Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-25@00:30:50 GMT

مصرف توتون در ایران پنج برابر شده است

تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۸۲۰۰۵

مصرف توتون در ایران پنج برابر شده است

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز،   دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات گفت: مصرف توتون طی 10 سال گذشته در کشور از 2 هزار تن به 10 هزار تن رسیده است.

 

محمدرضا مسجدی اظهار داشت: این عدد بسیار نگران کننده و وحشتناک است و برای کاهش مصرف آن باید اقدام جدی انجام گیرد.وی به افزایش مصرف قلیان در جامعه اشاره کرد و گفت: با این روند شاهد افزایش مصرف قلیان در کشور خواهیم بود که این موضوع سلامت شهروندان را در معرض تهدید جدی قرار می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مسجدی تاکید کرد: تحقیقات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برروی برخی نمونه توتون تنباکو قلیان نشان می دهد که وجود مواد روان گردان و اعتیاد آور نظر گل در این توتون ها وجود داشته و این موضوع می تواند عوارض بیشتری برای مصرف کنندگان داشته باشد.

 

دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات به مصرف سیگار در جامعه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر نزدیک به 24 درصد مردان و حدود 3 درصد زنان در کشور سیگار استعمال می کنند.وی اظهار داشت: البته وضعیت مصرف قلیان در بین زنان بسیار وحشتناک است و بسیار بالاتر از مصرف سیگار است و مسئولان باید اقدام جدی در این زمینه انجام دهند.

 

** عده ای به دنبال تخصیص ارز مبادله ای برای دخانیات هستند

دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ادامه داد که عده ای به دنبال اختصاص ارز مبادله ای برای دخانیات هستند که امیدوارم این موضوع عملی نشود و مجلس شورای اسلامی اجازه ندهد.وی اظهار داشت: با اجرای این کار، توتون و سیگار جزو کالاهایی محسوب می شوند که ارز مبادله ای به آن اختصاص پیدا خواهد کرد که این اقدام سبب افزایش مصرف دخانیات در کشور خواهد شد .

 

مسجدی در پاسخ به این سوال که چرا ممنوعیت استعمال و عرضه سیگار و سایر مواد دخانی در اماکن عمومی به طور کامل اجرایی نمی شود، گفت : عزم جدی برای اجرای این موارد وجود ندارد.وی بیان داشت: دخانیات یکی از موضوعات تهدید کننده سلامت مردم است و به قوانینی که در این زمینه در کشور داریم، پایبند نیستیم و به آن عمل نمی کنیم.

 

** نمایندگان مجلس افزایش مالیات دخانیات را مصوب کنند

وی اظهار داشت: براساس ماده 8 قانون جامع کنترل دخانیات مصوب سال 1385، هرساله باید مالیات دخانیات به میزان حداقل 10 درصد افزایش یابد که از نمایندگان مجلس شورای اسلامی تقاضا داریم این مقدار در بودجه سال آینده لحاظ کنند.

 

مسجدی افزود: براساس رهنمودهای سازمان بهداشت جهانی، مهمترین اقدام برای کنترل دخانیات گران کردن دخانیات از طریق افزیش مالیات است و براساس همین دستورالعمل ها دولت ها مکلف هستند مالیات را به نحوی تعیین و اخذ نمایند که حداقل 70 درصد قیمت خرده فروشی مواد دخانی مالیات باشد.وی افزود: تجربه ای که در کشورهای اطراف ما مانند ترکیه ، پاکستان، اردن و مصر در سالیان اخیر اعمال شده و درآمدهای حاصله در زمینه هایی مانند سلامت و توسعه فضاهای آموزشی و ورزشی هزینه می شود.

 

مسجدی گفت: اگر دولت و مجلس با این فرمول، مالیات سیگار را اخذ کنند، رقمی بیش از 12 هزار میلیارد تومان حداقل ورودی به بودجه کشور است که می تواند قسمت عمده ای از هزینه های نظام تحول سلامت، بهینه سازی مدارس کشور و توسعه فضاهای ورزشی را تامین کرد.وی اظهار داشت: در حال حاضر میزان مالیات سیگار در کشور ما کمتر از 20 درصد نرخ خرده فروشی است، در حالیکه در کشورهای اطراف ما بین 70 تا 75 درصد می باشد.

 

مسجدی افزود: البته برخی دست اندرکاران موضوع حمایت از تولید داخلی و قاچاق مواد دخانی را به عنوان مانع تصویب این پیشنهادات ها، مطرح می کنند، که مطالعات در کشورهای مشابه ما نشان داده است، افزایش مالیات هیچ گونه ارتباط با تولید و قاچاق ندارد .دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات گفت: این موضوع بیش از سه دهه است به عنوان بهانه مطرح می شود و بیت المال از یک درآمد مشروع و قابل دفاع همواره محروم می ماند.

 

ایرنا

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: گوناگون دخانیات قلیان جام نیوز سیگار ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۸۲۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چای از لیست کالاهای مشمول مالیات یک درصدی حذف شد

به گزارش خبرگزاری مهر، اول اردیبهشت ماه جاری، حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی توسط هیأت دولت به میزان یک درصد تعیین و از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد.

بر این اساس کالاهایی مانند گندم، برنج، شکر خام، روغن خام، دانه‌های روغنی، کنجاله سویا، جو، حبوبات، گوشت قرمز و گوشت مرغ مشمول این مصوبه هستند. نکته قابل توجه در این میان حذف چای از این لیست است.

در این راستا مسعود طاهری کارشناسان صنعت چای کشور با انتقاد از این تصمیم دولت، حذف چای از لیست مذکور و افزایش حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده آن به ۱۰ درصد را تصمیمی نادرست خواندند. یکی از فعالان صنعت چای در این زمینه گفت: افزایش ارزش افزوده چای منجر به افزایش نرخ تمام شده آن و در نهایت رشد قیمت برای مصرف کننده نهایی می‌شود.

وی اضافه کرد: علاوه بر این شاهد گسترش قاچاق این کالا به کشور خواهیم بود و حضور تجار رسمی در صحنه واردات چای کمرنگ می‌شود.

طاهری با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد از مصرف چای کشور وارداتی است، تاکید کرد که افزایش هر یک از فاکتورهای تعیین کننده قیمت تمام شده، سبب افزایش فشار مضاعف بر مصرف کننده نهایی می‌شود.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه سال گذشته نیز تغییر نرخ تخصیص ارز از تالار اول به تالار دوم منجر به افزایش قیمت چای شد، رشد مجدد قیمت برای بازار مشکلات زیادی را به وجود می‌آورد.

طاهری با اشاره به محدودیت‌های وارد شده به صنعت چای در یک سال و نیم گذشته، گفت: مواردی چون توقف ثبت سفارش و عدم تخصیص ارز در سال گذشته مشکلات زیادی را به وجود آورد اما تلاش‌های تجار و فعالان صنف باعث شد که بازار دچار بحران نشود به همین جهت درخواست ما از دولت این است که در مصوبه اخیر خود بازنگری کرده تا آرامش نسبی بازار چای دچار خدشه نشود.

کد خبر 6086510

دیگر خبرها

  • مواد شیمیایی ماریجوانا 5 برابر سیگار
  • چای از لیست کالا‌های مشمول مالیات یک درصدی حذف می‌شود
  • چای از فهرست کالاهای مشمول افزایش مالیات یک درصدی حذف شود
  • چای از لیست کالاهای مشمول مالیات یک درصدی حذف شد
  • آمار ترسناک از قربانیان دخانیات در ایران
  • فروش نخی سیگار، ممنوع
  • دخانیات در سال چند ایرانی را به کشتن می‌دهد؟
  • مرگ سالانه ۵۰ هزار ایرانی به دلیل مصرف دخانیات
  • مرگ سالانه ۵۰ هزار ایرانی به دلیل دخانیات
  • مرگ سالانه ۵۰ هزار ایرانی به دلیل دخانیات/ فروش سیگار به صورت نخی غیرقانونی است