Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-25@01:10:24 GMT

معاملات عجیب ژیان در بازار خودرو

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۹۴۵۲۴

بازار خرید و فروش خودروهای قدیمی حالا وارد فاز تازه‌ای شده است، خودروی ژیان این پر سر و صدای ۵۰ ساله حالا روی ۵۵ میلیون تومان را هم دیده است. با افزایش قیمت خودرو، بازار خودروهای قدیمی مانند ژیان نیز داغ شده است.

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، این روزها آگهی‌های فراوانی در خصوص خرید و فروش این خودرو به چشم می خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی ها نشان می دهد انواع ژیان بسته به نوع و رنگ و وضعیت موتور و ... بین ۱۲ تا ۵۵ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است.

ژیان اواخر دهه ۵۰ در شرکت سیتروئن، رقیب ایران ناسیونال یا ایران خودرو فعلی متولد شد، خودرویی با هدف جذب مشتریان جوان و خانواده های کم جمعیت و البته برای ترددهای شهری.

ژیان در بدو ورود به خیابان های تهران در اواخر دهه چهل با قیمت ۱۲ هزار تومان وارد میدان شد. ارزانی ۵ هزار تومانی قیمت این خودرو در قیاس با پیکان؛ این خودرو را خودرو مطلوبی برای کسانی که از موقعیت اقتصادی کمتری برخوردار بودند ساخته بود.

این خودرو که هزینه نگهداری پایینی داشت با پیروزی انقلاب اسلامی کم کم پایش را از محدوده تولید جمع کرد. حالا ژیان های مدل ۱۳۵۸ به شرط فنی بودن با قیمت های بالایی فروخته می شوند حتی قیمتی گران تر از قیمت یک پراید صفر کیلومتر.

خط تولید ژیان در ایران

اتفاقا پراید را می توان فرزند ژیان دانست چرا که در همان کارخانه ای تولید می شود که روزگاری ژیان در آن پا به عرصه وجود گذاشته بود.گران‌ترین ژیان آگهی شده در روزهای اخیر 55 میلیون تومان قیمت دارد. فروشنده این ژیان در توضیح دلایل ۵۵ میلیون تومانی بودن قیمت این خودرو تاکید دارد کارکرد این خودرو ۸۰ هزار کیلومتر است و این خودروی مدل ۵۸ توانسته است معاینه فنی و بیمه تکمیلی را از آن خود کند. بیش از ۹۰ درصد این ژیان فابریک کارخانه است و توانسته تعویض پلاک شود. این ژیان بنا بر اعلام صاحب آگهی ژیانی خاص و متفاوت است.

ژیان هایی با قیمت ۱۲ میلیون تومان نیز در میان آگهی‌ها دیده می‌شوند، این ژیان ارزان قیمت ۴ سال است بیمه ندارد. در فاصله این دو قیمت یعنی ۱۲ میلیون تومان تا ۵۰ میلیون تومان اما تعداد چشمگیری ژیان با قیمت هایی بین ۲۰ تا ۳۵ میلیون تومان آگهی شده‌اند.

اغلب ژیان هایی که این روزها در بازار خرید و فروش می شوند ژیان هایی هستند که در فاصله سال های ۵۶ تا ۵۸ تولید شده اند.

اگرچه نخستین اتومبیل‌های فرانسوی در ایران به نام «ژیان» اواخر سال ۱۳۴۷ تولید شدند، اما جراید کشور روز ۱۷ فروردین سال ۱۳۴۸ را به عنوان ورود نخستین گروه از اتومبیل‌های ژیان به خیابان‌های تهران اعلام کرده‌ اند. این اتومبیل توسط شرکت سهامی تولید اتومبیل سیتروئن ایران تولید شد که در سال ۱۳۴۵ با سرمایه اولیه ۱۶۰ میلیون ریال در ایران تاسیس شده بود و نخستین محصولات آن ژیان، پیکاپ، آهو و اتومبیل‌های رنوی ۲ درب و ۴ درب و عرضه و فروش لوازم یدکی آنها بود.

پس از سال ۱۳۵۳ بر تنوع مدل ژیان های تولیدی افزوده شده و مدل وانت این خودرو با نام "ژیان مهاری" و "ژیان پیکاپ" (وانت اتاق دار) تولید شد.

زنان وارد میدان شدند

ژیان البته زمینه ساز تغییراتی در خیابان های ایران نیز بود. این خودرو و رنو ۵ که خودرویی کوچک و در حد و اندازه ژیان بود، خودروهای مطلوب زنان در دهه پنجاه و شصت محسوب می‌شدند و بسیاری از زنان برای رانندگی در خیابانها ترجیح می‌دانند این دو خودرو را خریداری کنند. کم حجمی این خودروها، مصرف پایین و پارک راحت با توجه به فضای مورد نیاز سبب شده بود این خودروها در پایان دهه ۵۰ و ۶۰ خودروهای مطلوب زنان باشند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: بازار خودرو خرید و فروش خودرو آگهی ژیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۹۴۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشنده فاو نور چشمی بازار شد

بررسی موردی این رفتار در خصوص کشنده فاو 460 (FAW460) حکایت از ورود پول‌های هوشمند و سنگین برای داغ کردن معامله با هدف کسب سود از افزایش قیمت احتمالی آن دارد. رصد معاملات و قیمت‌گذاری موجود در بسترهای مجازی خرید و فروش خودرو حکایت از رشد آگهی‌های بدون قیمت دارد. پیش از این دلال‌ها با انتشار آگهی‌های بدون قیمت تلاش می‌کردند در شرایط رشد روزانه قیمت‌ها بیشترین سود را کسب کنند و از بازار سوداگری عقب نمانند تا بتوانند بر اساس آخرین قیمت، محصول خود را بفروشند.
ورود پول‌های هنگفت به معاملات کشنده FAW460 سبب شده بازار پیش‌بینی افزایش قیمت داشته باشد و همین امر منجر به ایجاد تقاضای زیادی در معاملات فاو460 شده است. البته چنانچه خریداران واقعی پیش‌بینی درستی از بازار داشته باشند می‌توانند از زیان خود جلوگیری کنند.
حال باید به نظاره نشست و دید واکنش خریداران واقعی به شرایط کنونی بازار چیست.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898289

دیگر خبرها

  • مالیات عایدی بر سرمایه در بازار خودرو چه اثری دارد؟
  • سرنوشت عجیب یک وعده رییسی/ اختلاف قیمت کوییک ۱۳ برابر شد! + اینفوگرافیک
  • فشار دلالان برای حفظ سود چند صد میلیونی از پارس/ چرا زیان خودروساز و سهامداران دیده نمی‌شود؟
  • تا وقتی جت هست چرا ماشین خارجی؟ / وضعیت بازار خودرو عجیب شد
  • سکه و طلا ارزان‌تر شد؟
  • سکه و طلا ارزان‌تر شد
  • ثبات قیمت دلار و کاهش نرخ طلا و سکه در معاملات امروز
  • پشت پرده عجیب آگهی‌های فروش مسکن؛ وسوسه نشوید!
  • کشنده فاو نور چشمی بازار شد
  • پشت پرده عجیب آگهی‌های فروش مسکن