Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-20@04:04:40 GMT

افزایش ۴ درصدی تولید انرژی در نیروگاه نکا

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۶۱۶۹۵

افزایش ۴ درصدی تولید انرژی در نیروگاه نکا

به گزارش خبرنگار مهر، محسن نعمتی، شامگاه سه شنبه، در نشست خبری با اصحاب رسانه و خبرنگاران افزود: نیروگاه نکا براساس برنامه ریزی انجام شده آنچه در تعهد و توان بود؛انجام داده است ودر ۱۰ ماهه سال ۹۷ در نیروگاه نکا ۹ میلیارد و ۸۰۰ کیلووات ساعت انرژی تولید شده است که شاهد تولید مناسب براساس برنامه ریزی بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل نیروگاه شهید سلیمی نکا همچنین با اشاره به سوخت مازوت در نیروگاه بیان داشت: سهم گاز و مازوت بخش بخار نیروگاه نکا در سال جاری متفاوت است وسهم گاز ۷۷ درصد و ۲۳ درصد سهم مازوت برای تولید انرژی است.

وی گفت: تلاش برای استفاده از سوخت گاز به عنوان سوخت پاک و سالم از دغدغه های مهم ماست و معتقدیم که در کنار تلاش برای تولید برق مردم کشور، رعایت مسائل زیست‌محیطی باید رعایت ‌شود.

نعمتی اضافه کرد: استفاده از سوخت مازوت به‌عنوان سوخت جایگزین نیروگاه نکا سال‌ها است که انجام می‌شود و به دلیل افت فشار گاز در فصل سرما و متصل نبودن به سیستم پرفشار گاز موجب شده است که این سوخت وجود داتشه باشد که امسال سهم استفاده از گاز افزایش داشته است.

وی یادآور شد: براساس همان اعتقادی که بر رعایت مسائل زیست محیطی وجود دارد و در کنار کاهش مخاطرات برای تجهیزات نیروگاهی در سال جاری تاکنون ۱۰ درصد سهم گاز نیروگاه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، افزایش داشته است.

این مسئول گفت: استفاده از سوخت مازوت برای نیروگاه هم مقرون به صرفه نیست و آلودگی‌های ناشی از مازوت را قبول داریم اما در تولید انرژی این نیروگاه به دو نوع سوخت گاز و مازون نیازمندیم که البته سیکل ترکیبی نیروگاه کاملا" با گاز و بخش های دیگر گاز و سوخت مایع با هم استفاده می شود.

مدیرعامل نیروگاه شهید سلیمی نکا با بیان اینکه در سال جاری برای بخش گازی، ۲۳ درصد سوخت نیروگاه مازوت و ۷۷درصد گاز است؛ یادآور شد: تلاش داریم تا این مقدار را هم به صفر برسانیم و تلاش برای استفاده از هوای پاک را ارزانی همه مردم منطقه کنیم.

نعمتی همچنین با اشاره به در دست ساخت بودن ساختمان پروژه اب شیرین کن گفت: این پروژه داریا پیشرفت ۵۰ درصدی است و با وارد مدار شدن ان در تابستان سال آینده، استفاده از چاه آب کم شده و اب شیرین وارد مدار می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، نیروگاه نکا دارای قدرت نامی ۲۲۱۴ مگاوات تولید برق است که از ۴ واحد ۴۴۰ مگاواتی بخار و یک بلوک سیکل ترکیبی متشکل از ۲ واحد ۱۳۶ مگاواتی گازی و یک واحد ۱۶۰ مگاواتی بخار و ۲ واحد توربین انبساطی به قدرت ۴.۹  مگاوات تشکیل شده است.

در حاشیه این نشست خبری خبرنگاران از واحدهای مختلف نیروگاه نکا بازدید و با بخش های مختلف نیروگاه نکا از نزدیک آشنا شدند.

کد خبر 4527872

منبع: مهر

کلیدواژه: انرژی نکا نیروگاه برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۶۱۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرنوشت زباله‌های ناشی از رونق انرژی خورشیدی در هند چه می‌شود؟

بهره‌گیری هرچه بیشتر از انرژی‌های خورشیدی در کشورهایی هم‌چون هند با افزایش ضایعات بسیاری همراه است که نیازمند مدیریت هستند، با این حال ساماندهی این ضایعات تنها به‌کمک نهادهای رسمی غیرممکن به‌نظر می‌رسد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، گسترش نیروگاه‌های خورشیدی عظیم با افزایش ضایعات این بخش همراه است، با این حال دفع این زباله‌ها اغلب به عهده نهادهای غیررسمی قرار دارد که افرادی به‌صورت خودجوش و برای کسب درآمد به‌صورت خانوادگی یا استخدام کارمند آن‌ها را راه‌اندازی کرده‌اند.

هند خانه بعضی از بزرگ‌ترین نیروگاه‌های خورشیدی جهان و دارای ۱۱ پارک خورشیدی وسیع است. این کشور قصد دارد تا سال ۲۰۲۶، در ۱۲ ایالت خود ۳۹ پارک دیگر نیز راه‌اندازی کند. این اقدام در راستای تعهد آن برای آینده‌ای سبزتر است، اما بدون شک ضایعات حاصل از توسعه انرژی خورشیدی را در این کشور افزایش می‌دهد.

ضایعات انرژی خورشیدی در هند

زیر آفتاب سوزان هند دریایی از صفحات خورشیدی در چشم‌اندازهای نیمه‌خشک می‌درخشد و انرژی پاک برای ایالت‌های سراسر این کشور تأمین می‌کند. با این حال صفحات خورشیدی یک جنبه منفی قابل‌توجه دارد که شامل ضایعات حاصل از پانل‌های ساخته‌شده از شیشه، آلومینیوم، سیلیکون و عناصر خاکی کمیاب، همچنین اینورترهای برق و سیم‌کشی‌ها می‌شود.

در اصل در حالی که سازندگان پنل‌های خورشیدی ادعا می‌کنند که ساخته‌های آن‌ها چندین دهه عمر طولانی دارند، پنل‌ها خیلی زودتر در حین نصب و حمل‌ونقل یا در اثر قرار گرفتن در معرض بادهای موسمی و طوفان شکسته شوند. به این ترتیب بلندپروازی‌های خورشیدی هند با مقدار زیادی زباله همراه است که پیش‌بینی می‌شود این میزان تا سال ۲۰۳۰ به بیش از ۶۰۰ هزار تن و تا سال ۲۰۵۰ به بیش از ۱۹ میلیون تن برسد.

انتظار می‌رود حدود دوسوم از این زباله‌ها از پنج ایالت راجستان، گجرات، کارناتاکا، تامیل‌نادو و آندراپرادش حاصل شود که هشت از ۱۰ پارک بزرگ خورشیدی هند را در خود جای داده‌اند.

هند دارای مقررات اساسی در مورد مدیریت زباله‌های خورشیدی خود است و مسئولیت آن را تا حد زیادی بر عهده شرکت‌های خصوصی واگذار کرده که نیروگاه‌های خورشیدی دارند. طبق این مقررات، زباله‌های خورشیدی باید در یک بازه زمانی مشخص ۹۰ تا ۱۸۰ روزه از نیروگاه‌ها به پیمانکاران زباله الکترونیکی مجاز توسط هیئت مرکزی کنترل آلودگی (CPCB) منتقل شوند.

با این حال چالش‌های عملی و اقتصادی فراوانی هم‌چون تعطیلی ناگهانی یک شرکت بازیافت زباله خورشیدی در تامیل‌نادو در سال ۲۰۲۱ به دلیل رکود اقتصادی ناشی از همه‌گیری در این راستا وجود دارد. بنابراین دوام اقتصادی یک نگرانی حیاتی است. از سوی دیگر بیشتر نیروگاه‌های خورشیدی در نواحی دورافتاده قرار دارند و تدارکات لازم و حمل‌ونقل آن‌ها گران است، شیشه خورشیدی نیز هیچ ارزشی ندارد.

بنابراین شبکه‌ای از اپراتورهای غیررسمی در هند ایجاد شده است که پنل‌های خورشیدی ضایعاتی را برچیده، جمع‌آوری، حمل‌ونقل و بازیافت می‌کنند. فعالیت آن‌ها اوراق کردن پنل‌های شکسته برای دستیابی به فلزات ارزشمند و سایر مواد به‌کاررفته در آن‌ها به‌ویژه نقره است که ارزش بالایی دارد.

این اقدام در اکثر موارد خطرناک محسوب می‌شود، اما فعالان در آن از مهارت بالایی برای انجام فرآیند تفکیک اجزا برخوردار شده‌اند، تا آنجا که حتی بازیافت‌کنندگان بزرگ زباله‌های الکترونیکی و خورشیدی نیز اغلب مسئولیت خود را بر دوش این نهادهای کوچک غیررسمی می‌اندازند. با این وجود هند هنوز هم مسیری طولانی در سر و سامان بخشیدن به عواقب ناشی از بلندپروازی‌های خورشیدی خود در پیش دارد.

کد خبر 745756

دیگر خبرها

  • وضعیت شاخص تولید و فروش شرکت‌های صنعتی بورسی
  • کسری بودجه حاصل از واردات بنزین در تبصره هدفمندی یارانه های انرژی بودجه 1403
  • سرنوشت زباله‌های ناشی از رونق انرژی خورشیدی در هند چه می‌شود؟
  • تولید انرژی با توربین‌های بادی خیابانی/ کربن‌زدایی لندن با بهره‌گیری از انرژی‌های پاک
  • افزایش ۳ برابری ظرفیت تولید برق از انرژی بادی در بریتانیا
  • افزایش تولید برق کشور با یاری شرکت انتقال گاز
  • افزایش۴۵ درصدی تولید اکسید مولیبدن
  • افزایش ۳۵ درصدی بهره وری آب در سطح مزرعه با سامانه آبیاری قطره‌ای
  • بزرگ‌ترین نیروگاه برق اتمی جهان بیدار می‌شود
  • افزایش ۷.۶ درصدی تولید تخم مرغ در خراسان رضوی