Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی محتشمی متخصص اطفال در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: بسیاری از والدین با کودکان خود به نحوی برخورد می‌کنند که اثرات منفی در آینده دیده خواهد شد؛ برای نه گفتن اینکه به کودک قوانینی وجود دارد که با استفاده از آنها می‌توان محکم‌تر در این راه قدم برداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای نه گفتن به کودک حواس او را پرت کنید

این متخصص اطفال بیان کرد: وقتی کودک در حال انجام کاری اشتباه است، به او بگویید «بیا یک کار جدید کنیم» یا بگویید «بیا ببین دارم چه کار می‌کنم!»؛ تنها وقتی کودک در حال صدمه زدن به خود یا دیگری بود به او نه بگویید و از او بخواهید کاری را انجام ندهد، برای نگه گفتن به کودک از افعال مثبت استفاده کنید؛ مثلاً به جای اینکه بگویید  «با دست خیس کتاب را ورق نزن»، بگویید «دست هایت را خشک کن بعد کتاب را ورق بزن».

بیشتر بخوانید: چگونه به کودک خود نه بگوییم؟

محتشمی ادامه داد: به‌جای اعلام محدودیت‌های کودک، با عمل خود آن را نشان دهید؛ مثلاً وقتی در حال به هم ریختن کمد برای پیدا کردن  لباس است، به جای اینکه بگویید «کمد را به‌هم نریز» بگویید «بعد از کارت کمد را مرتب کن». به فرزندتان حق انتخاب بدهید؛ به جای آنکه بگویید «نه امروز پارک نمی‌رویم» بگویید «به جای پارک رفتن می‌توانیم برویم دوچرخه سواری یا استخر، خودت یکی را انتخاب کن».

وی افزود: قوانین را برای کودک از قبل مشخص کنید تا مجبور نباشید مرتب به او نه بگویید، حرف خود را عوض نکنید؛ فرزندتان باید یاد بگیرد که نه، به معنی نه است و هیچ چیز نمی‌تواند این نه را عوض کند.

چگونه کودک را تشویق کنیم که به حرفمان گوش کند؟

این متخصص اطفال با اشاره به اینکه برای تشویق کودک راه‌هایی متعدد وجود دارد، گفت:  تشویق باید متناسب با سن و سطح توانایی‌های کودک صورت گیرد، مثلاً زمانی که به یک کودک کم سن می‌گویید می‌بینم که کفش‌هایت را درست پوشیدی، این برای کودک تشویق تلقی می‌شود، اما برای یک بچه نوجوان این حرف یک توهین پنداشته می‌شود.

بیشتر بخوانید: نه گفتن کودکان نشانه لج بازي است يا استقلال؟

محتشمی ادامه داد: تشویق کودک نباید به گونه‌ای باشد که شکست‌های گذشته را به او یادآوری کند؛ "فکر نمی‌کردم در ریاضی نمره خوبی بگیری، ولی گرفتی! "، شور و شوق فراوان از طرف والدین می‌تواند مانعی برای کودک محسوب شود، گاهی اوقات شور و شوق بیش از حد والدین فشاری زیاد به کودک می‌آورد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۲۱۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاهی که سکوت در برابر شهادت کودکان غزه را محکوم می‌کند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، نمایشگاه چیدمان ده هزار جهان این روز‌ها در باغ مجسمه موزه هنر‌های معاصر تهران برپاست. در این نمایشگاه ده هزار آدمک گچی ساخته ابوذر و حسین ونکی به نمایش گذاشته شده اند و به عنوان نشان‌هایی از کودکان شهید غزه، درباره خطرات جنگ برای کودکان و همچنین تشویق به صلح با مخاطب گفتگو می‌کنند.


ابوذر ونکی یکی از خالق چیدمان ده هزار جهان، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در خصوص ایده این اجرا گفت: اتفاقی که هفتم اکتبر رخ داد، خبر از یک فاجعه بزرگ برای مردم فلسطین می‌داد. متاسفانه قربانیان بی دفاع و غیر مسلح در این جنگ زیادبودند. از همان زمان با همراهی پدرم، مقدمات برگزاری این نمایشگاه را فراهم کردیم.


وی با بیان اینکه در همه سال‌های هنری ام، کودک یک دغدغه و موضوع اصلی برایم بوده است، افزود: نمایش ده هزار آدمک گچی، بیان گر ده هزار کودک شهید در غزه است. البته تعداد این کودکان به ۱۳ هزار هم رسیده که بسیار ناراحت کننده است. ما می‌خواستیم مخاطبان ده هزار آدم را از نزدیک ببینند و با تماشای مستقیم این عدد، متوجه عمق فاجعه در غزه شوند. 


این هنرمند، مخاطب اصلی نمایشگاه را اندیشمندان، ثروتنمدان و قدرتمندان برشمرد و گفت: متاسفانه عده بسیاری براساس مصلحت خویش در برابر شهادت کودکان مظلوم در غزه سکوت کرده اند. هدفمان این بود که با این چیدمان هنری نسبت به این سکوت بی معنا اعتراض کنیم. باید بزرگسالان بدانند که تصمیمات آنها زندگی کودکان را تحت تاثیر قرار می‌دهد بنابراین باید مراقب رفتار خود باشند. 
گفتنی است نمایشگاه چیدمان ده هزار جهان تا ۳۰ فروردین در محوطه باز موزه هنر‌های معاصر تهران برقرار و بازدید برای عموم آزاد است.

دیگر خبرها

  • این درد را در سنین رشد کودکان را جدی بگیرید
  • فراخوان نام نویسی در همایش روانپزشکی کودک و نوجوان در مشهد
  • نمایشگاهی که سکوت در برابر شهادت کودکان غزه را محکوم می‌کند
  • آینده‌ای درخشان از آن فرزندان شماست!
  • به این دلایل به کودکتان زیاد بستنی ندهید
  • دلیل پرخاشگری در کودکان چیست؟
  •  چطور فرزند بزرگتر خود را برای ورود نوزاد تازه متولد شده به خانه آماده کنیم؟
  • درآمد ۶۰ میلیون تومانی کودکان کار!
  • شکل گیری اعتماد‌به‌نفس از دوران کودکی
  • امشب کودکان غزه در آرامش می‌خوابند