Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:

پس از اجرای قانون آزادسازی نرخ بلیت هواپیما در پروازهای داخلی، طیف مختلفی از قیمت‌‌ها ارائه شد و قیمت هر ساعت پرواز بسته به مسیر و زمان سفر و حتی ساعت آن، متفاوت شد.

به گزارش فارس، ‌در سیستم آزادسازی نرخ‌ها، عرضه و تقاضا قیمت‌ها را مشخص می‌کند، در این راستا با افزایش تقاضای سفر به ویژه در ایام اوج سفر نظیر تعطیلات، قیمت‌ها هم افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته ذکر این نکته هم ضروری است که در نبود تقاضای سفر، در برخی روزها شرکت‌های هواپیمایی قیمت‌هایی حتی پایین‌تر از نرخ بلیت اتوبوس برای مسافران خود عرضه می‌کنند.

با این حال درست است که طبق قانون آزادسازی، عرضه و تقاضا نرخ‌‌ها را تعیین می‌کند، اما نظارت حاکمیت صنعت حمل و نقل هوایی بر سقف نرخ‌ها هم در این حوزه بسیار ضروری است، به هر حال با وجود افزایش تقاضا قیمت‌ها باید به گونه‌ای باشد که از حالت غیرمنطقی عبور نکند و اجحافی به مسافر نشود.

برخی شرکت‌‌های هواپیمایی و آژانس‌‌های فروش بلیت هواپیما در شرایط افزایش تقاضا نرخ‌هایی بابت یک ساعت صندلی پرواز ارائه می‌کنند که شاید چندان منطق اقتصادی برای مسافران نداشته باشد.

نمونه این مورد هم قیمت بلیت پروازهای تهران-کیش در تعطیلات ۲۲ بهمن‌ماه امسال است.

این نرخ‌ها از سوی شرکت‌های هواپیمایی با کف قیمتی ۶۷۰ هزار تومان ارائه شده است و در سقف قیمت به یک میلیون تومان هم می‌رسد.

بنابراین گزارش، ذکر این نکته هم ضروری است که یکی از مشکلات شرکت‌های هواپیمایی، دریافت ارز سامانه نیما است.

قطعاً شرکت‌های هواپیمایی هم در نوسانات اخیر ارزی دچار مشکل شده‌اند، زیرا به هر حال بیش از ۵۰ درصد هزینه شرکت‌های هواپیمایی ارزی است و با افزایش قیمت ارز دچار مشکل می‌شوند.

طبق قانون‌ شرکت‌‌های هواپیمایی می‌توانند ارز نیما دریافت کنند، اما به گفته دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی دریافت ارز از سامانه نیما برای برخی ایرلاین‌‌های داخلی زمان‌بر شده است و برخی شرکت‌ها ارز مورد نیاز خود را از بازار تهیه می‌کنند.

از سوی دیگر نرخ‌گذاری بلیت پروازها بر اساس ارز نیما انجام شده است و به گفته دبیر انجمن شرکت‌‌های هواپیمایی، اگر شرکتی نتواند در هفته ارز نیما دریافت کند باید به سراغ ارز بازار آزاد برود، در حالی که قیمت بلیت‌های آنها با ارز نیما منعقد شده است.

دی‌ماه سال گذشته قیمت یک دلار آمریکا در کشور ۴۵۰۰ تومان بود که امروز به ۱۲ هزار تومان افزایش یافته است و قطعاً این افزایش حدود ۳ برابری قیمت ارز به افزایش قیمت بلیت هواپیما هم می‌انجامد، اما ضرورت دارد دولت و بعد از آن سازمان هواپیمایی کشوری به عنوان حاکمیت صنعت حمل و نقل هوایی با همکاری شرکت‌های هواپیمایی‌ در راستای مشتری‌مداری و رشد گردشگری داخلی و به دنبال آن ارتقاء اشتغال، نرخ‌‌های متعادل‌تری ارائه کنند.

البته در این حوزه‌ سیاست‌‌های تشویقی سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران از شرکت‌های هواپیمایی داخلی، به ویژه در نوسانات ارزی اخیر، باید مدنظر باشد.

به هر حال شرکت هواپیمایی به عنوان یک بنگاه اقتصادی عمل می‌کند و اگر دولت به دنبال ایجاد اشتغال پایدار و رشد گردشگری است، ضرورت دارد، حمایت‌‌ لازم را هم داشته باشد.

منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۸۰۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اخطار سازمان هواپیمایی کشوری به تمامی شرکت های هواپیمایی داخلی و خارجی و دفاتر خدمات مسافرت هوایی

تین نیوز

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری از اخطار این سازمان به تمامی شرکت های هواپیمایی داخلی و خارجی و دفاتر خدمات مسافرت هوایی در خصوص لزوم رسیدگی به امور مسافران پروازهای باطل شده به دنبال بسته شدن تعدادی از فرودگاه ها خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری، جعفر یازرلو سخنگوی این سازمان از اخطار این سازمان به تمامی شرکت های هواپیمایی داخلی و خارجی و دفاتر خدمات مسافرت هوایی در خصوص لزوم رسیدگی به امور مسافران پروازهای باطل شده به دنبال بسته شدن تعدادی از فرودگاه ها خبر داد.

یازرلو با اشاره به شرایط رسیدگی به امور مسافران پروازهای باطل شده به دلیل بسته شدن تعدادی از فرودگاه های کشور، اظهار کرد: طبق بررسی های صورت گرفته و گزارشات واصله، از ابتدای بازگشایی فرودگاه های کشور و رفع محدودیت های وضع شده با کمال تأسف برخی از شرکت های هواپیمایی، چارتر کنندگان پرواز، دفاتر فروش بلیت و سایت های فروش آنلاین به قصد انتفاع مالی بیشتر از شرایط غیر مترقبه به وجود آمده و بدون توجه به رعایت حقوق مسافران، رویه و مقررات تغییر یا ابطال غیر داوطلبانه بلیت، مغایر با اهداف بخشنامه صادره ی این سازمان در تاریخ ۲۶ فروردین ماه، با طرح ایرادات یا فرضیات مختلف از رسیدگی شایسته به امور مسافران خودداری کرده اند. همچنین با اخذ جرائم و دریافت مابه التفاوت کلاس پروازی و غیره از مسافران، ضمن اضرار مالی به مسافران، موجب نارضایتی عمومی شده اند.

وی افزود: بنابراین سازمان هواپیمایی کشوری به هر یک از شرکت های هواپیمایی داخلی و خارجی و عوامل فروش بلیت آنها اخطار می دهد هرگونه اقدام سودجویانه مانند افزایش ناگهانی بهای بلیت، عدم تخصیص جا به مسافران دارای بلیت پرواز ابطال شده و فروش ظرفیت موجود در پروازها به مسافران جدید به دقت رصد و به هنگام دریافت شکایت از مسافر ضمن تشکیل پرونده، مستندات مربوطه با تعیین وصف مجرمانه آن به دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۳۰ (ویژه فرودگاه های تهران) ارجاع خواهد شد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • مبلغ استرداد بلیت هواپیما باید ظرف ۷۲ ساعت بازگردانده شود
  • اخطار سازمان هواپیمایی کشوری به تمامی شرکت های هواپیمایی داخلی و خارجی و دفاتر خدمات مسافرت هوایی
  • سازمان هواپیمایی: شرکت‌ها باید به امور مسافران خود رسیدگی کنند
  • موافقت با صدور مجوز پروازهای فوق العاده برای شرکت های هواپیمایی
  • بخشنامه سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص رسیدگی به امور مسافران در شرایط غیرمترقبه
  • مسافران بخوانند/ مبلغ بلیت‌ پروازهای لغو شده پس داده می‌شود
  • ◄ گرانی بلیت هواپیما و کاهش 30 درصدی عرضه بلیت
  • بازگشت وجه بلیت سفر‌های هوایی لغو شده
  • قیمت نهایی بلیت هواپیما چه زمانی مشخص می‌شود؟
  • قیمت بلیت هواپیما فعلا تغییری نمی‌کند