Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-20@03:59:30 GMT

محصولات کشاورزی قاچاق باید معدوم شود

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۸۲۴۳۸

محصولات کشاورزی قاچاق باید معدوم شود

به گزارش جهان نيوز، محمدعلی طهماسبی در سی و نهمین سمینار سالانه حفظ نباتات با بیان این که آفات بر اثر تغییرات اقلیمی و الگوی کشت، تغییر رفتار داده و سر سخت تر شده اند، گفت: در راستای حفاظت از سرمایه ها و ثروت های مردم در عرصه های باغی، دامنه تحقیقات برای مقابله با آفات و بیماری های گیاهی باید توسعه یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


  وی افزود: اکنون دنیا به یک دهکده جهانی تبدیل شده و ما برای به روز کردن دانش، اطلاعات و فناوری ها در حوزه کشاورزی و حفظ نباتات باید با دنیا ارتباط داشته باشیم و آفات و بیماری ها را شناسایی و برای مبارزه با آنها، پایلوت در استان ها اجرا کنیم.

طهماسبی با اشاره به این که تولیدات باغی از ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تن در سال ۵۷ به ۲۲ میلیون تن در سطح دو میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار در سال جاری افزایش یافته است، اظهار داشت: ما باید برای حفاظت از این سطوح کشت و تولید، اطلاعات و آمادگی لازم را دشته باشیم.

وی سطح کشت های گلخانه ای کشور را ۱۵ هزار هکتار عنوان و تصریح کرد: ما افزایش ۴۸ هزار هکتار به این سطح را برنامه ریزی کرده ایم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی قیمت هر بذر را ۷۰۰ تا ۲۵۰۰ تومان عنوان کرد و گفت: اگر بیماری در گلخانه شیوع پیدا کند ثروت زیادی از مردم از بین می رود.

وی سطح کشت گیاهان دارویی در کشور را ۲۰۳ هزار هکتار و تولید در این حوزه را ۲۳۰ هزار تن عنوان کرد و اظهار داشت: ۱۱۰ هزار هکتار از این سطح به کشت زعفران اختصاص دارد و پیش بینی می کنیم امسال از این سطح ۴۰۰ تن زعفران برداشت شود.

طهماسبی ادامه داد: اکنون گیاهان دارویی به صورت زراعی و انبوه تولید می شود و به علت وجود ۴۰۰ اقلیم خرد و کلان در ایران، تنوع زیادی در رویش گیاهان دارویی داریم که نیاز به حفاظت دارند.

وی با اشاره به برنامه این معاونت برای جایگزینی و اصلاح ۶۰۰ هزار هکتار باغات قدیمی کشور گفت: در زمینه جایگزینی نهال ها و جلوگیری از آفات و بیماری ها باید توجه بیشتری شود.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که سازمان حفاظ نباتات باید از اراضی شیبدار حفاظت کند، اذعان داشت: در برخی مناطق بیش از ۱۰۰ گونه گیاهی داریم که میزبان آفات مستعد هستند.

وی در عین حال بر استفاده از مواد بیولوژیکی برای مبارزه با آفات و بیماری ها تاکید ورزید و تصریح کرد: اندیشه های ما باید در راستای حفاظت از محیط زیست و آب و خاک باشد و این منابع نباید توسط مواد شیمایی آلوده شوند.

طهماسبی با بیان این که سم کشاورزی باید با نسخه ارایه شود، گفت: سیاستی که سازمان حفظ نباتات در زمینه فروش سم در فروشگاه های مجاز پیگیری می کند باید ادامه یابد.

وی در همین حال از این سازمان خواست بر روی آفات انباری و قرنطینه های مبدا کار کند.
طهماسبی افزود: هر استان باید گلخانه های قرنطینه ای برای جلوگیری از شیوع آفات و بیماری های جدید داشته باشد.
وی اقدامات سازمان حفظ نباتات را در کنترل آفت زنجره مو، کرم خراط و مگس زیتون ستود و خواستار معدودم سازی میوه ها و کالاهای کشاورزی قاچاق شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: از طریق مگس میوه مدیترانه ای ۶ هزار هکتار از باغات یزد آلوده شدند.
وی گفت: مگس مدیترانه ای که از راه قاچاق میوه به کشور وارد شده ۴۰۰ محصول را مورد هدف قرار می‌دهد. 

منبع: وزارت جهاد کشاورزی

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۸۲۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با آفت سن گندم در بیش از ۱۵ هزار هکتار از مزارع مهاباد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، رسول سعیدیان افزود: گندمکاران این شهرستان با مساعد شدن شرایط آب و هوا، مبارزه با علف‌های هرز و بیماری سن را در مزارع خود شروع و تاکنون ۱۱ هزار هکتار از مزارع گندم دیم و چهار هزار و ۴۰۰ هکتار از مزار گندم آبی را علیه آن سمپاشی کرده‌اند.
او اضافه کرد: کشاورزان باید هنگام مبارزه با علف‌های هرز به مرحله رشد گیاه و علف هرز توجه داشته باشند و با هماهنگی و مشورت کارشناسان جهاد کشاورزی از سموم مناسب و موثر متناسب با نوع علف‌های هرز استفاده کنند.
معاون فنی جهاد کشاورزی مهاباد گفت: با فرارسیدن زمان مبارزه علیه «پوره سن» نیز عملیات سمپاشی در مزارع این شهرستان با همکاری جهاد کشاورزی انجام خواهد شد.
سعیدیان افزود: ارایه راهکارهایی برای کاهش مقاومت علف‌های هرز به علف‌کش‌ها، معرفی سموم جدید به کشاورزان و جمع‌آوری بذر علف‌های هرز مشکوک به مقاومت از خدمات کارشناسان کشاورزی است.
او با اشاره به اینکه در سال زراعی جاری بیش از ۵۰ هزار هکتار از مزارع این شهرستان به کشت گندم اختصاص یافت، گفت: از این میزان ۴۵ هزار هکتار به مزارع دیم گندم و پنج هزار و ۵۰۰ هکتار نیز به گندم آبی اختصاص یافته است.
وی به کشاورزان توصیه کرد با مراجعه به مراکز جهادکشاورزی دهستان‌ها و دریافت راهنمایی‌های فنی لازم نسبت به خرید سموم مورد نیاز خود از فروشگاه‌های مجاز اقدام و مزارع خود را علیه این آفت سمپاشی کنند.

دیگر خبرها

  • اختصاص بیش از ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی کردستان به کشت گندم
  • مبارزه با بیماری‌های گندم در مزارع بهشهر
  • مبارزه با آفت سن گندم در بیش از ۱۵ هزار هکتار از مزارع مهاباد
  • لزوم مدیریت بیماری و آفات درختان سیاه ریشه
  • مبارزه با بیماری «زنگ زرد» در ۴۰۰ هکتار از اراضی لرستان
  • برداشت بیش از ۲۵۲ هزار تن انواع محصولات گرمسیری ازباغات سیستان و بلوچستان
  • آغاز مبارزه با آفات و علف‌های‌هرز در گندم‌زار‌های مهاباد
  • آغازعملیات مبارزه با آفات و علفهای هرز در گندمزارهای مهاباد 
  • مبارزه به موقع با آفات تولید محصول را افزایش می‌دهد
  • ضرورت مبارزه به موقع با آفات و بیماری‌ها