Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-19@00:12:32 GMT

رقابت سخت "کن" و "ونیز" در اسکار خارجی

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۸۹۳۸۳

در فهرست پنج نامزد نهایی شاخه بهترین غیرانگلیسی جوایز اسکار رقابت سختی میان آثار برگزیده جشنواره‌ی «کن» و «ونیز» ایجاد شده است.

به گزارش ایسنا، فهرست نامزد‌های نهایی نود و یکمین دوره جوایز سینمایی اسکار در شاخه‌های مختلف روز گذشته اعلام شد و در شاخه مهم بهترین فیلم خارجی سرانجام «جنگ سرد» (پاول پاولیکوفسکی) از لهستان، «روما» (آلفونسو کوآرون) از مکزیک، «هرگز رو برنگردان» (فلورنس فون دونراسمارک) از آلمان، «دزدان فروشگاه» (هیروکازو کورئیدا) از ژاپن و «کفرناحوم» (نادی لبکی) از لبنان به جمع نامزد‌های نهایی راه یافتند و نکته قابل توجه، انتخاب هر پنج فیلم از جشنواره کن و ونیز از جمله برندگان نخل طلا و شیر طلا است که رقابت این شاخه را بیش از بیش جذاب کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیلم «دزدان فروشگاه» به کارگردانی «هیروکازو کورئیدا» که در جشنواره کن ۲۰۱۸ موفق به کسب جایزه نخل طلای بهترین فیلم جشنواره کن شد، درباره خانواده‌ای است که به اعمال بزهکارانه خُرد می‌پردازند و به موضوع فقر در ژاپن اشاره دارد.

سینمای ژاپن در سال‌های ۱۹۵۱، ۱۹۵۴ و ۱۹۵۵ و پیش از ایجاد رسمی شاخه بهترین فیلم غیرانگلیسی به ترتیب با فیلم‌های «راشامون» از «آکی‌را کوروساوا»، «دروازه جهنم» به کارگردانی «تینوسوکه کینوگاسا» و «سامورایی ۱: موساشی میاموتو» ساخته «هیروشی ایناگاکی» موفق به کسب جایزه افتخاری بهترین فیلم خارجی جوایز اسکار شده و در سال ۲۰۰۸ نیز با فیلم «عزیمت‌ها» از «یوجیرو تاکیتا» جایزه اسکار خارجی را به خود اختصاص داد. این دوازدهمین باری است که ژاپنی‌ها به جمع نامزد‌های نهایی شاخه بهترین فیلم غیرانگلیسی جوایز اسکار راه یافته‌اند.

اما فیلم «روما» که با نامزدی در ۱۰ شاخه پیشتاز نامزد‌های جوایز اسکار ۲۰۱۹ است رقیب سرسخت شاخه بهترین فیلم غیرانگلیسی است. این فیلم ابتدا قرار بود در جشنواره کن ۲۰۱۸ رونمایی شود، اما به سبب اختلافات میان جشنواره کن و کمپانی نتفلیکس در نهایت در جشنواره ونیز برای نخستین بار به روی پرده رفت و توانست جایزه شیر طلای بهترین فیلم را به خود اختصاص داد.

«کوارون» که ساخت فیلم معروف «هری پاتر و زندانی آزکابان» و همچنین درام فضایی برنده اسکار «جاذبه» را در کارنامه سینمایی دارد، عنوان کرده که فیلم جدیدش «روما» تا حد زیادی بر اساس زندگی‌نامه خودش نوشته شده است و درباره بزرگ‌شدن او در منطقه «روما» در حومه شهر مکزیکوسیتی است.

سینمای مکزیک پیش از این نیز ۸ بار نامزد نهایی اسکار خارجی شده است، اما تاکنون این جایزه را کسب نکرده است، «روما» در شاخه بهترین فیلم و کارگردانی اسکار ۲۰۱۹ نیز نامزد کسب جایزه است.

سومین فیلم فهرست نامزد‌های نهایی نیز از کن می‌آید، «جنگ سرد» ساخته «پاول پالیکوفسکی» از سینمای لهستان نیز معادلات این شاخه از جوایز اسکار را پیچیده‌تر کرده است. این فیلم که در جشنواره کن جایزه بهترین کارگردانی را به خود اختصاص داد، درام سیاه و سفید «جنگ سرد»، داستان عشقی آتشین میان دو نفر با سابقه و خلق و خوی کاملا متفاوت است که در بحبوحه جنگ سرد در لهستان، برلین، یوگسلاوی و پاریس روایت می‌شود.

این فیلم با بازی «یوانا کولیگ» و «ژان بالیبار» دومین ساخته «پاول پالیکوفسکی» کارگردن مطرح لهستانی است که در سال ۲۰۱۳ با فیلم «آیدا» موفق به کسب جایزه بهترین فیلم خارجی‌زبان جوایز سینمایی اسکار شد.

فیلم «هرگز روی برنگردان» به کارگردانی (فلورنس فون دونراسمارک) از آلمان نیز در جشنواره ونیز یکی از نامزد‌های شیر طلای بهترین فیلم بود و نماینده سینمای آلمان در میان نامزد‌های اسکار خارجی است.

در این فیلم «تام شیلینگ» و «سباستیان کخ» بازیگران اصلی هستند و داستان این فیلم در واقع بر اساس زندگی «گرهارد ریختر» هنرمند تجسمی آلمانی است.

درام لبنانی «کفرناحوم» به کارگردانی «نادین لبکی» برنده جایزه هیات داوران کن ۲۰۱۸، دومین حضور پیاپی سینمای این کشور عربی را در میان نامزد‌های نهایی شاخه بهترین فیلم غیرانگلیسی رقم زده است. لبنان سال گذشته نیز با فیلم «توهین» به کارگردانی «زیاد دوئیری» به فهرست نهایی این شاخه راه یافته بود.

اصفر فرهادی همچنان پرافتخارترین کارگردان منطقه خاورمیانه در جوایز اسکار است که دو جایزه اسکار خارجی برای سینمای ایران به ارمغان آورده است.

سال گذشته فیلم «زن شگفت‌انگیز» به کارگردانی «سباستین للیو» از شیلی برنده اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی شد که در بخش رقابتی جشنواره برلین نامزد دریافت خرس طلایی بود.

منبع: فرارو

کلیدواژه: اسکار 2019 روما دزدان فروشگاه کن ونیز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۸۹۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامزد‌های نهایی چهره سال هنر انقلاب معرفی شدند / رقابت پنج هنرمند برای «تندیس انتظار»

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، فرایند انتخاب «چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب اسلامی» با یک نظرخواهی سراسری از مدیران فرهنگی، هنرمندان، فعالان فرهنگی و رسانه‌ای آغاز شد.

پس از برگزاری این نظرسنجی که با جامعه آماری بیش از هزار نفر صورت گرفت، نام ۸۶ هنرمند به‌عنوان نامزد‌های اولیه عنوان «چهره سال هنر انقلاب» مشخص و به «کمیته انتخاب نامزد‌های نهایی چهره سال هنر انقلاب» ارائه شد.

این کمیته با ترکیب آقایان مرتضی سرهنگی، علیرضا قزوه، احمدرضا درویش، کورش زارعی، سیدمسعود شجاعی طباطبایی و محسن مومنی شریف تشکیل جلسه داد و از میان گزینه‌های پیشنهاد شده توسط اهالی فرهنگ و هنر، پنج هنرمند را به عنوان «نامزد‌های نهایی چهره سال ۱۴۰۲» هنر انقلاب معرفی کرد.

اسامی نامزد‌های نهایی عنوان «چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب اسلامی» به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر است.

۱- امیر بشیری برای نویسندگی و کارگردانی کنسرت‌نمایش «کلنل»

۲- کمال تبریزی و علیرضا طالب‌زاده برای نویسندگی و کارگردانی مجموعه تلویزیونی «سرزمین مادری»

۳- راضیه تجار برای انتشار رمان «یاس کبود» و تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «اسم تو مصطفاست»

۴- افشین علاء برای نقش‌آفرینی موثر و بهنگام در سپهر شعر انقلاب اسلامی

۵- مسعود نجابتی برای فعالیت‌های موثر  در حوزه گرافیک از جمله ترسیم دیوارنگاره "و فتح قریب" در مرز سرزمین‌های اشغالی

گفتنی است انتخاب چهره سال هنر انقلاب از میان نامزد‌های نهایی کسب این عنوان توسط گروهی از نخبگان و خبرگان هنر انقلاب انجام می‌شود.

آیین اختتامیه هفته هنر انقلاب اسلامی و معرفی چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب روز چهارشنبه ۲۹ فروردین در پردیس مرکزی حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار می‌شود.

حوزه هنری از سال ۱۳۹۴ معرفی «چهره سال هنر انقلاب» را با مشارکت هنرمندان و فعالان عرصه فرهنگ و هنر در دستور کار خود قرار داده است.  

«تندیس انتظار» اثر استاد علی‌اصغر یوزباشی به‌عنوان نماد «چهره سال هنر انقلاب» شناخته شده و هرسال به هنرمند منتخب تقدیم می‌شود. تاکنون چهره‌هایی همچون حمید حسام، ابراهیم حاتمی‌کیا، محمدمهدی سیار، عبدالحمید قدیریان و مجید مجیدی موفق به کسب این عنوان شده‌اند و در سال جاری دهمین منتخب این عنوان معرفی خواهدشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کارگردانی که هرچه ساخت ماندگار شد + فیلم
  • بهترین و ساده ترین روش پاک کردن کنگر کوهی
  • نامزد‌های نهایی چهره سال هنر انقلاب معرفی شدند / رقابت پنج هنرمند برای «تندیس انتظار»
  • فیلم «آنیتا، گمشده در اخبار» واجد شرایط حضور در رقابت اسکار شد
  • این انیمیشن ایرانی به اسکار راه یافت
  • «آنیتا ...» بهترین کلیولند شد/ «رد پا» در ایتالیا
  • «آنیتا، گمشده در اخبار» بهترین انیمیشن کوتاه کلیولند شد/ واجد شرایط رقابت در اسکار
  • «آنیتا، گمشده در اخبار» بهترین انیمیشن کوتاه کلیولند شد
  • اولین مرد سیاه‌پوستی که اسکار گرفت
  • اولین مرد سیاه‌پوستی که اسکار گرفت/ عکس