Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-25@13:25:01 GMT

پایان جنگ تحمیلی و آغاز سازندگی

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۳۱۸۰۸

پایان جنگ تحمیلی و آغاز سازندگی

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  مدتی از پیروزی انقلاب نگذشته بود که صدام رئیس‌جمهوری وقت عراق با حمایت برخی از کشور‌های غربی و عربی جنگی علیه ایران به راه انداخت که هشت‌سال به طول انجامید. جنگی که زیرساخت‌های کشور را هدف قرار داد و کشوری را که تازه انقلاب کرده بود و قصد داشت طرحی نو دراندازد، به مدت هشت‌سال وارد شرایط اضطراری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند ایران در تمامی این هشت سال جانانه از مرزهایش دفاع کرد، اما بدیهی بود که پایان این جنگ خواسته مردم و دولت ایران بود، چراکه ایران هرگز سیاست تهاجمی در قبال هیچ یک از کشور‌های منطقه نداشت.

بیشتربخوانید: ماجرای بافتنی‌های زنان ارمنی برای رزمندگان دفاع مقدس

هشت‌سال جنگ به اندازه کافی کشور را آزار داده بود. جان و مال مردم ایران به مدت هشت‌سال در راستای دفاع از کشور و خاک ایران در طبق اخلاص نهاده شد. دولت وقت مجبور بود تمامی برنامه‌ها و سیاست‌های خود را براساس شرایط جنگی تنظیم کند. برخی از شهر‌های کشور ازجمله پایتخت، از حملات موشکی عراق در امان نبودند.

در پایان جنگ نیز عراق که خود را شکست‌خورده جنگ می‌دید به استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی ازجمله سلاح شیمیایی روی آورد. از سوی دیگر از آنجایی که کشور در شرایط تحریم سخت قرار داشت، تامین منابع مورد نیاز برای ادامه جنگ دیگر میسر نبود. اینگونه بود که مسئولان کشور با تدبیر و در شرایطی که ایران حتی یک وجب از خاک خود را تقدیم به عراق متجاوز نکرده بود، مذاکراتی را برای پایان دادن به این جنگ هشت ساله آغاز کردند.

البته مذاکرات صلح میان ایران و عراق، در آن زمان نیز مانند مذاکرات هسته‌ای که اخیرا میان ایران و غرب انجام شد، موافقان و مخالفانی داشت. در آن زمان نیز امام خمینی (ره)، از مذاکره‌کنندگان کشور حمایت کرد. در پایان نیز با ادای این جمله تاریخی که «جام زهر را سر می‌کشم» با پایان جنگ موافقت کرد.

با اینکه پایان جنگ برای برخی تلخ بود، اما در عمل موجب شد تا سیاست‌گذاران کشور مسیری جدید را برای بازسازی کشور پیش‌روی خود قرار دهند. مسیری که بعد‌ها با نام مسیر «سازندگی» شناخته شد. واقعیت این بود که ادامه وضع موجود در زمان جنگ، آن‌هم بعد از هشت‌سال جنگیدن و از دست دادن سرمایه انسانی و مالی فراوان، امکان‌پذیر نبود. کشور نیاز داشت تا پس از انقلابی که به وقوع پیوسته، به اصلاح و تقویت زیرساخت‌های خود بپردازد که جنگ این فرصت را دریغ کرده بود.

اگرچه این جنگ هشت ساله به نوعی موجب شد تا ایران در منطقه خود را به‌عنوان کشوری قدرتمند تثبیت کند، اما همان‌طور که هر جنگی پایانی دارد، برای این جنگ نیز باید راه برون‌رفتی اندیشیده می‌شد.

منبع: روزنامه شهروند

انتهای پیام/

بازسازی پس از ویرانی 8 سال جنگ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دفاع مقدس شهدا خواندنی امام خمینی ره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۳۱۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزرای نفت ایران و پاکستان دوطرف میز مذاکره تجارت گازی

در نشست وزرای نفتی ایران و پاکستان بحث و بررسی بر روی توسعه همکاری‌های انرژی انجام شد و آغاز تجارت گازی دو کشور مورد واکاوی دو طرف قرار گرفت. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، به‌نظر می‌رسد در 15 سالی که از امضای قرارداد صادرات گاز ایران به پاکستان گذشته که با کارشکنی مستقیم امریکا این قرارداد اجرایی نشده، هیچ‌گاه مثل امروز، مقامات پاکستان نسبت به رفع موانع اجرایی شدن این قرارداد، مصمم نبوده‌اند.

دوماه پیش بود که وزارت نفت و منابع طبیعی پاکستان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که کمیته انرژی کابینه پاکستان با آغاز کار برای احداث خط لوله از مرز مشترک پاکستان تا بندر گوادر موافقت کرده است.

در این بیانه آمده بود: "با توجه به کمیته نظارتی که در سپتامبر سال گذشته از سوی نخست‌وزیر پاکستان برای بررسی توصیه وزرای مربوط درباره خط لوله گاز ایران و پاکستان تشکیل شده بود، کمیته انرژی کابینه توصیه‌های دریافت از سوی کمیته نظارتی را تایید و به موجب آن در مرحله نخست، کار بر روی احداث 80 کیلومتر خط لوله گاز از مرز پاکستان تا بندر گوادر آغاز خواهد شد."

حال در خلال سفر رئیس جمهوری ایران به پاکستان، جواد اوجی، وزیر نفت ایران با همتای پاکستانی خود نشست مشترکی برگزار کرد که طبق اعلام وزارت نفت، دو طرف در این دیدار بر تحکیم روابط دو کشور به‌ویژه در بخش انرژی و نفت و گاز تأکید کردند و توسعه همکاری‌های دوجانبه در حوزه انرژی و صدور خدمات فنی و مهندسی از مهم‌ترین محورهای مذاکرات وزیران نفت ایران و پاکستان بود.

اگرچه وزارت نفت ایران از جزئیات مذاکرات صورت گرفته در این جلسه خبری منتشر نکرده، اما بررسی‌های تسنیم نشان می‌دهد که  آغاز تجارت گازی دو کشور مورد واکاوی دو طرف قرار گرفته است.

به‌نظر می‌رسد از این سفر و جلساتی که در خلال آن برگزار شده، می‌توان طلسم‌شکنی آغاز تجارت گازی دو کشور را پس از 15 سال انتظار داشت؛ البته این مهم بستگی به قدرت چانه‌زنی دو طرف و اهتمام مسئولان دو کشور برای رفع موانع خواهد داشت و مقامات پاکستان باید در عمل نشان دهند که سیاست یک‌بام و دوهوای گذشته در مورد تعلیق خرید گاز از ایران را زیر سایه همراهی با امریکا کنار گذاشته‌اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاشت ۸۰ هکتار باغ زیتون در لرستان
  • بهره‌برداری از گلخانه ۳ هزار متری دهکده اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی ظرف ۶ ماه آینده
  • اشتغال‌زایی ۳۵۰ میلیاردی بسیج سازندگی در لرستان
  • پایان پیولی: زلاتان سرمربی میلان را انتخاب کرد
  • پایان یک توقف طولانی؛ گاز ایران در مسیر پاکستان
  • کاشت ۸۰هکتار باغ زیتون در لرستان
  • وزرای نفت ایران و پاکستان دوطرف میز مذاکره تجارت گازی
  • اصفهان سرآمد در ورزش رزمی موی تای
  • آغاز برداشت گندم از مزارع استان ایلام
  • ماجرای خطر یک کلاهبرداری بزرگ از قربانیان جنگ تحمیلی