Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر علوم گفت: تعداد دانش آموختگان سال به سال افزایش یافته است ولی شغل‌های متناظر رشته‌های تحصیلی در کشور ایجاد نشده؛ ضمن آنکه دانشگاه‌ها سعی می‌کنند دانشجویان را با علوم و فنون جدید آموزش دهند و انتظار ما این است که مطالب جدید به دانشجویان ارائه شود. قطعا این حرکت در دانشگاه‌ها شروع شده است اما آموزش‌های دانشگاهی خیلی متناسب با مشاغل، صنایع و تجهیزاتی که در بخش‌های مختلف نیروی فنی استخدام می‌کنند، نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، دکتر منصور غلامی در حاشیه جلسه نقشه جامع علمی کشور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در جلسه گزارشی از سوی وزارت علوم درباره وضعیت اشتغال دانش آموختگان ارائه شد، افزود: در این جلسه گزارشی را که وزارت علوم با همکاری دانشگاه‌ها درباره فارغ التحصیلان سال‌های ۹۴-۱۳۹۳ تهیه شده بود، ارائه کردیم.

وی با بیان اینکه این اطلاعات بر اساس کد ملی فارغ التحصیلان جمع آوری شد، اظهار کرد: با استفاده از مرکز داده وزارت کار و رفاه اجتماعی تطبیق داده شد و بر اساس آن هر کد ملی که برای آنها هزینه بیمه اجتماعی پرداخت شده در سازمان تامین اجتماعی، به عنوان شاغل در نظر گرفته شد.

غلامی اضافه کرد: بر اساس آماری که از این طریق تهیه شد آمارهای خوبی در زمینه اینکه تعداد شاغلین در دوره کارشناسی ارشد چه میزان است و چه تعداد از میان زنان و چه تعداد از میان مردان مشغول به فعالیت هستند، استخراج شد.

وزیر علوم با بیان اینکه استخراج آمارهای مربوط به شاغلین فارغ التحصیلان برای سال تحصیلی ۹۵-۱۳۹۴ در دستور کار قرار دارد، یادآور شد: علاوه بر این آمارهایی از سوی مرکز مطالعات استراتژیک  ریاست جمهوری تهیه شده است. در این گزارش ارتباط مدرک تحصیلی با شغل فارغ التحصیلان مورد بررسی قرار گرفته بود.

به با بیان اینکه داده‌های این گزارش بر اساس خود اظهاری و برخی از آمارها استخراج شده بود، یادآور شد: این در حالی است که آمارهای وزارت علوم بر اساس کد ملی بود نه مشخصات فردی.

وزیر علوم با تاکید بر اینکه در این آمارها عدم تطابق‌ها وجود دارد، خاطر نشان کرد: تعداد دانش آموختگان سال به سال افزایش یافته است ولی شغل‌های متناظر رشته‌های تحصیلی در کشور ایجاد نشده بود ضمن آنکه دانشگاه‌ها سعی می‌کنند دانشجویان را با علوم و فنون جدید آموزش دهند و انتظار ما این است که مطالب جدید به دانشجویان ارائه شود. قطعا این حرکت در دانشگاه‌ها شروع شده است اما آموزش‌های دانشگاهی خیلی متناسب با مشاغل، صنایع و تجهیزاتی که در بخش‌های مختلف نیروی فنی استخدام می‌کنند نیست.

غلامی از اجرای طرح مهارت افزایی دانشجویان دانشگاه را از برنامه های این وزارت علوم نام برد و گفت: این طرح به منظور اشتغال پذیری بیشتر اجرایی شده است و در طی آن بررسی که برای رشته‌های مختلف دانشگاهی چه شغل‌هایی در کشور وجود دارد و هر شغل نیاز به چه مهارت‌هایی دارد و بر این اساس کارگاه‌های آموزشی برگزار شد و دانشجویان از این کارگاه‌ها استقبال کردند.

وزیر علوم ادامه داد: گزارشی که برای یک سال گذشته در این زمینه داشتیم بسیار خوب بود و متعاقب آن برای با سازمان فنی و حرفه‌ای کشور توافق نامه‌ای را امضا کردیم و بر اساس آن برای برگزاری این دوره‌های آموزشی از امکانات سازمان فنی و حرفه‌ای موجود در همه استان‌ها و شهرستان‌هایی استفاده خواهد کرد.

وی با بیان اینکه آزمایشگاه‌های وابسته به وزارت علوم عموما کلاسیک است، ادامه داد: ولی آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های فنی و حرفه‌ای به صورت حرفه‌ای است به این صورت که اگر قرار است یک برقکار حرفه‌ای تربیت شود مدت زمان معینی فرد تحت آموزش قرار می‌گیرد و به وی گواهینامه اعطا می‌شود و این امر نیز مورد استقبال دانشجویان قرار گرفته است.

غلامی ابراز امیدواری کرد که در حین آموزش‌های ارائه شده، دانشجویان بتوانند شغل متناسب با رشته تحصیلی پیدا کنند، اضافه کرد: در همه دنیا نیز این امر مرسوم است که حتما نباید فرد در رشته تحصیلی خود موفق باشد و برخی افراد در رشته‌های به غیر از رشته تحصیلی موفق‌تر هستند.

وزیر علوم با بیان اینکه باید در این زمینه باید مشکلات را شناسایی کرد، یادآور شد: ما در آموزش عالی آمایش سرزمینی را آغاز کردیم بخشی از اهداف ما ماموریت‌گرا کردن آموزش و پژوهش در مراکز آموزش عالی است. در این راستا هیات علمی جذب می‌شود، تجهیزات تهیه می‌شود تا به جای ایجاد اقیانوسی به اندازه یک سانتی‌متر، دریای عمیق ایجاد کنیم.

وی همچنین با اشاره به گفته‌های رئیس سازمان انرژی اتمی مبنی بر بازدید بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی از دانشگاه های کشور اظهار کرد: آقای صالحی مسئولیت فعالیت‌های انرژی اتمی را برعهده دارندو تصمیمات مربوط به انرژی اتمی مبتنی بر تصمیمات شورای عالی امنیت ملی است و باید از همین طریق هم پیگیری های لازم انجام شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اشتغال دانش آموختگان وزارت علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۸۰۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر علوم: استخدام هیئت علمی با مدرک دکتری در دانشگاه فنی و حرفه ای معنا ندارد

محمد علی زلفی گل گفت: یکی از مشکلات در دانشگاه فنی و حرفه‌ای این است که این دانشگاه در نهایت در مقطع کاردانی و کارشناسی دانشجو تربیت می‌کند و استخدام عضو هیئت علمی با مدرک دکتری در این دانشگاه معنا ندارد.

وی ادامه داد: البته قدردان استادانی که در این دانشگاه داریم هستیم ولی نباید همان کاری را که دانشگاه تهران انجام می‌دهد دانشگاه فنی و حرفه‌ای هم همان را انجام دهد یا کاری که دانشگاه تهران انجام می‌دهد را دانشگاه‌های پیام نور و علمی کاربردی هم انجام بدهند.

وزیر علوم افزود: دانشگاه‌ها هرکدام ماهیت و وظیفه خاص خود را دارند ما نباید همه چی را باهم قاطی کنیم باید به ماهیت هر دانشگاه توجه کنیم برای همین در نخستین جلسه هیئت امنای دانشگاه فنی و حرفه‌ای مصوب شد که دانشگاه فنی و حرفه‌ای از این پس تا سطح فوق لیسانس (مربی) استخدام کند.

وی با اشاره به مصوبه جدید درباره جذب هیئت علمی در دانشگاه فنی و حرفه‌ای تاکید کرد: دیگر قرار نیست عضو هیئت علمی با مدرک دکتری در این دانشگاه استخدام شود، چرا؟ چون وقتی عضو هیئت علمی با مدرک دکتری استخدام می‌شود در پی این است که دانشیار و استاد تمام شود و مجبور است در دانشگاه‌های دیگر وقت بگذارد تا ارتقا پیدا کند.

وی افزود: مربی که در دانشگاه فنی و حرفه‌ای استخدام می‌شود باید از مسیر خود ارتقا پیدا کرده و مدارج را طی کند، بنابراین انتظاری که از استاد فنی و حرفه‌ای داریم مرتبط با حرفه خودش است نه انتظاری که از استاد دانشگاه تهران داریم اینها را باید احصا کرده و به قانون توجه کنیم تا در بحث‌های دیگر اثر گذار باشیم.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • استخدام نیروی زمینی ارتش
  • دانشگاه جندی‌شاپور اهواز در مقطع ارشد «هوشبری» دانشجوی خارجی می‌پذیرد
  • لزوم تربیت نیروی متخصص مورد نیاز خراسان شمالی توسط دانشگاه‌ها
  • وزیر علوم: استخدام هیئت علمی با مدرک دکتری در دانشگاه فنی و حرفه ای معنا ندارد
  • ارائه خدمات سلامت در «نمایشگاه سلامت شهرداری»
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور / سهم ۸ هزار نفری پرستاران در استخدام های جدید
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور/ سهم ۸ هزار نفری پرستاران در استخدام‌های جدید
  • داستان تکراری کمبود پرستار؛ استخدام مشکل را حل می‌کند؟
  • تاکید بر بهره گیری از توان نخبگان دانشگاهی در حل مشکلات استان کرمانشاه
  • پیش بینی ۴۰ درصدی آموزش مهارتی بر اساس برنامه هفتم