Web Analytics Made Easy - Statcounter

نامه وزرا به رهبری درباره CFT

چند روز پیش خبری مبنی نامه هشت تن از وزرا به رهبری درباره لوایح پالرمو و CFT در محافل خبری پیچید. ابتدا برخی این نامه را تهدید به استعفا تعبیر کردند. اما برخی دیگر از نمایندگان آن نامه را صرفا به توصیه برای تسریع در تصویب تعبیر کردند. در روزهای بعد اخبار دیگری هم از این نامه منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:

شریعتمداری نامه وزیران به رهبر انقلاب برای لوایح FATF را تایید کرد

جزئیات نامه تعدادی از وزرا به رهبری درباره CFT و پالرمو به روایت مطهری

امروز محمود واعظی در جمع خبرنگاران درباره محتوای این نامه گفت: در دولت یازدهم و دوازدهم ارتباط وزرا با دفتر مقام معظم رهبری یک روال معمولی است. برخی وزرا در نامه ای که دو هفته قبل به دفتر مقام معظم رهبری فرستادند موضوع چهار لایحه را مطرح کردند. در این نامه گزارشی از جمع بندی در جلسات بود که خدمت مقام معظم رهبری ارسال شد.

واعظی ادامه داد: مقام معظم رهبری پاسخ نامه را دادند و متاسفم برای رسانه‌ها که اختلاف بین کابینه دولت و دفتر رهبر انقلاب را مطرح کردند. مطلب رهبری رهنمودی بود که برای ما بسیار مفید است.

واعظی: رهبر انقلاب پاسخ نامه وزرا درباره لوایح FATF را داده‌اند

اما یکی از مخالفان تصویب این لوایح، واکنش جالبی به این نامه نشان داد. سیدیاسر جبرئیلی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «به خاطر داشته باشیم، فردا که خسارات FATF آشکار شد، همین جماعت آن را "تصمیم نظام" خواهند خواند، چنانکه در قصه برجام چنین کردند. اعضای دولت آقای روحانی نه حاضرند تضمین بدهند که با اجرای FATF مسئله مبادلات بانکی ما حل خواهد شد، و نه حاضرند تضمین بدهند که با اجرای FATF مشکلی برای کشور پیش نخواهد آمد، بلکه صرفاً می‌گویند اگر دستورات FATF اجرا نشود، مشکلات بیشتر خواهد شد!»

جبرئیلی: مجمع تشخیص جلوی این گروگان‌گیری و راهزنی را بگیرد

عزت‌الله ضرغامی رئیس اسبق صدا و سیما هم درباره این نامه در توییتی نوشت:

***

کاسبان دوقطبی‌سازی

روزنامه کیهان در گزارشی درباره سخنان چند روز پیش رئیس‌جمهور نوشت: «دو روز پیش آقای روحانی در جمع وزیر و مدیران وزارت ارتباطات در اقدامی مسبوق به سابقه با ایجاد دو‌گانه‌‌های کاذب و بازی با الفاظ، به موضوعاتی همچون فیلترینگ، حجاب، شادی مردم، فضای مجازی پرداخت...

متاسفانه در 5 سال اخیر در دولت روحانی، هر زمان که فصل پاسخگویی فرا می‌رسد و افکار عمومی منتظر شنیدن گزارش عملکرد است، رئیس‌جمهور در یک سخنرانی جنجالی به دوگانه‌سازی و یا به عبارتی، دوقطبی کردن فضای جامعه اقدام می‌کند. نکته قابل تامل اینجاست که اکثریت مطلق دوقطبی‌های مذکور، القایی و ساختگی است و براساس واقعیت‌های جامعه شکل نگرفته‌اند و چه‌بسا اصلا وجود خارجی ندارند...

این قبیل جنجال‌سازی‌های مهندسی شده، علاوه‌بر ایجاد حواس‌پرتی در بخشی از جامعه، میان مردم شکاف ایجاد کرده و چه‌بسا ممکن است بخش‌هایی از جامعه را مقابل یکدیگر قرار داده و یکپارچگی میان مردم را خدشه‌دار کند...

با عرض پوزش متاسفانه آقای روحانی هنوز گمان می‌کند که رقابت‌های انتخاباتی تمام نشده و باید با اظهارات جنجالی، رای مردم را جلب کرد. این در حالی است که فصل وعده‌ها و رقابت‌های انتخاباتی خیلی وقت است که تمام شده و اکنون زنگ حساب است.»

***

چه کسی نمی‌گذارد حقوق مدیران شفاف شود؟

در ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه، دولت موظف شده است طی یک‌سال سامانه‌ای راه‌اندازی کند که در آن حقوق تمامی مدیران قوای سه‌گانه، نهادهای عمومی غیردولتی و نهادها و سازمان‌های زیرنظر رهبری را برای نظارت دستگاه‌ها نظارتی و عموم مردم بارگذاری کند.

بیشتر بخوانید:

ماده ۲۹ برنامه ششم؛ پوسته سخت مبارزه با فساد/ اجرای قانون؛ انتظاری که مردم دارند

وقتی مسئولان شعار شفافیت می‌دهند، اما مردم را محرم نمی‌دانند/ خبری از سامانه ثبت حقوق و مزایای مسئولان و دسترسی مردم نیست!

اکنون ۱۰ ماه از مهلت قانونی دولت گذشته است اما خبری از اقدام دولت نیست. علی لاریجانی، رئیس مجلس صبح امروز در جلسه کمیسیون تلفیق حاضر شده و گفته است: دریافتی‌ها و حقوق مدیران باید طبق قانون برنامه ششم بر روی سایت بیاید. شرکت‌های دولتی هم بر اساس این قانون باید حقوق مدیران را بر روی سامانه قرار دهند. دولت این سایت را راه‌اندازی کرده اما هنوز کامل نشده است. اجرای این قانون آرامش ایجاد می‌کند. دولت را در بودجه سال ۹۸ ملزم کنید که این الزام را کامل کند.»

لاریجانی: دولت را ملزم به درج حقوق مدیران بر روی سامانه حقوق و دستمزد کنید

اولا از آقای لاریجانی باید پرسید مگر دولت در برنامه ششم ملزم نشده بود این سامانه را اجرا کند، پس چه نیازی به الزام دوباره در قانون بودجه ۹۸ است؟ اگر دولت بنا داشت این قانون را اجرا کند همان قانون برنامه برایش کفایت می‌کرد. اگر بنای مجلس به مقابله با این بی‌قانونی دولت بود باید از ظرفیت‌های قانونی خویش در جهت مواخذه انصاری و روحانی استفاده می‌کرد.

مضافا اینکه پاسخ لاریجانی به این سخنان انصاری، معاون رئیس‌جمهور چیست؟ انصاری در ۲۴۵ دی‌ماه گفته است: «خوشختانه با پیگیری‌هایی که صورت گرفت و همراهی خوبی که مجلس شورای اسلامی انجام داد اخیرا مجلس اطلاعات خود را به عنوان اولین قوه خارج از دولت در سامانه بارگذاری کرد و هم اکنون اطلاعات پرداخت‌های نمایندگان و کارکنان مجلس در سامانه وجود دارد اما سازمان‌های وابسته به مجلس شورای اسلامی از جمله مرکز پژوهش‌ها و دیوان محاسبات هنور در سامانه بارگذاری نکرده‌اند.»

لاریجانی اگر دلسوز آرامش مردم است به دستگاه‌های زیرنظر مجلس دستور دهد اطلاعات حقوق پرداختی در مجموعه‌شان را در این سامانه بارگذاری کنند.

متاسفانه به‌نظر می‌رسد یک تبانی خطرناک میان سه قوه کشور برای شفاف نشدن حقوق مدیران شکل گرفته است و این نشان می‌دهد ظاهرا حقوق‌های نجومی همچنان پرداخت و دریافت می‌شود.

***

مناظره دوم تاج‌زاده و زاکانی برگزار شد

امروز مناظره دوم علیرضا زاکانی و مصطفی تاج‌زاده برگزار شد. متاسفانه دو طرف این مناظره مانند مناظره اول صرفا به‌دنبال حقانیت خویش بودند و این مسئله راه‌ گفت‌وگوی حقیقی را مسدود می‌کند. مضافا اینکه این مناظره، وحدت موضوعی مناظره اول را نداشت و این منافع آن را کمتر می‌کرد. تا زمانی‌که دو طرف، رویکرد دیگری در این مناظره‌ها اتخاذ نکنند اوضاع به همین منوال خواهد بود. با این حال، خواندن متن این مناظره، خالی از لطف نیست:

تاجزاده: مردم از اعتراف گیری بخشی راضی نیستند/ زاکانی: صریحا بگوئید آمریکا را دشمن می‌دانید یا خیر؟

***

نگرانی آیت‌الله جنتی درباره گرانی کالاهای اساسی

دبیر شورای نگهبان در جلسه امروز با بیان اینکه مدتی است گرانی‌های مکرر کالاهای اساسی ذهنم را مشغول کرده است، تصریح کرد: نباید عملکرد مسئولان به صورتی باشد که مردم احساس کنند که مسئولان نمی‌خواهند و یا نمی‌توانند روند گرانی‌ها را مهار کنند.

جنتی با انتقاد از بی‌توجهی به گرانی‌های مکرر از سوی مسئولان تاکید کرد: در همین زمینه قاچاق دام زنده از کشور وضع غیرقابل قبولی را از جهت تامین گوشت قرمز برای مردم ایجاد کرده است.

دبیر شورای نگهبان با قدردانی از نجابت مردم شریف ایران اظهار امیدواری کرد با تلاش و توجه بیشتر مسئولان اوضاع اقتصادی و معیشتی مردم سامان یابد.

***

سرمایه اجتماعی روحانی افت کرده است

سیدرضا صالحی امیری، وزیر سابق ارشاد و رئیس کمیته ملی المپیک و از نزدیکان رئیس‌جمهور درباره سرمایه اجتماعی دولت به انتخاب گفت: «ما در تحلیل سرمایه اجتماعی دو سطح داریم: سطح اول این است که با ظهور یک پدیده، سرمایه اجتماعی افزایش پیدا می‌کند مثل برجام، یا با بروز پدیده‌ای مثل افزایش نرخ ارز، گرانی و تورم، سرمایه اجتماعی کاهش پیدا می‌کند. این یک امر طبیعی و قطعی است، اما پاسخ ما به این سوال که آیا امکان بازسازی سرمایه اجتماعی وجود دارد، مثبت است.

معتقدم که جامعه در فضای فعلی دچار نوعی نارضایتی نسبت به وضعیت معیشتی و اقتصادی است. اگر دولت بتواند دو عامل انسجام در سطح ملی و کارآمدی در سطح اقتصادی را به اثبات برساند، اعتماد قابل بازسازی است. باید توجه داشت که مسئله اعتماد اجتماعی و سرمایه اجتماعی را به‌عنوان یک متغیر مستقل غیرقابل بازگشت تعریف نمی‌کنیم. اگر بخواهم صریح و شفاف سخن بگویم، معتقدم که افول سرمایه اجتماعی دولت غیرقابل‌انکار است، اما این سرمایه اجتماعی با پرداختن به دو بحث انسجام و کارآمدی قابل بازسازی و احیا است. بر این باورم که آقای دکتر روحانی ظرفیت بازسازی شرایط فعلی برای بازگشت به شرایط مطلوب را دارد. به عنوان مثال در همین دو ماه اخیر، ثباتی نسبی در بازار ارز شکل گرفت و می‌بینیم که این سرمایه به‌‌تدریج در حال بازسازی است.

از نظر من، نگرانی و تهدید اصلی، از دست رفتن سرمایه اجتماعی است به نحوی که قابل بازسازی نباشد. با ایجاد اصلاحات در فضای اقتصادی و تغییر وضعیت سفره مردم و بهبود وضعیت معیشت و اشتغال جامعه بلافاصله امکان بازسازی سرمایه اجتماعی وجود دارد.»

به‌نظر می‌رسد سرمایه اجتماعی دولت قابل ترمیم باشد به‌شرطی دولت در جهت بهبود معیشت مردم اقدامات عملی انجام دهد و فقط شعار ندهد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۹۱۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگرانی نماینده چابهار درباره وضعیت سیل زدگان سیستان و بلوچستان: راه‌های ارتباطی حدود 400 روستا مسدود شده/ از سیل اسفند 1402 تا کنون زیرساخت ها اصلاح نشده/ دولت فقط وعده داد و عمل نکرد

به گزارش جماران؛ سایت دیده بان ایران نوشت: هنوز خانه‌های دشتیاری از سیل اسفند ۱۴۰۲ در سیستان و بلوچستان خشک نشده بود که سیل دیگری آمد و آنچه از زندگی مردم باقی مانده بود را با خود برد.  سقف و پی خانه‌ها همچنان خیس است و بخشی از سقف‌هایی که ریخته‌اند مرمت نشده‌اند. ابراهیم رئیسی قبل از سال ۱۴۰۳ دقیقا پس از ۱۰ روز که از سیل گذشته بود به دشتیاری رفته و به قول خودش دستوراتی جهت رسیدگی به این خطه داده است. اما دستورات رئیس دولت سیزدهم به جایی رسیده که اعلام کردند بودجه آن اختصاص پیدا کرده اما هنوز تامین بودجه صورت نگرفته است.

معین‌الدین سعیدی، نماینده چابهار در مجلس درباره سیل اخیر تاکید کرد: «من واقعاً ممنونم بابت گزارش دیده‌بان ایران درباره عدم رسیدگی به وضعیت مردم سیستان و بلوچستان. اما دامنه‌های سیل اخیر خیلی بیشتر بود و حدود ۱۰ نفر در این سیل جان خود را از دست دادند.»

او با اشاره به مسدود شدن راه‌های روستاها افزود: «راه‌های ارتباطی حدود ۴۰۰ روستا مسدود شده است. از سوی دیگر شبکه برق در خیلی از روستاها قطع شده و آنتن مخابراتی از کار افتاده است. می‌شود گفت که خسارات ناشی از سیل جدید بی‌سابقه است. متاسفانه فاضلاب جاری شده و مشکلات جدی در بحث دفع آب‌های سطحی به وجود آورده است.»

سعیدی با اشاره به حضور وزیر کشور به این استان و مناطق سیل‌زده گفت: «رئیس ستاد بحران کشور، امانی،  رئیس سازمان راهداری کشور نیز به این استان آمدند. این جای تقدیر دارد که استاندار و آقایان در لحظات اولیه خود را به منطقه رساندند. اما مهم این است که پس از حضور آقایان باید ماشین آلات مورد نیاز تامین شود تا زیرساخت‌های تخریب شده،  بازسازی کنند. از سیل اسفند  1402 تا کنون این اتفاق نیفتاده است.دولت فقط وعده داد و عمل نکرد. ابنیه فنی تخریب شده پل‌های نیازمند اراده جدی برای این بازسازی است. علاوه بر آن باید سیل‌بندها، لایروبی رودخانه‌ها و همچنین ایجاد سازه‌های نظیر چاه‌نیمه ها برای جمع‌آوری آب‌ها اقدامات لازم صورت گیرد تا میلیاردها مترمکعب آب به دریا نریزد. بندهای زودبازده در مسیر رودخانه‌ها نیز کمک شایانی به این موضوع خواهد کرد که در حیطه وظایف وزارت نیرو است. وزارت نیرو برخی از اقدامات را آغاز کرده اما متاسفانه تامین منابع آن به سختی انجام می‌شود.»

او افزود: «شرایط بسیار بحرانی است. معتقدم تاکنون در استان سیستان و بلوچستان به ویژه در بخش دشتیاری این حجم از خسارت ناشی از سیل نداشتیم. در دشتیاری پروژه مهار فرسایش خندقی گرگروک شروع شده اما متاسفانه وزارت جهاد کشاورزی اقدام به تکمیل آن نکرده است. در حال حاضر گرگروک‌ها تا مسیر اصلی رودخانه‌ و حتی خونه‌های مردم پیش‌روی کرده‌اند و در صورتی که به صورت اورژانسی به آن رسیدگی نشود و  از پیشروی گرگروک‌ها پیشگیری نشود، تمام زندگی مردم دشتیاری از بین می‌رود.»

سعیدی با تشکر مجدد از استاندار سیستان و بلوچستان که از لحظات اول در مناطق سیل‌زده حضور داشته است، گفت: «باید در حوزه تصمیم‌گیران کلان کشور جهت جبران فوری خسارت به زیرساخت‌های اراده‌ای جدی به وجود آید. پس از سیل اسفند ۱۴۰۲ تا کنون هیچ تغییری رخ نداده و با سیل جدید نیز  مشکلات مضاعف شده است. حقیقتا و

بدون هیچ بزرگنمایی ابن اتفاق یک فاجعه انسانی است که سیل به وجود آورده است.»

دیگر خبرها

  • ایران خواستار اقدام فوری بین‌المللی برای توقف نسل‌کشی در غزه شد
  • کمک دولت اسپانیا به رئال مادرید برای خرید امباپه
  • آیت‌الله جنتی: کارگران در صف مقدم دفاع از عزت ملی هستند
  • دشمن برای موضوع حجاب برنامه داشته و نباید بدون برنامه مقابل این دشمن هنجارشکن قرار بگیریم
  • منادی شفاف سازی در تولیت
  • واعظ آشتیانی: امیدوارم خریداران به وضعیت سرخابی‌ها سر و سامان بدهند/ گرانی فوتبال پاشنه آشیل ورزش کشورمان است
  • بی عدالتی در حق بازنشستگان / حقوق مدیران سازمان تامین اجتماعی چقدر است؟
  • واعظ آشتیانی: امیدوارم خریداران به وضعیت سرخابی ها سر و سامان بدهند/ گرانی فوتبال پاشنه آشیل ورزش کشورمان است
  • عکس| مالک جدید پرسپولیس ابهاماتش را شفاف سازی کرد
  • نگرانی نماینده چابهار درباره وضعیت سیل زدگان سیستان و بلوچستان: راه‌های ارتباطی حدود 400 روستا مسدود شده/ از سیل اسفند 1402 تا کنون زیرساخت ها اصلاح نشده/ دولت فقط وعده داد و عمل نکرد