Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-19@23:14:09 GMT

«پول و پورن» از نگاه دستیار ویژه رییس جمهور

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۷۷۶۰۳

«پول و پورن» از نگاه دستیار ویژه رییس جمهور

در نشست نقد و بررسی مستند «پول و پورن» شهناز سجادی دستیار ویژه معاونت زنان رئیس جمهور در امور زنان و خانواده نکاتی را درباره این مستند مطرح مرد.

به گزارش مشرق به نقل از روابط عمومی بنیاد فرهنگی روایت فتح، سومین جلسه سینما روایت با اکران، نقد وبررسی «پول و پورن» به کارگردانی مهدی نقویان در مجتمع فرهنگی هنری اسوه با حضور شهناز سجادی دستیار ویژه معاونت زنان ریاست جمهور در امور زنان و خانواده و فاطمه دانشور عضو سابق شورای تهران و رئیس بنیاد خیریه مهرآفرین برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدا فیلم «پول و پورن» ساخته مهدی نقویان به نمایش درآمد و پس از آن نقد و بررسی پیرامون موضوعات اسکورت سرویس (تن فروشی زنان) توسط کارشناسان صورت گرفت.

بیشتر بخوانید:

خارج از دید ۲؛ مستندی فراتر از زمان

دانشور در ابتدای این نشست گفت: فیلم یک شکل از تن فروشی را به تصویر کشید و نقد جدی من به فیلم این است این آسیب اجتماعی ربطی به پولدار بودن ندارد و در خانواده‌های که فقر مالی و فرهنگی دارند این آسیب بیش‌تر دیده می‌شود، بر اساس آمار، در ۹۰ درصد موارد بررسی شده از تن فروشی زنان، تجربه تجاوز از سوی محارم را در کودکی داشته‌اند.

وی بیان کرد: نکته مثبت فیلم آنجایی است که عنوان می‌شود، پس از مدتی تن فروشی تبدیل به عادت شده و پس از آن تبدیل به سبک زندگی شود و در آن زمان مداخله گر و مددکار به سختی می‌تواند این آسیب و سبک زندگی را درمان کند. در بررسی‌هایی انجام شده این آسیب به ترتیب در تهران، مشهد، کرج و ورامین شدت بیش‌تری دارد. ۱۳۳۰ کودک این زنان را شناسایی کرده‌ایم که از این بین ۶۲۰ فرزند نامشروع بوده‌اند و مادرانشان تن فروشی را نوعی شغل تلقی می‌کنند.

دانشور ادامه داد: با نگاه به دوران کودکی شخصیت اصلی فیلم می‌توان ریشه تمام رفتارهای وی را پیدا کرد. در فیلم عنوان می‌شود که الکس در کودکی شاهد تجاوز به مادرش بوده و این یعنی ریشه رفتارهایش به بحران کودکی اش بر می‌گردد و در اینجا نقش کلیدی تربیت خانوادگی و اجتماعی در سلامت افراد و جامعه به خوبی احساس می‌شود. حدیثی از حضرت علی (ع) است که می‌فرمایند مردم شبیه حاکمانشان می شوند». متأسفانه در جامعه ما ارزش‌های دینی و اخلاقی که داشتیم از بین رفت.

وی تاکید کرد: رسانه ملی نقش بسیاری در آگاهی و آموزش دادن دارد. راحت‌ترین ابزار برای آموزش تلویزیون است، زیرا در هر خانه‌ای هست. الان برای این کار بسیار دیر شده است؛ زیرا اعتماد به رسانه ملی نیست. ما از این دوره اعتماد مطلق به فضای مجازی می‌گذریم؛ ولی بابت آن هزینه سنگین پرداخت خواهیم کرد تا به نقطه‌ای برسیم که تلگرام و اینستاگرام، منابع درست اطلاعاتی نیست.

شهناز سجادی دستیار ویژه معاونت زنان ریاست جمهوری در ادامه این نشست گفت: این فیلم بهانه‌ای است برای بیان حرف‌هایی که زمانی خط قرمز بود و گفتنش سیاه‌نمایی بود. گاهی روی مسائلی اینقدر سرپوش می‌گذاریم که بعد بزرگ می‌شود و به انفجار می‌رسد و مجبور می‌شویم راجع به آن مانند سایر مسائل اجتماعی گفتگو کنیم. ۵ یا ۶ سال پیش جرأت نداشتیم که راجع به این مسائل صحبت کنیم، زیرا با انگ اینکه سیاه‌نمایی می‌کنیم مسائل را پنهان می‌کردیم؛ ولی در حال حاضر سیاه‌نمایی نیست و بیان واقعیت‌ها است. وقتی فیلم «فقر و فحشاء» مسعود ده‌نمکی را می‌دیدم، یادم افتاد که دهه ۸۰ این فیلم را مخفیانه رد و بدل و نگاه می‌کردیم؛ با اینکه آدمی ساخته بود که از جنس نظام بود و نمی‌شد به او انگی بست، زیرا دهه ۸۰ بیان این مطالب خوشایند نبود؛ ولی شروع این آسیب‌ها بود. آن زمان منزل من یوسف‌آباد بود. اطراف خیابان تخت طاووس (که دوست ندارم بگویم خیابان شهید مطهری) اگر ساعت ۱۰ شب بیرون می‌آمدیم، مسائلی را می‌دیدیم که انسان شرمش می‌شد و تأسف می‌خورد. در آن خیابان زنان کنار خیابان می‌ایستادند و سوار ماشین می‌شدند و کسی مزاحم‌شان نمی‌شد و من خودم آن را به چشم دیدم. متأسفانه خودمان کار را به اینجا رساندیم که کاسه چه کنم دست‌مان بگیریم که باید با این آسیب‌ها چه کنیم؟

وی بیان کرد: همزمان با آن بحث افزایش سن ازدواج در مجلس مطرح شد. در آنجا در کمیسیون حقوقی گفتم که نگاه نکنید که خانواده‌ای متوسط می‌خواهد بچه‌اش در سن ۱۵ و ۱۶ سالگی ازدواج کند. آنها حمایت اقتصادی و معنوی دریافت می‌کنند که آسیب نمی‌بینند؛ ولی در شهرهای مرزی چه بر سر دختران می‌آورند که این دختر ۱۰ ساله را به مردی ۴۰ ساله می‌دهند که وی را آن طرف مرز ببرد؟ آن طرف چه به سر دختر می‌آید، الله اعلم. باید کسانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند، رسیدگی کنند.

دانشور در ادامه توضیح داد: این موضوعات در نتیجه غفلت‌های دولت‌ها بوده و حالا به مسأله‌ای تبدیل شده که الان می‌خواهند این مساله را حل کنند، اصلاً این مساله را فهم نمی‌کنند که بتوانند حل کنند. برای فهم مساله باید از متخصص آن حوزه دعوت کرد. مسائل و برنامه‌های توسعه کشور (اول تا پنجم) انسان‌محور نیست. این برنامه را چه کسی می‌نویسد؟

وی توضیح داد: در این سیستم راهکار این است که وزارت رفاه و تأمین اجتماعی در ایران شکل بگیرد. اگر دستگاه‌ها تقسیم کار کنند، در عمل آنها در ساعت‌های اضافی به این مسائل می‌پردازند، نه در ساعت‌های اصلی. مثلاً شهرداری می‌گوید وظیفه اصلی من جمع‌آوری زباله و جلوگیری از تراکم‌فروشی است؛ اگر بودجه و زمان بود، به این مسائل بپردازم. چالش‌های اجتماعی به قدری است که نیاز داریم شخصی یا دستگاهی در وقت اضافی به این موضوع بپردازد.

دانشور بیان کرد: چرا کودک نامشروعی که شناسنامه ندارد، حق برخورداری از بهداشت و آموزش را ندارد؟ چرا کودکی که پدرش تبعه افغانی و مادرش ایرانی است، حق برخورداری از خدمات اجتماعی را ندارد؟ این قشر چه شغلی می‌توانند داشته باشند؟ اگر این بچه هویت نداشته باشد و این خدمات را نداشته باشد شغلی که برای او می‌ماند، تن‌فروشی، خرده‌فروشی مواد مخدر و کارهای غیرقانونی است. برای همه این اقشار باید برنامه‌ریزی شود. در هیچ جا در قانون ما حمایت از این بچه دیده نمی‌شود. در بین بچه‌های نامشروع آیا افراد باهوش نیستند؟ قطعاً هستند. آیا اینها بعد از طرد شدن از سوی جامعه نمی‌توانند این شبکه‌های قاچاق دختران را راه بیندازند.

سجادی در ادامه گفت: مساله ما نداشتن متولی برای این آسیب است. آموزش پرورش، کمیته امداد و بهزیستی در اصل متولی واقعی این موضوع نیست و این در صورتی است که آموزش و پرورش می‌تواند نقش پررنگی را مهارت آموزی در این مساله داشته باشد. معاونت زنان ریاست جمهوری متأسفانه نهاد اجرایی نیست و ستادی است و تمام تلاشمان این است که این نهاد تبدیل به سازمان شود تا بتوانیم فعالیت اجرایی و بهتری داشته باشیم.

فاطمه دانشور در پایان صحبت‌های خود بیان کرد: ایران به مادر نیاز دارد چون دختران و زنان نقش انسان ساز دارند و باید برنامه‌هایی برای مهارت آموزی و پرورش زنان در جامعه تنظیم شود. همان طور که پیام (ص) با تکریم زنان در مقابل زنده به گور کردن زنان ایستاد و این نگرش جاهلانه اعراب را تغییر داد.

سجادی نیز درپایان گفت: لایحه خشونت علیه زنان ماه‌ها است که در پیچ و تاب قوه قضائیه مسکوت مانده است و دلایل خود را هم شفاف اعلام نمی‌کنند. امیدوارم با تصویب این لایحه بخشی از مشکلات زنان نیز حل شود.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز بودجه 98 جام ملت های آسیا مرضیه هاشمی پول و پورن اکران فیلم سینمای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۷۷۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: روحیه مقاومت مردم غزه را سرپا نگاه داشته است

رئیس جمهور با اشاره به اهمیت روحیه صبر و مقاومت گفت: روحیه صبر و مقاومت مردم غزه را سرپا نگاه داشته است.

 به گزارش گروه استان های خبرگزاری دانشجو، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در جمع مردم دامغان در مصلای بزرگ این شهر اظهار داشت: آنچه از دامغان می‌شناسیم میراث کهن و تمدن و مدنیت مثال زدنی و دلدادگی به خدا و انقلاب و امام و ایمانی عاشقانه است.

وی با بیان اینکه فرهنگ مردم این سامان همواره زبانزد است تصریح کرد: فرهنگ مردم دامغان فرهنگی دیدنی است که با تمدن عجین شده است.

رئیس جمهور از مردم دامغان به عنوان مردمی با بصیرت نام برد و با بیان اینکه به همه شهدای عظیم الشأن دامغان و خانواده معظم آنان درود و احترام دارم خاطرنشان کرد: از روحیه صبر و شکر مردم دامغان و جانبازان و ایثارگران و علمای آن ممنونیم.

رئیسی با اشاره به دیدار خود با مادر دو شهید در دامغان، از آن به عنوان کلاس درس یاد کرد و افزود: به دیدار مادر دو شهید و یک نوه شهید رفتیم، سخنان این مادر برای ما کلاس درس بود.

وی با اشاره به سخنان این مادر شهید در راستای دفاع از کشور انقلاب و حریم حرم تصریح کرد: این‌ها همه برای ما و مسئولان درس است که مادر شهیدی همچنان خود را مدیون انقلاب می‌داند.

رئیس جمهور اضافه کرد: این روحیه بی تردید پیروزی را با خود به دنبال دارد و خداوند نصرت و پیروزی را با وجود شما جوانان با ایمان وعده داده است.

رئیسی با بیان اینکه این روحیه است که جبهه مقاومت و مردم غزه را سرپا نگاه داشته است گفت: این سرمایه‌ای است که با هیچ چیز قابل قیاس و معامله نیست.

وی تصریح کرد: خانواده شهدا با این‌که برای دفاع مقدس، انقلاب اسلامی و دفاع از حریم و حرم سرمایه‌گذاری کردند، همواره خودشان را به نظام و اسلام بدهکار می‌دانند و معتقدند آن‌چه از اموال دارند هم باید در راه خدا و امام حسن (ع) بدهند.

رئیس جمهور با بیان اینکه این مردم همان مؤمنانی هستند که خداوند وعده کرده نصرت الهی را با همین افراد محقق می‌کند، بر لزوم حفظ روحیه جهادی و مقاومت تأکید کرد.

رئیسی نخستین سرمایه بزرگ دامغان را سرمایه فرهنگی دانست و با بیان اینکه وظیفه‌دولت در قبال مردم فرهیخته در کنار چهره‌های شاخص علمی و حوزوی و فرهنگی حفظ مدنیت و فرهنگ است گفت: همه تلاش مسئولان باید این باشد که این سرمایه فرهنگی حفظ شود.

وی با اشاره به مطالبات مردم دامغان درباره وضعیت بهداشت و درمان این شهر، موضوع بهداشت و درمان را از موضوعات مهم کشور برشمرد و با تاکید بر اینکه یکی از مسائل مورد توجه مسئولان ذیربط این منطقه باید همین موضوع باشد تصریح کرد: برنامه‌ریزی برای استان سمنان نباید فقط برای جمعیت ثابت این استان یا شهرستان دامغان باشد؛ چراکه یک جمعیت متغیر هم در این شهرستان داریم که به میزبانی مهربانانه از زائران حضرت علی‌ابن‌موسی‌الرضا (ع) ارتباط دارد.

رئیس جمهور با بیان اینکه افتخار مردم استان سمنان و شهرستان دامغان همواره این بوده که میزبان مهمانان امرام رضا (ع) هستند خاطرنشان کرد: مردم دامغان بیش از هزار سال است که کسوت خدمتگزاری به زائران امام رضا (ع) دارند.

رئیسی خاطرنشان کرد: بنابراین در محاسبات نباید بر اساس جمعیت ثابت نگاه کنیم. با توجه به حضور مهمانان امام رضا (ع) در این شهرستان، وضعیت مراکز درمانی و بهداشتی دامغان باید حتما متحول شود و نباید بر اساس فرمول‌های سرانه جمعیت ثابت به ایجاد زیرساخت‌های درمانی نگاه کرد.

وی تأکید کرد: محاسبات راجع به بهداشت و درمان دامغان و دیگر مراکز این شهرستان نباید با توجه به جمعیت ثابت شهرستان محاسبه شود بلکه باید جمعیت کثیری که هرساله به عنوان مسافر و زائر از این دیار پربرکت عبور می‌کنند به عنوان جمعیت متغیر محاسبه شود.

رئیس دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر اینکه شرایط بهداشتی درمان دامغان حتما باید متحول شود عنوان کرد: نیروسازی برای مراکز درمانی هم اهمیت زیادی دارد.

رئیسی با بیان اینکه از سراسر کشور می‌توان نیرو‌هایی را به مراکز درمانی این منطقه اعزام کرد گفت:، اما بهترین راه این است که در همین منطقه نیروی انسانی تربیت و دانشکده علوم پزشکی در شهرستان دامغان ایجاد شود.

وی تصریح کرد: فعال شدن دانشکده علوم پزشکی در این شهرستان می‌تواند تامین‌کننده نیروی انسانی درمانی در دامغان و شهرستان‌های اطراف باشد.

رئیس جمهور با تأکید بر لزوم حل مشکلات آبی در استان سمنان تصریح کرد: دولت توجه ویژه‌ای به حل مشکل آب در کشور دارد. در همین دولت سیزدهم تا امروز مشکل آب پنج هزار روستا رفع شده است.

رئیسی با بیان اینکه پسته دامغان محصولی ارزشمند و ارز آور است که نه تنها در ایران بلکه جهان مهم و نام آور است، بر لزوم توجه بیشتر به بخش کشاورزی به ویژه باغات پسته دامغان تأکید کرد.

وی از تصویب پنج مصوبه مهم برای توسعه هرچه بیشتر شهرستان دامغان در دور دوم سفر هیئت دولت به استان سمنان خبر داد و گفت: برای شهرستان دامغان پنج مصوبه از جمله در حوزه راه‌ها در دور دوم سفر تصویب شد که در جلسات مورد کار کارشناسی قرار گرفت که اجرای آن دنبال می‌شود.

رئیس‌جمهور با تأکید بر لزوم حفظ فرهنگ اصیل در حین حرکت به سوی توسعه‌یافتگی خاطرنشان کرد: توسعه‌یافتگی حتمی و ناگزیر است، اما باید فرهنگ اصیل و مبانی حفظ شود.

رئیسی با بیان اینکه باید جامعه از توسعه‌یافتگی بهره‌مند شود گفت:، اما اگر با حفظ و صیانت از مبانی فرهنگی باشد، هیچ نگرانی وجود نخواهد داشت و حتما باید با استفاده از ابزار‌های ارتباطی که امروز در دنیا وجود دارد، در این مسیر بهره بگیریم.

وی با تأکید بر اینکه باید آن فرهنگ اصیل و مبانی حفظ شود که جوان، خانواده، شهر و تمدن را حفظ کند تصریح کرد: مبانی باید با این هجوم فرهنگی پایدار بمانند. با این شیوه هجوم‌ها بی‌اثر خواهند شد، چراکه شخصیت‌های فرهنگی ایمان، فرهنگ، ارزش‌های اجتماعی را رصد، دیده‌بانی و مرزبانی می‌کنند.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: همه بخش‌های متولی امر فرهنگ در دستگاه‌های دولتی هم بدانند باید این سرمایه عظیم فرهنگی حفظ شود و ارتقا یابد.

دیگر خبرها

  • دیدار حسین امیرعبداللهیان با دستیار ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد
  • نامه‌های مردم استان سمنان به رییس جمهور
  • پیگیری انعطاف شغلی بانوان و مادران شاغل مدنظر دولت سیزدهم است
  • رئیسی: روحیه مقاومت مردم غزه را سرپا نگاه داشته است
  • ویژه برنامه‌های علمی یادروز سعدی
  • ساخت ۲ میلیون و ۵۱۸ هزار واحد مسکونی آغاز شد
  • اعتبار حوزه هنری فقط نیم درصد بودجه فرهنگی است
  • نگاه ویژه‌ای به دانشگاه داریم
  • (عکس) قدرت‌نمایی زنان یگان ویژه پلیس
  • انجام قریب به ۱۲ هزار مورد بازرسی در اجرای طرح ویژه ماه مبارک رمضان و نوروز ۱۴۰۳ در آذربایجان غربی