Web Analytics Made Easy - Statcounter

کامبیز مهدی زاد دبیر ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی اظهار کرد: موضوع قدرت باران‌زایی ابر‌ها یکی از موضوعاتی بوده است که در هفته گذشته در برخی مناطق خاص داغ شد بوده، همچنین توانمندی برخی ابر‌ها در مناطق جنگلی برای باران‌زایی بیشتر که در مناطق کویری این قدرت کمتر است.

وی گفت: در مناطق کویری به علت دمای بالا و رطوبت کم، موقعیت برای تشکیل ابر‌های باران زا دشوار است به همین علت برخی کشور‌ها در تلاش برای ایجاد کوه و جنگل مصنوعی هستند تا بارش را در مناطقی خاص افزایش دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدی زاده با اشاره به این که در چند دهه گذشته علم به سمت و سویی حرکت کرده است که رویداد‌ها از زاویه علمی بررسی شود، افزود: اجزای درختان همواره از محیط سیال محیط اطراف که بخش‌هایی از آن را بخار آب تشکیل می‌دهد، نشات می‌گیرد؛ این تاثیر متقابل بر توده‌های آب و هوایی در حرکت، مستقر در جنگل‌ها یا مناطق مشابه اثرگذار خواهد بود.

وی ادامه داد: این ارتباط موجب بهبود باران‌زایی ابر‌ها و ریزش‌های جوی بیشتر در محیط‌های جنگلی نسبت به سایر مناطق می‌شود در نتیجه به علت رطوبت بالا در مناطق جنگلی امکان بارش بیشترخواهد بود.

مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به اثرات سو از بین رفتن جنگل‌ها و تغییر کاربری آن‌ها به منظور زراعت و غیره افزود: این تغییر در کاهش نفوذپذیری، ظرفیت ذخیره رطوبت و به دنبال آن کاهش مقاومت مکانیکی و برشی خاک‌ها بر اثر عوامل فرساینده آب و باد ایجاد اشکال می‌کند، همچنین اختلال‌هایی در کمیت عرضه رطوبت آب ایجاد خواهد کرد.

وی ادامه داد: با تحقیقاتی که در این منطقه صورت گرفت به نتیجه رسیدند با قطع شدن درختان جنگل آمازون، توانایی جنگل برای انتشار رطوبت در هوا کاهش پیدا می‌کند در نتیجه میزان بارندگی کم می‌شود. به جریان هوای عامل رطوبت به‌اصطلاح رودخانه‌های پرنده می‌گویند که عامل اصلی رطوبت در منطقه هستند. جنگل‌زدایی موجب شد جریان هوا از حرکت به‌سوی جنوب باز مانده و در نهایت تغییرات آب و هوایی موجب خشکسالی در آن منطقه شد.

مهدی زاده در نهایت بیان کرد: وجود درختان و موانع طبیعی مانند کوه‌ها در بارش‌های طبیعی تاثیرگذار است و در مناطق کویری به علت عدم وجود رطوبت ابری تشکیل نمی‌شود و امکان بارش کاهش پیدا می‌کند.

وی در آخر بر اهمیت صیانت از جنگل‌ها تاکید کرد و گفت: باید نسبت به از بین رفتن جنگل‌ها دغدغه‌مند باشیم و حتی در صورت قطع هر درخت، کاشت چند درخت را جایگزین کنیم. چراکه با از بین رفتن جنگل‌ها اکوسیستم مناطقی مانند ناحیه شمال ایران نیز تغییر می‌کند و منطقه را با مشکلاتی مواجه می‌کند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: فناوری انرژی جنگل علمی و فناوری تغییر کاربری پرنده تغییرات آب و هوایی خشکسالی ایران تغییرات آب و هوایی جنگل خشکسالی علمی و فناوری معاون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۷۵۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارندگی در کشور ادامه دارد / از پنجشنبه هوا گرم‌تر می‌شود

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با اشاره به تداوم بارندگی در مناطقی از کشور، از وزش باد و گردوخاک در نوار شرقی خبر داد.

صادق ضیائیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به آخرین وضعیت جوی در کشور اظهار کرد: امروز در بیشتر مناطق کشور به جز غرب و جنوب غرب، رگبار باران، گاهی رعد و برق و وزش باد شدید موقتی و در مناطق مستعد، بارش تگرگ پیش‌بینی می‌شود.

وی افزود: بر همین اساس طی امروز بارش در استان‌های البرز، تهران، قم، مازندران، گلستان، سمنان، ارتفاعات البرز مرکزی و شرقی، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، یزد، کرمان و شمال فارس شدت خواهد داشت.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا تصریح کرد: چهارشنبه این شرایط در بیشتر مناطق مرکزی و نیمه شرقی کشور رخ می‌دهد و پنجشنبه در استان‌های کرمان، مناطقی از یزد، شمال و شرق فارس و سیستان و بلوچستان، رگبار باران، گاهی رعد و برق، وزش باد شدید و در استان‌های خراسان رضوی و خراسان جنوبی، رگبار پراکنده پیش‌بینی می‌شود.

ضیائیان ادامه داد: جمعه در ارتفاعات استان کرمان و ارتفاعات البرز مرکزی بارش پراکنده رخ خواهد داد، همچنین جمعه و شنبه در نوار شرقی کشور وزش باد و احتمال خیزش گرد و خاک دور از انتظار نیست و در سایر مناطق کشور جوی آرام پیش‌بینی می‌شود.

وی گفت: از روز پنجشنبه به تدریج روند افزایش دما را در کشور شاهد خواهیم بود و طی روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه، دریای خزر، خلیج فارس و شرق دریای عمان مواج است.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا خاطرنشان کرد: وضعیت کنونی آسمان اصفهان، نیمه ابری، در بعضی ساعت‌ها افزایش ابر با رگبار باران و وزش باد با بیشینه ۲۱ و کمینه ۱۳ درجه سانتی‌گراد است و روز چهارشنبه، نیمه ابری در بعضی ساعت‌ها ابری با بارش باران و وزش باد با بیشینه ۱۷ و کمینه ۱۱ درجه سانتی‌گراد پیش‌بینی می‌شود.

کد خبر 747077

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی بارندگی در کرمان/ بارش باران در رفسنجان به ۱۶ میلی‌متر می‌رسد
  • میزان بارش باران در ۲۴ ساعت گذشته خراسان جنوبی اعلام شد
  • میزان بارندگی در چهارمحال‌ و بختیاری اعلام شد/ بیشترین بارش‌ها برای فرخشهر
  • میزان بارندگی امروز در چهارمحال‌ و بختیاری اعلام شد/بیشترین بارش‌ها برای فرخشهر
  • افزایش ۲۷ درصدی میزان بارندگی‌ها در استان یزد
  • افزایش ۲۷ درصدی میزان بارندگی‌های استان نسبت به متوسط دوره آماری بلند مدت
  • افزایش ۱۰ درصدی بارندگی در استان همدان
  • افزایش ۱۰ درصدی بارش‌های همدان نسبت به بلندمدت
  • بارندگی در کشور ادامه دارد / از پنجشنبه هوا گرم‌تر می‌شود
  • میزان رطوبت هوا در خانه چقدر باید باشد؟