Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-16@07:32:06 GMT

حذف منابع نهفته ویروس ایدز

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۸۹۱۲۲

حذف منابع نهفته ویروس ایدز

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سلول های بنیادی، طی آلودگی «دی ان ای»، «HIV» راه خود را به سمت هسته سلول میزبان کج می کند و خودش را با ژنوم میزبان تلفیق می کند.

مدار ژنی« Tat »یک قطعه کلیدی از «دی ان ای»، «HIV »است که رونویسی و فعال شدن ژن« HIV »را کنترل می کند. زمانی که این مدار فعال می شود، شروع به تاثیر گذاری روی ماشین سلولی می کند و در نتیجه نسخه های جدیدی از ویروس« HIV »ساخته می شود که در نهایت از سلول خارج می شوند و سلول های مجاور را نیز آلوده می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سلول های افکتور ایمنی که اختصاصی HIV هستند می توانند سلول های آلوده به این ویروس را حذف کنند اما این امر تنها زمانی امکان پذیر است که سلول ها با روشن بودن مدار ژنی Tat در حال تولید ویروس های بیشتر هستند.

در سلول هایی که این ویروس به صورت خفته است، مدار ژنی« Tat » نیز خاموش است و سلول در حال انجام فعالیت های طبیعی خودش است و این در حالی است که حامل شکل نهفته« HIV » است.

محققان توانسته اند از داروها و ریز مولکول هایی برای فعال کردن مدار ژن «Tat» استفاده کنند و در نتیجه سلول های آلوده به شکل نهفته«HIV » را به صورت فعال در آورند تا بوسیله سیستم ایمنی تخریب شوند. این کلاس دارویی شامل مهار کننده های «HDAC »است که خود با عوارض جانبی نیز همراه است.

این مطالعه نشان می دهد که می توان نهفتگی یا خفتگی« HIV »را از طریق دستکاری مدار ژنی« Tat »کنترل کرد و به استراتژی های درمانی موثری رسید که روزی درمانی برای ایدز خواهند بود.

و این امر می تواند به ریشه کن شدن کامل ویروس از بدن انسان منجر شود. سلول هایی که حامل ویروس ایدز نهفته هستند بوسیله سیستم ایمنی بدن قابل شناسایی نیستند.

کد خبر 4521843 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: ایدز تحقیقات علمی سلول بنیادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۸۹۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عفونت های تنفسی و موارد بستری در بوشهر افزایش یافت

به گزارش خبرنگار مهر، رهام یوسف نژاد بعد از ظهر شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: عفونت‌های حاد تنفسی در روزهای اخیر زیاد شده که در برخی از موارد منجر به بستری افراد آسیب‌پذیر مانند کودکان، سالمندان، مادران باردار و افراد دارای بیماری زمینه‌ای شده است.

کارشناس بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: ویروس‌های زیادی سبب ابتلای به عفونت‌های حاد تنفسی می‌شوند که مهم‌ترین آن‌ها ویروس‌های آنفلوانزا، کرونا ویروس‌ها و رینو ویروس‌ها است.

یوسف نژاد با بیان اینکه گسترش عفونت‌های تنفسی بیشتر از طریق هوای آلوده به قطرات ریز تنفسی است، گفت: آلودگی هوا ناشی از عطسه یا سرفه بیماران و افراد ناقل است.

وی ادامه داد: همچنین تماس دست یا دهان و بینی با اشیا آلوده به ترشحات دهان یا بینی فرد بیمار به‌ویژه در کودکان، نقش اساسی در انتقال عفونت دارد.

وی با اشاره علائم این بیماری‌ها گفت: با ورود ویروس‌ها به بدن، مخاط ملتهب و آلوده می‌شود و سبب گرفتگی بینی و آبریزش بینی، خارش گلو و سرفه می‌شود، کاهش اشتها، بی‌حالی، سردرد و بدن‌درد از نشانه‌های معمول به‌ویژه در آنفلوانزا است.

این کارشناس بهداشتی در خصوص چرایی یکسان نبودن شدت و درجه بیماری در افراد مختلف اظهار کرد: این تفاوت به دلیل تفاوت مقاومت بدن یک فرد با فرد دیگر و یا به علت این است که ویروسی که وارد بدن فرد می‌شود دارای قدرت بیشتری است و این امر باعث می‌شود تا علائم بیماری به‌صورت مختلف مشاهده شود.

وی تأکید کرد: افرادی که دچار بیماری‌های خاص ازجمله بیماری‌های ریوی، کلیوی، روماتیسمی، زمینه‌ای نقص ایمنی و یا زنان باردار باید در زمان شیوع عفونت‌های تنفسی، اقدامات پیشگیرانه را حتماً با دقت رعایت کنند.

یوسف نژاد گفت: شستشویی مرتب دست‌ها، تهویه منازل و ادارات و استفاده از ماسک در اماکنی که احتمال آلودگی وجود دارد ضروری است.

کد خبر 6076743

دیگر خبرها

  • فریبکاری در دنیای ویروس‌ها!
  • ویروس‌ها هم کلاهبرداری می‌کنند
  • ویروس‌ها هم کلاهبرداری می‌کنند!
  • این بیماری هنوز دنیا را تهدید می‌کند؟
  • آبله یک تهید برای جهان؟
  • احتمال انتقال بیماری کریمه کنگو هنگام تکه‌تکه کردن گوشت
  • افزایش ابتلا به عفونت‌های حاد تنفسی در استان بوشهر
  • عفونت های تنفسی و موارد بستری در بوشهر افزایش یافت
  • افزایش بیماران عفونت‌های حاد تنفسی در استان بوشهر
  • ابداع یک داروی جدید برای درمان آنفلوانزا!