Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ نشست اعتراض اصحاب رسانه ایران به بازداشت غیرقانونی «مرضیه هاشمی» در آمریکا امروز چهارشنبه (3 بهمن) در محل انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان برگزار شد.   دستگیری مرضیه هاشمی حساب شده بود
مراسم با سخنرانی «نادر طالب‌زاده» فیلم‌ساز، تهیه‌کننده و روزنامه‌نگار آغاز شد. وی مرضیه هاشمی را فردی متأثر از انقلاب اسلامی دانست که قبل از زندگی در ایران، رویدادهای انقلاب را با اشتیاق دنبال می‌کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
به گفته طالب‌زاده، هاشمی فردی بسیار معتقد بود و با اینکه چادر پوشیدن در شبکه پرس‌تی‌وی اجباری نیست، وی این نوع حجاب را از روی اعتقاد انتخاب کرد.   وی افزود: دستگیری خانم هاشمی با اینکه اقدامی تأسف‌بار است، اما در عین حال یک پیروزی هم هست، چرا که واکنش گسترده‌ای نه تنها در ایران که حتی از سوی روشنفکران آمریکایی به این قضیه شاهد هستیم و این خود یک پیروزی و موفقیت است.
طالب‌زاده گفت: دولت آمریکا جنگ نرم را علیه انقلاب آغاز کرده است. بولتون و پومپئو و همفکران آنها می‌دانند دارند چه کار می‌کنند. مرضیه هاشمی درباره اوضاع متزلزل امریکا صحبت می‌کرد و این امر باعث زلزله‌ای در ارکان دولت آمریکا شده بود. دستگیری مرضیه هاشمی یک امتحان و فرقان برای جدایی حق از باطل است.
 
طالب‌زاده در ادامه افزود: نکته مهم، زمان‌بندی بازداشت مرضیه هاشمی است که پس از سفر بولتون و پامپئو به کشورهای خاورمیانه رخ داد. این حمله به رسانه‌های ایرانی پس از تصمیم ترامپ به خروج از سوریه رخ داد.  نکته دیگر، گشودن جبهه دیگری علیه ایران است. آنها پس از حمله به اقتصاد ایران و اعمال تحریم‌های بی‌رحمانه، دست به چنین اقداماتی زدند. باید به مفهوم و واقعیت دولت پنهان هم توجه کرد. این تصمیم نمی‌تواند تصمیم یک فرد خاص باشد، بلکه تصمیمی از سوی یک مجموعه‌ است. همچنین باید به سفر «لوییس فراخان»، رهبر جنبش اسلامی آمریکا به ایران توجه کرد. در هنگام این سفر بود که امام جماعت مسجدی در واشنگتن که هوادار جمهوری اسلامی بود، شدیداً مورد ضرب و شتم قرار گرفت. سفر لوییس فراخان به ایران موجب عصبانیت‌ شدید آمریکا شد و چون به وی دسترسی نداشتند، به آن امام جماعت در واشنگتن حمله شد. جنبش «امت اسلام» با خانم مرضیه هاشمی در تماس نزدیک بودند و نباید به ماجرای بازداشت مرضیه هاشمی و تماس‌ها و ارتباطات وی با جنبش امت اسلام و مواضع رهبر مشهور این جنبش بزرگ آمریکایی در حمایت از جمهوری اسلامی و انتقاد از آمریکا توجه کرد.
 
آزادی بیان آمریکایی؛ شعاری پوچ
«سیدمصطفی خوش‌چشم» روزنامه‌نگار، دومین سخنران این نشست بود. وی درباره اقدام دولت آمریکا در دستگیری غیرقانونی مرضیه هاشمی گفت: این اقدام آمریکا در قبال خانم هاشمی نقض آشکار حقوق بشر، حق آزادی بیان و رسانه‌های آزاد از سوی آمریکا است. آمریکایی‌ها چندین روز پس از بازداشت هاشمی گفتند وی به عنوان شاهد کلیدی در یک پرونده قضایی بازداشت شده، ماجرایی که مبتنی بر یک قانون نادر اتفاق افتاده است. آمریکایی‌ها باید پاسخگوی اقدامات خود باشند و به عموم‌ مردم در این خصوص توضیح دهند. این اقدام نشان می‌دهد که چرا مردم ایران، آمریکا را نماد استکبار می‌نامند.
وی افزود: آنها باید توضیح دهند که چرا یک مادر 59 ساله را با استناد به یک قانون نادر و بدون هیچ جرمی، روزها در زندان نگه داشته‌اند. آزادی بیان از نظر آمریکا تنها برای کسانی است که موافق سیاست‌های دولت آمریکا باشند و نه مخالفان. در قضیه خاشقچی با اینکه بسیاری از سناتورها و سیاستمداران آمریکایی اذعان دارند که بن سلمان مسئول مستقیم قتل فجیع این روزنامه‌نگار است، اما چون همراه دولت آمریکاست، کاری به او ندارند.
خوش‌چشم در ادامه گفت: کدام قانون اجازه می‌دهد که با یک فرد شاهد، همانند یک مجرم برخورد شود. روش برخورد آنها نشان می‌دهد که اولاً آنها چه خصومت عظیمی با ایران و انقلاب دارند. علاوه بر این نشان‌دهنده خشم آنها از رسانه‌های مستقل است. در آینده نمونه‌های دیگری از برخورد دولت آمریکا با رسانه‌های ناهمسو با آمریکا همچون الجزیره، تی آر تی ترکیه، راشا تودی و غیره را شاهد خواهیم بود.   این روزنامه‌نگار ادامه داد: آمریکا اکنون ترکیبی از جنگ سخت و جنگ نرم را در منطقه به راه انداخته است. این دستگیری و نحوه برخورد با مرضیه هاشمی نوعی فشار روانی بر ایران و رسانه های مستقل است. من به عنوان یک روزنامه‌نگار از همه رسانه‌های مستقل جهان می‌خواهم که نه به خاطر ایران، بلکه به خاطر انسانیت و دفاع از استقلال خود، درباره این قضیه سکوت نکنند.
سابقه برخورد با خبرنگاران مستقل
در ادامه، «محمد مرندی» استاد دانشگاه تهران از چند خبرنگار مستقل یاد کرد که در گذشته توسط ایالات متحده به طرق مختلف در معرض فشار، بازداشت و زندانی شدن قرار گرفتند.
وی از «سیدمحمود موسوی»، رئیس مرکزی اسلامی در جنوب کالیفرنیا نام برد که سال‌ها در بازداشت انفرادی بود و نهایتاً در آنجا سرطان گرفت. یک مورد دیگر «سیرنا شین»، خبرنگار پرس‌تی‌وی بود که در مرز ترکیه و سوریه کشته شد. وی به خاطر پوشش قاچاق سلاح به سوریه تهدید و کشته شد. علی‌رغم پیگیری‌های صورت گرفته با رسانه‌ها  و خبرنگاران، هیچ کسی حاضر نشد برای وی کاری کند. در تمامی این موارد، علی‌رغم پیگیری‌ها و رجوع به نهادهای بین‌المللی، نه دولت آمریکا و نه هیچ‌کدام از نهادها حاضر نشدند در این خصوص کاری انجام دهند. رسانه‌های آمریکا معمولا هر آنچه که دولت در این خصوص بیان می‌کند را تکرار می‌کنند.
وی افزود:‌ در مورد ماجرای خانم هاشمی هم انتظار متفاوتی ندارم. در خصوص غزه مشاهده می‌کنید وقتی تصویربرداران و گزارشگران توسط تک‌تیراندازهای اسرائیلی کشته می‌شوند نیز رسانه‌ها و دولت‌های مدعی حقوق بشر کاری نمی‌کنند؛ بر این اساس انتظار چندانی از آنها وجود ندارد.
 
هاشمی، محبوب میان همکاران
در این نشست، همچنین «مریم آذرچهر» از دوستان خانم هاشمی درباره بازداشت خبرنگار پرس‌تی‌وی در آمریکا صحبت کرد. وی در این باره گفت: صدها نفر برای مرضیه هاشمی دعا می‌کنند و روزه گرفته‌اند. مرضیه هاشمی فردی قوی است که خیلی‌ها به او تکیه می‌کنند و در عین حال خیلی روحیه لطیفی دارد. مرضیه هاشمی فردی محبوب در بین همکارانش بود و همه منتظر بازگشت وی به خانه‌اش هستند.
 
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا مرضیه هاشمی آمریکا نادرطالب زاده روزنامه نگاران مسلمان نشست پرس تی وی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۸۹۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لغو عضویت ایران در سه سازمان جهانی؛ گاف تازه دولت؟

افشین امیرشاهی در هم میهن نوشت: درخبر‌ها آمده است ایران عضویت خودش در سه سازمان جهانی «شورای بین‌المللی موزه‌ها» و «شورای بین‌المللی محوطه‌ها و بناها» (ایکوموس) و همچنین «شبکه سازمان‌های علمی جهان سوم» را لغو می‌کند.

ایران در پی خروج از این سازمان‌های جهانی، پرداخت حق عضویت به آن‌ها را نیز قطع خواهد کرد. گفته می‌شود وزارت میراث فرهنگی و گردشگری درخواست عدم عضویت در شورای بین‌المللی محوطه‌ها و بنا‌ها را نیز داشته است.

دولت مصوبه‌ای هم درباره خروج از این سازمان‌های بین‌المللی داشته است که تنها به امضای ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری و حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه رسیده است.

درواقع این مصوبه را به دولت هم نبرده‌اند که کار کارشناسی دقیق‌تری روی آن صورت بگیرد و دست‌کم وزارت میراث فرهنگی هم درباره این مصوبه نظر بدهد.

اما این مصوبه یک ایراد مهم دارد که به‌نوعی گاف دولت هم به شمار می‌رود. نخست اینکه سازمان‌هایی که نام آن‌ها رفت، جزو سازمان‌های غیردولتی و مردم‌نهاد هستند و نه دولتی که ایران بخواهد از آن‌ها خارج شود.

به عبارتی سه سازمانی که نام آن‌ها ذکر شده است، مؤسسه‌های تخصصی مردم‌نهاد هستند؛ بنابراین به نظر می‌رسد دولت به علت بی‌پولی خواستار خروج از عضویت در این سازمان‌ها شده است، درحالی‌که حق عضویت ایکوموس و ایکوم ایران را دولت نمی‌دهد، بلکه همین نهاد‌های داخلی ایران از اعضای خودش حق عضویت دریافت کرده و آن را به این سازمان‌های بین‌المللی پرداخت می‌کند.

مثلاً سازمان‌های بین‌المللی دیگری مانند ایکروم هم وجود دارد که یک نهاد تخصصی در حوزه حفاظت و مرمت آثار تاریخی-فرهنگی است و دولت‌ها در آن عضویت دارند. دولت می‌تواند برای عضویت یا لغو عضویت در این سازمان‌ها تصمیم بگیرد، اما سازمان‌هایی که دولت برای خروج از آن‌ها مصوبه داده است جزو سازمان‌های غیردولتی و مردم‌نهاد هستند که قاعدتاً دولت نمی‌بایست درباره آن‌ها ورود می‌کرد.

پس این سوال مطرح می‌شود که عضویت ایران در این سازمان‌ها چه عیب و ایرادی دارد؟ مصوبه دولت هیچ اشاره‌ای به ایراد‌های عضویت در این سازمان‌های بین‌المللی ندارد. اصلاً عضویت ایران در همه سال‌های گذشته چه صدمه‌ای و خدشه‌ای داشته که پس از سال‌های طولانی و ناگهان تصمیم به خروج از آن‌ها بگیریم؟

سازمان‌هایی که نام آن‌ها ذکرشده نه سیاسی هستند و نه مسئله و مشکل خاصی دارند که تصمیم به خروج از آن‌ها بگیریم. حتی عضویت ایران در این نهاد‌ها سودمندی‌های فراوانی دارد.

چون کار این نهاد‌های غیردولتی همفکری و توصیه برای حفاظت از میراث فرهنگی است و راهکار‌هایی را براساس منشور ونیز و منشور وین و مانند آن ارائه می‌دهند که بتوانیم از آثار تاریخی خودمان بهتر محافظت کنیم.

این سازمان‌ها، مشارکت را تقویت می‌کند. باعث افزایش آگاهی اعضا درباره میراث غنی ایران می‌شوند و عشق و علاقه‌مندی به هویت فرهنگی کشور‌ها به وجود می‌آورند.

مشخص است که هماهنگی خاصی با ایکوم و ایکوموس و حتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران صورت نگرفته و مصوبه بدون نظر این نهاد‌ها و همچنین وزارت میراث فرهنگی تهیه شده است. چون توضیح رسمی که روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی منتشر کرده است در نقطه مقابل این مصوبه است.

اگر نگاه کوتاهی به تعریف هر یک از این سازمان‌ها داشته باشیم متوجه می‌شویم که شورای بین‌المللی موزه‌ها یک سازمان تخصصی موزه‌داری در سطح جهان است که به ارتقا و محافظت از میراث فرهنگی می‌پردازد و ۱۳۷ کشور جهان درآن عضویت دارند.

شورای بین‌المللی ابنیه و محوطه‌ها (ایکوموس) نیز سازمانی برای نگهداری و پاسداری از اماکن میراث فرهنگی در سراسر جهان است. ایکوموس ایران هم با نیت پاسداشت هویت ملی از طریق ترویج شناخت ارزش‌های نهفته در بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی تشکیل شده است.

تصمیم به خروج ناگهانی ایران از این نهاد‌های غیردولتی بسیار عجیب است. میراث فرهنگی، سرشار از درس‌های زندگی برای آیندگان است و روح و هویت یک سرزمین به شمار می‌رود.

حفاظت از میراث فرهنگی و بنا‌های تاریخی یعنی حفاظت از یک گنج بی‌بدیل و هویت غنی و ریشه‌دار که می‌تواند به ارتقای سطح دانش و بینش عمومی و اعتلای فرهنگ و هنر کشور و ترویج و اشاعه فرهنگ و هنر اصیل ایرانی و اسلام منجر شود.

دولت به جای تصمیم به خروج از این سازمان‌ها باید به تقویت نهاد‌های غیردولتی بپردازد و برای پاسداری از میراث فرهنگی ایران تلاش کند. شاید لازم باشد مؤسسه فرهنگی ایکوموس ایران و همچنین کمیته ملی موزه‌ها – ایکوم ایران هر چه زودتر درباره این مصوبه دولت بیانیه بدهند و شفاف‌سازی کنند.

ایران کشوری است که در طول سال‌های طولانی با تعداد بی‌شماری سرزمین، تمدن، قوم، زبان، بنا و آیین و رسوم سر و کار داشته است، زمانی فرمانروا بوده و زمانی زیردست، اما هیچ‌گاه از صف اول تاریخ عقب ننشسته است، به‌طوری‌که ما نه‌فقط با گذشته خود که با دنیا نیز یک تاریخ مشترک داریم و باید در حفظ و نگهداری آن بکوشیم. ما چاره‌ای نداریم جز اینکه برای حفظ ایران و ایرانی از میراث فرهنگی کهن‌مان دفاع کنیم و با چشم بازتری به امروز و فردا نگاه کنیم.

دیگر خبرها

  • وضع دوباره تحریم‌های آمریکا علیه نفت ونزوئلا
  • حمایت جهان از عملیات وعده صادق ایران علیه رژیم صهیونیستی
  • آمریکا و اسرائیل با ایجاد عملیات روانی علیه ایران به دنبال کاهش فشارهای بین‌المللی هستند/ اتفاق امروز صبح، ادامه جنگ روانی رژیم صهیونیستی است
  • تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران
  • افشاگری بنیانگذار تلگرام علیه آمریکا/ گوگل و اپل هرچه را بخواهند سانسور می‌کنند
  • هرگونه حمله نظامی به ایران این ۳ جبهه را شله ور می کند!
  • بایدن درباره تحریم نفت ایران تصمیم جدید گرفت؟
  • لغو عضویت ایران در سه سازمان جهانی؛ گاف تازه دولت؟
  • رویترز: بایدن تحریم‌های نفتی ایران را تشدید نمی‌کند
  • یورونیوز: آمریکا نمی‌تواند تحریم‌های نفتی ایران را تشدید کند