Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-19@20:29:11 GMT

شیوع استفاده از داروهای چاقی و لاغری

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۷۳۵۴۰

شیوع استفاده از داروهای چاقی و لاغری

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، نگار مهری، کارشناس دارویی اداره نظارت و ارزیابی فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: برخی مواقع این قبیل داروها در عطاری ها به صورت غیرمجاز عرضه شده و در اختیار متقاضی قرار می گیرد.

وی اظهار داشت: نمونه این داروهای شامل fat fast (چاقی سریع)، کپسول چاقی «فرشته»، fat fase (چاقی صورت)، کپسول چاق کننده و اشتها آور EXIR و Adaose است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهری بیان کرد: همچنین داروی غیرمجاز «اکسیر» بیشتر از سوی بانوان برای چاقی صورت استفاده می شود.

وی یادآور شد: مصرف این قبیل داروهای قاچاق و تقلبی عوارض جبران ناپذیر بر روی سلامت فرد از جمله کبد و سیستم قلبی و عروقی می گذارد.

کارشناس دارویی اداره نظارت و ارزیابی فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل علوم پزشکی همدان عنوان کرد: برخی افراد به علت مسمومیت ناشی از مصرف این قبیل داروها در مراکز درمانی بستری شدند و به علت ناشناخته بودن ترکیب این قبیل داروها درمان بیماران زمانبر شده است.

وی افزود: بیشتر این داروها دارای ترکیباتی غیرمجاز از جمله آمفتامین ها و کورتون هستند که مصرف آن موجب پوکی استخوان می شود.

نگار مهری در ادامه گفت: داروهای دارای مجوز زیادی در داروخانه ها برای چاقی و لاغری موجود است و متقاضیان زیر نظر پزشک داروساز و با تجویز پزشک معالج می توانند نسبت به مصرف آنها اقدام کنند.

وی از شهروندان خواست از مصرف هرگونه دارو یا مکمل بدون تجویز پزشک و از خود درمانی و عمل به توصیه های غیرعلمی برای درمان بیماری ها خودداری کنند.

کارشناس دارویی نظارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل علوم پزشکی همدان یکی از علل تمایل و استقبال از مصرف داروهای غیرمجاز را اثر زود هنگام آنها دانست.

وی ابراز کرد: هر چند افراد به هدف خود در زمینه چاقی و لاغری دست می یابند اما باید بداند که این واکنش سریع بدن در برابر داروی مصرفی با عوارض جبران ناپذیری همراه است.

مهری گفت: تاثیر داروهای مجاز در طولانی مدت مشخص می شود اما به علت استفاده از ترکیب های مجاز اثر منفی بر روی بدن نمی گذارد.

انتهای پیام/ ش

استفاده از داروهای چاقی و لاغری شیوع یافته است

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۷۳۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار درباره مصرف محصولات عرضه شده در فضای مجازی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، رئیس اداره فرآورده‌های طبیعی اداره کل امور فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو با تأکید بر اینکه فرآورده‌های طبیعی و مکمل عرضه شده در خارج از زنجیره رسمی دارو غیر مجاز هستند، نسبت به خرید این فرآورده‌ها از صفحات فضای اجتماعی و شبکه‌های ماهواره‌ای هشدار داد.


دکتر آرزو روستائی با تأکید بر اینکه بر اساس قانون؛ محل عرضه فرآورده‌های سلامت محور اعم از دارو‌های طبیعی و مکمل صرفاً داروخانه است، گفت: عرضه و فروش این فرآورده‌ها خارج از زنجیره رسمی تأمین دارو مجاز نیست.

وی افزود: برخی از سودجویان از اقبال عمومی به دارو‌های گیاهی، طبیعی و مکمل سوء استفاده کرده و به تولید و عرضه فرآورده‌های غیر مجاز و فاقد هر گونه مجوز با اجزا و منشأ نامعلوم می‌پردازند.

روستائی ادامه داد: این فرآورده‌ها نه تنها ممکن است برخلاف ادعای تبلیغاتی فاقد گیاه دارویی باشند، بلکه بعضاً دارای ترکیباتی غیر مجاز و به مراتب خطرناک و تهدید کننده سلامتی هستند.

رئیس اداره فرآورده‌های طبیعی سازمان غذا و دارو با اشاره به عرضه دارو‌های گیاهی و مکمل‌ها در صفحات شبکه‌های اجتماعی و ماهواره‌ای اظهار کرد: با توجه به بازار غیر رسمی و غیر قانونی ایجاد شده در این فضا، عمده فرآورده‌هایی که از این طریق عرضه می‌شوند، فرآورده‌های مرتبط با کاهش یا افزایش وزن، رویش مو، مشکلات جنسی و اعتیاد هستند که بر اساس گزارش‌ها به دلیل وجود ترکیبات خطرناک، عوارضی بسیار جدی و پایدار مانند نقص عضو یا بدترشدن شرایط بیماری را موجب شده‌اند.

وی یادآور شد: مصرف کلیه دارو‌ها اعم از داروی شیمیایی یا طبیعی و گیاهی باید زیر نظر و مشورت تخصصی افراد ذی‌صلاح، اعم از پزشک و داروساز صورت گیرد و بر همین اساس فضای مجازی و کلیپ‌های تبلیغاتی بستر مناسبی برای صحت سنجی ادعا‌ها و اظهارات، توصیه‌های ارائه شده، تشخیص فرآورده مجاز از تقلبی نیستند.

دکتر روستائی همچنین در مورد مصرف خودسرانه فرآورده‌های طبیعی و گیاهی مجاز نیز هشدار داد و گفت: با توجه به اینکه مکمل‌ها یا دارو‌های گیاهی نیز ممکن است دارای تداخلاتی در مصرف همزمان با یکدیگر یا با دارو‌های شیمیایی، احتیاط مصرف در برخی شرایط باشند، لازم است پیش از مصرف، با پزشک معالج یا داروساز مشورت لازم صورت بگیرد.

دیگر خبرها

  • بهترین زمان نوشیدن قهوه برای لاغری
  • مصرف این ویتامین سبب کاهش وزن می‌شود
  • خواص زیره: ۹ خاصیت علمی اثبات شده
  • هشدار درباره مصرف محصولات عرضه شده در فضای مجازی
  • کدام داروها را می توان بدون نسخه خرید؟ | زمانی که باید مصرف داروهای OTC را قطع کنید
  • شمشیر دو لبه‌ای به نام کورتون | پاسخ به همه سؤالات و نگرانی‌ها درباره چگونگی مصرف داروهای ضدالتهابی
  • قرص‌های لاغری غیرمجاز، تهدید جدی برای سلامت جامعه 
  • برای لاغری گردو را این طور مصرف کنید
  • بهترین راهکار برای کاهش وزن
  • تولید ۲۵۰ میلیون مکمل/ صادرات ۱۳ میلیون دلاری داروهای سنتی