طریق تماس پوستی منتقل می‌شود. هیچ نوع علائمی چون درد نداشته و فقط تشخیص آن از طریق زگیل‌های متعدد امکان‌پذیر است.

رئیس گروه سلامت میانسالان و سالمندان معاونت بهداشتی همدان ابتلا به این ویروس را از طریق مقاربت جنسی و یا زایمان طبیعی دانست و گفت:  در صورت آلوده بودن مادر، نوزاد نیز به این ویروس مبتلا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهتا سنگستانی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که این ویروس هیچ نوع علائمی ندارد، عنوان کرد: بیش از 100 نوع ویروس پاپیلوم وجود دارد که 40 نوع آن مربوط به بیماری تناسلی است و فقط 2 نوع خطرناکی که احتمال ابتلا به سرطان دهانه رحم را افزایش می‌دهد دارد و آن هم 2 ویروس 16 و 18 اچ پی وی است.

وی با اشاره به این‌که بسیاری از انواع این ویروس کم خطر است و فقط یک آلودگی محسوب می‌شود، تصریح کرد: بیش از 90 درصد این ویروس یک آلودگی سطحی است که بیمار می‌تواند با انجام مراحل درمان و استفاده از دارو آن را درمان کند که انواع کم خطر آن 2 نوع 16 و 17 هستند.

سنگستانی تأکید کرد: افراد مبتلا باید درمان را به طور مداوم انجام دهند چرا که این ویروس در مراحل اولیه به طور کامل از بین نرفته و ممکن است دفعات بدی ودر مدت کمی پس از درمان دوباره ظاهر شود.

وی  تنها راه پیشگیری از ابتلا به این ویروس را رعایت نکات بهداشتی در هنگام  رابطه جنسی دانست و گفت: دختران می‌توانند از سن 11 تا 12 سالگی و قبل از ازدواج برای تزریق واکسن این ویروس اقدام کنند.

سنگستانی اضافه کرد: معمولا این ویروس در سنین میانسالی رواج دارد و مراکز بهداشت استان همدان  تاکنون برای تزریق این واکسن طرح و برنامه‌ای نداشتند اما اگر فردی مایل به انجام تزریق این واکسن است می‌تواند به مراکز خصوصی مراجعه کرده و واکسینه شود.

وی با اشاره به وجود سه نوع واکسن برای این ویروس اظهار کرد: واکسن 2 ظرفیتی برای نوع خطرناک و سرطان دهانه رحم و واکسن‌های 4 و 9 ظرفیتی برای آلودگی‌های سطحی تزریق می‌شود.

این پزشک از اجرای یک طرح برای تزریق این واکسن در سطح کشور خبر داد و گفت: طرحی مبنی بر انجام این واکسیناسیون در سطح کشور برنامه‌ریزی شده است که بر اساس آن در هر استان، 50 هزار نفر توسط دانشگاه علوم پزشکی انتخاب و در مراکز بهداشت و سلامت واکسیناسیون می‌شوند.

سنگستانی افزود: بیش از 95 درصد افرادی که اقدام به تزریق واکسن این ویروس می‌کنند از ابتلا به این بیماری در امان هستند.

وی با اشاره به عوارض واکسن عنوان کرد: هر واکسنی عوارضی دارد، گرچه اگر فردی از حساسیت و آلرژی خود نسبت به آن واکسن مطلع نباشد و اقدام به تزریق آن کند می‌تواند عوارضی را برای وی به دنبال داشته باشد.

این پزشک عوارض کشنده و فلج کننده این واکسن را برای افرادی که حساسیت ندارند تکذیب کرد و گفت: این واکسن چون در مخمر کشت می‌شود ممکن است برای افرادی که حساسیت و آلرژی دارند خطرناک باشد، اما این تفکر عمومی مبنی بر فلج کننده و کشنده بودن این واکسن برای عموم مردم غلط و واهی است.

وی با اعلام عوارض این واکسن افزود: اگر فردی با وجود حساسیت و آلرژی اقدام به تزریق این واکسن کند پس از 15 دقیقه عوارضی چون، سردرد، تب، تهوع، درد در ناحیه تزریق، تورم، خارش و غش گریبان‌گیر وی خواهد شد به همین علت معمولا افرادی که این واکسن را تزریق می‌کنند 15 دقیقه ملزم به ایستادن در مرکزی است که واکسن به او تزریق شده است.

این پزشک تأکید کرد: تزریق این واکسن برای افرادی که آلرژی  به مخمر دارند، زنان باردار، کودکان زیر 9 سال و افرادی که دچار ضعف سیستمی هستند، ممنوع است.

رئیس گروه سلامت میانسالان و سالمندان معاونت بهداشتی همدان در پایان گفت:بهترین دوره تزریق این واکسن در زنان 9 تا 26 سال و در مردان 9 تا 21 سال است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پزشكي واکسن واکسن HPV

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۷۲۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری در بیراهه زیبایی

  دراین میان، تزریق ژل هم ازاین قاعده مستثنا نیست؛تزریقی که می‌تواندعوارضی طبیعی که بعد ازچندروز و به‌صورت خودبه‌خود برطرف می‌شود را به همراه داشته باشد؛ اما برخی دیگر ازعوارض، آن‌قدر هم طبیعی نیستند ومی‌توانند فرد را به دردسرهایی جدی بیندازند، مانند پدیده نکروز! اما شما درباره نکروز ناشی از تزریق ژل چه می‌دانید؟

یکی ازعوارض تزریق ژل یا فیلر، می‌تواند وقوع نکروز باشد؛«پدیده‌ای که باعث از بین رفتن بافت قسمتی از پوست بدن می‌شود، به رنگ سیاه و بسیار تیره درمی‌آید و آن قسمت از بدن را دچار بدشکلی می‌کند.» این را دکتر امیرهوشنگ احسانی، متخصص پوست و استاد دانشگاه تهران می‌گوید که معتقد است این روزها آن‌قدر اقداماتی مانند تزریق ژل را بدیهی و دم‌دستی می‌پنداریم که به عوارض این‌چنین این عمل مانند به‌وجودآمدن نکروز فکر نمی‌کنیم. آن‌وقت است که وقتی با آن مواجه می‌شویم، مدام به‌دنبال علت و چرایی ماجرا می‌گردیم درصورتی‌که می‌توانستیم مانع وقوع آن شویم. 
   
چرا نکروز رخ می‌دهد؟
این‌طور که متخصصان می‌گویند، در اثر تزریق ژل، فیلر بینی یا فیلر بین دو ابرو برای ازبین‌بردن چین‌وچروک‌های آن قسمت، امکان صدمه به بافت وجود دارد و وقوع نکروز اتفاق عجیبی نیست؛ اتفاقی که در اثر دو عمل ممکن است با آن روبه‌رو شویم: «نوع ژل با توجه به عمق ناحیه مورد نظر انتخاب می‌شود. پس در درجه اول خوب است بدانیم که ماهیت ماده تزریقی در تزریق ژل و فیلر، ممکن است اثر فشاری داشته باشد و چنین بدشکلی و اتفاقی را رقم بزند.» در صورت رعایت‌نکردن این نکته و جابه‌جا تزریق‌کردن محصولات، در نواحی مورد نظر می‌تواند سطح ناهموار ایجاد شود. به‌طورکلی، تزریق ژل‌های نامرغوب، عوارض جبران‌ناپذیری دارد اما دکتر احسانی،احتمال دوم که سپردن این کار به دست غیرمتخصص است راعامل قوی‌تری برای بروز پدیده نکروز می‌داند: «بسیاری از افرادی که براثر نکروز پوستی به ما مراجعه می‌کنند،آن دسته ازکسانی هستندکه این قبیل اقدامات زیبایی را به دست آرایشگران وغیرمتخصصان سپرده‌اند؛ آن‌وقت است که تکنیک اشتباه آنها برای تزریق، تزریق ماده به داخل رگ و...باعث بسته‌شدن رگ،جمع‌شدن خون در نقطه‌ای ازبدن ودر نتیجه ازبین‌رفتن بافت آن قسمت وسیاه‌شدنش می‌شودو اصطلاحا نکروز رخ می‌دهد.» 
   
به دنبال درمان
تجربه قریب‌به‌اتفاق متخصصان این است به محض این‌که پزشکان مشکوک شدند که جریان خون به خطر افتاده است، مهم‌ترین گام این است که بلافاصله تزریق هر محصول دیگری را قطع کرده، آن ناحیه مشخص را ماساژ داده و با تزریق آنزیم، این عارضه را رفع کنند؛ اما اگر زمانی طولانی از وقوع نکروز بگذرد، طبیعتا درمان‌ها سخت‌تر خواهد شد. این بیماری نیاز به درمان‌هایی به واسطه لیزر، انجام PRP و دیگر اقدامات درمانی که زمان‌بر و سخت‌تر دارد. 

همیشه پیشگیری بهتر از درمان است
به‌طورکلی دست‌بردن در روال طبیعی بدن، خواه درمانی و خواه زیبایی، می‌تواند عوارضی داشته باشد؛ اما دربروز نکروز پوستی که یکی از عوارض تزریق ژل است، مهم‌ترین پیشگیری، رجوع به متخصص است. موضوعی که دکتر احسانی بر آن تاکید دارد و می‌گوید ممکن است براثر تزریق ژلی که متخصص انجام می‌دهد هم عارضه نکروز رخ بدهد اما فرق و تفاوت اصلی با غیرمتخصص این است که پزشک می‌داند درصورت بروز این پدیده،چطور آن رابرطرف کند:«اگر درزمانی کمتراز۲۴ ساعت، آنزیم تزریق شود، ژل‌هایی که در آن قسمت تجمع پیدا کرده‌اند وباعث نکروزشده‌اند آب می‌شوندوپوست تا حدود قابل‌توجهی، دوباره خودش را بازیابی می‌کند.» به نظر می‌رسد که گذشت زمانی بیشتر ازیک روز،باعث ازدست‌رفتن فرصت برای درمان اتفاق پیش‌آمده است.برای همین است که تنها پیشگیری موثردرچنین اقدامی، پرهیز ازمراجعه به غیرمتخصص وآرایشگران برای اقدامات زیبایی، صرفا به خاطر کمی قیمت کمتر است:«درصورتی‌که گاهی هزینه‌های سنگین‌تری به فرد متحمل خواهد شد.» 

دیگر خبرها

  • ساخت واکسنی که می تواند با هر گونه ویروسی مبارزه کند
  • صداقت: مشکلی با نیمکت‌‌نشینی ندارم
  • مصاحبه با یکی از افرادی که توسط صهیونیست‌ها سپر انسانی شده بود (فیلم)
  • ورود داروهای مخدر و آرام‌بخش های بنزودیازپین به عربستان ممنوع است/لزوم تزریق واکسن مننژیت+فیلم
  • ورود داروهای مخدر و آرامبخش های بنزودیازپین به عربستان ممنوع است/لزوم تزریق واکسن مننژیت+فیلم
  • مشکلی در تأمین آرد و نان در آذربایجان‌غربی وجود ندارد
  • فریبکاری در دنیای ویروس‌ها!
  • بیماری در بیراهه زیبایی
  • ویروس‌ها هم کلاهبرداری می‌کنند
  • ویروس‌ها هم کلاهبرداری می‌کنند!