Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگارحوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،نشست خبری گزارش بودجه‌های دریافتی اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور با حضور حسن محمدی مدیر عامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور روز سه شنبه دوم بهمن ماه برگزار شد.

محمدی مدیر عامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت گفت: شفافیت در امور مختلف در حوزه عملکرد و مالی اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت جز اصول و سیاست‌های راهبردی ما است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چراکه اتحادیه یک مجموعه مردمی است، به همین خاطر بزرگترین سرمایه خود را اعتماد و اطمینان موسسات و مردم می‌داند.

وی ادامه داد: براساس این سیاست راهبردی هرساله نشست عمومی با اصحاب رسانه برگزار می‌کنیم تا در خصوص عملکرد و حوزه مالی گزارشی را ارائه می‌دهیم، امیدواریم این سیاست در همه دستگاه و نهاد‌های مختلف فراگیر شود.

محمدی در خصوص شفافیت اعتبارات اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت عنوان کرد: به تازگی با عنوان شفافیت اعتبارات وزارت ارشاد گزارش‌هایی را منتشر کرد که سوالاتی را به وجود آورد.

وی افزود: مبالغ کلانی را به نام برخی از موسسات از جمله اتحادیه منتشر شد و این موضوع برای برخی از دوستان قرآنی جای سوال داشت که این اعتبارات واقعی است یا خیر.

مدیر عامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت توضیح داد: بیش از دو سال است به عنوان نایب رییس کمیته تخصیص اعتبارات قرآنی کشور حضور دارم، متاسفانه در این سال‌های اخیر من شاهد این نبودم که موسسات قرآنی یک اعتبار قابل توجه‌ای دریافت کنند.

وی عنوان کرد: با اعتباراتی که وزارت ارشاد اعلام کردند، می‌توانم به طور قاطع بگویم که این اعتبارات معین است که براساس یک تفاهم نامه داخلی با وزارت ارشاد یا سایر دستگاه‌ها بسته شده و این پول به صورت امانی در اختیار موسسات قرار می‌گیرد و بنا به نظر سازمان مربوطه هزینه می‌شود.

مدیر عامل اتحادیه تشکل قرآن و عترت کشور بیان کرد: در سال ۸۵ مرکز توسعه و ترویج فعالیت‌های قرآنی تحت نظارت وزارت ارشاد وجود داشت با نظر آن، معین اعتبارات آن مرکز شدیم، بخشی به دلیل خلأ قانون و بخشی دیگر به دلیل عدم بازگشت اعتبارات، مؤسسات معین قرار می‌گیرند تا اعتباری که به دستگاه و نهادی اختصاص یافته و مدارک آن‌ها کامل نشده، به صورت امانی به این حساب واریز شود بدون اینکه امکان دخل و تصرف در آن اعتبار باشد.

وی ادامه داد: این موضوع برای موسسات معین جز دردسر و دوندگی و کار اجرایی چیزی ندارد، اما در برهه که اتحادیه معین وزارت علوم بود، توانستیم طی تفاهم با این وزارتخانه، آن حساب را در بانک قرض‌الحسنه باز کنیم و توانستیم از این طریق وام‌هایی به مؤسسات قرآنی بدهیم که برکاتی نیز داشته است.

محمدی عنوان کرد: چند ماه اخیر زمزمه‌هایی شد مبنی بر اینکه مؤسسات تحت نظارت اتحادیه و یا این اتحادیه مبالغ کلانی دریافت کرده است و به این اعتبار حساب معین استناد کرده اند که برخی را دچار شبهه کرده‌اند. اما به طور قطع بیان می‌کنم این حساب معین است و نهایتا یک یا دو درصد از این اعتبار به عنوان حق‌الزحمه مدیریت اجرایی دریافت می‌شود.

وی درخصوص اینکه اواخر سال ۹۵، اعتبار ۱۰ میلیارد تومانی به صندوق شورای توسعه فرهنگ قرآنی واریز شد، توضیح داد: قرار بود این اعتبار ۲۵ میلیارد تومان باشد که با دستگاه‌ها قرارداد‌های ۱۰۰ درصدی منعقد شد که ۴۰ درصد آن را نقد دادیم و قرار شد پیرو واگذاری مابقی اعتبار، ۶۰ درصد باقی مانده اعطا شود. سال ۹۶، اعتباری نیامد و اوایل سال ۹۷، اعتباری حدود ۲۰ میلیارد تومان آمد که ۱۵ میلیارد تومان آن براساس تفاهم‌نامه ۶۰ درصدی با دستگاه‌ها پرداخت شد.

محمدی بیان داشت: اعتبارات سال ۹۵ که اواخر سال واریز شد باید تا پایان فروردین‌ماه ۹۶ میان دستگاه‌ها توزیع می‌شد، اما به دلیل اینکه برخی از دستگاه‌ها که از سوی شورای توسعه فرهنگ قرآنی و کمیسیون‌ها تصویب شد اعتبار دریافت کنند، که حدود ۱۱ دستگاه، چون سازمان اوقاف و امور خیریه، بسیج، قوه‌قضائیه و ... بودند که مدارکشان کامل نبود، لذا بنا بر مصوب شورا این اعتبار به حساب اتحادیه واریز شد و پس از تکمیل مدارک در اختیار آن دستگا‌ه‌ها قرار گرفت.

وی ادامه داد: اوایل سال ۹۶ دو میلیارد و ۶۴۰ میلیون تومان به حساب اتحادیه واریز شد که از این مبلغ، یک میلیارد و ۱۳ میلیون تومان برای اتحادیه بود و یک میلیارد و ۶۰ میلیون نیز برای ۱۱ دستگاه‌ از جمله سازمان بسیج، اوقاف و امور خیریه، قوه قضائیه، بنیاد شهید و امور ایثارگران و نیرو‌های مسلح و ... بود که براساس ضوابط تخصیص و در کوتاه‌ترین زمان ممکن واگذار می‌شود.

محمدی در خصوص هزینه کرد یک میلیارد و ۱۳ میلیون تومان سهم اتحادیه، عنوان کرد: حمایت از طرح آموزشی ۷۰ مؤسسه با مجموع مبلغ ۴۹۰ میلیون تومان، برپایی دوره‌های مدیریتی فعالیت‌های قرآنی در ۳۱ استان، هزنیه ۱۰ میلیون تومان برای هر استان و در مجموع ۳۰۴ میلیون تومان، تجهیز اتحادیه‌های استانی حدود دو میلیون تومان به هر اتحادیه و مجموعا ۶۰ میلیون تومان، سه نشست با مدیران عامل و رؤسای هیئت مدیره‌ها و هزینه حدود ۱۶۰ میلیون تومان به اتحادیه‌ها، هزینه حدود ۶۰ میلیون تومانی به مؤسسات درمناطق زلزله‌زده و محروم پرخطر فرهنگی از طریق اتحادیه از جمله جزئیات این هزینه کرد‌ها است.

وی با اشاره به اینکه اواخر سال ۹۷، نیز بودجه‌ای حدود سه میلیارد و ۶۴۰ میلیون تومان به اتحادیه داده شد، اضافه کرد: از این مبلغ حدود یک میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان برای اتحادیه بود و حدود دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان آن، هزینه ۶۰ درصد باقی مانده از هزینه‌های قرارداد‌ها و تفاهم‌نامه‌ها با دستگاه‌هایی، چون سازمان اوقاف و امور خیریه، بسیج، نیرو‌های مسلح و ... بود که آن اعتبار را دریافت و یا در حال دریافت هستند.

مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور توضیح داد: اعتبار یک میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان اتحادیه را برای حمایت از ۱۵ دوره تربیت مربی حفظ قرآن با هزینه ۳۵۰ میلیون تومان، حمایت از ۲۰ دوره تربیت معلم آموزش عمومی قرآن با هزینه حدود ۴۰۰ میلیون تومان، اختصاص ۱۲۵ میلیون تومان از دوره‌های آموزش عمومی حفظ قرآن در ۱۰۰ منطقه، هزینه ۱۲۵ میلیون تومانی از دوره آموزش عمومی قرآن مناطق محروم، هزینه ۱۲۵ میلیون تومان حمایت از دوره آموزش تفسیر قرآن با رویکرد مناطق محروم و پرخطر فرهنگی از جمله لیست مبالغ حمایتی صورت گرفته است.

محمدی پیرامون کم بودن اعتبار قرآنی در لایحه ۹۸ دولت، خاطر نشان کرد: این موضوع فاجعه است و نشان می‌دهد که دولتمردان و سیاستگذاران بودجه نگاهی به مباحث فرهنگی کشور ندارند و این بودجه با واقعیت‌های فرهنگی جامعه تطبیق ندارد. چنانکه در سال ۹۲ با جهش بودجه‌ای خوبی در حوزه قرآنی روبرو بودیم و انتظار می‌رفت که به مانند سایر عرصه‌ها در حوزه فعالیت‌های قرآنی نیز تورم مد نظر قرار گرفته شود و این اعتبار افزایش یابد که اینگونه نشد و هر سال این اعتبار کاهش یافت. البته بحث تصویب آن یک چیز است و بحث تخصیص آن نیز مبحثی دیگر که یا تخصیص داده نمی‌شود، چون سال ۹۶ و یا خیلی کم و ناچیز تخصیص می‌یابند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قرآن مناسبت های مذهبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۷۵۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«خاستگاه خود» و «آرمان‌های نظام اسلامی» را نباید فراموش کنیم

رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رمضانی با دانشجویان که در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان سال جاری برگزار شد، از بایدها و نبایدهای تشکل‌های دانشجویی سخن گفته و توصیه‌ها و انتظارات خود از این تشکل‌ها را بیان کردند. به همین مناسبت و در گفت‌وگو با برخی از نمایندگان «تشکل‌های دانشجویی دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع)» وابسته به تشکیلات آستان قدس رضوی به این موضوع پرداختیم. آنچه در ادامه می‌خوانید بخش‌هایی از سخنان آنان در گپ و گفت دوستانه با خبرنگار روزنامه قدس است.

«دانشجویان» و «تشکل‌های دانشجویی» بدون دغدغه نمی‌توانند باشند

«رضا جانکی» 20ساله، دانشجوی رشته حقوق در مقطع کارشناسی دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) (واحد برادران) است. وی که دبیر تشکل دانشجویی «آزاداندیشی» در این دانشگاه است، می‌گوید: دانشجویان و تشکل‌های دانشجویی باید همواره به‌روز بوده و از مسائل سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و... و همچنین مسائل بین‌المللی دنیا آگاه باشند. دانشجویان از متن جامعه بوده و با توده مردم و دغدغه‌های آنان زندگی می‌کنند و طبیعی است از خواسته‌ها و دغدغه‌های مردم و کشور خود نباید جدا باشند. تشکل‌های دانشجویی نیز از متن دانشجویان به وجود می‌آیند و باید به کمک دانشجویان، نقش اثرگذار خود را در محیط دانشگاه و در میان دانشجویان ایفا کنند.

او ادامه می‌دهد: هر چند مطابق فرمایش رهبر معظم انقلاب، وظیفه اصلی دانشجویان درس خواندن و کسب علم و دانش در محیط دانشگاه است، اما به نظر من یک دانشجو یا یک تشکل دانشجویی از دغدغه‌ها و مشکلات کشور خود در عرصه‌های گوناگون نمی‌تواند جدا باشد.

«فاطمه شکوری» نماینده یکی دیگر از تشکل‌های دانشجویی دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) است که در این گفت‌وگو شرکت می‌کند. او 23 ساله و دانشجوی رشته مترجمی زبان انگلیسی در مقطع کارشناسی این دانشگاه بوده و هم اکنون معاونت فرهنگی بسیج دانشجویی (واحد خواهران) این دانشگاه را بر عهده دارد. وی نیز می‌گوید: دانشجو مهم‌ترین «نیروی آینده‌ساز» کشور است. بدین ترتیب وضعیت آینده‌ جامعه با شرایط علمی، مهارتی و صدالبته «جهان‌بینی» دانشجویان ارتباط مستقیم دارد. دانشجویان به تعبیر رهبر معظم انقلاب، افسران جوان جنگ نرم هستند، بنابراین دانشجویان و تشکل‌های دانشجویی در کنار وظیفه اصلی خود یعنی کسب علم و دانش و درس خواندن و اثرگذاری در محیط دانشگاه، باید گفتمان و آرمان‌های انقلاب اسلامی را در محیط دانشگاهی تبلیغ و ترویج کنند. بنابراین اینکه بگوییم دانشجو فقط باید تنها دغدغه درس خواندن داشته باشد، تصور درستی نیست، بلکه او باید نسبت به وضعیت کشور و حساسیت‌های موجود در سرنوشت کشور دغدغه‌مند باشد.

مسئولیتی مضاعف با انتساب «رضوی»

جانکی درباره تشکل‌های دانشجویی منتسب به دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) اظهار می‌دارد: هر انتساب و تعلقی، مسئولیت‌آور است. اعضای هر تشکل دانشجویی یک مسئولیت اساسی نسبت به برخورد با موضوعات مرتبط با دانشجو، دانشگاه و کشور دارند و تشکل‌های دانشجویی این دانشگاه علاوه بر این مسئولیت باید مراقب این انتساب مهم به تشکیلات بارگاه مطهر امام رضا(ع) هم باشند. البته وجود مبارک امام هشتم(ع) و آموزه‌های ایشان ویژه گروه، صنف و قشر خاصی نیست و تمام آحاد جامعه بشریت مخاطب این آموزه‌ها هستند، اما هر مجموعه و گروهی از جمله «تشکل‌های دانشجویی رضوی» نسبت به معارف و سیره امام ثامن و ضامن(ع) مسئولیت مضاعفی دارند.

شکوری نیز در این باره بیان می‌کند: وجود مبارک امام رضا(ع) به عنوان عالم آل محمد(ع) به عنوان یک الگو و اسوه باید همواره مورد دقت و توجه دانشجویان و تشکل‌های دانشجویی این دانشگاه قرار داشته باشد و علاوه بر آن، دانشجویان و تشکل‌های دانشجویی منتسب به تشکیلات آستان قدس رضوی علاوه بر دغدغه‌مندی نسبت به انتظارات رهبر معظم انقلاب از آنان، به موضوع مهم و اساسی‌تر یعنی مسئولیت و وظایف خود نسبت به ترویج و بیان و از همه مهم‌تر عمل به فرامین، سنت، سیره و معارف حضرت ثامن الحجج(ع) هم باید بیندیشند و هم نسبت به آن احساس مسئولیت کنند. دانشجویان و تشکل‌های دانشجویی رضوی باید بیش از دیگران در این زمینه خود را مسئول بدانند.

«امید آفرینی»، «جهاد تبیین» و «بصیرت افزائی»

 دبیر تشکل دانشجویی «آزاد اندیشی» این دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود اشاره می‌کند:

هر تشکل دانشجویی باید نقشه راهبردی و جامعی نسبت به فعالیت‌های خود داشته و یکی از مهم‌ترین شاخص‌های نقشه راهبردی این تشکل، توجه به دو موضوع اساسی مورد توجه رهبرمعظم انقلاب، یعنی «امید آفرینی» و «جهاد تبیین» است. همچنان‌که رهبربزرگوار انقلاب در دیدار با اقشار مختلف و به ویژه دانشجویان و تشکل‌های دانشجویی به این دو موضوع بارها تأکید کرده‌اند، ما نیز در این تشکل بر این دو اصل اساسی تأکید داریم.

جانکی تصریح می‌کند: البته موارد و موضوعات دیگری همچون توجه به جنگ رسانه‌ای، دشمن شناسی، تقویت بنیان خانواده، توجه به نقش و رسالت دانشجو و دانشگاه، پیگیری مشکلات و مطالبات عموم مردم، حساسیت نسبت به تحولات سیاسی جامعه و دنیا و... نیز مورد توجه اعضای این تشکل قرار دارد.

معاون فرهنگی بسیج دانشجویی (واحد خواهران) این دانشگاه نیز به بحث «بصیرت افزایی» اشاره کرده و معتقد است:

دانشجویان باید بیش و پیش از سایر اقشار جامعه نسبت به این دغدغه رهبر معظم انقلاب یعنی «بصیرت افزائی»، حساسیت داشته باشند و به همین دلیل در کنار سایر مطالبات رهبر گرانقدر انقلاب، ما در بسیج دانشجویی در تلاش هستیم تا نسبت به ارتقاء سطح معارفی و بصیرتی اعضای تشکل و همچنین عموم دانشجویان این دانشگاه نسبت به وقایع و اوضاع سیاسی، فرهنگی و اقتصادی و... کشور و جهان و تهدیدهایی که جامعه عمومی کشور و به ویژه دانشجویان با آن روبه‌رو هستند، برنامه‌های تأثیرگزاری را اجرا کنیم.

شکوری اضافه می‌کند: بسیاری از رفتارها یا موضع‌گیری‌های نامناسب و اشتباه افراد و از جمله دانشجویان در سطح کشور و نسبت به موضوعات داخلی و بین المللی، ناشی از عدم بصیرت و معرفت لازم است و به همین دلیل در کنار کسب علم و دانش، باید نسبت به ارتقاء بصیرت و درک و شناخت از موضوعات و اتفاقات مهم جامعه ایرانی و جهانی در بین آحاد ملت و از جمله دانشجویان به روش‌های صحیح و مرتبط اقدام کرد.

«خاستگاه خود» و «آرمان‌های نظام اسلامی» را نباید فراموش کنیم

نمایندگان این دو تشکل دانشجویی در بخش دیگری از سخنان خود به برخی از دغدغه‌های تشکلی که در آن عضویت دارند پرداخته و مهم‌ترین موضوعی را که به آن اشاره می‌کنند، «خاستگاه»، «انتساب» و «آرمان‌های نظام اسلامی» است.

جانکی، دبیر تشکل دانشجویی «آزاداندیشی» این دانشگاه معتقد است: خاستگاه و ریشه وجودی هر شخص، مجموعه، نهاد و... باید همواره مورد توجه باشد. دانشجویان ایران، فرزندان و آینده‌سازان این کشور هستند. خاستگاه آنان، ایران است، آن‌ها برای سرافرازی این کشور و رشد و پیشرفت آن در برابر همه تهدیدها و حوادث ناگوار داخلی و جهانی باید بیش از پیش تلاش کنند. دانشجویان ایرانی با همه هوش و استعداد، ظرفیت و تلاش و همتی که از آنان سراغ داریم، باید در کنار همه عوامل و شاخص‌های فکری، رفتاری، عقیدتی و... به این خاستگاه یعنی ایران و پیشرفت آن بیش از گذشته بیندیشند.

شکوری، معاون فرهنگی بسیج دانشجویی (واحد خواهران) این دانشگاه نیز بیان می‌کند: در کنار همه مواضع درست و صحیحی که همکاران ما در دیگر تشکل‌ها دارند، ما نیز بر توجه به آرمان‌های نظام اسلامی که مورد توجه رهبر معظم انقلاب است، تأکید داریم. دانشجویان ایرانی باید با دقت نسبت به فهم و تفسیر فرمایش رهبر معظم انقلاب در بیان دو آرمان کلی نظام اسلامی یعنی «اداره کشور به شیوه اسلامی» و «ارائه الگویی به مردم جهان برای اداره خوب کشور» تلاش کنند و برای ارائه راهکارها، طرح‌ها و برنامه‌های لازم برای نو به نو شدن راه‌های تحقق این دو آرمان اصلی و کلی بیش از دیگر اقشار ملت همت و تلاش داشته باشند.

محمدحسین مروج کاشانی

دیگر خبرها

  • نتایج آزمون جشنواره سراسری قرآن و عترت (ع) دانشجویان اعلام شد
  • برنامه های حفظ تخصصی، عمومی و موضوعی قرآن تشریح می شود
  • نتایج آزمون جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور اعلام شد
  • جهانی شدن تنها از طریق قرآن ممکن خواهد بود
  • «خاستگاه خود» و «آرمان‌های نظام اسلامی» را نباید فراموش کنیم
  • اردوگاه‌های دانش آموزی نیازمند اعتبار و بودجه
  • درخواست ۸۷۰ دانشگاه اروپایی برای افزایش بودجه تحقیق و توسعه
  • رقابت‌های منطقه‌ای قرآن، عترت و نماز مدارس دلیجان
  • پروانه فعالیت ۵ موسسه فرهنگی قرآن و عترت در سنندج صادر شد
  • نخستین جشنواره قرآن و عترت دانشجویی در مازندران