Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-24@04:18:23 GMT

20 درصد بودجه 98 شهرداری از محل عوارض تامین می‌شود

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۸۷۰۳۷

20 درصد بودجه 98 شهرداری از محل عوارض تامین می‌شود

معاون برنامه‌ریزی و سرمایه انسانی شهردار قم گفت: پیشنهاد و پیش‌بینی برای درآمد حاصل از عوارض برای سال آینده 416 میلیارد تومان است که 20 درصد از کل بودجه شهرداری می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از قم فردا محسن رنجبر عصر دیروز  در نشست خبری تشریح بودجه پیشنهادی شهرداری قم برای سال 98، با بیان اینکه بودجه 98 شهرداری سومین بودجه در قالب برنامه‌ قم 1400 است اظهار کرد: سیستم‌های بازخورد استراتژیک و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. در این سال‌ها وظیفه نظارت بر روند تحقق بودجه طبق برنامه و چشم‌انداز شهر قم را بر عهده داشته است.

وی با بیان اینکه شهرداری برای رسیدن به اهداف اقداماتی تعریف کرده که وارد بودجه شده است تصریح کرد: این اقدامات زمانی ارزشمند هستند که اهداف ما را برای رسیدن به چشم‌انداز پوشش دهند؛ مثلا اگر سرانه فضای سبز را به میزان ایده‌آل مورد نظر برنامه برسانند جذاب هستند.

معاون شهردار قم با تاکید بر اینکه چشم‌انداز شهر قم 7 گزاره دارد که هرکدام با شاخص‌هایی کنترل می‌شود اظهار کرد: این سامانه‌های بازخوردگیری وضعیت تحقق هرکدام از شاخص‌های 50 گانه را نشان می‌دهد؛ بر این اساس خروجی‌هایی به دست آمده که مبنای برنامه‌ریزی است.

وی با بیان اینکه براساس اطلاعات‌ به دست آمده از سیستم‌های بازخوردگیری تدوین بودجه سال 98 صورت گرفته است افزود: ما در قالب هر هدف راهبردی داریم که سیاست‌هایی نیز برای آن تدوین شده و در نهایت این سیاست‌ها به طرح‌ها ختم می‌شود که پروژه تعریف شده و طرح به سرانجام می‌رسد و در سیستم برنامه‌ تمام این طرح‌ها عدد و رقم گرفته است.

توسعه فضای سبز تفرجگاهی شهری در سال آینده
رنجبر بیان کرد: به عنوان مثال در حوزه فضای سبز کمیت عددی نشان می‌دهد که توسعه فضای سبز تفرجگاهی شهری باید در سال 98 بالغ بر 206 هزار و 323 مترمربع باشد تا بتوانیم در مسیر اهداف چشم‌انداز قرار بگیریم.

وی اذعان کرد: براساس اعداد به دست آمده در این قالب و طبق چشم‌انداز، اقدام در زمینه پیش‌بینی هزینه‌های مالی صورت گرفت و نهایتا رقم‌های بودجه کسب شد.

معاون شهردار قم با بیان اینکه 160 طرح پیش‌بینی شده از 500 طرح در این قالب بالغ بر هزار و 830 میلیارد تومان بودجه نیاز دارد خاطرنشان کرد: بر این اساس این بودجه در مناطق بررسی شد تا بتوانیم وضعیت هر منطقه‌ای را به دست آورده و جزئی‌تر بتوانیم برنامه ریزی کنیم.

وی ادامه داد: براساس این طراحی، هر منطقه باید طبق سامانه بودجه پروژه برای هر طرح معرفی می‌کردند و طبق این کار 852 ردیف بودجه‌ای به میزان هزار و 600 میلیارد تومان اطلاعات در این سامانه ثبت شد.

رنجبر با اشاره به بررسی وضعیت درآمدی شهرداری برای دستیابی به سیستمی مطلوب در تدوین بودجه خاطرنشان کرد: آیتم‌های مختلفی را برای پیش‌بینی درآمدی شهرداری استفاده کردیم و نهایتا با توجه به ردیف‌های مختلف عدد 2 هزار و 350 میلیارد تومان برای بودجه شهرداری در سال آینده در کمیته‌های تخصصی به تصویب رساندیم.

وی با بیان اینکه در این مرحله با بررسی درخواست‌های مناطق و سازمان‌ها نزدیک 460 میلیارد تومان از این سقف مالی صرف مصارف جاری شهرداری می‌شود اذعان کرد: در نهایت بررسی درخواست‌ها انجام شد و تعدیل و افزایش طرح‌ها و رقم مربوط به آنها صورت گرفت تا بتوانیم به شرایط واقعی برسیم.

بودجه 98با رقمی بالغ بر هزار و 887 میلیارد تومان عمرانی و 462 میلیارد تومان
معاون شهردار قم با تاکید بر اینکه در نهایت بودجه سال 98 شهرداری با رقمی بالغ بر هزار و 887 میلیارد تومان عمرانی و 462 میلیارد تومان جاری تحویل شورای شهر شد اظهار کرد: براساس اهداف 11 گانه رقم مربوط به هر هدف مشخص شده است.

وی اذعان کرد: به هدف حفاظت و برخورداری از محیط زیست پایدار وباکیفیت شهری 165 میلیارد تومان، روان، متعادل و سالم‌سازی عبور و مرور شهری 616 میلیارد تومان، بهره‌مندی از محیط و فضای امن شهری 32 میلیارد تومان، کاهش خطرپذیری و ارتقا ایمنی شهر 61 میلیارد تومان، رونق اقتصادی شهر و توسعه منابع پایدار و مشارکت بخش خصوصی 301 میلیارد تومان، توسعه شهر خلاق و هوشمند 19 میلیارد تومان، تحقق حکمرانی و مدیریت اسلامی و مطلوب 6.5 میلیارد تومان، سازماندهی کالبدی و محتوایی شهر و بهبود کیفیت سیما و منظر شهری 19.5 میلیارد تومان، توسعه متوازن و متعادل تجهیزات، تاسیسات و خدمات شهری برای شهروندان وزائرین 63 میلیارد تومان، ترویج و اعتلای میراث و هویت فرهنگی، تاریخی و انقلابی شهر قم 3.8 میلیارد تومان بودجه اختصاص داده شده و پیشنهاد به شورای اسلامی شهر ارائه شده است.

رنجبر با بیان اینکه نزدیک به 560 میلیارد تومان دیون شهرداری نیز در بودجه سال آینده شهرداری پیش‌بینی شده است اذعان کرد: این رقم شامل تسویه حساب‌ها با بانک‌ها، غرامت و صلح‌نامه مناطق و... است.

وی نسبت هرکدام از اهداف را مورد توجه قرار داد و افزود: در مناطق مختلف نیز بودجه توزیع مطلوبی داشته و مرکز بیشترین سهم بودجه را دارد چراکه پروژه‌های ویژه شهر در قالب بودجه مرکز پیش‌بینی شده است.

معاون برنامه‌ریزی و سرمایه انسانی شهردار قم گفت: به جز بودجه شهرداری که 2 هزار و 350 میلیارد تومان است حدود 300 میلیارد تومان بودجه سازمان‌های شهرداری است که مجموعا بودجه شهرداری و سازمان‌ها بالغ بر 2 هزار و 678 میلیارد تومان است.

وی اذعان کرد: استفاده از فاینانس، اوراق مشارکت و وام نیز در بودجه پیشنهاد شده که در صورت به سرانجام رسیدن به رقم اضافه می‌شود.

صرف 2 هزار نفر ساعت برای تدوین بودجه 98
رنجبر با بیان اینکه بیش از 2 هزار نفر ساعت جلسات کارشناسی برای تدوین بودجه سال 98 شهرداری زمان صرف شده است خاطرنشان کرد: کارهای بررسی در شورای شهر در خصوص بودجه سال آینده آغاز شده و پس از بررسی و تصویب در جلسه علنی، رقم نهایی اعلام خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه تمام تلاش شهرداری بر این است که طبق برنامه قم 1400 و چشم‌انداز 1414 بودجه سالانه را تدوین کند اظهار کرد: از رقم 2 هزار و350 میلیارد تومانی بودجه سال آینده 780 میلیارد تومان عدد نقدی است که باید گرفته شود؛ از این رقم 462 میلیارد تومان بودجه جاری و نزدیک به 180 میلیارد تومان هزینه جاری شامل 90 میلیارد تومان نظافت شهر و جمع‌آوری پسماند، 46 میلیارد تومان نگهداری فضای سبز، 40 میلیارد تومان هزینه خدمات ایمنی و آتش‌نشانی و 180 میلیارد تومان هزینه‌های داخلی است.

معاون شهردار قم اذعان کرد: باقی هزینه‌های شهرداری از محل‌های دیگری چون اوراق تسویه دیون از دولت، وام، سرمایه‌گذاری بخش خصوصی تامین خواهد شد؛ امیدواریم بتوانیم بالغ بر 300 میلیارد تومان در حوزه سرمایه‌گذاری جذب منابع مالی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه پیشنهاد و پیش‌بینی برای درآمد حاصل از عوارض برای سال آینده 416 میلیارد تومان است افزود: پیش‌بینی ما در این بخش شامل تامین 150 میلیارد تومان از محل عوارض پروانه‌های ساختمانی، 63 میلیارد تومان مازاد بر تراکم، 13 میلیارد تومان کسب و پیشه، 30 میلیارد تومان حذف پارکینگ و 160 ملیارد تومان ماده 100 و سایر عوارض است.

رنجبر گفت: مابقی بودجه شهرداری از منابع داخلی شهرداری تامین می‌شود؛ اگر پیش‌بینی‌ها درست بوده و مشارکت در ساخت و ساز صورت گیرد بیش از 416 میلیارد تومان نمی‌توانیم تامین کنیم و حدود هزار و 900 میلیارد تومان از منابع داخلی شامل سرمایه‌گذاری، ارزش افزوده، وام، دیون و... باید تامین شود.

 20 درصد بودجه 98 شهرداری از محل عوارض تامین می‌شود
وی با بیان اینکه 20 درصد بودجه شهرداری از محل عوارض مردم تامین می‌شود اظهار کرد: ادامه تملک فاز پنج عماریاسر و شروع عملیات اجرایی آن، اتمام تملک تقاطع کیوانفر و خیابان امام خمینی(ره) و آغاز عملیات اجرایی تقاطع غیرهمسطح آن، تکمیل تملکات و آغاز عملیات عمرانی تقاطع میدان امینی بیات، اجرای عملیات عمرانی تقاطع بلوار فردوسی و بلوار پیامبر اعظم، تکمیل و بهره‌برداری تقاطع سه سطحه میدان ولیعصر، آغاز عملیات عمرانی تقاطع غیرهمسطح بلوار شهدای روحانیت و بلوار امام رضا، بازسازی ناوگان اتوبوسرانی و جایگزینی ناوگان فرسوده با اتوبوس‌های جدید، خرید، نصب و مکانیزاسیون پل‌های عابر پیاده شهر، راه‌اندازی فاز اول باغ پرندگان اتمام احداث و بهره‌برداری از مجتمع‌های فرهنگی ورزشی مناطق، راه‌اندازی فاز اول دریاچه مصنوعی قم و ادامه پروژ‌ه‌های شهر هوشمند و عملیاتی کردن کارت هوشمند شهروندی جزو پروژه‌های شاخص سال آینده است.

معاون برنامه‌ریزی و سرمایه‌ انسانی شهردار قم گفت: 20 درصد بودجه سال آینده شهرداری جاری و 80 درصد آن عمرانی است در حالی که بررسی بودجه دولت و شهرهای دیگر نشان می‌دهد که این نسبت بسیار خوب است و عزم توسعه خدمات در شهر را نشان می‌دهد و عملکرد سال‌های اخیر نیز نشان می‌دهد که زیرساخت‌های خوبی به شهر اضافه شده است.


انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۸۷۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین امنیت با خون دیگران ؛ ما پول می‌دیم، شما بجنگید! | جزئیات بودجه جدید برای ادامه جنگ در این ۳ نقطه

به گزارش همشهری آنلاین، فرهیختگان نوشت: مجلس نمایندگان آمریکا پس از ماه‌ها چالش، بالاخره طرح کمک به اوکراین و رژیم‌صهیونیستی را تصویب کرد. همراه با این دو، کمک‌هایی نیز برای تایوان درنظر گرفته شده است. این نهاد، کمک‌ها به سه دولت وابسته به آمریکا را در آخرین ساعات روز شنبه (۱ اردیبهشت) تصویب کرد. این کمک‌ها اما در مجلس نمایندگان تصویب شده‌اند که یکی از دو رکن کنگره آمریکاست. از این رو قرار است هفته آینده مجلس سنا به‌عنوان دومین رکن به بررسی کمک‌ها بپردازد. اگر این مصوبات توسط سنا تایید شوند، کنگره طرح را برای امضا به کاخ سفید ارسال می‌کند.

تحلیلگران می‌گویند این فرآیند به‌سرعت انجام شده و با توجه به همراهی سنا و بایدن، کمک‌ها در هفته آینده تایید می‌شوند. آنچه درخصوص این مصوبات اهمیت دارد، تصویب پیاپی و فوریت در اجرایی شدن آنهاست که مدنظر جریان غالب در آمریکا قرار گرفته است؛ این درحالی است که ماه‌ها بود این کمک‌ها به‌دلیل اختلافات داخلی مسکوت مانده بودند.

اتفاقاتی که از اول اردیبهشت در واشنگتن کلید خورده‌اند، نشان می‌دهد آمریکا تلاش دارد با برون‌سپاری امنیتی سه متحد خود در جهان را دربرابر سه قدرت شرقی تقویت کند؛ اوکراین دربرابر روسیه، رژیم‌صهیونیستی دربرابر ایران و تایوان دربرابر چین.
آمریکا می‌خواهد منافع خود را با خون اوکراینی‌ها، یهودیان و تایوانی‌ها تامین کند و به ایجاد اختلال در سیاست رقبای خود بپردازد.

نکاتی درباره طرح کمک به اوکراین، رژیم‌صهیونیستی و تایوان

تصویب همزمان بودجه برای تامین مخارج برون‌سپاری نظامی آمریکا، دارای نکات مهمی است که در ادامه به آنها پرداخته شده است:

۱.مبلغ کمک‌ها نشان‌دهنده طبقه‌بندی اهمیت «کنونی» این جبهه‌هاست. بیشترین حجم کمک‌ها با ۶۱ میلیارد دلار برای اوکراین است که دست‌کم ۲.۵ برابر بیشتر از کمک‌ها به رژیم‌صهیونیستی است. همچنین کمک‌ها به رژیم‌صهیونیستی خود ۲.۵ برابر بودجه درنظر گرفته شده برای تایوان و شرق آسیاست. به‌طور خلاصه ۶۵ درصد این کمک‌ها مربوط به اوکراین، ۲۵ درصد برای رژیم و ۱۰ درصد برای تایوان است. البته دلیل کمک‌های کمتر به تایوان آرام بودن این جبهه است، درحالی‌که شرق اروپا و غرب آسیا تقریبا فعال هستند.

۲.کمک‌ها به اوکراین دارای قدرتمندترین لابی است. این کمک‌ها مورد حمایت شدید دولت عمیق آمریکا، حزب دموکرات و لابی اروپایی است. در مرتبه بعدی و با فاصله زیاد، کمک‌ها به رژیم دارای پشتیبانی از سوی لابی صهیونیسم و لابی سنتکام است. تایوان نیز به همین ترتیب کمتر مورد حمایت قرار گرفته است. به‌طور کلی لابی پشت‌سر کمک‌ها به اوکراین قابل مقایسه با لابی رژیم و تایوان نیست.
این مساله را از روند تصویب می‌توان دریافت. بایدن برای تصویب کمک‌ها به اوکراین که مورد مخالفت جمهوری‌خواهان بود، آن را به همراه کمک به رژیم‌صهیونیستی در قالب یک بسته به کنگره ارائه کرد تا درصورت رد کمک‌ها به اوکراین، کمک‌ها به رژیم نیز رد شوند. مخالفان بایدن او را متهم می‌کردند که رژیم را برای کمک به اوکراین، گروگان گرفته است. با این حال او در برابر فشارها برای جداسازی این دو کمک مقاومت کرد تا تشدید اوضاع ضد رژیم‌صهیونیستی پس از عملیات «وعده صادق» در ۲۵ فروردین توسط ایران، جمهوری‌خواهان را وادار کرد برای رساندن هر چه سریع‌تر کمک‌ها به رژیم، کمک‌ها به اوکراین را نیز تصویب کنند. مهم آنکه بایدن با وجود خطیر بودن اوضاع برای رژیم، حاضر نشد از کمک‌ها به اوکراین بگذرد. از این رو مخالفان بایدن برای تصویب کمک‌ها به رژیم، به ازای هر یک میلیارد دلاری که به صهیونیست‌ها داند، ۴ میلیارد دلار به اوکراین اختصاص دادند.

۳.ساختارهای دولتی آمریکا منافع این کشور را در اوکراین تشخیص داده‌اند. تنها لابی سنتکام و صهیونیستی‌اند که درصدد کشاندن منابع بیشتر به غرب آسیا هستند. با این وجود تلاش بایدن برای جلوگیری از تشدید اوضاع در غرب آسیا پس از پاسخ ایران به رژیم‌صهیونیستی در ۲۵ فروردین نشان می‌دهد آنها در این مسیر چندان موفق نبوده‌اند. بروز مقاومت ساختاری در نهادهای دولتی و تخصصی آمریکا لابی صهیونیستی و سنتکام را با شکست روبه‌رو کرده است. این مقاومت ساختاری به اندازه‌ای است که آنها به شکل نیمه‌رسمی حتی در برابر بایدن که حامی سرسخت اوکراین است، صف‌آرایی کرده و آن را به رسانه‌ها کشانده‌اند. نشریه آمریکایی پالتیکو اخیرا گزارش کرده که یک مقام ارشد آمریکایی با انتقادهای تند از رژیم‌صهیونیستی به‌دلیل عدم توجه به درخواست‌ها و توصیه‌های آمریکا، رئیس‌جمهور آمریکا را به وفاداری کورکورانه از این رژیم متهم کرده است. او با ردیف کردن اسامی وزارت دفاع، ستاد مشترک، سیا و جامعه اطلاعاتی اعلام کرده آنها مخالف تشدید تنش‌ها توسط رژیم در غرب آسیا هستند.

۴.بخشی از کمک‌ها به رژیم‌صهیونیستی به کرانه باختری مربوط است. نمی‌توان کمک‌ها به کرانه باختری را از روی نیت صادقانه آمریکایی‌ها برای دفاع از فلسطینی‌ها تلقی کرد، بلکه احتمال وجود نقشه‌های فریب‌کارانه در آن نیز می‌رود، مانند تلاش برای توزیع رشوه به خاندان‌ها و سیاستمداران در کرانه باختری برای سرکوب مقاومت، اما درهرحال سمت و سوهایی نیز دارد که چندان مورد رضایت تمام جناح‌های صهیونیستی نیست؛ چه اینکه اختصاص بودجه به ساماندهی امور فلسطینی‌ها با تصمیم واشنگتن برای تحریم یک گردان از ارتش رژیم که در کرانه باختری حضور دارد، همراه شده است.
احتمالا آمریکا برای گرفتن زهر کمک نظامی خود به رژیم که مورد مخالفت طرف‌های بسیاری است، تلاش کرده یک واحد نظامی صهیونیست‌ها را تحریم کند اما این موضوع همه ماجرا نیست. اقدام آمریکا برای تحریم یک گردان ارتش رژیم به شکل عملی موثر نخواهد بود، اما از یک سو نشان می‌دهد واشنگتن تا چه میزان آزادی عمل خود برای کمک به تل‌آویو را از دست داده و محدود شده است و از سوی دیگر از تلاش واشنگتن برای مدیریت مناسبات فلسطین اشغالی و رژیم با ابزارهای سنگین حکایت دارد. «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی تندرو کابینه نتانیاهو در واکنش به این اقدام تحریمی گفته است: «تحریم آمریکا علیه ارتش اسرائیل، دیوانگی مطلق است.» او تاکید کرده است: «این اقدام واشنگتن همچنین تلاشی برای آن است که دولت فلسطین را بر ما مسلط کند.»
این اظهارات نشان می‌دهد جریانات تندرو صهیونیستی نگران هستند آمریکا با مجموعه‌ای از ابزارها شامل فشار سیاسی، تحریم و کمک به تشکیلات خودگردان درصدد مدیریت اوضاع کرانه باختری طبق سیاست خود برآید که تفاوت‌هایی با نگرش تندروها دارد. مایکل اورون، سفیر سابق رژیم‌صهیونیستی در واشنگتن نیز در گفت‌وگو با رادیو ارتش اعلام کرده که تحریم‌های احتمالی آمریکا بر گردان «نتساح یهودا» ممکن است به تیپ «گولانی» نیز کشیده شود.

۵.تسلیحاتی که قرار است در اختیار رژیم قرار گیرند، بخشی صرفا پرکردن مجدد ذخایر از مصرف شده در درگیری‌ها هستند. از این رو صهیونیست‌ها قادر نیستند تغییری فوری در میدان جنگ ایجاد کنند؛ به‌ویژه در موازنه با ایران. حملات پرحجم ایران نشان داد صهیونیست‌ها قادر به اتکا به سامانه‌های پدافند هوایی در رویارویی با تهران نیستند. این مساله دو دلیل دارد؛ نخست آنکه ایران دارای قدرت آتش عظیمی است که درنهایت با وجود رهگیری بخشی از پرتابه‌ها قادر است قسمت قابل توجهی از تسلیحات خود را به هدف برساند. دوم آنکه رژیم به‌دلیل عمق کم، قادر به هضم ضربات وارده نخواهد بود و پرتابه‌هایی که اصابت می‌کنند هر چند کم‌تعداد باشند، به‌شدت موثر واقع می‌شوند.

۶.محور مقاومت به لحاظ بین‌المللی و مشروعیت، موقعیت مطلوبی دارند. این گروه‌ها دارای بانک اهداف در کرانه باختری، نوار غزه و جولان هستند که به‌لحاظ بین‌الملل جزئی از رژیم نبوده و اشغالی به حساب می‌آیند. رژیم اما باید برای مقابله با محور مقاومت به چندین کشور حمله کند که دشواری‌های عملیاتی و تبعات بین‌المللی بیشتری دارد. بر همین اساس صهیونیست‌ها با وجود تسلیح بیشتر، قادر به بهبود اوضاع به‌نفع خود نیستند.

۷.حملات محور مقاومت به رژیم به‌طور مستقیم نیروهای آمریکایی را به خطر نمی‌اندازد، اما حملات صهیونیست‌ها به محور مقاومت احتمال مواجه شدن نیروهای آمریکایی با خطر را در عراق، سوریه و کویت به‌دنبال دارد. بر همین اساس آمریکا درصدد تقویت تل‌آویو است تا خود مجبور نباشد در درگیری‌های آتی دخالت کند.
اتفاقات جلسه تصویب بسته کمک‌ها نشان می‌دهد قضیه اوکراین بر دیگر موضوعات غلبه دارد. شبکه «فاکس نیوز» درخصوص جلسه گزارش کرده دموکرات‌ها در پایان رأی‌گیری شروع به تکان دادن پرچم‌های اوکراین کردند. فاکس نیوز می‌گوید برخی از حاضران در جلسه اهتزاز پرچم‌ یک کشور خارجی را خلاف قوانین و «نامناسب» خواندند، اما دموکرات‌ها به کار خود ادامه دادند. این صحنه حکایت از غلبه اوکراین بر موضوع رژیم‌صهیونیستی در سیاست آمریکا دارد.

وضعیت جبهه اوکراین

روسیه در ابتدای حمله خود به اوکراین در سال ۲۰۲۲ دست به تهاجم در سه جهت زد. نیروهای این کشور از شمال، شرق و جنوب حمله می‌کردند اما با ناکامی در این مرحله، آنها سیاست خود را تغییر دادند. اقدام اوکراینی‌ها در جهت‌های مختلف دارای دو مرحله بود. آنها ابتدا آزادسازی مناطق تصرف‌شده را آغاز می‌کردند و در مرحله دوم با تصمیم روس‌ها برای عقب‌نشینی کامل، این جبهه‌ها به آرامش مناسبی می‌رسیدند. به ترتیب ابتدا جبهه شمال و سپس جبهه شرق به این وضعیت رسیدند. جبهه جنوب اما اندکی متفاوت بود. اوکراینی‌ها با کمک‌های عظیم غرب موفق شدند در مرحله نخست برخی از مناطق تصرف شده را آزاد کنند اما در تحقق هدف مرحله دوم همانند جبهه شمال و شرق ناکام ماندند زیرا روس‌ها حاضر نشدند به‌طور کامل از جبهه جنوب عقب‌نشینی کنند. برخلاف موفقیت کامل اوکراین در جبهه شمال و شرق و همچنین توفیق نسبی در جبهه جنوب، وضعیت جنوب شرق چندان بر وفق مراد کی‌یف پیش نرفت.

روس‌ها با تخلیه شمال و شرق و تثبیت در جنوب، توان خود را بر جنوب شرق متمرکز کردند. این منطقه که به «دونباس» مشهور است نقطه ثقل جنگی است که از سال ۲۰۲۲ آغاز شده است. دونتسک و لوهانسک که منطقه دونباس را تشکیل می‌دهند، دو استانی هستند که بیشترین جمعیت روس‌تبار را در اوکراین داشته و در تحولات سال ۲۰۱۴ با شورش گروه‌های شبه‌نظامی روس‌تبار شاهد برآمدن جمهوری‌های خودخوانده دونتسک و لوهانسک شده بودند.

به دنبال نبردهای شدید در این منطقه و حجم زیادی از تجهیزات، تعداد زیادی از سربازان اوکراینی کشته شدند. روس‌ها در بیشترین پیشروی‌های خود که جبهه‌های شمال، شرق و جنوب را در می‌نوردیدند نیز در جنوب شرق با مشکل مواجه بودند با این‌حال موفق شدند پیشروی‌های مناسبی در این جبهه داشته باشند.

در جبهه جنوب نیز مسکو سیاست موفق را در پیش گرفته است. روسیه مدت‌هاست به شکل همه‌جانبه دست به پیشروی نمی‌زند. روس‌ها روی خطوط درگیری ایستاده‌اند و تمایلی برای حرکت به جلو ندارند. آنها روزانه خطوط مقدم اوکراینی‌ها را به همراه خطوط تدارکاتی به وسیله گلوله‌های خمپاره، توپخانه، راکت، پهپادهای انتحاری هدف قرار می‌دهند. با توجه به برتری تسلیحاتی و مهماتی روس‌ها، تلفات اوکراینی‌ها بسیار بیشتر است. مقامات اوکراینی ادعا می‌کنند روس‌ها روزانه ۱۰ برابر آنها دست به شلیک گلوله‌های توپ می‌زنند. به این آمار نمی‌توان اتکا کرد زیرا احتمال دارد این را مقامات اوکراینی برای مظلوم‌نمایی و دریافت کمک‌های بیشتر از غرب مطرح کرده باشند اما حکایت از برتری سنگین روس‌ها دارد.

مسکو با این سیاست خود تلفات کمتری داده اما در طول زمان فرسایش سنگینی را به کی‌یف تحمیل می‌کند. کرملین تصمیم گرفته با ترسیم خطوط ثابت درگیری در مقطع کنونی، از پیشروی‌هایی که می‌تواند جان سربازانش را به خطر بیندازد خودداری کند و به جای آن با اتکا به برتری تسلیحاتی، با در پیش گرفتن صبر، خط مقدم اوکراین را کوبیده و زیرساخت‌های این کشور در عمق را تخریب کند.

حملات مداوم پهپادی به عمق خاک اوکراین ضمن وارد آوردن ضربات شدید به زیرساخت‌های این کشور، فشار شدیدی بر ذخایر پدافندی کی‌یف وارد می‌کند که می‌تواند منجر به کاهش آمادگی‌اش در مقاطع حساس آتی شود. در این شرایط اوکراین روزبه‌روز بیشتر خراب می‌شود، پدافندش نیاز به پرسازی مداوم دارد و تسلیحات و سربازان بیشتری از دست می‌دهد.
در این میان برخی ادعا می‌کنند اوکراین در صورت دستیابی به تسلیحات جدید به سرعت اقدامات تهاجمی را برنامه‌ریزی و اجرا می‌کند که ضربه کمی به روسیه می‌زند اما درنهایت ضمن آنکه به انهدام اکثر تسلیحات تحویلی می‌انجامد، مرگ ده‌ها هزار نفر از سربازان اوکراینی را درپی خواهد داشت.

با وجود این محاسبات آنچه به هراس‌ها از روسیه دامن‌زده، مقاصد حداکثری این کشور در اوکراین است. به نظر می‌رسد هدف روسیه نابودی اوکراین باشد. این احتمال وجود دارد که بسیاری از اندیشکده‌ها و رسانه‌های غربی برای تحریک مقامات دولتی و حزبی برای ارسال کمک به اوکراین فضاسازی کنند و با ادعای تلاش روسیه برای نابودی اوکراین، سیل کمک‌ها را روانه کی‌یف سازند اما ادعاهای آنها شواهدی در سمت روسی ماجرا دارد.

روس‌ها به شکل فزاینده‌ای درحال انکار استقلال و موجودیت اوکراین هستند. هدف مسکو تنها از بین بردن استقلال اوکراین نیست، روس‌ها با صدای بلند می‌گویند اوکراینی وجود ندارد. روسیه تاکنون ۵ استان جنوبی این کشور را که بر آنها به شکلی مسلط شده، به خاک خود الحاق کرده است. آنها احتمال دارد قصد داشته باشند نیمه جنوبی اوکراین را به‌طور کامل به خود ملحق کنند.

شکست اوکراین از روسیه فی نفسه آنقدر مناقشه‌برانگیز نیست اما آنچه از این شکست اراده می‌شود حائز اهمیت است. روس‌ها نمی‌خواهند اوکراین را به یک دولت وابسته به خود تبدیل کنند. آنها همچنین نمی‌خواهند اوکراین را همانند دوره شوروی به خود ملحق سازند، بلکه می‌خواهند آن را انکار کرده و به خاک روسیه منضم کنند. هدف روس‌ها دست زدن به حرکتی است که در زمان شوروی نیز اجرا نشده بود. هضم یک کشور و ملت پدیده‌ای هراس‌انگیز است.

رژیم‌صهیونیستی

رژیم‌صهیونیستی همانند اوکراین مورد تهاجم سنگین قرار ندارد. اوکراین با حمله ارتش کلاسیک روسیه مواجه است که از همراهی شبه‌نظامیان روس‌تبار شهروند اوکراین نیز بهره می‌برد. روس‌ها دومین قدرت برتر نظامی و هسته‌ای جهان هستند.
در مقابل اما رژیم صهیونیستی طی ۷ ماه جنگ در غزه با چند گروه شبه‌نظامی مقاومتی روبه‌روست که از سلاح‌های سبک بهره می‌برند، جغرافیای تحت کنترل‌شان بسیار کوچک و تحت محاصره است. در لبنان نیز یک گروه مقاومتی در مقابل صهیونیست‌ها قرار گرفته که گرچه بزرگ و مجهز است اما در هرحال یک گروه شبه‌نظامی به حساب می‌آید. دشواری وضعیت صهیونیست‌ها اما به وسعت کم و غیربومی بودن‌شان باز می‌گردد که باعث شده هضم ضربات وارده برایشان سخت باشد. اوکراین اما با وسعت و جمعیت خود موفق شده در برابر حملات دوام بیاورد.

مشکل دیگر صهیونیست‌ها نسبت به اوکراین جبهه چندجانبه‌ای است که علیه آنها شکل گرفته است. روسیه با وجود توانمندی و تصرف مناطقی از اوکراین، در تمام خطوط استقرار خود حالت تهاجمی ندارد اما صهیونیست‌ها تحت حملاتی از لبنان، سوریه، عراق، یمن و ایران بوده‌اند. این وضعیت دشوار تل‌آویو، غرب را برای حفظ آن به تکاپو انداخته اما آنها درصدد تقویت رژیم هستند تا خود مجبور نباشند برای دفاع از آن هزینه‌های مستقیم بدهند.

کد خبر 846213 منبع: فرهیختگان برچسب‌ها خبر ویژه روسیه - اوکراین تایوان آمریکا و اسرائیل جوزف بایدن

دیگر خبرها

  • مشکل تامین ارز دارو داریم؛ اما وعده درمان سرطان رایگان می دهند! بودجه 1403 برای تامین دارو چه می گوید؟
  • بانک مرکزی در تامین ارز واردات دارو تاخیر داشته است
  • تامین بودجه دولت از جیب مردم / عوارض خروج از کشور هیچ نقشی در بخش گردشگری ندارد
  • تصویب کاهش عوارض و بهای خدمات شهرداری شیراز
  • تامین امنیت با خون دیگران ؛ ما پول می‌دیم، شما بجنگید! | جزئیات بودجه جدید برای ادامه جنگ در این ۳ نقطه
  • ادعای کارشناس تلویزیون محل جدید تامین کسری بودجه توسط دولت! | فیلم
  • وصول ۹۸۴ هزار میلیارد تومان مالیات و عوارض در سال گذشته
  • (ویدئو) تامین کسری بودجه دولت با برداشت ۲۰۰ هزار میلیاردی از بورس
  • تجهیزات شهرداری اردکان با رشد جمعیت این شهر تناسب ندارد
  • ببینید | آمار جنجالی کارشناس برنامه تلویزیون درباره دولت؛ تامین کسری بودجه با برداشت از بازار سرمایه؟