Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@17:00:17 GMT

وضعیت شبکه برق ایران از نظر خاموشی بسیار مناسب است

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۷۳۳۷۶

وضعیت شبکه برق ایران از نظر خاموشی بسیار مناسب است

معاون هماهنگی توزیع توانیر گفت: صنعت توزیع برق کشور نیازمند برنامه‌ریزی سه سطحی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت است تا از مرحله سنتی عبور کنیم چراکه اگر فضای سنتی را هم‌چنان در نظر داشته باشیم، نمی‌توانیم رو به جلو حرکت کنیم.

به گزارش ایسنا، محمودرضا حقی‌فام امروز، سه‌شنبه، در کنفرانس منطقه‌ای سیرد، اظهار کرد: حرکت متوازن در مسیر فناوری، اقتصاد و ساختار نیازمند عزم مدیریتی است و نباید با تغییرات مدیریتی این حرکت متوقف شود یا تغییر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: سیر تحول صنعت برق نشان می‌دهد که دیدگاه صنعت توزیع به سمت ارتباط با دانشگاه تغییر پیدا کرده است، در حالی که پیش‌تر این دیدگاه برعکس بوده است. ما نیاز به انعطاف‌پذیری و کاهش آلاینده‌ها داریم و این مفاهیمی است که در دنیا مطرح است. در دنیا درباره ریزشبکه‌ها، اینترنت اشیاء، پایداری شبکه، انعطاف‌پذیری در روشنایی معابر و ... تجربیات بسیاری وجود دارد که ما باید ازتجربیات آن‌ها استفاده کنیم.

معاون هماهنگی توزیع توانیر اظهار کرد: نیازمندی‌های حوزه توزیع برق باید در صنعت برق و دانشگاه‌ها به زبانی مشترک تبدیل شود تا وقتی یک مدیر در مورد آن صحبت می‌کند، همکاران آن مدیر در شرکت‌های توزیع و دانشگاه‌ها هم همان نگاه را داشته باشند.

حقی‌فام درباره توجه به اطلاعات و داده‌های صنعت برق، گفت: در بخش توزیع برق اطلاعات زیادی ایجاد شده، اما سوال این است که چقدر توانسته‌ایم این داده‌ها را تبدیل به دانش کنیم و هم‌چنین باید بدانیم نیازهای صنعت توزیع چیست و چه ابزاری برای رسیدن به این نیازها در اختیار داریم.

وی تصریح کرد: معتقدیم این ابزارها باید بین‌المللی و بومی باشد، چراکه ما شرایط خاص جغرافیایی و فرهنگی داریم. بنابراین این نیازها باید تبدیل به شاخص‌ها و زبان‌های مشترک شود که بتوانیم به فهم مشترکی برسیم.

حقی فام با بیان این‌که باید به این پرسش که پس از شناخت نیازمندی‌ها، باید چه اقدامی صورت بگیرد؟ گفت: باید بین نیازمندی‌ها و راهکارها ارتباط برقرار کنیم؛ به عبارتی دیگر باید به این سوال که چه روش‌هایی برای حل مسایل باید بکار بگیریم، به اتفاق نظر برسیم.

وی اضافه کرد: در ابزارها، باید نگاه ما همزمان نگاهی بین‌المللی و بومی باشد و بین این دو نگاه، ارتباط برقرار کنیم؛ در این زمینه، اگر نیازها را به صورت عمیق نشناسیم و ابزارها را منطبق با آن نیازها طراحی نکنیم، شاهد دو جزیره جدا از هم خواهیم بود که نیازمندی‌ها به قوت خود باقی خواهند ماند و تحقیقاتی که انجام می‌شود، نیازمندی‌های ما را پوشش نمی‌دهد.

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر گفت: در زمینه این ابزارها، دانشگاه‌های ایران توانمندی‌های زیادی دارند و از نظر بین‌المللی شناخته شده‌اند. به همین سبب، برخی تکنولوژی‌ها را هم اکنون در اختیار داریم اما چقدر از آن استفاده می‌کنیم؟ به عنوان مثال برای کنترل تجهیزات، می‌توانیم از شبکه‌های ارتباطاتی استفاده کنیم و با یک نرم افزار کاربردی موبایلی، نیم ساعت قبل از رسیدن به خانه کولر را روشن کنید. این تکنولوژی را داریم اما هنوز آنچنان که باید کاربردی نشده است.

وی درباره این‌که چرا با وجود دانش فنی در توزیع برق، شتاب حرکت به سمت اهداف در حد انتظار نیست؟ گفت: وقتی می‌گویم در حد انتظار نیست، منظورم ضعیف بودن این بخش نیست؛ بخش توزیع اگر چابک نبود، شیرازه صنعت برق به هم می‌ریخت؛ اگر توزیع چابکی لازم را نداشتن نمی‌توانستیم در اوج مصرف (پیک) سال 97 شبکه را کنترل کنیم؛ در خوزستان، شرایط اقلیمی سال 96 نسبت به 95 بدتر بود، اما خاموشی ندادیم.‌

حقی‌فام گفت: با وجود محدودیت‌های نقدینگی، وضعیت پایایی شبکه از نظر خاموشی در کل کشور بسیار مناسب است؛ تلفات برق ما در حد 10 درصد است؛ بنابراین، حرکت‌ها بسیار ارزشمند است اما در حد دانش فنی و مهارت فنی که صنعت توزیع و دانشگاه‌های کشور دارند، ما می‌توانستیم به اهدافی بزرگ‌تر برسیم؛ برای رسیدن به این جایگاه، ما نیاز به تحرک داریم.

او اضافه کرد: در صنعت توزیع وارد عرصه‌ای شده‌ایم که باید آن را بطور کامل بشناسیم؛ اگر فضای سنتی را همچنان در نظر داشته باشد، ما نمی‌توانیم به جلو حرکت کنیم؛ آینده را باید ببینیم و مسیرهای حرکت را انتخاب کنیم.

جایگاه ایران در صنعت توزیع برق دنیا مایه افتخار است

هم‌چنین معاون تحقیقات و منابع انسانی وزارت نیرو که در نشست تخصصی افتتاحیه کنفرانس منطقه‌ای سیرد سخن می‌گفت، اظهار کرد: جایگاه صنعت برق و به ویژه در بخش توزیع در دنیا مایه افتخار ایران است.

بر اساس اطلاعات سایت اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، علی‌اکبر مهاجری در این نشست که همزمان با آئین افتتاحیه کنفرانس منطقه‌ای سیرد برگزار شده بود، در سخنانی، گفت: آنچه در این کنفرانس‌ها اهمیت دارد، نشان دادن پیشرفت‌ها و انتقال تجربیات است.

مهاجری ادامه داد: در دولت دوازدهم سعی شده است که نسبت به موضوع زمان اهمیت بیش‌تری داده شود و از این رو باید وقت و زمان متخصصان و فعالان هر حوزه‌ای مغتنم شمرده شود.

وی ضمن تبریک به متخصصان صنعت توزیع برق کشور گفت: مایه افتخار است که ایران اکنون در جایگاهی قرار دارد که می‌تواند در برترین کنفرانس‌های جهانی مقاله‌های ارزشمندی ارائه دهد و در میان برترین‌های جهانی قرار بگیرد.

در این نشست همچنین، محمود فتوحی فیروزآباد - رئیس دانشگاه صنعتی شریف - نیز گفت: هم اکنون ایران به عنوان عضو پیوسته کنفرانس جهانی سیرد است. در دنیا تنها کشورهای آمریکا، چین و ایران به عنوان اعضای پیوسته غیراروپایی این کنفرانس هستند و از این رو افتخاری برای کشور محسوب می‌شود.

وی با بیان این‌که در هر دوره این کنفرانس که به صورت دوسالانه و هر سال در یک کشور برگزار می‌شود، مقاله‌هایی از متخصصان و محققان ایرانی پذیرفته می‌شود که حتی در سال‌هایی ایران بیش‌ترین تعداد مقاله‌های ارائه شده را به خود اختصاص داده است.

فتوحی ارتباط صنعت و دانشگاه را مهم ارزیابی کرد و گفت: می‌توان اذعان کرد که ارتباط میان صنعت برق و دانشگاه بسیار مطلوب‌تر از سایر حوزه‌هاست و از این رو صنعت برق پیشرو بوده است.

هفتمین دوره کنفرانس منطقه‌ای سیرد به عنوان بزرگترین و مهمترین گردهمایی متخصصان صنعت توزیع برق کشور امروز در تهران و سالن خلیج فارس پژوهشگاه نیرو برگزار شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۷۳۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تزریق ۵۰۰۰ میلیارد نقدینگی به بورس انرژی

مصطفی رجبی مشهدی با بیان اینکه این اقدام یکی از گام های تعریف شده برای توقف موتور بدهی در صنعت برق است، گفت : پیش بینی می شود با تزریق این مبلغ و اعتبار باقی مانده در حساب های وکالتی شرکت های توزیع در هفته گذشته، شاهد افزایش حجم معاملات در بورس انرژی برای هفته آتی باشیم.

به گفته سخنگوی صنعت برق در هفته گذشته ارزش معاملات برق در بورس انرژی به ۱۲۱ میلیارد تومان رسید.

رجبی مشهدی ادامه داد: در همین راستا ۳۲ شرکت توزیع برق مورد نیاز خود را از بورس خریداری کردند.

وی گفت: همچنین در هفته گذشته سهم نیروگاه های خصوصی از برق عرصه شده در بورس انرژی ۴۶ درصد و سهم نیروگاه های دولتی ۵۴ درصد بوده است.

مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به عزم وزارت نیرو و شرکت توانیر از اجرای این طرح گفت : بر اساس رویه جدید مالی صنعت برق کشور، تمامی مبالغ واریزی به حساب مدیریت منابع صنعت برق به صورت منظم و به حساب شرکت‌های توزیع و همچنین حساب خرید برق شرکت های توزیع واریز خواهد شد و اکنون شاهد رونق و افزایش حجم معاملات در بورس انرژی هستیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • آیین بزرگداشت روز هنر انقلاب اسلامی در شاهرود برگزار شد
  • ۲۶۱ هکتار از مزارع آذربایجان غربی علیه بیماری زنگ زرد غلات سم پاشی شد
  • تزریق ۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی
  • ۵ هزار میلیارد تومان دیگر به بورس انرژی تزریق شد
  • تزریق ۵۰۰۰ میلیارد نقدینگی به بورس انرژی
  • ۵۰۰۰ میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی تزریق شد
  • وزارت صنعت بین تامین مواد اولیه با قیمت مناسب برای خودروساز تعادل برقرار کند
  • وضعیت زیست محیطی ومحل دفن زباله گاه هشترود ذوالبین مناسب نیست
  • همدلی بین نخبگان و مدیران گره‌گشای مشکلات استان است
  • تاکیدفرماندار اشنویه برافزایش بهره وری منابع آب