Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-19@20:30:12 GMT

داستان رزمایش قطع اینترنت از زبان آذری جهرمی

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۸۹۵۵۱

داستان رزمایش قطع اینترنت از زبان آذری جهرمی

ایرنا نوشت« روز گذشته - سه‌شنبه - خبری به این مضمون منتشر شد که تمام سرویس‌های مبتنی بر کارت در تاریخ 1397.11.07 از ساعت 10 تا 12 به‌مدت دو ساعت قطع خواهد بود و پس از پایان رزمایش تمامی سرویس‌ها به حالت عادی خود باز خواهند گشت.

نامه یکی از شرکت‌های ارائه‌دهنده درگاه پرداخت اینترنتی حاکی از آن است که به‌زودی «رزمایش قطع اینترنت» به‌صورت مکرر در کشور برگزار خواهد شد تا میزبانی‌های داخلی و میزان اتکا به اینترنت کاهش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین پیوند، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز چهارشنبه توضیحاتی داد و اظهار داشت: طرح این مسئله موجب نگرانی مردم شد و من تلاش خودم را کردم تا در این خصوص اطلاع رسانی کنم. همواره در رابطه با این مسائل، چالش هایی وجود دارد. اما نکته مهم این است که ما با صراحت و صداقت با مردم صحبت کنیم و بگوییم که مسئله چیست.

وی افزود: طبیعتا عده ای که موافق ما نیستند و مخالف جمهوری اسلامی ایران هستند در این فرآیند تحلیل های خاص و برداشت های مخصوص خود را دارند، بدون این که اصل ماجرا را بدانند. اما در نگرانی که بابت قطع اینترنت برای مردم حاصل شد، تقصیر برعهده کسانی است که این گونه اطلاع رسانی کردند.

آذری جهرمی در ادامه گفت: من دیروز میزبان وزیر ارتباطات عراق بودم و کمی دیر متوجه این ماجرا شدم، اما از همان موقع سعی کردم با مردم در این باره صحبت کنم. مجموعه ای که چنین اطلاع رسانی را انجام دادند تا الان سکوت کرده اند و این سکوت واقعا نامناسب است. آنها باید در همان ابتدا توضیح می دادند که اصل مسئله قطع اینترنت چیست و تحت چه عنوانی و با چه هدفی قرار است انجام شود. عدم ورود به موقع به این ماجرا مقداری ابهام زا و موجب شد سوالاتی برای مردم به وجود بیاید و قطع اینترنت یک شرکت را به کل کشور نسبت دهند. از نظر من استفاده از کلمه «رزمایش» کج سلیقگی و ناشی گری در رسانه بود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص جزییات این ماجرا گفت: در طبقه بندی زیرساخت های کشور، زیرساخت نظام بانکی به عنوان زیرساخت حیاتی به حساب می آید و طبیعتا وابستگی زیرساخت حیاتی به زندگی مردم زیاد است. دیشب در توئیتر سوال اول از مردم نیز همین بود که اگر یک روز صبح ببینید سیستم بانکی تان در دسترس نیست، چه کسی را مقصر می دانید؟ «جواب مردم به این سوال دولت و بانک مرکزی بود. همین نشان می دهد که این حوزه بسیار حائز اهمیتی است و با زندگی روزمره مردم کار دارد. ما با شرایطی مواجه هستیم که هر روز تحریم ها و تهدیدهای جدید از سوی ایالات متحده به سمت ما شکل می گیرد. یک روز کسب و کارهای ما دچار مشکل می شوند، یک روز یکسری سرویس های خدماتی را مسدود می کنند و این ها تجربیاتی است که ما با آن ها مواجه هستیم.»

وی افزود : به همین واسطه مدتی قبل مرکز ملی فضای مجازی به بانک مرکزی اعلام کرد که باید در خصوص مقاوم سازی این زیرساخت حیاتی در برابر تحریم ها اقداماتی صورت بگیرد و در همین راستا دستوراتی به آن ها ابلاغ شد تا تاب آوری شان در برابر تهدیدات را بالا ببرند.«پس از آن بانک ها اعلام کردند که این کار را انجام داده ایم. مسئله تاب آوری باید توسط سازمان پدافند غیرعامل و وزارت اطلاعات که مسئولیت امنیت زیرساخت های حیاتی را برعهده دارند، مورد بررسی و راستی آزمایی قرار می گرفت تا مشخص شود آیا این ادعا درست است یا خیر.  برای این راستی آزمایی، شیوه های مختلفی وجود دارد که دوستان به این جمع بندی رسیدند تا از طریق قطع دو ساعت اینترنت شرکت سداد در ساعت پیک مصرف، میزان تاب آوری را مورد سنجش قرار بدهند. نتیجه این راستی آزمایی مشخص می کرد که اگر دو ساعت اینترنت این شرکت قطع باشد، تا چه میزان می تواند خدمات داخل کشور ارائه دهد. البته شیوه های بهتری نیز وجود داشت اما به تشخیص خود، این روش را انتخاب کردند تا هفتم بهمن آن را انجام دهند.»

جهرمی با بیان این که این ماجرا به کل لغو شده است، ادامه داد: این تصمیم به اطلاع شرکت سداد رسید و آن ها این تاب آوری را تحت عنوان رزمایش قطع اینترنت، از طریق فضای مجازی به اطلاع مردم رساندند. آن ها در پایان این اطلاع رسانی شرکت های طرف قراردادشان را موظف کردند که سرورهایشان را به داخل کشور منتقل کنند. این در حالی است که سداد، یک شرکت خصوصی است و جزئی از حاکمیت که مرجع تصمیم گیری است به حساب نمی آید. سداد نمی تواند به شرکت های طرف قرارداد خود بگوید شما باید این کار را بکنید و این امر در حیطه اختیارات و صلاحیت آن نیست.

وی افزود : هر دو بخش کار سداد یعنی اطلاع رسانی و ابلاغیه و تحکمی که به شرکت ها کرد، ایراد داشت. این دو اشتباه در فضای رسانه ای، به رزمایش قطع اینترنت تبدیل شده است و این تصور عمومی برای مردم به وجود آمده که کل اینترنت کشور قرار است در روز هفتم بهمن به مدت دو ساعت قطع شود. در صورتی که اصلا چنین چیزی نیست و این تنها مربوط به یک شرکت بود که آن هم لغو شد.

جهرمی گفت: تاکید می کنم استفاده از شیوه قطع اینترنت برای سنجش تاب آوری زیرساخت ها لغو شده، اما کل این مسئله در حال بررسی و میزان تاب آوری زیرساخت های حیاتی با شیوه های دیگر در آینده مورد راستی آزمایی قرار می گیرد تا برای هر تهدیدی آماده باشیم.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۸۹۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکوردشکنی هوش مصنوعی چینی

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از خبرگزاری رویترز، تعداد کاربران از آخرین به‌روزرسانی این شرکت در دسامبر تقریباً دو برابر شده است. این چت‌بات، ۸ ماه پیش برای عموم منتشر شد.

رابین لی، مدیرعامل بایدو همچنین گفت که رابط برنامه‌نویسی کاربردی «ارنی بات» روزانه ۲۰۰ میلیون بار استفاده می‌شود، به این معنی که کاربر خود از چت‌بات خواسته شده است تا چندین بار در روز وظایف خود را انجام دهد.

لی در کنفرانسی در شنژن گفت: «تعداد مشتریان سازمانی برای چت‌بات به ۸۵ هزار رسیده است.»

در فوریه، او به تحلیلگران گفته بود، بایدو شروع به درآمدزایی از «ارنی» کرده و در سه ماهه چهارم، با استفاده از هوش مصنوعی چند صد میلیون یوان برای بهبود خدمات تبلیغاتی خود و کمک به سایر شرکت‌ها در ساخت مدل‌هایش به‌دست آورده است.

بیشتر بخوانید:

اینترنت 5.5G چیست و چه تفاوتی با 5G دارد؟

در ماه مارس گذشته، Ernie Bot اولین چت‌روبات محلی ChatGPT بود که در چین معرفی شد، اما در ماه اوت، یکی از ۸ روبات چت اولیه هوش مصنوعی بود که پکن آن را مورد تایید قرار داد.

کد خبر 844958 برچسب‌ها شرکت گوگل هوش‌ مصنوعی چین اینترنت

دیگر خبرها

  • آذری جهرمی: جنگ طلب نیستم، اما در صورت اعلام جهاد از سوی رهبری، لباس سربازی خواهم پوشید
  • آذری جهرمی: این یک رجزخوانی نیست، هشدار است /جنگ طلب نیستم اما در صورت اعلام جهاد از سوی رهبری، لباس سربازی خواهم پوشید
  • آذری‌جهرمی: درباره تمامیت ارضی ایران، اختلاف نظر و دیدگاه‌ها کنار خواهد رفت/ دشمن با همبستگی ملی ایرانیان، سیلی محکمی خواهد خورد
  • کنایه حسام الدین آشنا به فعال شدن مجدد گشت ارشاد /آذری جهرمی: تا حالا پنیسیلین تزریق کردی؟
  • واکنش آذری جهرمی به بازگشت گشت ارشاد به خیابان ها
  • بیش از هفت هزار روستای بالای ۲۰ خانوار کشور اینترنت پرسرعت دارند
  • هفت هزار و ۱۰۰ روستای بالای ۲۰ خانوار کشور اینترنت پرسرعت دارند
  • واکنش آذری جهرمی ، به بازگشت گشت ارشاد به خیابان ها
  • آموزش نویسندگی خلاق با این کتاب
  • رکوردشکنی هوش مصنوعی چینی