Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-19@12:10:56 GMT

واکنش تند رئیس دانشگاه از وضعیت نامناسب بودجه

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۸۰۲۵۲

صراط:

حسین خنیفر در گفت‌وگو با تسنیم، با ابراز نارضایتی از بودجه تعیین شده برای این دانشگاه درسال 98 اظهار کرد: دانشگاه فرهنگیان درسال 91 تأسیس شد که در آن سال 21 هزار دانشجو جذب کرد، سال 92، 17 هزار نفر، سال 93، 11 هزار نفر، سال 94، 7 هزار نفر، سال 95 سه هزار نفر و سال 96 یک هزار نفر جذب دانشجو داشت و همین شیب تند کاهش جمعیت دانشجو معلمان باعث شد که مهر 97 با چالش کمبود 123 هزار معلم مواجه شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: زمانی که بنده به دانشگاه فرهنگیان آمدم با بررسی متوجه شدم 25 هزار ظرفیت خالی برای جذب دانشجو داریم بنابراین از برخی نهادها کمک گرفتیم و توانستیم 41 هزار ردیف استخدامی دریافت کنیم که 25 هزار نفر از کنکور و 17 هزار نفر از طریق ماده 28 یعنی استخدام آزاد جذب شدند.

جذب 41 هزار دانشجوی جدید بدون تعیین بودجه

رئیس دانشگاه فرهنگیان گفت:‌ جذب 41 هزار دانشجوی جدید در مهر 97 در شرایطی بود که هیچ بودجه اضافه‌ای برای آنها نداشتیم و این دانشجو معلمان حدود 4 سال به صورت شبانه‌روزی مهمان ما هستند و تمام این موارد را از طریق خیرین اداره کردیم اما آیا می‌شود باز هم با استفاده از روش‌های غیرقابل پیش بینی به دنبال تأمین منابع بود.

اداره دانشگاه فرهنگیان با بودجه زیر خطر فقر شدنی نیست

خنیفر ادامه داد:‌ آیا اداره چنین دانشگاه عریض و طویلی با 98 پردیس و مرکز در سراسر کشور با بودجه زیرخط فقر امکان‌پذیر است؟ بنده بارها گفتم اگر می‌خواهند 30 هزار دانشجو معلم برای مهر 98 در دانشگاه فرهنگیان جذب کنیم باید بودجه کافی به ما بدهند اما بودجه 619 میلیارد تومانی که برای سال 98 درنظر گرفته‌اند یعنی هیچ.

وی در پاسخ به این پرسش که "دانشگاه فرهنگیان چه رقم بودجه‌ای را پیشنهاد داده بود که با آن موافقت نشده است؟" گفت:‌ بودجه‌ای که ما پیش بینی کرده‌ایم بودجه رژیمی است. بودجه مورد نیاز ما 1219 میلیارد تومان است که برای تامین حداقل‌هاست و همین رقم را هم به ما نمی‌دهند.

این بودجه یعنی تعطیلی دانشگاه

رئیس دانشگاه فرهنگیان با تاکید بر اینکه این دانشگاه با تمام ملت ایران سروکار دارد، افزود: دانشگاه باید نیروی انسانی مورد نیاز مدراس را تأمین کند که فرزندان مردم در آن حضور دارند. از بودجه 1219 میلیارد تومانی پیشنهادی ما با 619 میلیارد تومان موافقت شده است که این یعنی هیچ و حتی هزینه غذای دانشجویان را نمی‌توانیم تأمین کنیم.  70 هزار دانشجو در کل کشور داریم و با این هزینه‌ها حتی اگر بخواهیم روزی سه وعده غذا به آنها بدهیم نمی‌‌توانیم حالا تامین هزینه‌های دیگر از جمله حق‌التدریس‌ها بماند.

خنیفر بیان کرد:‌ 70 استاد و دو هزار و 500 مدعو داریم که باید حقوق و بیمه آنها را پرداخت کنیم علاوه بر آن هزینه‌های آب، برق،‌گاز و تلفن هم هست، چگونه آن را تأمین کنیم این بودجه یعنی تعطیلی دانشگاه و باعث می‌شود ما در سال آینده نتوانیم دانشجو بگیریم.

وی ادامه داد: افرادی که ادعا می‌کنند می‌توان با این رقم دانشگاه را اداره کرد بیایند و دانشگاه را اداره کنند. سال 1359 که انقلاب اسلامی شکل گرفت دانشگاه‌ها تعطیل شد اما آیا مراکز تربیت معلم تعطیل شدند؟ در ایامی پزشک از چین و هند وارد می‌کردند اما آیا می توان معلم را از کشورهای خارجی وارد کرد. معلمی که خارج از عرصه تربیت معلم وارد مدارس شد همانی بود که فاجعه مدرسه "معین" را رقم زد.

رئیس دانشگاه فرهنگیان با تاکید بر اینکه معلم تربیت معلم همان معلمی است که موی سرش را برای دانش‌آموز سرطانی می‌تراشد یا خود را به آب و آتش می‌زند که دانش آموزش را نجات دهد، گفت: آموزش معلم برای ما مهم است و نگران دانشجو معلمان هستیم. آنها باید به شکل محترمانه تحصیل کنند و حداقل‌ها برای آنها تأمین شود هم‌اکنون با 70 هزار دانشجو معلم با این بودجه می‌خواهیم چکار کنیم؟

حق دارند معترض باشند

خنیفر در پاسخ به این پرسش که "برخی دانشجو معلمان نیز با انتشار تصاویری از وضعیت خدمات رفاهی نامناسب دانشگاه فرهنگیان محل تحصیل خود حکایت می‌کنند و از این وضعیت رضایت ندارند"، بیان کرد:‌ حق دارند که معترض باشند چون وقتی حداقل‌ها را آن هم به شکل صدقه‌ای در اختیار آنها قرار می‌دهیم شرایط اینگونه می‌شود. در تمام دنیا به تربیت معلم به شکل سرمایه‌گذاری نگاه می‌کنند نه هزینه کردن. اگر یک معلم خوب تربیت کنیم از آسیب‌های اجتماعی جامعه کاسته شده و دادگاه‌ها خلوت می‌شوند.

همه می‌گویند جاناً در خدمتیم اما مالی نه!

رئیس دانشگاه فرهنگیان افزود:‌ در ایران نظام تعلیم و تربیت در سبد دولت رتبه یازدهم را دارد درحالی که آموزش بعد از امنیت اولین نیاز ملت است. در کتاب "آموزش نوین ایران" آمده است که " اگر یک روز نظام آموزشی اصلاح شود همه مشکلات حل خواهد شد". البته ما هم عقب‌نشینی نکردیم، روزی که مدیریت این دانشگاه را پذیرفتم می‌دانستم کجا می‌آیم. این دانشگاه با برنامه‌ریزی و برنامه‌سوزی کار می‌کرد اما وقتی آمدم "آینده نگاری" را مدنظر قرار دادم.

خنیفر با اشاره به اینکه اگر تمام دانشگاه‌های دنیا تعطیل شود نظام آموزشی تعطیل نمی‌شود، گفت:‌ بعد از سال 1945 سه اولویت برای ملت‌ها تعریف شد که عبارتند از غذا و تفریح، پوشاک و شادابی و آموزش عمومی. کل کشورهای اروپایی 4.5 میلیون دانشجو دارند اما ما در ایران فقط 4.5 میلیون دانشجو داریم و بی‌جهت دانشگاه‌ها را توسعه داده‌ایم. 

وی عنوان کرد:‌ وضعیت بودجه دانشگاه فرهنگیان اصلا خوب نیست و همه می‌گویند در خدمتیم البته منتظر هستیم و ناامید نیستیم.  امیدواریم در کمیسیون تلفیق، بودجه 1219 میلیارد تومانی را در اختیار این دانشگاه قرار دهند. برای دریافت بودجه مورد نیاز سه کتابچه به نمایندگان مجلس ارائه کردیم که جزئیات ریز دانشجویان در هر پردیس و مرکز ذکر شده است و گفته‌ایم اگر سرانه دانشجویان دانشگاه‌های دیگر روزانه 18 هزار تومان است این سرانه در دانشگاه فرهنگیان 9 هزار تومان است وساده‌ترین و حداقلی‌ترین خوابگاه‌ها و تغذیه را در اختیار آنها قرار داده‌ایم.

رئیس دانشگاه فرهنگیان مطرح کرد:‌ شاید بتوان گفت 80 افرادی که در سایر دانشگاه‌ها مانند صنعتی شریف تربیت شده‌اند به احتمال زیاد در خارج کشور هستند اما معلمان در مناطق محروم مشغول به خدمتند.

وی افزود:‌در مدت 11 ماه 31 کشور دنیا را بررسی کردیم که تعلیم و تربیت برای بسیاری از آنها در اولویت بود حتی عراق و اردن. نمی خواهیم خودمان را با کشورهای لوکس و اسکاندیناوی مقایسه کنیم کشورهایی که وضعیتشان شبیه به ما است نیز آموزش برایشان در اولویت قرار دارد حتی کشورهای ضعیف مانند چاد، نیجر و شیلی برای ترمیم نظام آموزشی خود از صندوق بین الملل برای 20 سال قرض گرفته‌اند.

خنیفر در پایان تاکید کرد:‌ بودجه 1219 میلیارد تومانی مورد نیاز دانشگاه فرهنگیان حداقلی و یک سوم پولی است که "خاوری با خاور" برد. ما معلمان طرح خرید خدمت، حق‌التدریس، نهضتی، ماده 28  و  سرباز معلم را روش اضطرار و به اصطلاح "پینه‌ای" برای دوران عسرت و کمبود معلم می‌دانیم و این موضوع نباید باعث تضعیف دانشگاه فرهنگیان شود.

 

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: دانشگاه فرهنگیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۸۰۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سايه دانشگاه فرهنگيان بر سر آموزش و پرورش

شاهرخ فرهادی در اعتماد نوشت: در دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی دو دانشگاه وابسته به آموزش و پرورش هستند که وظیفه تأمین، تربیت و توانمند‌سازی منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش را به عهده دارند. دانشجویان این دانشگاه‌ها، جوانان با استعدادی هستند که با علاقه و شور و شوق پس از کسب رتبه علمی در کنکور سراسری و پذیرفته شدن در مصاحبه‌های عمومی و تخصصی با سپردن تعهد خدمت ۸ ساله به آموزش و پرورش در این دانشگاه‌ها مشغول به تحصیل شده و به استخدام آزمایشی وزارت آموزش و پرورش در آمده‌اند.

این روز‌ها آرامش روانی این دانشجویان به جهت کسر مقرری ماه اول از حقوق ناچیز آن‌ها به‌هم ریخته است. وزارت آموزش و پرورش در یک عمل نه چندان قانونی مبلغ ۱۰ میلیون تومان طی دو ماه تحت عنوان مقرری ماه از حقوق فروردین آن‌ها کسر کرده که این موضوع به استناد مواد ۷۲، ۱۰۰ و تبصره ۵ ماده ۱۳۷ قانون استخدام کشوری خلاف مقررات است، زیرا ماده ۷۲ و تبصره ۵ ماده ۱۳۷ به صراحت اعلام می‌کند دستگاه‌های مشمول این قانون مکلفند حقوق اولین ماه کسانی را که دوره آزمایشی را طی کرده و به استخدام رسمی پذیرفته می‌شوند را کسر نمایند، در حالی که این دانشجویان در استخدام آزمایشی بوده و هنوز رسمی نشده‌اند.

موضوع دیگر این است که دانشگاه فرهنگیان سال‌هاست در لوای بی‌تفاوتی دستگاه‌های نظارتی دست در جیب دانشجو معلمان کرده و با همکاری وزارت آموزش و پرورش ماهانه ۴۵ درصد از حقوق دانشجویان خوابگاهی و ۲۵ درصد از دانشجویان غیر خوابگاهی یا به اصطلاح ترددی در ازای هزینه خوابگاه و شبانه‌روزی به استناد مصوبه هیئت امنا برداشت می‌کند و این بدین معناست که در سال جاری یک دانشجوی ترددی مبلغ دو و نیم میلیون تومان بابت صرف چند وعده ناهار در طول یک ماه پرداخت می‌کند. حال کیفیت ناهار چگونه است یا دانشجویان دیگر دانشگاه‌ها چه مبلغ اندکی پرداخت می‌کنند، بماند.

آموزش و پرورش پس از گذشت ۶ ماه از صدور رای وحدت رویه شماره ۹۱۲۶ مورخ ۲۵/۷/۱۴۰۲ دیوان عدالت اداری مبنی بر لغو کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان، با امضای وزیر اقدام به صدور بخشنامه‌ای در این خصوص به شماره ۱۴۰/۱۴۰ مورخ ۲۷/۱/۱۴۰۳ نموده که دانشگاه فرهنگیان با تحت فشار قرار دادن وزیر مانع ارسال بخشنامه به استان‌ها و دیگر دوایر ذی‌ربط شده است.

حال در اذهان عمومی این سؤال‌ها ایجاد شده، دانشگاه فرهنگیان که خود زیر‌مجموعه این وزارت است، چگونه بر سر وزارت آموزش و پرورش سایه افکنده و وزیر را در تصمیمات گرفته شده مردد کرده است. وزیر آموزش و پرورش چگونه پس از مطالعه و امضای بخشنامه راضی به عدم ارسال بخشنامه شده است؟ چه جریانی این وزارتخانه را راهبری می‌کند که بالاترین مقام آن پس از تصمیم، از حقوق قانونی ذی‌نفعان منصرف می‌شود. جا دارد دستگاه‌های نظارتی اعم از سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات و دیوان عدالت اداری موضوع را بررسی و از تضییع حقوق دانشجو معلمان ممانعت به عمل آورند.

دیگر خبرها

  • وزیر آموزش و پرورش: دانشگاه فرهنگیان از میان حافظان قرآن دانشجو می‌پذیرد
  • دانشگاه فرهنگیان از میان حافظان قرآن دانشجو می‌پذیرد
  • درددل رانندگان از وضعیت نامناسب جاده شهر بابک به سیرجان + فیلم
  • بودجه آموزش عالی برای همه دانشجویان؛ آری یا خیر؟
  • فعالان قرآنی بدون آزمون دانشجو معلم می‌شوند
  • ۳۰۰ دانشجوی دانشگاه آزاد یزد بورسیه صنعت کاشی شدند
  • واکنش معاون پارلمانی رئیس‌جمهور به احتمال استیضاح «مراد صحرایی»
  • امکان تغییر دانشگاه برای پذیرفته شدگان فرهنگیان وجود دارد؟ 
  • میزان افزایش حقوق فرهنگیان و استخدام معلم جدید در ۱۴۰۳
  • سايه دانشگاه فرهنگيان بر سر آموزش و پرورش