Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون امور عمرانی استاندار مرکزی گفت: در استان مرکزی ۳۵۰ مرکز خصوصی پسماندهای عفونی تولید می‌کنند که از این تعداد، ۳۴۲ مرکز برای انتقال پسماند با شهرداری قرارداد بسته اند و ۸ مرکز دیگر که از انجام این کار خودداری کرده‌اند اخطاریه‌هایی را دریافت کرده و یا حتی جریمه‌شده‌اند تا متعاقباً قرارداد ببندند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ معاون امور عمرانی استاندار مرکزی ضمن بیان اینکه در دفن زباله‌های عفونی هنوز هم ایراداتی هست عنوان کرد: باید شهرداری قبل از دفن، بی‌خطر سازی لازم برای پسماندهای عفونی را انجام دهد و بعد از بی‌خطر سازی هم دفن بهداشتی را، طبق شرایط مشخص که باید در آهک آغشته شود و دفن شود، انجام دهند که در این زمینه کار صحیح و کامل توسط شهرداری انجام‌نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدی زندیه وکیلی معاون امور عمرانی استاندار مرکزی روز چهارشنبه در جلسه کارگروه مدیریت پسماند استان مرکزی گفت: اشکالاتی در حوزه جمع‌آوری پسماندهای عفونی و بی‌خطر سازی و دفن بهداشتی آن وجود داشته و دارد که البته با همکاری‌های خوبی که نظام پزشکی، محیط‌زیست و همین‌طور شهرداری داشته‌اند، جمع‌آوری و انعقاد قرارداد مراکز خصوصی تولیدکننده پسماندهای عفونی با شهرداری، تقریباً به نتیجه رسیده است.

۳۴۲ مرکز برای انتقال پسماند عفونی قرارداد بستند

زندیه وکیلی ادامه داد:  از ۳۵۰ مرکزی که دارای پسماندهای عفونی هستند، ۳۴۲  مرکز برای انتقال پسماند با شهرداری قرارداد بستند و ۸ مرکز دیگر که از انجام این کار خودداری کرده‌اند اخطاریه‌هایی را دریافت کرده و یا حتی جریمه‌شده‌اند تا متعاقباً قرارداد ببندند.

وی ضمن بیان اینکه در دفن زباله‌های عفونی هنوز هم ایراداتی هست عنوان کرد: باید شهرداری قبل از دفن، بی‌خطر سازی لازم برای پسماندهای عفونی را انجام دهد و بعد از بی‌خطر سازی هم دفن بهداشتی را، طبق شرایط مشخص که باید در آهک آغشته شود و دفن شود، انجام دهند که در این زمینه کار صحیح و کامل توسط شهرداری انجام‌نشده است.

معاون امور عمرانی استاندار مرکزی بیان کرد: تا زمانی که شهرداری جمع‌آوری پسماند عفونی بخش خصوصی را انجام می‌دهد، بخش خصوصی موظف است که تمام پسماندهای عفونی‌اش را به مجموعه شهرداری تحویل دهد و اگر مرکزی قرارداد نبست به دستگاه قضایی و یا بخش بهداشت و درمان معرفی شود تا برخورد لازم صورت گیرد.

وی ضمن اشاره به اینکه شهرداری باید سازوکار لازم را برای ورود بخش خصوصی به جمع‌آوری و مدیریت پسماند عفونی در نظر بگیرد تصریح کرد: تا زمانی که بخش خصوصی مناسب برای انجام این کار پیدا شود شهرداری یا دستگاه اتوکلاو تهیه کند و این کار را انجام دهد و در صورت ورود بخش خصوصی همان دستگاه را به بخش خصوصی واگذار کند و یا تا ورود بخش خصوصی قراردادی را با مراکزی مانند بیمارستان‌ها که دستگاه اتو کلاو دارند برقرار کند و  بی‌خطر سازی پسماندهای عفونی مراکز خصوصی نیز در همان مراکز بیمارستانی دارای ظرفیت انجام و هزینه به همان مرکز یا بیمارستان پرداخت شود.

شهرداری باید بی‌خطر سازی پسماند عفونی را انجام دهد

زندیه وکیلی ضمن تأکید بر اینکه شهرداری باید بی‌خطر سازی را انجام دهد و اگر این کار را نکند خودش پاسخ گوی دستگاه قضایی است، به بحث زباله‌سوز درخواست شده از سوی شهرداری پرداخت و تشریح کرد: در جلسه گذشته شهرداری اراک متقاضی بودند که بتوانند زباله‌سوزی برای دفن بهداشتی  پسماندهای عفونی تهیه کنند که این هم یکی از راهکارهاست ولی با توجه به شرایط ارزی و ریالی و منابع مالی شهرداری این کار برای آن‌ها مقرر نیست این‌یکی از راهکارهایی بود که می‌توانست اتفاق بیفتد ولی از همان اول هم پیش‌بینی می‌کردیم که این منابع مالی را شهرداری اراک نداشته باشد ولی نباید معطل زباله‌سوز ۲۰ میلیاردی بمانیم و راهکار بی‌خطر سازی و دفن بهداشتی  با دستگاه اتو کلاو چند صد میلیونی را دنبال می کنیم.

وی با بیان اینکه شهرداری در کل مرکز دفن اقدامات خوبی را انجام داده است اظهار کرد: با توجه به ترانشه بزرگی که شهرداری حفر کرده شرایط مرکز دفن اراک با استاندارد هایی که فعلا وجود دارد کمی بهتر خواهد شد.

معاون امور عمرانی استاندار مرکزی مدیریت پسماند را نیازمند روش های نوین دانست و خاطر نشان کرد: با جمع آوری پسماندهای شهرستان های مختلف و افزایش تناژ مرکز دفن می توانیم به هدف اصلی نزدیک تر شویم به همین دلیل پسماندهای شهرستان های کمیجان، فراهان و شازند هم به مرکز دفن اراک اضافه می شود تا با این افزایش میزان تناژ، کار برای سرمایه گذار اقتصادی شود و بتوانیم با مشارکت بخش خصوصی در این مرکز دفن بهداشتی داشته باشیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۸۸۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ویژه برنامه‌های روز جهانی زمین پاک در اراک

سرپرست سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اراک از اجرای ویژه برنامه‌های روز جهانی زمین پاک خبر داد و گفت: سمن‌های فعال در حوزه محیط زیست می‌توانند حلقه گمشده اتصال شهرداری‌ها با مردم باشند تا در نتیجه هماهنگی و مشارکت با شهرداری شاهد افزایش مشارکت اجتماعی باشیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، محمود افتخاری‌فرد صبح امروز _چهارشنبه بیست و نهم فروردین_ در جلسه مدیران شهری اراک با سمن‌های فعال در حوزه محیط زیست، اظهار کرد: یکی از تأثیرگذارترین اقدامات در راستای ارتقای فرهنگ و اجرای ویژه برنامه‌های فرهنگی، استفاده از نقطه نظرات سمن‌ها و انجمن‌های مردم نهاد است.

وی افزود: در سال پیش‌رو بر آن هستیم تا با استفاده از نقطه نظرات این گروه‌ها برنامه‌هایی را بر اساس نیازسنجی انجام شده، اجرا کنیم.

سرپرست سازمان فرهنگی شهرداری اراک از اجرای ویژه برنامه‌های روز جهانی زمین پاک خبر داد و خاطرنشان کرد: این جلسه برای برنامه‌ریزی اجرای روز جهانی زمین پاک بوده و هدف از این نشست جلب مشارکت، تعامل و هم افزایی در راستای ارتقا فرهنگ محیط زیست شهری در حوزه‌های مختلف از جمله استفاده از حمل‌ونقل عمومی، عدم ریختن زباله و ته سیگار در معابر عمومی و انهار، حفظ و نگهداری فضای سبز، حفظ و نگهداری مبلمان شهری و استفاده از ظرفیت تخصصی و مطالبه گری سمن‌ها است.

افتخاری‌فرد تاکید کرد: سمن‌های فعال در حوزه محیط زیست می‌توانند حلقه گمشده اتصال شهرداری‌ها با مردم باشند تا در نتیجه هماهنگی و مشارکت با شهرداری شاهد افزایش مشارکت اجتماعی و به دنبال آن توسعه شهر و ارتقای فرهنگ شهروندی باشیم.

وی اضافه کرد: در اجرای مسائل زیست‌محیطی، قوانین بالادستی برای حفظ و حراست از این سرمایه‌های ارزشمند بازدارنده نیست و نیاز است تا با فرهنگ‌سازی توسط خود مردم آن‌ها را مسئولیت‌پذیر کنیم تا حامی محیط زیست شهری شوند.

محمد عسگری، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اراک نیز پیشنهاد تشکیل یک کارگروه تخصصی با حضور اندیشمندان و مطالبه گران شهر اراک برای مطالبه‌گری مسائل مرتبط محیط زیست شهری توسط سمن‌ها را در راستای شناسایی نقاط ضعف و ارائه راهکار به عنوان طرح به نمایندگان دولت ارائه و تصریح کرد: شورای اسلامی شهر اراک همواره حامی سمن‌ها خواهد بود.

وی با قدردانی از فعالیت سمن‌ها در حوزه محیط زیست ادامه داد: ایجاد سرمایه اجتماعی ارزشمند بوده و وقت آن رسیده که تفکر و راه و روش مدیریت شهری در شهرها تغییر یابد و باید مسیر را از مدیریت شهری سنتی به سمت شهرسازی پایدار سوق دهیم.

پیمان عین القضاتی، رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اراک تاکید کرد: این مهم محقق نخواهد یافت مگر با همراهی و همدلی شهروندان و در رأس آن‌ها سمن‌ها که امید است شاهد افق روشنی در این حوزه باشیم.

وی ادامه داد: شهرسازی‌های مدرنیست و واپس‌گرا و سنتی نتوانستند نیازهای اجتماعی شهروندان را تأمین کند اما در شهرسازی پایدار، اهمیت به محیط زیست یکی از اولویت‌های مدیریت شهری در نظر گرفته می‌شود و نگاه‌ها نیز باید به سمت مردم محور بودن امتداد یابد.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اراک تاکید کرد: برخی از معضلات زیست محیطی در شهرها از جمله آلودگی‌های هوا، صوت و نور می‌تواند بر روان شهروندان اثرگذار باشد و موجب بروز معضلات اجتماعی شد.

عین القضاتی تصریح کرد: از دیگر مسائلی که سمن‌ها می‌توانند مطالبه‌گر آن باشند در خصوص تغییر کاربری‌های شهری، سرانه‌های فضای سبز است.

به گزارش ایمنا، در این جلسه نمایندگان سمن‌ها با قدردانی از برگزاری و نشست مذکور به ارائه پیشنهادات خود پرداخته و در پایان مقرر شد به مناسبت گرامیداشت روز زمین پاک جمعه هفتم اردیبهشت در دره نو الشهدا (منطقه گردشگری گردو) پیاده روی خانوادگی به همراه برنامه‌های متنوع فرهنگی اجتماعی و ورزشی برگزار شود.

همچنین مقرر شد در روز دوم اردیبهشت در پیاده راه امیرکبیر نیز غرفه نقاشی کودکان با هدف آگاه سازی و فرهنگ‌سازی برای پاسداشت این روز برگزار شود.

در اولین نشست سمن‌های فعال در حوزه محیط زیست با رؤسای کمیسیون‌های سلامت، محیط زیست و خدمات شهری و فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر، رؤسای سازمان‌های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی، سیما، منظر و فضای سبز شهری و مدیریت حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری اراک، پیرامون اجرای ویژه برنامه‌های روز جهانی زمین پاک، هم‌اندیشی و گفت‌وگو شد.

کد خبر 745427

دیگر خبرها

  • تعیین ردیف بودجه برای حفظ و مرمت آثار تاریخی اراک
  • سلاطین زباله تهران چه کسانی هستند؟
  • (ویدئو) انتقاد خیابانی از واگذاری استقلال و پرسپولیس: این خصوصی‌سازی نیست
  • نخستین شرط توسعه شهر توجه به نیروی انسانی شهرداری است
  • اولین شرط توسعه شهر توجه به نیروی انسانی شهرداری است
  • تولید مسکن در سقز به جد رصد و تسهیلگری شود
  • درآمد عجیب و باورنکردنی زباله گردها در تهران | سلاطین زباله تهران چه کسانی هستند ؟
  • پشت پرده سلاطین زباله تهران فاش شد | درآمد مافیا از هر زباله گرد ۵۰ میلیون تومان است
  • پشت پرده مافیای زباله فاش شد | درآمد مافیا از هر زباله گرد ۵۰ میلیون تومان است
  • اجرای ویژه برنامه‌های روز جهانی زمین پاک در اراک