Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-23@13:41:57 GMT

‌مهم‌ترین رویداد‌های اجتماعی در هفته‌ای که گذشت

تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۷۹۴۵۱

‌مهم‌ترین رویداد‌های اجتماعی در هفته‌ای که گذشت

به گزارش ایکنا؛ جامعه ایرانی این هفته خود را برای جشن‌های چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی آماده می‌کند چرا که برنامه‌های عمرانی و فرهنگی متنوعی در دهه فجر امسال به انجام می‌رسد. این هفته همچنین پس از ۱۸ ماه خشکی، با باز شدن دریچه سد زاینده‌رود، در این رودخانه آب جاری شد که به مدت ۲۰ روز ادامه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بسته خبری «بر خط جامعه» مهم‌ترین رویدادهای اجتماعی را گردآورده‌ایم.

طرح‌های فرهنگی و عمرانی سپاه تهران در دهه فجر

سردار محمدرضا یزدی، فرمانده سپاه محمد رسول‌الله(ص) تهران بزرگ، چهارشنبه 10 بهمن‌ماه در نشست خبری تشریح برنامه‌های سپاه تهران در ایام دهه فجر اظهار کرد: دهه فجر امسال 110 عنوان برنامه در پنج هزار و 500 پایگاه بسیج، پنج هزار جشن در مناطق مختلف تهران و 200 میز خدمت به همت بسیج اقشار در مساجد و ایستگاه‌های مترو دایر می‌شود.

وی افزود: روز شنبه ۱۳ بهمن آغاز عملیات اجرایی هزار و ۵۱۰ طرح عمرانی در تهران اعم از: بازسازی منازل افراد بی‌بضاعت، پارک کودک، مجموعه‌های فرهنگی و ... است، سپاه تهران در این ایام ۲۰۰ هزار سبد کالا و ۶۰۰ جهیزیه به مردم تهران تقدیم می‌کند. بزرگترین اردوگاه ترک اعتیاد کشور را در این ایام در منطقه جنوب شرق تهران به همت سپاه راه‌اندازی می‌شود.

طرح‌های خوب سپاه نشان می‌دهد که این مجموعه انقلابی توجه ویژه‌ای را به حل معضلات اجتماعی و خدمات فرهنگی اختصاص داده است.

تصویب پرداخت وام ۳۰ میلیونی ازدواج در کمیسیون تلفیق مجلس

محمدمهدی تندگویان معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه پیشنهاد افزایش وام ازدواج پیش از این از سوی وزارت ورزش به مجلس ارائه شده بود، گفت: تنها بحثی که در مورد این افزایش وجود داشت مربوط به محل تأمین این بودجه بود و مجلس باید تصمیم می‌گرفت کدام ردیف را به این موضوع اختصاص دهد.

وی با بیان اینکه امسال در مورد نحوه پرداخت وام و تشویق جوانان به ازدواج پیشنهادات متفاوتی در مجلس مطرح شده بود، افزود: در نهایت افزایش مبلغ وام ازدواج به ۳۰ میلیون تومان برای هر یک از زوجین در کمیسیون تلفیق مجلس رأی آورد. همچنین مدت زمان بازپرداخت این وام پنج سال تعیین شده است.

پس با این حساب دختر و پسر مجموعاً 60 میلیون تومان وام با بازپرداخت پنج ساله دریافت می‌کنند، اگر پدر و مادرها نیز دست بجنبانند و فرزندان خود را تا حد امکان کمک کنند، ازدواج آسان‌تر می‌شود! . البته هنوز جای خالی چنین وام‌هایی‌ برای موارد مهمی همچون تأمین کالاهای اساسی زندگی، مراسم ازدواج و ... احساس می‌شود.

مجمع نخبگان بهزیستی تشکیل می‌شود

دیدار صمیمانه فرزندان نخبه سازمان بهزیستی با معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی، این هفته برگزار شد.

وی در خصوص تشکیل شورای نخبگان گفت: تشکیل شورای مشاوران نخبه در هر یک از استان‌های کشور قابلیت اجرایی شدن دارد. همچنین اگر مجمع نخبگان بهزیستی در سطح کشور و به صورت انتخاباتی شکل گیرد، ارتباط هر چه بیشتر با فعالیت‌های سازمان و ورود به حوزه‌های مدیریتی بهزیستی در استان‌ها آسان‌تر می‌شود و می‌توانید از این طریق با ایجاد شبکه در سطح کشور باقی خواهران و برادران خود را نیز مرتبط کنید.

قبادی دانا همچنین از تصویب مبلغ هزار و 500 میلیارد تومان به عنوان تسهیلات اشتغال جامعه هدف، در کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی خبر داد و افزود: در زمینه کارآفرینی و اشتغال گروه‌های هدف در همه مراحل استعداد یابی، حمایت‌های حقوقی، فعالیت‌های کمک آموزشی و ... از شما می‌خواهم که جزو خیرین باشید و با استفاده از تجارب پیشکسوتان در این راه تلاش کنید.

امیدواریم این مجمع، تشکیلاتی به مجموع تشکیلات‌های بی‌بازده در کشور اضافه نکند و بتواند باری از دوش خانواده بهزیستی بردارد.

افزایش ۲۰ درصدی مستمری مددجویان کمیته امداد در سال آینده

پرویز فتاح، رئیس کمیته امداد این هفته با بیان اینکه کمک‌های مردمی ۳۵ درصد در مقایسه با سال ۹۶ رشد یافته است و باید از همه خیران و مردم مسئولیت‌پذیر که ما را مورد اعتماد احسان و انفاق خود قرار دادند قدردانی کنیم، گفت: با عنایت دولت و مجلس، ۱۲ درصد افزایش در ردیف بودجه کمیته پیش‌بینی شده است و بر این اساس می‌توانیم سال آینده ۲۰ درصد افزایش مستمری مددجویان را داشته باشیم. از مجلس صمیمانه تشکر می‌کنم که این‌چنین نیاز نیازمندان را درک می‌کنند و فراتر از آنچه انتظار داشتیم در این قضیه مساعدت کردند.

وی یادآوری کرد: اکنون ۴۵ درصد افراد به دلیل فوت سرپرست خانوار، ٣۵ درصد به دلیل ناتوانی سرپرست، ٩ درصد به خاطر طلاق و مابقی سرپرست زندانی یا بدلیل بیماری‌های صعب‌العلاج تحت پوشش هستند. افراد معتاد یا افرادی که مشکلات دیگری دارند، تحت حمایت کمیته امداد قرار نمی‌گیرند و مجموعه‌های دیگری به آن‌ها کمک می‌کنند، خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد بسیار باشرافت، نجیب، بدون آسیب و در خط انقلاب اسلامی هستند.

این هفته به سراغ یک هنرمند رفتیم

«مثل معلول‌ها به من نگاه نکنید؛ من معلول نیستم» اندکی تأمل؛ چه چیزی از ما کم می‌شود اگر تمنای یک نگاه درست از سوی هزاران انسان را بی‌پاسخ نگذاریم و مثل انسان با همنوعانمان برخورد کنیم و به کودکانمان نیز بیاموزیم وقتی کودکی متفاوت از خودشان را می‌بینند، به او خیره نشوند، او را مسخره نکنند و اجازه دهند آنهایی که همانند ما حقی در این سرزمین دارند نفس بکشند و زندگی کنند.

حق آنها از این سرزمین بیشتر است؛ چون بسیاری از معلولان کشور به دلیل کمبود امکانات معلول شده‌اند یا به همین دلیل نتوانسته‌اند بهبود پیدا کنند و البته که بسیاری از آنان قربانی اشتباهات دیگران هستند.

این هفته به نمایشگاه نقاشی فاطمه حمامی، هنرمند کشورمان رفتیم. او باسلیقه و خوش‌تیپ است. وقتی می‌خندد، زیباتر هم می‌شود. کیف و کفشش صورتی ملیح است و آن‌ها را با هم ست کرده. مانتوی صورتی‌ای پررنگ‌تر از کیف و کفشش پوشیده که پر از گُل است. روی میز فرش پهن کرده‌ و بالش گذاشته‌اند و او شش روز تمام روی آن نشسته و منتظر بود تا آنهایی که می‌گفتند دوست دارند او را ببینند و لایکش می‌کردند و مدام می‌گفتند کاش تهران بودی تا پیشت می‌آمدیم، بیایند خودش و کارهایش را ببینند، اما خیلی‌ها نیامدند، خیلی‌ها ...!

این گزارش را اینجا بخوانید.

پیشنهاد خواندن کتاب «صحنه‌های تکان‌دهنده در تاریخ اسلام»

این هفته تیم ملی ایران در مرحله نیمه نهایی جام ملت‌های آسیا، ناباورانه به تیم ژاپن باخت. تصویری که بازیکنان ایران توپ را رها کرده‌اند و به داور اعتراض می‌کنند سوژه بسیاری از تحلیل‌های اجتماعی و فرهنگی شده است؛ این مسئله نشانه خوبی است و زمینه‌هایی از عقلانیت را در تحلیل بخش‌هایی از جامعه ایرانی نشان می‌دهد که از ظاهر و متن به سمت حقیقت آن فراتر بروند.

گرچه بسیاری از تحلیل‌ها ذوقی و صرفاً یافتن شباهتی از این صحنه با معضلات اجتماعی و فرهنگی محسوب می‌شود، اما در مجموع، صحنه درس‌آموزی است. حفظ روحیه اعتراض، حق‌طلبی و عدم انفعال خصلتی خوب و از ویژگی‌های ایرانیان در طول تاریخ بوده است، اما اعتراض یا گفت‌وگو با داور در یک مسابقه فوتبال الزاماتی دارد و رفتار «حرفه‌ای» خود را می‌طلبد. هرگاه میان روحیه حق‌طلبی و اعتراض با رفتار حرفه‌ای هم‌روی و پختگی ایجاد شود نه در فوتبال، بلکه در اجتماع نیز به تعادل و توازن بیشتری دست می‌یابیم.

گرچه افرادی معتقدند به علت پرخاشگری بعضی بازیکنان‌مان در اخلاق هم باختیم.

این مطلب را اینجا بخوانید.

دیدار متولیان حج با مراجع عظام تقلید

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعلی قاضی عسکر، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی و علیرضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت، روز یکشنبه، هفتم بهمن ماه در سفر به قم به طور جداگانه با آیات عظام وحید خراسانی، لطف‌الله صافی گلپایگانی، سیدموسی شبیری زنجانی، ناصر مکارم شیرازی، نوری همدانی، جعفرسبحانی، جوادی آملی، ابراهیم امینی وحجت الاسلام و المسلمین سید جواد شهرستانی نماینده آیت الله سیستانی در ایران دیدار و گفتگو کردند.


در این دیدارها نماینده ولی فقیه در امور حج وزیارت به تشریح فعالیت‌ها و تلاش‌های گسترده بعثه مقام معظم رهبری در حوزه‌های حج، عتبات و اربعین پرداخت و مراجع عظام تقلید رهنمودهایی ارزشمند و سازنده ارائه کردند.

انتظار این بود که پیش از چنین دیدارهایی خبرنگاران و حداقل خبرنگاران رسانه‌های مذهبی به اصل یا حاشیه چنین دیدارهایی دعوت شوند و برای یکایک این ملاقات‌های پرتعداد و مهم، جریان خبری و رسانه‌ای تولید کنند.

این گزارش را اینجا بخوانید.

روان‌شناسی را بدون رویکرد ایرانی‌ ـ اسلامی به رسمیت نمی‌شناسیم

به گزارش ایکنا؛ نشست هم‌اندیشی چهل سال خدمات روان‌شناسی در انقلاب اسلامی این هفته با حضور شخصیت‌هایی همچون محمد حاتمی، سرپرست سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره، محمدابراهیم مداحی، معاون آموزش سازمان و رئیس کمیسیون نخبگان مجمع تشخیص مصلحت نظام و سید محمدجواد شوشتری، رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور، برگزار شد.

محمدحاتمی در این نشست با بیان اینکه در تلاش است تا اندیشکده‌ای بومی مبتنی بر اندیشه‌های اسلامی برای روان‌شناسی ایجاد کند، تصریح کرد: ما روان‌شناسی را به رسمیت نمی‌شناسیم، مگر اینکه مبتنی بر فرهنگ خودمان باشد. همچنین هیچ علمی را به رسمیت نمی‌شناسیم مگر اینکه قابلیت تجاری‌ شدن و درآمدزایی داشته باشد.

سامانه ملی طبقه‌بندی بیماری‌ها و اقدامات در طب ایرانی رونمایی شد

این هفته با حضور نمایندگان سازمان جهانی بهداشت، از سامانه ملی طبقه‌بندی بیماری‌ها و اقدامات در طب ایرانی، در همایش ملی «طب سنتی ایرانی؛ یک دهه فعالیت آکادمیک، نقد گذشته، افق آینده»، رونمایی به عمل آمد.

براساس این گزارش، ایجاد این سامانه ملی، مقدمات ورود طب ایرانی را در نظام طبقه‌بندی بین‌المللی بیماری‌ها(ICD) بیش از پیش فراهم کرده است و این امکان وجود دارد که با انجام اصلاحات لازم تا پیش از نهایی شدن ویرایش یازدهم این نظام، کدینگ بیماری‌های طب ایرانی نیز به آن اضافه شود.

سازمان جهانی بهداشت از سال ۲۰۱۶ اقدام به وارد کردن طبقه‌بندی بیماری‌ها به شیوه طب‌های سنتی در ویرایش یازدهم نظام طبقه‌بندی بین‌المللی بیماری‌ها (ICD۱۱) کرده و پیش از این تنها چین دارای سامانه طبقه‌بندی بیماری‌ها به سبک طب سنتی کشور خود بوده و آن را در ویرایش یازدهم این نظام طبقه‌بندی بین‌المللی جای داده است.

طرح دندان‌پزشکی ایتام ویژه مادران برگزار می‌شود

عباس هنر دوست، عضو شورای مرکزی بسیج جامعه پزشکی این هفته در گفت‌‌وگو با ایکنا از اجرای پنجاه و نهمین دوره طرح دندان پزشکی ایتام ویژه مادران خبر داد.

وی تصریح کرد: این طرح در قالب طرح شهید رهنمون بسیج جامعه پزشکی به مناسبت دهه فجر روز جمعه ۱۲ بهمن‌ماه در درمانگاه خیریه قاسم بن الحسن واقع در اتوبان محلاتی (آهنگ سابق) برگزار می‌شود.

مدیرعامل درمانگاه خیریه قاسم‌ بن‌ الحسن(ع) یادآور شد: در این طرح که با استقرار شش یونیت دندانپزشکی اجرا می‌شود، مادران ایتامی که در آن درمانگاه دارای پرونده هستند ویزیت و درمان رایگان دریافت می‌کنند.

ریشه‌کنی بیماری شکاف لب و کام در ۳ استان/ نوبت به بچه‌های خوزستانی رسید

محمدعلی کیانی، مدیرعامل مؤسسه ملی ندای سلامت مرهم در گفت‌و‌گو با ایکنا؛ از آغاز بیست و چهارمین سفر خیریه این مؤسسه با هدف انجام عمل جراحی رایگان بیماران مبتلا به شکاف لب و کام این بار در شهر دزفول استان خوزستان خبر داد و گفت: در این سفر دو روزه که از امروز یک‌شنبه، هفتم بهمن‌ماه، آغاز شده است ۱۶۴ جراحی شکاف لب و شکاف کام انجام می‌شود که ۸۶ نفر امروز و ۷۸ نفر فردا جراحی می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه قبل از آغاز این سفر، اداره‌کل آموزش و پرورش استان خوزستان با تشکیل دبیرخانه‌ای دائمی با کل مدارس استان ارتباط برقرار و تمامی دانش‌آموزان مبتلا به شکاف لب و کام را شناسایی و به ما معرفی کرده است، گفت: با این اقدام به طور عملی غربالگری در سطح این استان انجام گرفت و اکنون می‌توانیم با قدرت بگوییم که دیگر بیمار شناسایی نشده‌ای در استان اهواز وجود نخواهد داشت.

کیانی از حضور ۱۳ جراح پلاستیک، شش متخصص طب فیزیکی و توانبخشی(برای انجام خدمات پزشکی رایگان در خصوص مشکلات ستون فقرات) چهار فوق تخصصی بیهوشی، چهار متخصص آموزش و ارتقای سلامت، سه متخصص فناوری اطلاعات سلامت و ۱۸ پرستار، تکنسین اتاق عمل و نیروی ستادی و پشتیبانی در این سفر خبر داد و اظهار کرد: قبل از انجام سفر به صورت الکترونیکی ۶۸۹ نفر ویزیت شده و بیماران نیازمند عمل جراحی تشخیص و نوبت عمل دریافت کردند. ۳۵۶ نفر نیز به صورت الکترونیکی برای دریافت خدمات طب فیزیکی ثبت‌نام کردند.

تأسیس ۱۴ قرارگاه فرهنگی داوطلبانه در ناحیه شهیدمطهری(ره)

حجت‌الاسلام حسن مزدجو با اعلام این خبر که ۱۴ قرارگاه فرهنگی در ناحیه شهیدمطهری(ره) امور مساجد ایجاد شده است، گفت: ساماندهی صندوق‌های قرض‌الحسنه و تأسیس شرکت تعاونی در مساجد این ناحیه به همت گروه‌های جوان جهادی و خلاق انجام می‌پذیرد.

مدیر ناحیه شهید مطهری(ره) امور مساجد این هفته در گفت‌وگو با ایکنا با بیان اینکه مردم باید احساس کنند که خدمات اجتماعی هم مانند نماز و دعا از برنامه‌های اصلی مسجد است، گفت: برای پیش‌برد بهتر برنامه‌ریزی‌های مسجدی در زمینه اجتماعی و فرهنگی، سطح ناحیه را به ۱۴ قرارگاه فرهنگی تقسیم کرده‌ایم، همانطور که می‌دانیم مقام معظم رهبری بر موضوع آتش به اختیاربودن در مسائل فرهنگی تأکید کردند؛ در این راستا ائمه جماعات جوان و خلاقی که ایده‌های خوب دارند و مدیریت بعضی مساجد محوری ناحیه را نیز عهده‌دار هستند، فرماندهی قرارگاه را در اختیار دارند تا بتوانند در زمینه فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی، کار تشکیلاتی انجام دهند. جلسات اول این کار تشکیلاتی با تعیین اساسنامه و مرام‌نامه برگزار شد و حتی بعضی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در جلسات مربوط به آن در ناحیه حضور یافتند. امید داریم برکات این طرح به زودی در محله‌های ناحیه و بلکه سراسر شهر تهران بروز یابد و از آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی بکاهد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا بر خط جامعه اجتماعی فتاح کمیته امداد فاطمه حمامی باخت ایران به ژاپن ایران و ژاپن بهزیستی مسجد جهادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۷۹۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیپلماسی فرهنگی می‌تواند پیوست برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران باشد

سید نظام الدین موسوی گفت: نمایشگاه کتاب تهران از مهمترین رویداد‌های فرهنگی کشور و فرصت مناسبی برای توسعه دیپلماسی فرهنگی است که می‌توان دیپلماسی فرهنگی را پیوست برگزاری آن کرد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سیدنظام‌الدین موسوی؛ عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: به رغم گسترش فضای ارتباط دیجیتال و شبکه‌های اجتماعی هنوز کتاب جایگاه خود را در جوامع به عنوان یک ابزار مهم فرهنگی حفظ کرده است. در همه جای دنیا کتاب و کتابخوانی حائز اهمیت است و ابزار فرهنگی دیگری هنوز نتوانسته جایگزین کتاب شود. به همین دلیل است که هر سال با برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شاهد سیل حضور مشتاقان کتاب و کتابخوانی هستیم و این نمایشگاه به واقع یک رویداد بزرگ فرهنگی در کشور است.

وی افزود: نمایشگاه کتاب از جمله رخداد‌هایی است که جمعیت‌های زیادی استقبالش می‌کنند و در آن حضور به‌هم می‌رسانند. اگر چند رویداد مهم فرهنگی در طول سال داشته باشیم، نمایشگاه کتاب یکی از آنهاست. از طرف دیگر حضور چهره‌ها فرهنگی و شخصیت‌های ادبی در نمایشگاه در سطح ملی و بین‌المللی نشان دهنده اهمیت این رویداد است و حضور ناشران و مولفان دیگر کشور‌ها در نمایشگاه موجب می‌شود تا نمایشگاه کتاب محل محک زدن دپلماسی فرهنگی کشور باشد و شاید هیچ رویداد دیگری این ظرفیت را نداشته باشد که دیپلماسی فرهنگی کشور را تا این اندازه جلو ببرد.

این عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نمایشگاه کتاب محلی است که مولفان، نویسندگان و چهره‌های روشنفکری، علمای دینی، هنرمندان و اساتید دانشگاه‌های کشور‌های دیگر از آن بازدید می‌کنند، این رویداد می‌تواند نقش مهمی در حیطه دیپلماسی فرهنگی داشته باشد. تاکنون گام‌های خوبی برای توسعه دیپلماسی فرهنگی کشور با استفاده از ظرفیت نمایشگاه کتاب در سال‌های مختلف انجام شده، اما هنوز به طور کامل از ظرفیت این رویداد مهم و اثرگذار در حوزه دیپلماسی فرهنگی بهره‌برداری نکرده‌ایم.

برنامه‌ریزی برای دیپلماسی فرهنگی در نمایشگاه کتاب ضروری است



موسوی در بخش دیگری از این گفتگو با طرح این موضوع که لازم است برنامه‌ریزی جدی در نمایشگاه کتاب برای بهبود دیپلماسی کشور انجام دهیم، ادامه داد: اگر از قبل بخش‌هایی از دستگاه‌های دولتی و همچنین تشکل‌های صنفیِ مردمی، دانشگاهی و فرهنگی پیش قدم شوند و برای استفاده از رویداد نمایشگاه بین‌المللی کتاب برای ارتقای دیپلماسی فرهنگی برنامه‌ریزی کنند، حتماً به نقطه مطلوبی در این رابطه خواهیم رسید.

وی به فعالیت‌های فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی در حدود چهار سال گذشته حول محور نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اشاره کرد و گفت: دوستان در فراکسیون اهمیت و مسائل نمایشگاه کتاب را به عنوان فرصت دیپلماسی فرهنگی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت امورخارجه مدام دنبال می‌کنند و نظر سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را نسبت به رویداد مهم نمایشگاه کتاب جلب کردند. دستگاه‌ها و نهاد‌های مسئول پیشنهاد‌های خود را در این زمینه داده‌اند، اما هنوز بهره‌برداری مطلوب از نمایشگاه کتاب توسط دستگاه‌های مختلف مرتبط با دیپلماسی فرهنگی، صورت نگرفته است.

انتخاب کشور‌های دیگر به عنوان میهمان ویژه کمک به دیپلماسی فرهنگی است

موسوی با بیان اینکه دیپلماسی فرهنگی باید پیوست برگزاری نمایشگاه کتاب باشد، گفت: نظیر تصمیمات متعددی که در امور مختلف برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران انخاذ می‌شود، لازم است پیوست دیپلماسی فرهنگی نیز برای این رویداد مهم بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران لحاظ شود تا بتوان استفاده حداکثری از این ظرفیت داشت. این اقدامی بسیار عالی است که نمایشگاه کتاب از دوره‌های گذشته کشور‌هایی را به صورت میهمان ویژه میزبانی می‌کند. این میزبانی قدمی برای رشد دیپلماسی فرهنگی بین دو کشور است.

وی اضافه کرد: به نظرم مولفان و ناشران کشورمان می‌توانند خودشان در زمینه دیپلماسی فرهنگی فعال شوند و باب تعامل دو طرفه نمایشگاهی را میان فعالان حوزه نشر در دیگر کشور‌ها باز کنند؛ کما اینکه ارتباط ایران با دیگر نمایشگاه‌های کتاب در کشور‌های جهان برقرار است و همواره از کشور ما در نمایشگاه‌های جهانی مولفان، ناشران و علاقه‌مندان به حوزه کتاب مشارکت و حضور دارند. این یک امکانی چند جانبه در حوزه فرهنگ است و فعالان صنفی به خوبی می‌توانند در آن ورود کنند.


سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • رونمایی از شش محصول صنایع خلاق و فرهنگی در رویداد «مانوین»
  • اجرای ۳ پروژه پیشران در حوزه فناوری های نرم
  • برگزاری رویداد مانوین با رویکرد بومی سازی فناوری نرم
  • مانوین؛ حل مسائل جامعه با فناوری‌های فرهنگی و نوآور
  • برگزاری رویدادی نوآورانه در صنایع خلاق/رونمایی از منشور مسئولت اجتماعی شرکت‌های خلاق
  • دیپلماسی فرهنگی می‌تواند پیوست برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران باشد
  • برگزاری ۱۲ ویژه برنامه به‌مناسبت هفته فرهنگی اصفهان در منطقه ۲
  • دومین نمایشگاه کار دانشگاه تهران خردادماه برگزار می‌شود
  • برگزاری ۹۰ رویداد در نود سالگی دانشگاه تهران
  • سال جاری ۹۰ رویداد دانشگاهی در دانشگاه تهران برگزار می‌شود