Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو شاخه مهندسی فرهنگستان علوم با اشاره به اینکه از نظر دسترسی مردم به آب آشامیدنی سالم در وضعیت خوبی قرار داریم ورود آلاینده‌های صنعت به منابع آبی کشور را یادآور شد و افزود: اطلاع از کیفیت آب آشامیدنی از جمله حقوق شهروندی به حساب می‌آید. ضمن آنکه مردم نباید هر سیستم تصفیه کننده آبی را به خانه‌های خود راه دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چرا که در ۹۰ درصد موارد آب ورودی سالم است.

به گزارش ایسنا، سیمین ناصری امروز در همایش نیم‌روزه "انرژی و محیط زیست" که در فرهنگستان علوم برگزار شد، با اشاره به اینکه ۲۳ درصد از مرگ و میرها در دنیا به طور متوسط مربوط به یکی از مسائل زیست محیطی است، گفت: همچنین از ۱۲.۶ میلیون مرگ و میر که اتفاق افتاده است، ۸.۲ میلیون از آنها به سبب بیماری‌های غیر واگیر از جمله سرطان بوده است که به نوعی با آلودگی‌های زیست محیطی مرتبط است.

وی با اشاره به اینکه بر اساس آمار IARC در سال ۲۰۱۸، ۱۸.۱ میلیون نفر در دنیا به سرطان مبتلا شده‌اند، اولین عامل مربوط به ایجاد سرطان را مواد شیمیایی از جمله فلزات سنگین آرسنیک، مواد شیمیایی و نیز مربوط به وجود فلزات سنگین آرسنیک حتی در آب شرب و خاک دانست و یادآور شد: از جمله تعهدات نسبت به اهداف توسعه پایدار دسترسی همه مردم به آب آشامیدنی سالم است و استراتژی اصلی آن است که همه تا سال ۲۰۳۰ به آب آشامیدنی سالم دسترسی داشته باشند.

عضو شاخه مهندسی فرهنگستان علوم خاطرنشان کرد: یک تعریف رسمی از آب آشامیدنی سالم وجود دارد و استانداردها سال به سال بازنگری می‌شود. این در حالیست که اولین استاندارد رسمی برای آب شرب در کشورمان مربوط به سال ۱۳۴۵ است، اما مسئله لازم الاجرا بودن استانداردها در تمام شهرها و روستاهاست.

ناصری بیشترین مرگ و میر ناشی از آب آلوده را مربوط به قاره آفریقا، آسیای جنوب شرقی و سپس مدیترانه شرقی از جمله ایران دانست و گفت: ایران بالغ بر ۸۰ درصد منابع آبی خود را برداشت می‌کند، در حالی‌که توصیه جهانی این است که هر سال حداکثر ۴۰ درصد از منابع برداشت شود.

وی تصریح کرد: هر چه منابع آب کمتر شود، کیفیت آنها نیز دچار تزلزل خواهد شد. چرا که غلظت آلاینده‌ها در آن بیشتر می‌شود.

عضو شاخه مهندسی فرهنگستان علوم با اشاره به اینکه در کشور بالای ۹۰ درصد جمعیت به آب سالم دسترسی دارند، اظهار کرد: این موضوع به سبب آن است که شبکه‌های آب آشامیدنی توسعه پیدا کرده و از این نظر زیرساخت خوبی داریم.

ناصری بیش از ۹۲ درصد برداشت آب را مربوط به بخش کشاورزی دانست و گفت: صنایع ما تنها ۶ درصد مصرف آب دارند، در حالی‌که ۱۰ هزار ترکیب شیمیایی از کارخانه‌ها وارد فاضلاب می‌شود و در این زمینه نتوانستیم برنامه‌ریزی کنیم که امکان تصفیه وجود دارد یا خیر؟

وی رتبه ۸۰ ایران در بین ۱۸۰ کشور در خصوص شاخص‌های محیط زیستی را یادآور شد و خاطرنشان کرد: دسترسی شهروندان به کیفیت آب و آگاهی آنها از این موضوع از جمله حقوق شهروندی به شمار می‌آید.

عضو شاخه مهندسی فرهنگستان علوم افزود: وزارت نیرو اگر بخواهد کیفیت آب را استاندارد کند، نیاز به بودجه بیشتری دارد؛ چرا که آلاینده‌های زیادی وارد منابع آب می‌شود که باید تصفیه شوند. همچنین اعضای دولت باید بر سر این موضوع یکپارچگی داشته باشند.

ناصری در پایان اظهار کرد: به مردم توصیه می‌شود هر سیستم تصفیه‌کننده‌ای را به خانه خود راه ندهند. چرا که در مواردی مشاهده شده آب ورودی سالم بوده، اما آب خروجی دارای میکروب است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آب سالم فرهنگستان علوم وزارت نيرو همایش انرژی و محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۹۷۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بحران نبود آب آشامیدنی در افغانستان

برنامه توسعه سازمان ملل در روز جهانی زمین با انتشار بیانیه‌ای اظهار داشت 79 درصد از خانواده‌ها در افغانستان به آب آشامیدنی دسترسی ندارند.

سازمان ملل در این بیانیه از کمبود و بحران آب آشامیدنی در افغانستان ابراز نگرانی کرد.

برنامه توسعه سازمان ملل (یو.‌ان.‌دی/‌پی) در نوامبر سال 2023 گزارش داده بود افغانستان سال گذشته رتبه ششم را در میان کشورهای آسیب‌پذیر در برابر تغییرات اقلیمی به خود اختصاص داده است.

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) نیز آذرماه در گزارشی هشدار داده بود 12 میلیون نفر در افغانستان به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند.

بر اساس گزارش‌ها، افغانستان از سال 1950 تاکنون 1.8 درجه سانتیگراد تغییرات دما را تجربه کرده است.

پیش از این سازمان ملل اعلام کرده بود به بیش از 479 میلیون دلار نیاز است تا بحران آب و فاضلاب در افغانستان حل شود.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • حقوق نیرو‌های خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • پایان بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در تلفیق/ حقوق نیرو‌های خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • ◄ آزمایش بوژی SF400 واگن های دوطبقه بر اساس استاندارد UIC 518
  • بیش از 95 درصد مردم چهارمحال و بختیاری به شاخص‌های سلامت دسترسی دارند
  • ضرورت تأمین بودجه هوشمندسازی ماموریت های پلیس
  • بدهی وزارت نیرو به تولید کنندگان برق ۱۰۰ همت است
  • بحران نبود آب آشامیدنی در افغانستان
  • ابراز نگرانی سازمان ملل از بحران آب آشامیدنی در افغانستان
  • آمار تکان دهنده افزایش فقر در ایران طی ۲ سال
  • انتقاد دیوان محاسبات از افزایش نامتعارف هزینه برخی دستگاه‌ها