Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس گروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به برخی نگرانی‌های موجود در رابطه با مساله فاضلاب‌های جنوب تهران و آلودگی ناشی از آبیاری محصولات کشاورزی با فاضلاب، گفت: آمار و ارقام مربوط به آبیاری محصولات کشاورزی با آب فاضلاب طی سال‌های اخیر کاهش یافته است.

مهندس تاجیک در گفت‌وگو با ایسنا، ادامه داد: در این رابطه برنامه ایمنی فاضلاب از سال گذشته تدوین شده و دبیر ستاد نیز دانشگاه تهران است و فازهای مختلف این برنامه در حال اجراست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به رسیدگی این مساله در کارگروه سلامت و امنیت مواد غذایی استانداری، اظهار کرد: چندین جلسه کارگروه به بررسی آبیاری محصولات کشاورزی با فاضلاب اختصاص داشت و ارگان‌های مختلفی مانند وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو در این مساله دخیل هستند.

وی با اشاره به خط قرمز وزارت بهداشت در این رابطه، اظهار کرد: اگر کارشناسان بهداشت محیط وزارت بهداشت، کارشناسان محیط زیست و یا جهاد کشاورزی در جایی با تخلف آبیاری محصولات کشاورزی با فاضلاب برخورد کنند، مطمئنا با این تخلف برخورد جدی صورت می‌گیرد؛  چراکه  این مساله بهداشت مواد غذایی را تحت تأثیر قرار داده و این خط قرمز ما است.

وی با اشاره به هماهنگی میان جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت و وزارت نیرو در این رابطه، عنوان کرد: یکی از مشکلات وزارت بهداشت در این رابطه شناسایی مالک زمین است که این اطلاعات با کمک جهاد کشاورزی جمع آوری می‌شود و پس از آن براساس ماده ۶۸۸، فرد خاطی معرفی می‌شود.

تامین آب سالم برای آبیاری زمین های کشاورزی برعهده کیست؟

وی در ادامه به جنبه دیگر این مساله یعنی وضعیت و شرایط کشاورزان مناطق جنوب تهران اشاره کرد و گفت: پیشنهاد کشت جایگزین به کشاورزان این منطقه ارایه شده، ولی مساله اینجاست که کشت جایگزین به اندازه صیفی جات و سبزی درآمد ندارد. برای این مساله باید فکر اساسی شود؛ چراکه  کشاورز زمین را با حقآبه خریداری کرده، بنابراین آب لازم برای آبیاری باید توسط وزارت نیرو و جهاد کشاورزی تامین شود.

بهترین راهکار حل معضل آبیاری زمین‌های کشاورزی با فاضلاب

وی با بیان اینکه حل این معضل نیازمند مشارکت عمومی و همکاری کلیه سازمان‌ها و ارگان‌های مرتبط است، افزود: بهترین راهکار مسدود کردن خروجی فاضلاب به سمت زمین‌های کشاورزی است.  همچنین باید با برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری، طراحی و اجرای سیستم جمع‌آوری و دفع فاضلاب و یا جمع‌آوری و تصفیه آن برای استفاده در آبیاری زمین‌های کشاورزی در کل تهران انجام شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آبیاری با فاضلاب زمين كشاورزي سلامت وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۸۱۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعال سازی دریچه شبکه آبیاری در «کورسا» / تحقق تقویت کشاورزی منطقه

سید هادی خاضعی در گفت و گو با خبرنگار مهر، افزود: چشمه «کورسا» همه ساله از اواخر زمستان تا اواسط بهار یکی از جاذبه‌های توریستی شهرستان کهگیلویه است.

وی ابراز داشت: با توجه به حجم بالای خروجی آب و زمین‌های مستعد کشاورزی در پایین دست، استفاده از آب این چشمه یک ضرورت به شمار می‌آید.

خاضعی تصریح کرد: با پیگیری‌های بعمل آمده و در راستای تحقق شعار سال و حمایت ویژه از کشاورزان، اداره امور آب اقدام به بستن دریچه بند شبکه آبیاری و زهکشی دشت چرام جهت آبگیری و سپس هدایت آب به کانال شبکه آبیاری کرده است.

خاضعی هدف از این اقدام را آبیاری مزارع تحت پوشش این شبکه عنوان و خاطرنشان کرد: بستن دریچه‌ی بند آب منجر به افزایش تولید و رونق بیش از بیش کشاورزی خواهد شد.

وی همچنین تاکید کرد: علاوه بر هدایت آب چشمه مذکور برای بهره برداری و مدیریت توزیع نیز مشارکت کشاورزان در این طرح لحاظ شده است‌

رئیس امور آب شهرستان کهگیلویه ادامه داد: دهیاران و شوراهای اسلامی مسؤولیت مدیریت توزیع و نظارت را در اراضی مذکور تا اتمام آبیاری بر عهده دارند که انتظار می‌رود نتایج مطلوبی را به جا بگذارد.

خاضعی افزود: انجام چنین طرحی علاوه بر مزایای گردشگری و اکوتوریسم باعث رونق بیش از بیش کشاورزی به عنوان زیربنای توسعه با مشارکت جوامع محلی می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: این طرح که با تلاش‌ها و پیگیری‌های اداره منابع آب به سرانجام رسیده هیچ هزینه‌ای را به کشاورزان تحمیل نکرده و کشاورزان هیچ گونه آب بهایی بابت این آبیاری به دولت پرداخت نخواهند کرد.

کد خبر 6083898

دیگر خبرها

  • اجرای آبیاری قطره‌ای زیرسطحی در تاکستان‌های شیروان
  • اصلاح طرح آبیاری قطره‌ای اراضی ۱۷۰ هکتاری آب‌پخش در دولت سیزدهم
  • کلنگ زنی 327 واحد مسکونی کارکنان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی
  • تجهیز بیش از ۱۰۰۰ هکتار زمین‌ کشاورزی اردبیل به سیستم آبیاری تحت فشار
  • تجهیز بیش از ۱۰۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی اردبیل به سیستم آبیاری تحت فشار
  • تجهیز بیش از ۱۰۰۰ هکتار زمین‌های کشاورزی اردبیل به سیستم آبیاری تحت فشار
  • فعال سازی دریچه شبکه آبیاری در «کورسا» / تحقق تقویت کشاورزی منطقه
  • برنامه جهاد کشاورزی برای حمایت از کشاورزان
  • آب سد سفیدرود ۱۵ اردیبهشت ماه رهاسازی می شود
  • رهای سازی آب سد سفیدرود از نیمه اردیبهشت