Web Analytics Made Easy - Statcounter

انتشار هفتاد و ششمین شماره از فصلنامه ذهن، تجدید چاپ ۲۲ عنوان کتاب در حوزه علوم انسانی اسلامی، برگزاری نشست «نگاهی به گذشته و آینده علوم انسانی در ایران» و معارفه سرپرست جدید موسسه حکمت و فلسفه ایران از مهمترین اخبار حوزه اندیشه در دوم بهمن ماه است.

خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه: دومین روز از بهمن ماه 97 از نظر اخبار حوزه فکر و اندیشه با تنوع و تکثر مطلوبی همراه بود؛ آنچه در ادامه می آید مروری بر اخبار امروز این عرصه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

همکاری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه با دانشگاه رضوی

 

 

 

نشست مدیران پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و دانشگاه علوم اسلامی رضوی روز گذشته (دوشنبه، یکم بهمن) در دفتر قم پژوهشگاه برگزار شد.

 

بنابر این گزارش، «سید حسین فخر زارع»، ضمن اعلام این خبر گفت: همگرایی اراده‌های مراکز معتبر علمی به منظور نیل به اهداف متعالی مشترک، رفع نیازهای فکری جامعه و استفاده بهینه از توان و ظرفیت‌های موجود، از اهداف مهم همکاری میان مراکز علمی و پژوهشی است.

 

مدیر پشتیبانی و خدمات پژوهشی پژوهشگاه ادامه داد: برای تحقق این هدف، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و آستان قدس رضوی(ع) در نظر دارند جهت بهره‌گیری از توانایی‌های علمی- پژوهشی متقابل، تفاهم‌نامه‌ای را به امضاء برسانند؛ در این راستا رییس دانشگاه علوم اسلامی رضوی(ع) مشهد حجت‌الاسلام «سید حسن وحدتی شبیری» و هیات همراه ضمن حضور در پژوهشگاه دفتر قم در نشست مشترک با حضور «مهدی عباس‌زاده»، معاون پژوهشی پژوهشگاه و روسای پژوهشکده‌ها دیدار و به توافقاتی در موضوع برخی همکاری‌های علمی- پژوهشی رسیدند.

 

وی تصریح کرد: فروش آثار پژوهشگاه در «مرکز زوار فرهیخته» که توسط انتشارات دانشگاه علوم رضوی مشهد در جوار حرم قدسی امام رضا(ع) در حال آماده سازی است از جمله موارد تفاهم بود که مقرر شد از سوی سازمان انتشارات پژوهشگاه پی‌گیری لازم به عمل آید.

 

فخر زارع اعلام کرد: همکاری معاونت پژوهشی با دانشگاه مزبور در جهت تعریف پروژهای تحقیقاتی و طراحی نظام موضوعات برای رساله‌های دکتری، طراحی رشته‌های جدید دانشگاهی، تأمین استادان، اعضای هیئت علمی و متون مورد نیاز، از دیگر مواردی بود که تفاهم اولیه در باره آن‌ها صورت گرفت.

 

وی ابراز کرد: برگزاری همایش‌های علمی مشترک از جمله همایش بررسی نقش انقلاب اسلامی در تأسیس و توسعه علوم، به مناسبت چهل سالگی انقلاب اسلامی که دبیری علمی آن به عهده حجت‌الاسلام ایزدهی ریاست پژوهشکده نظام‌های اسلامی است نیز از دیگر محورهای همکاری میان دو مرکز بود که در حال پیگیری است.

 

مدیر پشتیانی و خدمات پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: در راستای رسیدن به مفاد تفاهم‌نامه و عملیاتی کردن آن در محورهای پژوهش، آموزش، جوانان، نشر و توزیع محصولات فرهنگی و تبلیغ، مقرر شد معاونت پژوهشگاه با معاونت پژوهشی آستان قدس که بر دانشگاه‌ها و مراکز علمی- پژوهشی آستان اشراف کامل دارند و نیز آقای فهیمی که نماینده دانشگاه علوم رضوی(ع) در قم ات دیداری داشته باشند و پس از آن برای اجرا و پیگیری هر یک از محورهای مزبور، نماینده‌ای از سوی معاون پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی معرفی شود.

 

تجدید چاپ ۲۲ اثر درباره علوم انسانی به مناسبت دهه فجر

 

 

 

«سید غلامرضا حسینی» اعلام کرد: بیست و دو عنوان از کتاب‌های پرفروش پژوهشگاه در بهمن ماه سال جاری همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی به زیور چاپ آراسته می شود.

 

مدیر عامل سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی از تخفیف 10 تا 30 درصدی بیش از هزار عنوان کتاب در مجموعه کتابفروشی‌های کتاب اندیشه در ایام‌الله دهه فجر خبر داد و گفت: به مناسبت چهلمین سال پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی آثار پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و موسسات وابسته در طول این مدت با تخفیف ویژه به علاقمندان عرضه می شود.


حسینی آثار تجدید چاپ بهمن ماه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی را بیست و دو عنوان ذکر کرد و افزود: این کتاب ها شامل: عرفان‌واره‌ها ـ تبارشناسی و نقد مبانی فکری اثر مسلم گریوانی، جلد چهارم مجموعه اخلاق الاهی با محوریت آیت‌االله مجتبی تهرانی، ششمین دفتر از پاسخ به شبهات کلامی با موضوع عدل الاهی اثر محمدحسن قدردان قراملکی، اقتصاد کلان با رویکرد اسلامی اثر سید حسین میرمعزی و درباره مانایی و میرایی اثر احمد شاکری ازجمله این آثار است.

 

وی تصریح کرد: همچنین، راز شهرت صادق هدایت اثر محمدرضا سرشار، جریان‌شناسی سیاسی در ایران اثر علی دارابی، استعمار و نام‌گذاری جغرافیایی اثر حسین حمیدی‌نیا، حریم خصوصی در حقوق کیفری اثر حسین آقابابایی، ایرانیان و خلافت عباسی اثر سیدحسین فلاح‌زاده، تغییر مذهب در ایران اثر رولاجردی ابی‌صعب، فقه و عرف و فقه و عقل دو اثر ابوالقاسم علیدوست، جنبش ضد استعماری جنوب اثر محمدامیر شیخ نوری، الگوهای عدالت‌طلبی در ایران معاصر اثر مصطفی ساوه درودی، جامعه شناسی روحانیت ایران معاصراثر سلیمان خاکبان، امامان شیعه(ع) و علوم اسلامی اثر غلامحسن محرمی، قاعده حفظ نظام اثر محسن ملک افضلی اردکانی، حاکمیت، حجاب و عفاف ـ بررسی فقهی و حقوقی اثر فاطمه فلاح تفتی، ماهیت معرفت عرفانی(کتاب برتر جشنواره دهخدا در سال 97) اثر مسعود اسماعیلی، فراز و فرود صفویان اثر منصور صفت‌گل و لایک ممنوع اثر سیدبشیر حسینی و طاها سامتیان در ماه بهمن 97 تجدید چاپ می شوند.

 


علاقمندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر و تهیه آثار پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با مراجعه به سایت www.poiict.ir یا شماره تلفن‌های 88503341 و 88505402 تماس بگیرند.

 

آیین معارفه رئیس جدید موسسه پژهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار می شود

 

 

مراسم تکریم از خدمات حجت الاسلام »عبدالحسین خسروپناه»، رییس سابق و معارفه «غلامرضا ذکیانی»، سرپرست جدید موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار می شود.

 

این نشست صبح روز دوشنبه، ۸ بهمن از ساعت ۱۰ صبح با حضور «منصور غلامی»، وزیر علوم به همراه مسئولان مربوطه در وزارت علوم و همچنین جمعی از استادان، دانشمندان و دانش پژوهان حکمت و فلسفه در محل سالن همایش های موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار می شود

 

وضعیت فلسفه دین در گذشته و حال بررسی می شود

 

 

 

جلسه سخنرانی با عنوان «وضعیت فلسفه دین در گذشته و حال» برگزار می شود.

 

بنابر این گزارش، در این نشست که دوشنبه، 8 بهمن برگزار می شود «سید امیر اکرمی» سخنرانی می کند.

 

گفتنی است، این نشست هشتم بهمن از ساعت 13 تا 15 در سالن اندیشه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.

 

نشست علمی «دلالت های تربیتی فلسفه زیبایی شناسی» شنبه، ۶ بهمن از ساعت ۱۸:۳۰ در سالن اجتماعات مجمع عالی حکمت اسلامی برگزار می شود.

 

در این نشست علمی حجت الاسلام «مهدی همازاده»، «میثم سفید خوش» و «جمیله علم الهدی » به ارائه بحث در محور فلسفه زیبایی شناسی و دلالت های آن در تعلیم و تربیت می پردازند.

 

همچنین حجت الاسلام  «علی نهاوندی» به عنوان دبیر علمی در این نشست حضور دارد.

 

گفتنی است شرکت در این نشست برای عموم برادران و خواهران آزاد است.

 

زاویه با «سیاست‌های اقتصادی ایران بعد از انقلاب»  ورقمی خورد

 

 

 

در آخرین روزهای مهرماه سال جاری، خبر پذیرش استعفای وزیر راه و شهرسازی دولت دوازدهم منتشر شد.

 

در نامه استعفا، دولت دوازدهم از سوی وزیر راه و شهرسازی به نقض سه اصل «پای‌بندی به قانون، احترام به حقوق مالکیت و اقتصاد بازار رقابتی» متهم شده و ادامه همکاری با آن دولت از سوی آقای آخوندی ناممکن دانسته شده بود.

 

عدم پایبندی به قانون اتهامی است که پیشتر نیز به طور گسترده از جانب منتقدان به دولت دوازدهم وارد شده بود، اما اینکه آنچه موجب حیرت شد این بود که دولتی که بخش قابل توجهی از منتقدانش آن را با وصف بازارگرا و نئولیبرال معرفی می‌کنند، از سوی یکی از اعضای کابینه به عدم احترام به حقوق مالکیت و بازار آزاد متهم شود. استعفای عباس آخوندی و خصوصاً دلایل ذکر شده برای آن بار دیگر پای معضل بنیادین حوزه اقتصاد سیاسی در جمهوری اسلامی ایران را به پیش کشید.

 

حقیقت آن است که از دهه نخست انقلاب دولت به دست برتر و بازیگر اصلی اقتصاد ملی تبدیل شد، تا دهه های بعد که سیاست‌های تعدیل ساختاری و کاهش نقش دولت در اقتصاد ذیل عناوین و برنامه‌های گوناگونی صورت‌بندی شد، هیچ‌گاه جمع‌بندی روشن و صریحی از موضع کلان نظام و حتی در سطحی پایین‌تر، مواضع دولت‌ها و جریان‌های سیاسی در حوزه اقتصاد سیاسی ارائه نشده است. این چنین است که نه تنها امکان ترسیم نقشه روشنی برای ادامه مسیر فراهم نمی‌شود، بلکه مسئولیت افراد، جریان‌ها و ایده‌ها در تحقق وضع کنونی نیز روشن نمی‌گردد.

 

مجله علوم انسانی«زاویه» علاقه‌مند بود تا در این برنامه با حضور «عباس آخوندی» یا دست‌کم یکی از همکاران و همفکران ایشان به بررسی این مسأله مهم کشور بپردازد. اما حضور در این مناظره زنده از جانب او و دیگر همفکران‌شان پذیرفته نشد. از این جهت در برنامه این هفته با حضور «فرشاد مومنی»، استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی(ره) و «حسن سبحانی»، استاد اقتصاد دانشگاه تهران به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.

 

گفتنی است، برنامه «زاویه» به تهیه‌کنندگی علی خواجه و با اجرای حبیب‌الله رحیم‌پور هر هفته چهارشنبه‌ها ساعت ۲۱ از شبکه چهار سیما پخش می‌شود.

 

نشست علمی مرکز تحقیقات امام علی(ع) با عنوان «درآمدی بر طیف طبقه بندی مدیران با برداشتی از حدیث علوی» با همکاری گروه مدیریت دولتی دانشگاه علامه طباطبایی(ره) برگزار می شود.

 

در این نشست که دوشنبه، ۱۵ بهمن از ساعت ۱۰ تا ۱۲ برگزار می شود،‌ «وجه الله قربانی زاده» سخنرانی می کند.

 

گفتنی است این نشست در سالن اندیشه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.

 

طیف طبقه بندی مدیران با برداشتی از حدیث علوی بررسی می شود

 

نشست علمی مرکز تحقیقات امام علی(ع) با عنوان «درآمدی بر طیف طبقه بندی مدیران با برداشتی از حدیث علوی» با همکاری گروه مدیریت دولتی دانشگاه علامه طباطبایی(ره) برگزار می شود.

 

در این نشست که دوشنبه، ۱۵ بهمن از ساعت ۱۰ تا ۱۲ برگزار می شود،‌ «وجه الله قربانی زاده» سخنرانی می کند.

 

گفتنی است این نشست در سالن اندیشه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.

 

انتشار هفتاد و ششمین ذهن          

 

هفتاد و ششمین فصلنامه علمی ـ پژوهشی ذهن به همت سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شد.

 

                                     

 

 در این شماره می خوانیم....

 

ـ نظریه احتمال و کفایت دلیل از منظر ریچارد سوئین‌برن/ قاسم پورحسن، بتول احمدی

ـ شعور از دیدگاه علامه طباطبائی در المیزان؛ مفهوم، انواع، آثار، گستره/ سیدرسول میراشرفی لنگرودی، شعبان نصرتی، سیدمیثم موسوی

ـ تهافت‌های گادامر در مواجهه با روش‌های علوم تفسیری در شناخت مراد مؤلف/ مسعود فیاضی

ـ تبییـن و تحلیل پاسخ‌هـای صـدرالمتألهـین و علامـه طباطبائی به مدعـای شکاکان یونان باستان درباره «ناتوانی حس و عقل از ادراک»/ حسام‌الدین مؤمنی شهرکی، عبدالحسین خسروپناه

ـ مبانی معرفت‌شناختی عدالت اجتماعی با تأکید بر قرآن کریم/ سیدکاظم سیدباقری

ـ تلفیق مفهومی: مطالعه موردی واژه«نطق» در قرآن کریم/ سحـر بهرامـی خورشید، ارسلان گلفام، علی مالمیر

ـ هستی شناسی شر در قرآن با تأکید بر میدان معنایی واژگان همنشین/ رحمان عشریه، حسن رضایی هفتادر، سیدمهدی میرزابابایی

ـ بررسی و نقد تأثیر معرفت‌شناسی هیوم بر رأی او پیرامون منشأ دین/ سیامک عبداللهی

 

بررسی دلالت‌های تربیتی فلسفه زیبایی‌شناسی

 

نشست علمی «دلالت های تربیتی فلسفه زیبایی شناسی» شنبه، ۶ بهمن از ساعت ۱۸:۳۰ در سالن اجتماعات مجمع عالی حکمت اسلامی برگزار می شود.

 

در این نشست علمی حجت الاسلام «مهدی همازاده»، «میثم سفید خوش» و «جمیله علم الهدی » به ارائه بحث در محور فلسفه زیبایی شناسی و دلالت های آن در تعلیم و تربیت می پردازند.

 

همچنین حجت الاسلام  «علی نهاوندی» به عنوان دبیر علمی در این نشست حضور دارد.

 

گفتنی است شرکت در این نشست برای عموم برادران و خواهران آزاد است.

 

 

نگاهی به گذشته و آینده علوم انسانی در ایران

 

 

 

نشست «نگاهی به گذشته و آینده علوم انسانی در ایران»  با بررسی محورهای چهار دهه علوم انسانی در ایران و آینده علوم انسانی در افق فناوری همگرا برگزار می شود.

 

در این نشست که پنجشنبه، چهارم بهمن از ساعت ۱۴ در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار می شود،‌ حجت الاسلام «علیرضا پیروزمند» و «عبدالحسین کلانتری» سخنرانی می کنند.

 

گفتنی است، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در قم چهارراه شهدا، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار می شود.

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: خبرگزاری شبستان انقلاب اسلامی کانون های فرهنگی هنری مساجد مراسم ترحیم اردبیل استان بوشهر شهید مجلس اصفهان بسته خبری ایام دهه فجر اندیشه علوم انسانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۷۵۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریف بازدارندگی، سناریوی جدید علیه عملیات وعده صادق/ عبدالحمید می‌خواهد در چارچوب نظام فعالیت کند!

جریان غربگرای داخلی با پیش کشیدن موضوع تامین بازدارندگی با عملیات وعده صادق می‌کوشند تا در وهله اول تاکید کنند باید در این بازدارندگی تردید داشت!

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژه‌های مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید

************

روزنامه های امروز سه شنبه، چهارم اردیبهشت ماه در حالی چاپ و منتشر شد که چشم‌انداز ۱۰میلیارد دلاری رابطه ایران و پاکستان در سفر رئیسی به اسلام آباد، واگذاری سرخابی‌ها پس از دو دهه و حواشی و انتقادهای آزاد شدن خرید جت شخصی، از مواردی است که در صفحات نخست روزنامه های امروز برجسته شده است.

سیاست همسایگی به عنوان یکی از راهبردهای اصلی حوزه سیاست خارجی دولت سیزدهم در دستور کار قرار داده است. ارتقای روابط اقتصادی با ۱۵ کشور همسایه و استفاده از ظرفیت‌های مشترک طرفین برای توسعه متوازن منطقه‌ای در یکی دو سال اخیر مورد توجه مسئولان دولت بوده و بر این اساس اقدامات زیرساختی مهمی نیز در حوزه‌هایی از جمله حمل و نقل و تجارت شکل گرفته است.

سفر رئیس‌جمهور به پاکستان مورد توجه رسانه‌های اصلاح‌طلب قرار گرفته است، روزنامه شرق این سفر را عامل تداوم امنیت در منطقه خوانده و نوشته است:

سال جدید شمسی با سفر ابراهیم رئیسی، به همسایه شرقی کشور، پاکستان، آغاز شد. بامداد دیروز دوشنبه رئیس‌جمهور، تهران را به مقصد اسلام‌آباد ترک کرد. رئیسی پیش از عزیمت به پاکستان توسعه روابط در حوزه‌های مرزی، امنیتی، اقتصادی و تجاری را از اهداف سفر به پاکستان برشمرد. رئیس‌جمهور همچنین اظهار کرد که گفت‌وگوهای دو کشور در حوزه‌های مسائل مرزی، امنیتی، اقتصادی، تجاری و به‌خصوص حوزه انرژی و نفت و گاز خواهد بود. رئیسی در ادامه اضافه کرد که سطح روابط اقتصادی دو کشور به اندازه سطح روابط سیاسی دو کشور نیست و در این سفر برنامه این است که ارتقای تعاملات اقتصادی به سطح ۱۰ میلیارد دلاری را مدنظر قرار دهیم و این هدف حتما قابل دستیابی است. پس از این سخنان، رئیسی عازم پاکستان شد.

روزنامه آرمان ملی اما سفر رئیسی را از زاویه تحکیم سیاست‌های همسایگی مورد ارزیابی قرار داده و می‌نویسد:

رئیسی و دولتمردانش نشان داده‌اند که به این سیاست پایبند هستند و نگاه ویژه‌ای به کشورهای همسایه مخصوصا کشورهایی که ایران مرز مشترک و طولانی با آنها دارند دوخته‌اند. در همین راستا پاکستان یکی از همسایگانی است که ایران همواره نگاه حسن همجواری و همکاری به این کشور داشته است. ایران و پاکستان از زمان استقلال پاکستان تاکنون که بیش از ۷۵ سال از آن می‌گذرد و به رغم وجود هزار کیلومتر مرز مشترک میان دو کشور، هیچگاه مشکل مرزی و ارضی با یکدیگر نداشته‌اند، این در حالی است که بین پاکستان و افغانستان و همچنین بین پاکستان و هند اختلافات مرزی و ارضی وجود دارد. اقتصاد ایران و پاکستان در حوزه تجارت خارجی مکمل یکدیگرند بنابراین پاکستان می‌تواند نقش مهم و اساسی در پیاده‌سازی نقشه ارزی و تجاری کشور داشته باشد.

روزنامه هم‌میهن اما به واسطه این سفر از نقش عبدالحمید امام جمعه مسجد مکی در ایجاد امنیت در منطقه سخن گفته و نوشته است:

امنیت میان ایران و پاکستان است؛ به‌خصوص که اخیراً جیش‌العدل پیوندهایی با داعش هم خورده است. دولت ایران یک اشتباه مهمی را مرتکب می‌شود؛ آنکه نخبگان میهن‌گرای بلوچ و روحانیت میانه‌رو در منطقه را تحت فشار قرار می‌دهد. مولوی عبدالحمید فردی است که می‌خواهد در چارچوب نظام فعالیت کند ما می‌بینیم که برخی می‌گویند باید مسجد مکی بسته شود یا اخیراً یک کارشناس سرشناس به‌تازگی گفته بود که مسجد مکی، مسجد ضرار است. تضعیف نیروهای تحصیل‌کرده میهن‌گرا و روحانیت میانه‌رو در نهایت به نفع گروهک‌ها تمام می‌شود. هنوز این مسئله برای مردم منطقه حل نشده است که چرا عوامل آن جمعه معروف در مهرماه ۱۴۰۱ بازداشت و معرفی نمی‌شوند!

این ادعا درحایل مطرح شده است که پرونده هشت مهر زاهدان به روزهای پایانی خود نزدیک می‌شود. جمهوری اسلامی از قربانیان دلجویی کرده، کشته شده‌ها و زخمی‌ها را شهید و جانباز محسوب کرده، دیه و خسارت خیلی از خانواده‌ها پرداخت شده است، متهمین را به دادگاه کشانده و به زودی نیز احکام عادلانه صادر خواهد شد. مجموع این موضوعات برای گروه‌های تروریستی که به دنبال ادامه سواستفاده از هشت مهر بودند و هستند خبر بدی محسوب می‌شود و بهانه‌های واهی آنها را برای ادامه عملیات‌های تروریستی دچار خلل می‌کند.

از سویی گروهک جیش الظلم در ماه‌های گذشته به بهانه حوادث هشت مهر زاهدان عمدتا به مقرهای نیروهای انتظامی حمله می‌کرد ولی پس از توییت اخیر مولوی عبدالحمید که علاوه بر نیروی انتظامی مطالبه برخورد با نیروهای سپاه را هم کرد و مدعی شد که آنها نیز در حوادث هشت مهر زاهدان نقش دارند؛ شاهد حمله به برخی مقرهای سپاه نیز بودیم، موضوعی که نشان می‌دهد اظهارات و مواضع مولوی عبدالحمید، در انتخاب مقاصد عملیاتی نیروهای تکفیری، به شدت تعیین کننده است!

تحریف بازدارنگی به روایت اصلاح‌طلبان!

روند کنش و عملیات رسانه ای برخی از چهره های رادیکال داخلی نشان می‌دهد که آنان به شیوه های مختلف می‌کوشند تا اقتدار آفریده شده طی عملیات وعده صادق را در حاشیه قرار داده و در بهترین حالت از قِبل آن بتوانند اهداف سیاسی خود را طی یک بازنمایی دنبال کنند.

روزنامه اعتماد در یادداشتی نوشته است:

روز گذشته در مسیر یک بزرگراه تهران، توجهم به بیلبوردهای مربوط به پاسخ ضروری ایران به رژیم اسراییل جلب شد. پرتکرارترین بیلبورد در کنار برخی تبلیغات مثبت، حاوی این متن بود: «فارین افیرز: واقعیت این است که ایران بیش از هر زمان دیگری بر خاورمیانه مسلط‌تر شده است.» قبل از توضیح درباره این عبارت لازم است اشاره کنم منطقه خاورمیانه رئالیستی‌ترین نظم را در جهان دارد. اگرچه از منظر رئالیست‌ها شرط «امنیت» برخورداری از «قدرت» ِ سخت است، اما میان آنها درخصوص «میزان برخورداری» از قدرت اختلاف‌ وجود دارد. «واقع‌گرایان تدافعی» معتقدند کسب قدرت باید تا حد «تامین امنیت» باشد و بعد از آن دیگر ضرورتی ندارد. در مقابل «واقع‌گرایان تهاجمی» تاکید می‌کنند که باید به میزانی قدرت را کسب کرد که به «تسلط» منجر شود!

بررسی‌ها در این زمینه نشان می دهد جریان غربگرای داخلی با پیش کشیدن موضوع تامین بازدارندگی با عملیات وعده صادق می کوشند تا در وهله اول تاکید کنند باید در این بازدارندگی تردید داشت چرا که این مساله موجب حساسیت همسایگان و کشورهای منطقه شده و آنان به سوی افزایش بازدارندگی خود در برابر ایران بروند! غربگرایان داخلی با این ادعاهای مضحک و با چشم بستن به منطق دفاعی ایران مبتنی بر بازدارندگی و نه تهدید ایران به هر نحو ممکن تلاش می کنند نقش دستگاه عملیات روانی رژیم منحوس را داخل ایفاء کنند.

این جریان اما در گام دیگر با تاکید بر اینکه باید بازدارندگی پایدار باشد تصریح می کنند تا زمانی که شرایط اقتصادی و معیشتی مردم تامین نشود بازدارندگی نیز کامل نمی شود، در این میان اما نکته مورد اشاره این غربگرایان این است که تصریح می کنند برای بهتر شدن شرایط اقتصادی نیز باید به سمت تغییر سیاست خارجی به ویژه سیاست های منطقه ای، مذاکره مستقیم با آمریکا و کاهش تنش منطقه ای پیش رفت!.

این تلاش های اما در شرایطی دنبال می شود که این سوال را بیش از پیش ضروری می سازد که هدف غربگرایان داخلی برای تقلیل و تخفیف دادن عملیات وعده صادق چیست؟ این جریان چرا تجربه های گذشته را مدنظر داشته و باور نمی کند که دشمنی امریکا با مذاکره برطرف نمی‌شود. امریکا دنبال منافع خودش در ایران است. از دیگر سو در شرایطی که عملیات وعده صادق علاوه بر نشان دادن قدرت سخت جمهوری اسلامی و اراده ملت ایران و قدرت نرمی را نیز میان جبهه مقاومت و تمامی مخالفان جبهه استکباری خلق کرده سخن گفتن از ترس برخی کشورهای منطقه از ایران امتداد دادن عملیات روانی صهیونیست بوده و تکرار آن شائبه دار می باشد.

از جانب دیگر تکمیل بازدارندگی یک کشور با افزایش قدرت اقتصادی که امر عقلایی می باشد در شرایطی منوط به تغییر سیاست ها و مذاکره با آمریکا می شود که همچنان شاهد عدم توجه به ساخت اقتصاد کشور و تلاش برای بازگشت گفتمان بستن با کدخدا می باشیم که دهه ۹۰ موجب پسرفت را برای اقتصاد ایران رقم زد.

دیگر خبرها

  • هشدار درباره آینده اقتصاد ایران
  • ما از تحقیقات غرب در حوزه فلسفه اسلامی بی‌اطلاع هستیم
  • نشست نقد و بررسی نظام تنظیم‌گری شبکه نمایش خانگی
  • رقابت داوطلبان گروه‌های ریاضی و انسانی در قزوین
  • مبانی فلسفی انقلاب اسلامی ایران در آکادمی علوم روسیه بررسی شد
  • خاندوزی: امروز دومین جلسه همگرایی سیاست‌های ارزی برگزار خواهد شد + فیلم
  • تحریف بازدارندگی، سناریوی جدید علیه عملیات وعده صادق/ عبدالحمید می‌خواهد در چارچوب نظام فعالیت کند!
  • بررسی سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی
  • وزیر علوم: باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم
  • سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی بررسی می‌شود