Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-23@22:00:52 GMT

ماموریت پمپئو؛ پیشبرد راهبرد ضد ایرانی کاخ سفید

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۷۶۹۷۶

ماموریت پمپئو؛ پیشبرد راهبرد ضد ایرانی کاخ سفید

از اسفندماه پارسال که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا برای هسمویی بیشتر در تیم خود، «رکس تیلرسون» وزیر امور خارجه وقت را کنار گذاشت و پمپئو را برای این سمت انتخاب کرد، هر روزه بر تیرگی روابط ایران و آمریکا افزوده می‌شود.

از جمله دلایل برکناری تیلرسون به اختلاف نظر او با ترامپ در زمینه توافق هسته‌ای با ایران برمی گشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تیلرسون برخلاف رئیس جمهوری، ماندن در این توافق را در راستای منافع ملی ایالات متحده ارزیابی می‌کرد که این نگاه در تقابل با دیدگاه ترامپ قرار داشت.

کارشناسان معتقدند پمپئو شخصیتی مطیع در برابر ترامپ و دیدگاهی به شدت ضد ایرانی دارد، اما به طور غیرمستقیم نیز بر رفتار رئیس جمهوری اثر می‌گذارد. در کنار ترامپ و پمپئو، ورود «جان بولتون» به کاخ سفید که دشمنی عمیق وی با ایران بر کسی پوشیده نیست، سه ضلع مثلث ضد ایرانی را در قوه اجرایی ایالات متحده ترسیم کرد.

در یکسال گذشته به ندرت می‌توان بیانیه، سخنرانی و یا دیداری از وزیر امور خارجه آمریکا را در زمینه خاورمیانه مشاهده کرد که در آن از خشونت طلبی علیه تهران خبری نباشد. سفر اخیر وی به کشور‌های خاورمیانه از جمله اردن، مصر، امارات، بحرین، قطر، عربستان، عمان و کویت نیز بیش از هر هدفی بر ائتلاف سازی علیه تهران متکی بود.

پمپئو طی این سفر هشت روزه در هر دیداری بر سیاست‌های ضد ایرانی تاکید می‌کرد تا بلکه ایران را از لحاظ سیاسی در تنگنا نگهدارد. همانند صحبت‌هایی که او در مصر علیه ایران انجام داد و گفت: «کشور‌های دیگر هم مانند آمریکا به این نتیجه رسیده اند که باید با ایران مقابله کرد و نه این که درآغوش کشید»؛ سخنانی که با مواضع تند مقامات جمهوری اسلامی ایران از جمله «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان و «بهرام قاسمی» سخنگوی این وزارتخانه مواجه شد.

همچنین پمپئو در سفر خاورمیانه‌ای خود از اجلاس بین المللی ورشو خبر داد که قرار است طی روز‌های ۲۴ و ۲۵ بهمن ماه در پایتخت لهستان برگزار شود. بر پایه برخی منابع خبری تا کنون از وزرای خارجه ۷۰ کشور جهان برای شرکت در این اجلاس دعوت به عمل آمده است؛ اجلاسی که گفته می‌شود در آن بر مسائل خاورمیانه و به ظاهر برای ارتقای ثبات، امنیت و آزادی در این منطقه تمرکز خواهد شد، اما در حققت بخش اعظم آن متوجه ایران و نفوذ تهران در منطقه است؛ بنابراین تجربه زمامداری پمپئو نشان می‌دهد که وی تاکنون از هیچ تلاشی برای حمله به ایران فروگذار نکرده است. پس از آماده سازی مقدمات خروج آمریکا از برجام توسط پمپئو، وی مطالبات گزافی را در قالب شروط دوازده گانه به منظور برگزاری مذاکرات مجدد با تهران مطرح کرد؛ شروطی که عمق دشمنی و ستیزه جویی رئیس قبلی سازمان سیا را نشان می‌داد.

از همان زمان خروج آمریکا از برجام، هر نوع مذاکره‌ای بین تهران- واشنگتن متوقف شد و شروط پمپئو برای مذاکرات مجدد بیش از این که واقعی به نظر برسد، نسخه‌ای برای پیچیده‌تر شدن اختلاف به شمار می‌رفت به طوری که از نگاه «جرمی شاپیرو» مدیر تحقیق روابط خارجی در شورای اروپا، «این فهرست از ایرانیان همه چیز خواسته است غیر از گرویدن به دین مسیحیت، این بیشتر به تقاضایی برای تسلیم بی قید و شرط شبیه است تا تلاشی واقعی برای مذاکره.» همچنین «تریتا پارسی» مدیر شورای ملی ایرانیان آمریکا نیز معتقد بود که شروط دوازده گانه پمپئو تنها به مقابله ختم می‌شود.

در همین ارتباط بود که اردیبهشت ماه پس از رسانه‌ای شدن شروط تبلیغاتی پمپئو، حجت‌الاسلام «حسن روحانی» رئیس جمهوری در دیدار با جمعی از اساتید و پزشکان، اظهار کرد: اینکه یک آقایی که سال‌ها در یک مرکز جاسوسی مشغول فعالیت بوده، حالا بخواهد از جایگاه وزیر خارجه امور آمریکا برای ایران و دیگر کشور‌ها تعیین تکلیف کند به هیچ وجه پذیرفتنی نیست. شما چه کاره اید که م. خواهید برای ایران و جهان تصمیم بگیرید و بگویید ایران در زمینه فناوری هسته‌ای چه بکند و چه نکند؟
کارشناسان حوزه بین الملل بر این باورند که مقامات آمریکایی به ویژه شخص ترامپ و وزیر امور خارجه وی هر چند در ظاهر بر «تغییر رفتار ایران» تاکید می‌کنند، اما در واقع اندیشه «تغییر رژیم» را در سر دارند؛ سیاستی که از دهه‌ها پیش آن را سرلوحه سیاست خارجی خود در خاورمیانه قرار داده، اما ناکام مانده اند.

طی ماه‌های اخیر کاخ سفید سیاست «فشار حداکثری» را علیه ایران با بهره گیری از تحریم‌های ثانویه در پیش گرفت و اینک نیز تلاش دارد تا فشار‌های سیاسی را از طریق دیدار‌های دیپلماتیک و با برگزاری اجلاس بین المللی بر فشار‌های اقتصادی بیافزاید؛ سیاستی که به باور ناظران به دلیل نارضایتی‌های جهانی از عملکرد ترامپ و واگرایی بین آمریکا و متحدان دیرینه این کشور از یک سو و قدرت چشمگیر ایران و بازیگری موثر منطقه‌ای و بین المللی تهران از سوی دیگر تحقق نخواهد یافت.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پمپئو ایران و آمریکا کاخ سفید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۷۶۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای رئیس‌جمهوری لهستان درباره راهبرد آتی روسیه

رئیس جمهوری لهستان در اظهاراتی مدعی شد که روسیه ممکن است پس از شکست اوکراین به دیگر کشورهای اروپایی و حتی اعضای پیمان آتلانتیک شمالی حمله کند.

به گزارش مشرق، «آندژی دودا» در مصاحبه با شبکه خبری فاکس نیوز گفت که اگر روسیه بتواند اوکراین را شکست دهد، به احتمال زیاد علیه سایر کشورهای اروپایی و حتی اعضای ائتلاف نظامی ناتو اقدام خواهد کرد.

پیش‌بینی این مقام اروپایی یک روز پس از تصویب بسته ۹۵ میلیارد دلاری مجلس نمایندگان آمریکا صورت می گیرد که شامل ۶۰ میلیارد دلار کمک جدید به اوکراین است. جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا نیز اعلام کرده است که به سرعت برای انتقال تسلیحات و مهمات به کی‌یف اقدام خواهد کرد.

ولودومیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین پیش از این بارها هشدار داده بود که در صورت نرسیدن کمک های خارجی، کشورش ممکن است در جنگ با روسیه شکست بخورد.

رئیس‌جمهوری لهستان در بخش دیگری از اظهاراتش مدعی شد: این استعمارطلبی سیری‌ناپذیر روسیه است. وی سپس بر ابراز اطمینان از توان اوکراین برای دفاع از خود تاکید کرد.

درحالیکه ائتلاف ناتو صرف دو درصد از تولید ناخالص داخلی هر یک از اعضا را برای هزینه های دفاعی تعیین کرده، دودا گفت که این میزان باید به سه درصد افزایش یابد.

این مقام اروپایی در ادامه اضافه کرد: «راه دیگری وجود ندارد. هزینه های دفاعی باید افزایش یابد. درست همانگونه که در دوران جنگ سرد رخ داد. این راهی برای حفظ صلح در اروپا و توقف استعمارطلبی روسیه است».

دودا سپس خاطرنشان کرد: «لهستان بیش از ۴ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف امور دفاعی می کند و بیشتر آن صرف خرید تسلیحات ساخت آمریکا مانند سامانه موشکی پاتریوت می شود. وی همچنین افزود: خلبانان نیروی هوایی لهستان در آمریکا در حال یادگیری نحوه پرواز با جنگنده های اف-۳۵ هستند که به تازگی خریداری شده اند».

پیش از این نیز ژنرال کارستن بروئر از مقامات ارشد نظامی آلمان در سفر به لهستان ادعا کرده بود که ممکن است روسیه طی سال‌های آینده به یک کشور عضو ناتو حمله کند.

وی در این زمینه مدعی شد: روسیه پس از بازسازی نیروهای خود پس از جنگ اوکراین، می‌تواند در پنج تا هشت سال آینده آماده حمله نظامی به یکی از کشورهای عضو ناتو شود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند
  • آکسیوس: دیدار ترامپ و رئیس‌جمهور آرژانتین، کاخ سفید را خشمگین کرد
  • ادعای رئیس‌جمهوری لهستان درباره راهبرد آتی روسیه
  • پشتیبانی اقتصاد ایران از تغییر راهبرد نظامی
  • پشتیبانی اقتصاد ایران از تغییر راهبرد نظامی کشور
  • ظریف: ترامپ از من چند بار دعوت به مذاکره کرد، ولی ما اجازه نداشتیم/ آمریکایی‌ها هم در برجام علاقمند به سرمایه‌گذاری در ایران بودند
  • جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت ظریف
  • جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت ظریف: ترامپ برای مذاکره از من دعوت کرد
  • افشاگری ظریف از دعوت ترامپ برای مذاکره + جزئیات
  • پمپئو در کتابش درباره راضی کردن ترامپ به ترور سردار سلیمانی چه نوشته است؟