Web Analytics Made Easy - Statcounter

تیم تحقیقاتی یک محقق ایرانی در دانشگاه آمریکا موفق به ساخت استنت شکری شدند که با قرار گرفتن در رگ‌های خونی از خونریزی جلوگیری می‌کند. به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، استنت لوله توری مصنوعی معمولا از جنس فلز است که در یک گذرگاه یا مجرای طبیعی بدن مانند رگ‌های خونی قرار داده می‌شود تا از نقص ناشی از انقباض موضعی جریان درون آن مجرا جلوگیری کند یا در صورت لزوم مجرا را ببندد تا از خونریزی آن جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال یک محقق ایرانی دانشگاه نبراسکای آمریکا با همکاری هم‌تیمی‌هایش موفق به ساخت یک استنت شکری شده است.
روش‌های بخیه زنی و پیوند عضو نیاز به انگشتان زیرکی دارد که بتوانند جریان خون را فقط با دوختن یک میلی‌متر شریان بازگردانند. این یکی از سخت‌ترین و وقت‌گیرترین کار‌ها حتی برای ماهرترین جراح‌ها است. در همین راستا علی تمایل، محقق ایرانی و استادیار مهندسی مکانیک و مواد در دانشگاه نبراسکا- لینکلن با کمک پرینتر سه‌بعدی موفق به ساخت یک استنت شکری شده است که کمک بزرگی برای جراحان دنیا به شمار می‌رود.
علی تمایل با کمک همکارانش این لوله بسیار کوچک شکری را به گونه‌ای طراحی کرده است که در انتهای یک شریان متصل می‌شود و با چسبیدن به فضای داخلی آن، دو طرف شریان را به هم می‌چسباند و آن‌ها را در جای خود نگه می‌دارد تا دیگر نیازی به دوختن یا بخیه زدن وجود نداشته باشد.
تمایل در این مورد می‌گوید: یکی از جراحان پلاستیک در مورد چالش‌های این نوع جراحی در ابعاد میکرو با ما صحبت کرد که چقدر کار وقت‌گیری است و چگونه به مهارت جراح وابسته است

این تیم تحقیقاتی گزارش می‌دهد که در نخستین آزمایش این استنت روی خوک، توانستند شریان‌های این حیوان را ظرف پنج دقیقه ببندند و به نوعی بخیه بزنند. در حالی که با روش‌های کنونی این عمل ۱۵ دقیقه طول می‌کشد.
تمایل همچنین می‌گوید که این استنت شکری ریسک اشتباهات جراح را در بخیه زدن دو دیواره بالا و پایین یک شریان که موجب مسدود شدن جریان خون می‌شود، کاهش می‌دهد و جالب اینجاست که دقیقه‌ای بعد از اینکه خونریزی قطع می‌شود، استنت در خون حل می‌شود و به صورت بی‌ضرر از بین می‌رود.
مراحل ساخت استنت شکری
محققان برای طراحی این استنت، ابتدا فهرستی از موادی را ارائه کردند تا شرایط لازم برای بخیه زدن مجرا‌ها را داشته باشند. این مواد باید هم انعطاف‌پذیری لازم را داشته باشند و هم باید خیلی زود از بین برود. به همین دلیل نیز تیم، مشتقی از گلوکز به نام «دکستران» را انتخاب کردند که هم به اندازه کافی چسبندگی برای اتصال به رگ‌ها را دارد و هم زود در خون حل می‌شود. محققان همچنین به آن مقداری ساکارز اضافه کرند که با لخته شدن خون در آن محل جلوگیری کند. علاوه بر آن مقداری نیز سیترات سدیم به آن افزودند تا در زمان حل شدن استنت احتمال هر گونه لخته شدن را از بین ببرد.
مواد این استنت مشخص شد، اما چالش بعدی این بود که شریان‌ها در افراد مختلف سایز‌های مختلف دارد. به همین دلیل تیم تحقیقاتی تصمیم گرفت که این استنت‌ها را مخصوص هر فرد بسازد و در واقع با کمک پرینتر سه‌بعدی آن‌ها را شخصی‌سازی کند و با توجه به فرد و همچنین قطر شریان او این استنت‌ها را بسازد.   برای این کار، محلول آب و شکر را جوشاندند تا زمانی که بیشتر آب آن تبخیر شود و به این ترتیب جوهر مذابی را برای پرینتر سه‌بعدی تولید کردند که هم به اندازه کافی حالت سیلان دارد تا شکل بگیرد و هم به اندازه‌ای چسبناک است که در عرض چند دقیقه به صورت جامد درآید.
آزمایش این استنت‌های شفاف روی شریان‌های خوک نشان داد که این ابزار حیاتی در درجه حرارت بدن و شرایط بدن انسان نیز سریع و به صورت پیوسته کار مسدود کردن شریان و بعد حل شدن در آن محل را دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۹۶۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان/ یک نفر فوت شد

به گزارش خبرآنلاین، رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در سال گذشته ۷۷ مورد تب کریمه کنگو در کشور شناسایی شده است، گفت: در سال جاری نیز تاکنون ۶ مورد بیمار در استان سیستان و بلوچستان داشته‌ایم که متاسفانه یک نفر از این مبتلایان فوت شده است.

«محمدرضا شیرزادی» رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با ایلنا درباره شیوع بیماری تب کریمه کنگو گفت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک عفونت ویروسی است که از طریق گزش کنه بین دام‌ها گسترش می‌یابد، اما در دام‌ها علائم خاصی را ایجاد نمی‌کند تا دامدار متوجه شود که دام مبتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است.

وی ادامه داد: ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به مدت یک هفته در بدن دام می‌ماند و اگر در این مدت دام ذبح شده و قطعه قطعه شود، خطر انتقال این ویروس به کسی که این دام را ذبح کرده و یا گوشت تازه آن را قطعه قطعه کرده است وجود دارد. از سوی دیگر گزش کنه آلوده هم می‌تواند باعث انتقال بیماری به انسان شود.

رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: یک یا دو هفته بعد از انتقال ویروس علائم بیماری پدیدار می‌شود که معمولا هم با تب شدید همراه است. یک معضل بزرگ در بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو این است که اگر این بیماری در افراد به موقع تشخیص داده نشود و درمان نشوند به دنبال تب، بدن درد و سردرد علائم دیگری مانند خونریزی در فرد نیز ظاهر می‌شود و ممکن است دچار خونریزی از بینی، خونریزی زیر پوستی، استفراغ خونی، اسهال خونی و… شود و این خون آلوده ممکن است باعث انتقال بیماری به سایر افراد در تماس با او شود. بنابراین یکی دیگر از راه‌های مهم انتقال این بیماری انتقال از فرد مبتلا به افراد سالم است.اگر در بیمارستان احتیاطات خاص در مورد بیمار انجام نشود، خطر انتقال بیماری به کارکنان بیمارستان، پرستاران و پزشکان منتقل می‌شود.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ نیز ۷۷ مورد مبتلا تشخیص داده شد و شش مورد منجر به فوت گردید. تاکنون نیز ۵ مورد مبتلا به تب خون‌ریزی‌دهنده کریمه کنگو را در استان سیستان و بلوچستان داشته‌ایم که یک مورد هم فوت شده است. این موارد به دنبال ذبح دام و قطعه قطعه کردن گوشت آن‌ها آلوده شده اند.

رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر تاکید کرد: ذبح دام در کشتارگاه مانع از گسترش بیماری در جامعه می‌شود.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898539

دیگر خبرها

  • آنروا تنها سازمانی است که توان توزیع کمکها را در غزه دارد
  • هشدار مصر به اسرائیل در خصوص حمله به رفح
  • نیاز انتقال خون اصفهان به گروه‌های خونی O و A منفی
  • نیاز به فرآورده های خونی افزایش یافته است
  • انتقال خون اصفهان به گروه‌های خونی O و A منفی نیازمند است
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان/ یک نفر فوت شد
  • اهدای خون فرماندار و معاونان فرمانداری کرمان + تصویر
  • آغاز واکسیناسیون «پنوموکوک» برای نوزادان در آبادان
  • سامانه‌ خورشیدی جلوگیری از سرمازدگی درختان ساخته شد