Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری رویترز روز گذشته از ابعاد جدیدتری از اقدامات امارات برای جاسوسی از کشورها و سیاستمداران خاورمیانه پرده برداشته است و نوشته است که تیمی از جاسوسان و هکرهای مزدور آمریکایی در قالب پروژه ای به نام «ریون» در امارات متحده عربی مشغول فعالیت هستند.

به گزارش تابناک، در بخش اول این گزارش به نحوه استخدام جاسوسان آمریکایی توسط امارات متحده عربی پرداخته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بخش به ابزارها و روش های استفاده از این شبکه جاسوسی از سوی شیخ نشین های اماراتی پرداخته شده است. در ادامه این گزارش آمده است:

یکی از ابزارهای مورد استفاده این افراد در جاسوسی سایبری یک پلات‌فرم دقیق جاسوسی به نام «کارما» است که به مأموران ریون اجازه می‌دهد تا به محتویات آیفون صدها کنشگر، رهبر سیاسی و مظنونان به عملیات تروریستی دست یابند.

برای نفوذ کارما به یک گوشی آیفون، تنها کافی بوده شماره تلفن همراه یا آدرس ایمیل متصل به آن گوشی، وارد فهرست هدف شود.

این نرم‌افزار نمی‌توانسته مکالمات افراد را شنود کند، اما این امکان را در اختیار هکرها می‌گذاشته که بدون آنکه نیاز باشد مالک گوشی همراه روی لینکی کلیک کند، به تمام تصاویر، پیام‌های کوتاه، اطلاعاتی مکانی و رمزهای عبور ذخیره شده روی گوشی، دسترسی یابند.

امارات بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۷ از این ابزار برای نفوذ به گوشی‌های آیفون صدها هدف در کشورهایی چون قطر، یمن، ایران و ترکیه استفاده کرده است.

عوامل این پروژه حتی توانسته‌اند به گوشی آیفون «شیخ تمیم» امیر قطر و همچنین گوشی‌های همراه برادر و نزدیکان او نفوذ کنند.

«مهمت شیمشک» معاون سابق نخست‌وزیر ترکیه، «یوسف بن علوی» وزیر خارجه عمان و صدها شخصیت سیاسی دیگر در منطقه از جمله افرادی هستند که به گفته رویترز در این پروژه هدف جاسوسی قرار گرفته‌اند.

به دستور دولت امارات، این پروژه افرادی را نیز که در شبکه‌های اجتماعی به حکومت توهین می‌کرده‌اند، زیر نظر می‌گرفته است.

این عملیات‌ها با اطلاع و نظر مثبت دولت آمریکا انجام می‌شده است.

رویترز در عین حال می‌نویسد که آژانس امنیت ملی آمریکا در مورد این پروژه توضیحی به این خبرگزاری نداده و سخنگوی شرکت اپل هم از پاسخ دادن به پرسشی در همین زمینه سر باز زده است. از سوی دیگر سخنگوی وزارت خارجه امارات پرسش دیگری در همین مورد را بی‌پاسخ گذاشته و سفارت امارات متحده عربی در واشنگتن نیز توضیحی نداده است.

لوری استورد به رویترز می‌گوید یکی از موارد استفاده دولت امارات از خدمات طرح ریون احتمالا جاسوسی از ایران بوده است. به گفته او امارات بیشتر قصد داشته تا اطلاعاتی را از شورشیان حوثی مورد حمایت ایران در یمن به دست آورد. این کشور همچنین تلاش کرده است تا از این خدمات برای جاسوسی از سایر کشورهای خارجی رقیب خود از جمله قطر و ترکیه بهره ببرد.

به گفته این مأمور پیشین سازمان‌های جاسوسی آمریکا، دولت امارات میزان اهمیت کشورهای خارجی برای هدف‌گیری اطلاعاتی، آنها را در رنگ‌های مختلفی از روشن تا تیره دسته‌بندی می‌کند. برای مثال در این رده‌بندی یمن با رنگ قهوه‌ای تیره و ایران با رنگ خاکستری مشخص شده است.

برخی مأموران پیشین پروژه ریون می‌گویند توجیه امارات آن بوده است که این کشور با همکاری آمریکا مشغول شناسایی «احتمالات واقعی خطر تروریستی» است. به گفته این مأموران، دولت امارات با کمک این تیم تاکنون توانسته است دست کم یک شبکه تروریستی داعش را در این کشور منهدم کند.

از سوی دیگر بسیاری از آمریکایی‌ها جاسوسان پیشین این کشور را که برای دولت‌های دیگر مزدوری می‌کنند «خائن» می‌نامند. سازمان اف‌بی‌آی در حال حاضر مشغول تحقیق در مورد آن است که ببیند آیا جاسوسان مزدور آمریکایی در کشورهای دیگر روش های جاسوسی مورد استفاده در آمریکا را لو داده اند یا نه.

منبع: تابناک

کلیدواژه: امارات متحده عربی شبکه جاسوسی ایران ترکیه قطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۷۸۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر بازرگانی آمریکا: تحریم علیه هوآوی جواب داد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، جینا ریموندو، وزیر بازرگانی ایالات متحده، طی اظهاراتی تراشه‌ای که در گوشی میت ۶۰ پرو شرکت هواوی به کار رفته را کم‌ارزش خواند و تاکید کرد، ادعاهای این شرکت درباره پیشرفت در ساخت تراشه‌ قابل توجه نیستند؛ با این استدلال که نشان می‌دهد محدودیت‌های اعمال شده ایالات متحده برای ارسال تراشه به چین و تحریم این کشور کارساز بوده است.

وی در اظهارات خود گفته است: کنترل‌های صادراتی کارساز بوده‌اند، زیرا تراشه هواوی چندان خوب نیست و سال‌ها از آنچه در ایالات‌متحده داریم، عقب‌تر است. ما پیچیده‌ترین نیمه‌رساناها را در جهان داریم.

هوآوی که از سال ۲۰۱۹ در لیست تحریم‌های تجاری قرار دارد، در آگوست سال گذشته میلادی با عرضه یک گوشی جدید مجهز به یک تراشه پیچیده، صنعت و دولت ایالات متحده را شگفت زده کرد. هواوی میت ۶۰پرو علیرغم تلاش‌های مداوم واشنگتن برای فلج کردن ظرفیت تولید نیمه‌ رساناهای پیشرفته، به عنوان نمادی از تجدید حیات فناوری چین در نظر گرفته شد.

واشنگتن چندین سال است که  تحریم‌های جدی علیه پکن اعمال کرده و بازار ابزار فناوری آن را به دلیل تامین نکردن تراشه‌های نیمه‌رسانای پیشرفته و عدم وجود ابزارهای مورد نیاز برای ساخت آنها مختل کرده است؛ همه این تحریم‌ها به دلیل نگرانی‌هایی که به دنبال احتمال تقویت قابلیت‌های نظامی چین قوت گرفته بود، اعمال شده است.

هوآوی، نمادی از آن جنگ فناوری است که توانست در بحبوحه تحریم تراشه، این قطعه را در مقیاس پیچیده‌ترین نوع آن بسازد و توسعه دهد و علاوه‌بر آن به دیگر بازارهای تجاری جهان صادر کند.

گوشی جدید هوآوی باعث شده دولت بایدن  جزئیات تراشه‌ای که از آن به عنوان پیشرفته ترین نیمه‌رسانایی که چین تاکنون تولید کرده یاد می‌شود را مورد بررسی قرار دهد، اگرچه اطلاعات به دست آمده از آن جزئی و اندک بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازتاب گسترده سفر رئیسی به پاکستان در رسانه‌های محلی و بین‌المللی
  • وزیر بازرگانی آمریکا: تحریم علیه هوآوی جواب داد
  • آغاز رزمایش چندملیتی «پرچم صحرای ۹» در امارات
  • آغاز رزمایش چندملیتی «پرچم صحرای ۹» در امارات با مشارکت ۱۰ کشور
  • طرح جدید : شنگن 5 ساله برای شهروندان کشورهای عربی خلیج فارس
  • امضای یادداشت تفاهم چهارجانبه بین عراق، ترکیه، قطر و امارات
  • عملیات زمینی گسترده ترکیه علیه گروه‌های کُرد در عراق؛ زمان حمله مشخص شد
  • دستبوسی رئیس امارات متحده در یک مراسم رسمی
  • گل امشب عزت‌اللهی در امارات با گزارش عربی
  • ۳۰۰کیلومتر راه روستایی استان کرمان در دولت سیزدهم احداث شد