Web Analytics Made Easy - Statcounter

عکاس پرُآوازه کُرد گفت: دیوارهای کاخ کرملین یک ماه میزبان عکس‌های من بوده است که تقریبا برای هر عکاسی این اتفاق غیرممکن است.

به گزارش ایسنا، جمشید فرجوند فردا، در یکی از طولانی‌ترین شب‌های سال ۱۳۴۰ در بلندترین نقطه ایران، شهر بیجار، در خانواده‌ای پر جمعیت و با وضعیت معیشتی کارگری در خانه‌ای ساده، کوچک و مملو از صفا و صمیمیت چشم به جهان گشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در رشته نقاشی تحصیل کرده و دارای مدرک فوق لیسانس عکاسی است و در زمینه‌های عکاسی، فیلم کوتاه، خوشنویسی، کاریکاتور و همچنین مطبوعات فعالیت می‌کند.

به مناسبت کسب دویست و هشتمین جایزه عکاسی جمشید فرجوند فردا، عکاس پرآوزه کُرد، به سراغش رفتیم و به گفتگویی ساده با وی نشستیم؛

  *عکاسی را از چه سالی آغاز کرده‌اید؟

  بر خلاف اکثر عکاسان که این رشته را با "گداگرافی" آغاز کرده‌اند به دلیل فوتبالیست بودنم، این حرفه را با عکاسی ورزشی آغاز کرده‌ام و سپس در سال ۱۳۶۳ که شخصا صاحب دوربین شدم، عکاسی را با عاشورای بیجار که پتانسیل و جذابیت خیلی خاصی برای عکاسی دارد از سر گرفتم.

  *تا کنون چند مقام و جایزه کسب کرده‌اید؟

در بیش از ۵۰۰ جشنواره شرکت و جوایز ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی کسب کرده‌ام، با اضافه شدن جایزه جشنواره بین‌المللی خیام که فدراسیون عکاسی، با شرکت ۵۰ کشور جهان برگزار شده جایزه‌هایم به عدد 280 رسیده است.

*چند نمایشگاه برگزار کرده‌اید؟

شخصا ۲۰ نمایشگاه انفرادی در ایران و جهان داشته‌ام و در بیش از ۱۰۰ نمایشگاه داخلی و خارجی شرکت کرده‌ام، سازمان ملل متحد از عکس‌هایم، تقدیر کرده است، آکادمی هنر لندن از دیدن عکس‌هایم شگفت زده شده‌اند.

*عکس‌های شما الهام گرفته از چه چیزی است ؟

چون شخص خود و خانواده‌ام از اقشار پایین دست جامعه بوده‌ایم، بیشتر توجهم در عکس‌ها به انسان است و در مدت ۳۳ سال کار عکاسی کمتر عکسی از من وجود دارد که انسان در آن وجود نداشته باشد.

* زادگاهتان چه تاثیری بر موفقیت‌های شما داشته و چرا هنوز آن را ترک نکرده‌اید؟

کردستان بهشت گمشده روی زمین است نه به عنوان اینکه زادگاه من است، بلکه برای داشتن نجیب‌ترین انسان های کره خاکی، آداب و رسوم کم نظیر و شاید بی‌نظیرش، معماری خاص، طبیعت بکر و رویایی و یک عکاس جز این چه می‌خواهد؟ هر موضوعی را در کردستان، می‌توانی با یک سفر کوتاه ببینی و شکار کنی، تا آخر عمرم در کردستان خواهم ماند و در حد توان آن را به دنیا معرفی خواهم کرد .

*عکاسی در کردستان و شهرستان بیجار تا چه حد پیشرفت کرده است ؟

در کردستان جای یک تشکل برای جمع شدن عکاسان جهت دیدن عکس‌های یکدیگر و نقد آنها، خالی و تقریبا ارتباط بین عکاسان در استان قطع است .

شهرستان بیجار با توجه به وجود پتانسیل‌های خاص و استعدادهایی که وجود دارد می‌تواند به قطب عکاسی ایران تبدیل شود و به جرات می‌توان گفت در هر جشنواره‌ای که برگزار می‌شود یک بیجاری حضور دارد.

*عکس خوب چه ویژگی‌هایی دارد ؟

من معتقدم عکس خوب عکسی است که علاوه برتمام ویژگی‌های فنی، نور، رنگ، ترکیب بندی و... باید حرفی برای گفتن داشته باشد و مانند سیلی به صورت مخاطب خورده و او را بیدار کند.

*توصیه برای جوانانی که به تازگی پا به عرصه عکاسی گذاشته اند ؟

توصیه من این است، که همیشه تا می‌توانند از غرور و تقلید دوری کنند و هیچ گاه خود را استاد ندانند و همیشه شاگرد بمانند، چرا که بزرگ‌ترین آفت در هنر غرور است .

 

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/webm

انتهای پیام

گزارش از میلاد سالاروندیان_ خبرنگار ایسنا منطقه کردستان

منبع: ایسنا

کلیدواژه: برگزیده ها عكاسي منطقه کردستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۸۳۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داوری ۲۱۰ اثر در جشنواره نیایش درختان

اکبری کارشناس ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی گفت: جشنواره نیایش درختان با موضوعات نامه‌ای به خدا، نیایش پدیده‌های طبیعی و نگاه بچه‌ها به فصل بهار از دید خداشناسی برگزار شد.

او افزود: این جشنواره در ۲ محور عکاسی ادبی برگزار شد.

اکبری بیان کرد: در این جشنواره ۲۱۰ اثر داوری شد که ۷۰ اثر ادبی و مابقی عکاسی بود و ۱۴ اثر برگزیده بخش ادبی و ۱۶ اثر در بخش عکاسی برگزیده شدند.

در این جشنواره گرو‌های سنی ۸ تا ۱۸ سال و اعضای کانون پرورش فکری شرکت کردند که اختتامیه امروز برگزار شد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • بازگشت به خانه در لنز دوربین عکاسان
  • کردستان برای سومین سال متوالی میزبان زوار اربعین می شود
  • کردستان برای سومین سال میزبان زائران اربعین شد
  • داوری ۲۱۰ اثر در جشنواره نیایش درختان
  • برگزاری یادواره شهدای مدافع حرم در بیجار
  • کرملین خروج صلحبانان روسیه از قره‌باغ را تایید کرد
  • در حال گفت‌وگو با ایران و اسرائیل برای کاهش تنش هستیم
  • بیجار سرزمین شهدا و مجاهدت های خاموش است
  • گواردیولا: تعریف‌هایم از رئال را کسی باور نمی‌کند
  • گواردیولا: کسی حرف‌هایم در مورد رئال را باور ندارد